Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 26.4.

espoo

April Jazz: Sara Correia,Espoon kulttuurikeskus, espoo26.4. Klo 18:00

Sara Correia

keikka

Fadolaulaja Sara Correian Suomen debyytti!

Maailmanmusiikin merkittävimmän kansainvälisen ammattilaistapahtuma Womexin yleisön viime lokakuussa hurmannut Sara Correia saapuu Suomeen! Fadistan lumovoima käy selväksi, kun kuuntelee hänen viimeisintä albumiaan Do Coraçao. Correian intensiivisessä ja intohimoisessa äänessä virtaavat niin ilot kuin surutkin ja musiikki avaa näkymän portugalilaiseen sielunmaisemaan. Correian laulutyylissä on vaikutteita perinteisen fadon ja sen modernin, kepeämmän muodon lisäksi myös ranskalaisesta chansonista.

Sara Correia julkaisi nimeään kantavan debyyttialbuminsa vuonna 2018 ja pian häntä jo ylistettiin uuden sukupolven fado-laulajien äänenä. Seuraava albumi Do Coração (2020) toi Correialle Latin Grammy -ehdokkuuden sekä Portugal Music Awards -palkinnon vuoden parhaasta fado-levystä.

Sara Correia varttui fadista -perheessä ja ollessaan vain 13-vuotias, hän voitti laulukilpailu Grande Noite do Fadon nuorten sarjan. Pian voiton jälkeen hänet kutsuttiin laulamaan Casa de Linharesiin, joka on yksi Lissabonin tärkeimmistä fado-konserttitaloista. Siellä nuori laulaja pääsi ammentamaan vaikutteita joiltakin suurimmista fado-laulajista kuten Celeste Rodrigues, Jorge Fernando ja Maria da Nazaré.

"Pidän tällaisia taloja fadistan korkeakouluina", Correia julistaa. ”Siellä opit käyttämään ääntäsi, rakennat identiteettiäsi ja laulat ilta toisensa jälkeen ikään kuin se olisi elämäsi viimeinen päivä. Fado-taloissa ovat kouliutuneet kaikki historiamme suuret fadistat."

Sara Correia laulu (PT)
Diogo Clemente, kitara (PT)
Ângelo Freire, portugalilainen kitara (PT)
Frederico Gato, basso (PT)

Liput 45/39 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 1h 30min, ei väliaikaa

April Jazz: Till Brönner & Espoo Big Band, Sullivan Fortner,Espoon kulttuurikeskus, espoo26.4. Klo 20:00

Espoo Big Band

Till Brönner

Sullivan Fortner

keikka

Till Brönner & Espoo Big Band

Saksan tunnetuin jazzmuusikko, trumpettivirtuoosi Till Brönner esiintyy ensi kertaa Suomessa! Brönner konsertoi April Jazzeilla Espoo Big Bandin solistina. Euroopan parhaimpiin jazztrumpetisteihin lukeutuva Brönner on kiertänyt maailman tunnetuimmilla konserttilavoilla sekä jazzfestivaaleilla Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Till Brönner on soittanut kansainvälisten supertähtien kuten Dave Brubeckin, Tony Bennettin ja Take 6 kanssa. Brönnerin saavutuksiin lukeutuvat muun muassa kaksi Grammy-ehdokkuutta sekä useita palkintoja kotimaansa Echo-gaalassa.

Till Brönner, trumpetti (DE)
Espoo Big Band

 

Sullivan Fortner

April Jazzeilla soolokonsertin esittävä Sullivan Fortner on Grammy-palkittu ja DownBeat-lehden kriitikkojen ja muiden kansainvälisten jazzmedioiden useasti noteeraama pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja. Oli kyseessä sitten sooloesitys tai orkesteri, Fortner käsittelee harmoniaa ja rytmiikkaa uteliaasti ja vahvalla visiolla. Pianon fraaseihin kätkeytyy universumeita, joita Fortner tutkiskelee suurella herkkyydellä.

Fortner on työskennellyt tyylillisesti laajalle ulottuvien artistien, kuten Wynton Marsalis, Paul Simon, Diane Reeves ja John Scofield rinnalla. Pianistin säännöllisiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat myös muiden muassa Ambrose Akinmusire, Cecile McLorin Salvant sekä Dee Dee Bridgewater. New Orleansista ponnistava, nykyisin New Yorkissa vaikuttava Sullivan Fortner aloitti pianonsoiton seitsemänvuotiaana seuraten aikaisempien sukupolvien improvisoidun musiikin ja bluesin mestareita. Hän opiskeli Oberlin konservatoriossa ja Manhattan School of Musicissa.

”An artist with his own distinct style.” – The New York Times

Sullivan Fortner, piano (US)

 

Liput 35/29 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 3 h, sis. väliaika

Ovet n. 19.30
20.00 Sullivan Fortner
väliaika
n. 21.45 Till Brönner & Espoo Big Band

helsinki

APRIL JAZZ: JUDITH HILL (US),Korjaamo, helsinki26.4. Klo 19:30

Judith Hill

keikka

39/35€ + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Eteispalvelumaksu 3,50 € peritään ovella

19.30 Ovet
20.30 Judith Hill

Häikäisevän valovoimainen R&B-laulaja, laulunkirjoittaja ja kitaristi Judith Hill on Los Angelesissa asuva artisti ja japanilais-afro-amerikkalaisen muusikkoperheen kasvatti, joka on tuli tunnetuksi useiden ikonisten artistien kuten Michael Jacksonin, John Legendin ja Josh Grobanin taustalaulajana. Hän osallistui suuren suosion saattelemana The Voice -televisio-ohjelmaan ja oli myös mukana Oscar-palkitussa maailman parhaimpien artistien taustalaulajia käsittelevässä 20 Feet From Stardom -dokumenttielokuvassa. Ylistäviä arvosteluja osakseen saaneen debyyttialbuminsa Back in Time (2015) Hill teki yhteistyössä Princen kanssa.

Judith Hillin viimeisin levy on itse tuotettu Baby, I’m Hollywood (2021), joka on kunnianhimoinen dokumentti Hillin matkasta itsensä löytämiseen. Albumin rikkaat 60-luvun soulin soundit, vahvat blues-vaikutteet ja huikea psykedeelinen funk ammentavat mustan musiikin aikakirjoista; menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevasta.

Judith Hill, laulu, koskettimet, kitara
Michiko Hill, koskettimet
Peewee Hill, basso
John Staten, rummut

Kesto n. 1h 30min, ei väliaikaa

oulu

OMJ JAZZ & ETNO 2023: KADRI VOORAND & MIHKEL MÄLGAND (EST),RioLive, oulu26.4. Klo 19:00

Kadri Voorand & Mihkel Mälgand

keikka

Liput 20/11/8 €
Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika) 
RioLiven eteispalvelumaksu: 3 €

Kadri Voorand on laulaja, pianisti ja säveltäjä, joka luo musiikkia vahvan emotionaalisen tarinankerronnan kautta, yhdistäen tarttuvat rytmit ainutlaatuiseen sekoitukseen improvisaatiopop-, jazz- ja folk-elementtejä. Voorand on vakiintunut laulaja, jonka alkuperäinen musiikki ja ilmaisu ovat tuoneet hänelle useita palkintoja ja konsertteja sekä Virossa että ulkomailla, ja hän on esiintynyt uransa aikana monissa maissa ympäri maailman.

Palkittu Mihkel Mälgand on yksi Viron aktiivisimmista basisteista. Hän on myös tehnyt yhteistyötä jazztähtien, kuten Kurt Ellingin, Nils Landgrenin ja Dave Liebmanin, kanssa. Mälgand esiintyy myös sovittajana ja satunnaisena kirjoittajana Voorandin uusimmalla albumilla "In Duo with Mihkel Mälgand".

Voorandin ja Mälgandin soitossa kaksikon vahva musiikin ja rytmin yhteys sekä duon väliset improvisaatiohetket johtavat tiukkaan duoon. Popmaiset melodiat yhdistyvät virtuoottisiin improvisaatioihin ja taitavaan tekniikkaan. Duo esittää sydäntäsärkeviä voimaballadeja sekä trendikkäitä grooveja, joissa kuuluu myös kaksikon ainutlaatuinen ääni sekä odottamattomat, rohkeat sanoitukset.

Kadri Voorand | laulu ja piano
Mihkel Mälgand | kontrabasso


porvoo

Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg (DK) + Jukka Gustavson & Street Level,Taidetehdas-Konstfabriken, porvoo26.4. Klo 19:00

Street Level

Stefan Pasborg

Dawda Jobarteh

Liput 20/25,-

Street Level on Jukka Gustavsonin uusi yhtye, jonka ensimmäinen levy julkaistiin 2021. Ohjelmisto perustuu Jukan omiin sävellyksiin sekä joihinkin 70-luvun kappaleisiin uudelleen sovitettuna. Street Level -yhtye perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama "Street Level" koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa.

Dawda Jobarteh, kora
Stefan Pasborg, rummut

Street Level
Jukka Gustavson, laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos, rummut

tampere

Liput 27 €

Alexi Tuomarila on yksi vakuuttavimmista kansainvälistä uraa tekevistä suomalaisista jazz-artisteista. Brittiläiselle Edition Records -levy-yhtiölle levyttävän Tuomarilan trio on noteerattu lukuisissa maailman tunnetuimmissa musiikkialan medioissa. Arvostettu BBC Music Magazine valitsi Alexi Tuomarila Trion Sphere-albumin kuukauden jazz-albumiksi (7/2020), ja levy voitti myös jazz-Emman 2020.

Norjalaisen ECM-levymerkin artisteihin kuuluvan Mats Eilertsenin ja nyanssirikkaasta rumputyöskentelystään tunnetun Olavi Louhivuoren kanssa vuonna 2005 perustettu yhtye on julkaissut neljä levyä, mikä kuuluukin trion vakuuttavassa yhteissoitossa. Trion musiikissa korostuu melodisesti ja rytmisesti voimakkaat sävellykset ja jäsenten lähes telepaattinen yhteys. Musiikki on täynnä emotionaalista ja melankolista lämpöä, joka on tasapainotettu robustilla rytminkäytöllä ja vapaalla improvisaatiolla.