Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 14.4.

espoo

April Jazz Club: Timo Lassy & Teppo Mäkynen,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo14.4. Klo 18:00

keikka

Saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen tunnetaan 2000-luvun alussa esiinmarssin suorittaneen uuden suomalaisen jazz-sukupolven johtohahmoina. Vuosien varrella he ovat työskennelleet yhdessä monissa merkittävissä kokoonpanoissa, kuten Teddy Rok 7, The Five Corners Quintet, Jo Stance ja Timo Lassy Band. Nyt nämä huippumuusikot nousevat lavalle saksofoni-rummut duo-kokoonpanolla, jonka live-esitys sisältää monipuolisen ja jännittävän kokonaisuuden aina spirituaalisesta vapaasta improvisaatiosta tiukkoihin grooveihin – ja kaikkea siltä väliltä.

Timo Lassy, saksofoni
Teppo Mäkynen, rummut

Konsertti alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin esityksellä klo 18.

17.30 ovet
18.00 Ebeli Show: Armi Lampelan näyttökonsertti
19.00 Timo Lassy & Teppo Mäkynen

Liput 20 € + toimitusmaksut (alk. 1,50 €, lippu.fi)
Opiskelijat 15 €

Liput myynnissä ennakkoon Lippu.fi ja ovella 0,5 h ennen konserttia, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra x Sid Hille,Temppeliaukion kirkko, helsinki14.4. Klo 19:00

keikka

Sointi Jazz Orchestra esittää Sid Hillen palkittuja big band -sävellyksiä sekä kaksi uutta tilausteosta.

Sointi Jazz Orchestra sukeltaa Sid Hillen kiehtovaan musiikilliseen maailmaan huhtikuussa! Konsertin ohjelmisto koostuu Hillen jazzorkesterille kirjoittamista sävellyksistä, jotka ovat menestyneet erilaisissa kilpailussa Suomessa ja maailmalla. Lisäksi Sointi Jazz Orchestra esittää konsertissa kaksi Sid Hillen tilaustyötä, jotka hän on kirjoittanut juuri tätä konserttia varten. Hillen kiinnostavissa sävellyksissä klassisen ja jazzmusiikin elementit yhdistyvät persoonalliseksi sävelkieleksi, joka inspiroi ja yllättää.
Hille on järjestänyt Temppeliaukion kirkossa yli 80 Two Moons -sarjan konserttia sekä lähes 600 improvisaatiokonserttia usean vuosikymmenen aikana, mikä tuo Sointi Jazz Orchestran konserttivierailuun ainutlaatuisen lisän.
 
Sid Hille (s.1961) on saksalais-suomalainen pianisti-säveltäjä, joka on vaikuttanut Suomen musiikkikentällä jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Big band -kokoonpanojen lisäksi hänen sävellyksiään ovat esittäneet useat eri kamariorkesterit, puhallinorkesterit ja kamarikokoonpanot ympäri Suomen. Lisäksi Hille on säveltänyt musiikkia useisiin suomalaisiin elokuviin."

Konsertin kesto on n. 75 minuuttia

jaZZanti-konsertti: Mikko Iivanainen - Lullaby For Lost Souls,Viirus teatteri, helsinki14.4. Klo 21:30

keikka

Mikko Iivanainen: kitarat

Konsertti juhlistaa kitaristi/säveltäjä Mikko Iivanaisen uutta sooloalbumia ’Lullaby For Lost Souls’, jonka sävellyksiä taiteilija esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Iivanainen käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa ja joissakin sähköisissä kappaleissa luupperia.

Uusi levy äänitettiin lokakuussa 2022 kokonaan yhdessä päivässä. Lähes kaikki kappaleet ovat ensimmäisiä ottoja. ’Halusin mahdollisimman tuoreen, rehellisen ja liven kuuloisen lopputuloksen. Äänittäjäksi valikoitui Mimix Studion Jyri Sariola, joka loihti loistavat soundit sekä akustiselle, että sähkökitaralle.’

’Musiikilla on todella suuri ja moninainen merkitys itselleni. Lohtu on yksi asia, jota saan sekä kuuntelijana että esittäjänä. Koen jonkinlaista vastuuta tuottaa sellaista musiikkia, jossa tämä elementti olisi läsnä. Ajatus siitä, että emme ole yksin tässä universumissa vaikka maailma ympärillä olisi kuinka sekaisin. Jos saan yhdessäkin kuulijassa tapahtumaan pienenkin liikkeen, silloin koen onnistuvani’.

Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija, joka on tehnyt viimeaikoina yhteistyötä mm. Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen, Timo Alakotilan, Edu Kettusen ja Mika Kuokkasen kanssa.

Projekti sooloartistina alkoi vuonna 2019 ja ominaista siinä on tasaveroinen suhde kitaran soiton ja säveltämisen välillä. Ne ovat ikäänkuin kolikon molemmat puolet, jotka ruokkivat toisiaan. Iivanainen on aiemmin julkaissut kaksi soololevyä: Progesävyisen ensemble albumin ’Last Room’ (2014) ja soolokitara levyn ’A River Runs Through It’ (2020).

”Iivanainen on ennen kaikkea sointipaletin mestari, näpeistä ja vehkeistä löytyy valtaisa soundivaikoima”
-Suomijazz

"Mikko Iivanainen bends, swells and suddenly stops notes at the most microscopic level, as if Jeff Beck had dedicated himself exclusively to jazz over the past 30 years."
-All About Jazz

Kuva: Rene Jakobson

Konsertti järjestetään yhteistyössä Viirus-teatterin kanssa.

Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, opiskelijat 10 €, kahdelle 12 + 12 €. Ennakkoliput Viirus teatterin sivulta

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

jyväskylä

Aleksi Heinola Quartet (FI/HU/SE),Ravintola Poppari, jyväskylä14.4. Klo 19:00

Aleksi Heinola Quartet

keikka

Liput 15/10€

Rumpali Aleksi Heinolan nimekäs ja kansainvälinen nelikko tarjoilee levynjulkaisukiertueellaan tyylikästä ja energisesti svengaavaa 1960-luvun hard bop -soundia modernilla twistillä.

Alunperin vaasalainen Aleksi Heinola on kohonnut kotimaisten jazzrumpaleiden huippuryhmään johtaen kokeneemmista mestarimuusikoista koostuvia yhtyeitään. Perinnetietoisen rumpalin tuoreessa kvartetissa soittaa pianoa kansainvälisesti arvostetuimpiin jazzmuusikoihimme kuuluva Jukkis Uotila, tenorisaksofonia useasti palkittu unkarilainen Gabor Bolla sekä kontrabassoa jykevää Ruotsin basistijatkumoa edustava Daniel Franck. Bolla ja Franck tekevät molemmat uraa Kööpenhaminasta käsin.

Maaliskuussa julkaistulla tupla-LP:llä Aleksi Heinola Quartet esittää liiderin omien ja Jukkis Uotilan uusien sävellysten lisäksi jazzklassikoita mm. Wayne Shorterilta, Thelonious Monkilta ja Horace Silveriltä.

porvoo

Porvoo Jazz Club: Riitta Paakki Quartet,Vanha 123, porvoo14.4. Klo 20:00

keikka

Liput ennakkoon Livetosta 15/13€, Ovelta 20€
Ovet auki Aatos Cafén baariin 19.00, keikka klo 20.00

Riitta Paakki on arvostettu pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja jolle Suomen Jazzliitto myönsi Yrjö-palkinnon vuonna 2019. Kotimaan lisäksi hänen musiikkinsa on saanut jalansijaa myös mm. Japanissa. Riitta Paakki Quartetin musiikki on vastustamattoman vaivatonta. Siinä kohtaavat Paakin selkeä soittotyyli, saksofonisti Manuel Dunkelin voimakas ja vivahteikas soundi sekä Antti Lötjösen ja Joonas Riipan muodostama poreileva rytmisektio. Paakin vauhdikkaammat sävellykset soivat arvonsa tuntevasti vuosikymmenten takaista bebopia, rauhallisemmat maalailevat perisuomalaisia melankolisia maisemia. Kokoonpanon yhteissointi on totaalista tilanteen ja sävellyksen hallintaa.

Edellinen Riitta Paakki Quartetin vuonna 2020 julkaisema levy Piste oli Emma-palkintoehdokas vuoden jazz- albumiksi ja Helsingin Sanomien arviossa se sai täydet viisi tähteä. Porvoo Jazz Clubilla luvassa on kuitenkin kirjaimellisesti uunituoretta materiaalia sillä, yhtyeen toinen levy Väri julkaistaan Porvoo Jazz Clubilla. 

Paakki’s real strength is as a composer, creating fresh originals that sound like they could be standards – and maybe someday will be. -Jazz Journal, Wif Stenger

riihimäki

Vapaat äänet: Papanosh "A Very Big Lunch",Ö-Talo, riihimäki14.4. Klo 19:00

Papanosh (www)

keikka

Ranskan Normandiasta kotoisin oleva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen huhtikuussa! Ylistetty kvintetti saapuu Riihimäelle perjantaina 14.4. Papanosh esittää Ö-Talossa tuoreen projektinsa “A Very Big Lunch”, joka on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille. Samalla jatkuu vuodesta 2008 alkanut Kumu-rumpujen ja Vapaat äänet agentuurin heldelmällista yhteistyötä.  Väliajalla järjestetään rumpujen rakentaja Pekka Helasen ja rumpali Jérémie Piazzan haastattelu.

Quentin Ghomari trumpetti
Raphaël Quenehen saksofoni
Sébastien Palis piano, Fender Rhodes, sävelykset
Thibault Cellier kontrabasso
Jérémie Piazza rummut


Liput 20 € / 15 €  
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867
ovet auki klo 18:30 / Öllerinkatu 9, 11130 Riihimäki
Yhteistyössä: Ö-Talo & Vapaat äänet & Kumu-rummut

uusi albumi ”A Very Big Lunch” Enja Records / Yellow Bird:
https://papanosh.bandcamp.com/album/a-very-big-lunch

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet 

Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla, inspiraation lähde Harrisonin tyyliin. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvien pidot!

turku

Flame Jazz: Emiliano D’Auria Quartet feat. Luca Aquino (IT),Move-sali, Logomo, turku14.4. Klo 19:00

Emiliano D’Auria Quartet (www)

keikka

Luca Aquino – trumpetti, flyygelitorvi, pasuuna
Emiliano D’Auria – piano, Rhodes, syntetisaattori, sävellykset
Giacomo Ancillotto – sähkökitara
Dario Miranda – kontrabasso
Ermanno Baron – rummut

Italialaisista huippumuusikoista koostuva Emiliano D’Auria Quartet julkaisi keväällä 2022 albumin nimeltä In-Equilibrio, jossa vieraillee Italian tunnetuimpiin trumpetisteihin kuuluva Luca Aquino. In-Equilibrio tarkoittaa suomeksi tasapainoa, jota viisikko musiikissaan tarkastelee. Emiliano D’Aurian säveltämässä musiikissa tasapainoillaan avantgarden ja melodisen ilmaisun sekä välimerellisten ja erikoisempien äänimaisemien välillä.

Albumin nimikkobiisi on kuin Amélie-elokuvasta ja The Acrobat -kappaleen sirkusmaisessa tunnelmassa kuulija voi tuntea, kuinka tasapaino horjuu. Vahvan pianonsoiton ja leikkisän trumpetin lisäksi yhtyeessä kuullaan Giacomo Ancillotton sähkökitaraa, ja kompista vastaavat kontrabasisti Dario Miranda sekä rumpali Ermanno Baron. Muusikoiden lumoava yhteissoitto ja omaperäiset melodiat upottavat kuuntelijat toiseen todellisuuteen. Huhtikuun konsertissa kuullaan myös uuden, keväällä 2023 julkaistavan albumin materiaalia.

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.