Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 16.4.

helsinki

SunJazz: Outomuru,Tenho Restobar, helsinki16.4. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Vuonna 2017 Barcelonassa perustettu Outomuru soittaa meditoivaa ja koukuttavaa kitaravetoista musiikkia, jossa yhdistyvät ambient, minimalistinen rock ja moderni jazz. Yhtyeen liideri ja säveltäjä Mikael Saastamoinen on yksi Suomen aktiivisimmista ja kysytyimmistä basisteista, joka soittaa muun muassa palkituissa yhtyeissä Linda Fredriksson Juniper, Superposition ja OK:KO. Outomuru julkaisi debyyttialbuminsa Live From Robadors 23 syksyllä 2022.

Mikael Saastamoinen - basso ja sävellykset
Marçal Xirau - kitara
Kasper Halttunen - rummut

hämeenlinna

Linnajazz-klubi: Screaming Jay & The Bones,Suistoklubi, hämeenlinna16.4. Klo 19:00

keikka

Liput 20 €

Luvassa on kevään rytmikkäin ilta Hämeenlinnassa! Vuonna 2013 perustettu Screaming Jay & The Bones on niittänyt mainetta niin festivaaleilla kuin klubikeikoillakin energisenä ilmiönä. Yhtyeen miehistöön kuuluu Suomen rhythm & bluesin sekä jazzin kärkinimiä, jotka ovat tuttuja monista eri yhteyksistä kuten Ricky Tick Big Band, Dalindeo, Whistle Bait, Jimi Tenor.

Linnajazz-klubin illassa on luvassa 50-luvun rhythm & bluesia sekä huimia tulkintoja jazzin helmistä ryyditettynä mielipuolisilla scat-sooloilla.

raahe

Rantajatsiklubi: Papanosh "A Very Big Lunch",Friemanintalo, raahe16.4. Klo 19:00

Papanosh (www)

keikka

Ranskan Normandiasta kotoisin oleva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen huhtikuussa! Ylistetty kvintetti ilahdutti Raahen Rantajatsien kuulijoita kesällä 2018 ja tämän kiertueen myötä Papanosh palaa Raahen sunnuntaina 16.4. Friemanin talossa yhtye esittää tuoreen projektinsa “A Very Big Lunch”, joka on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille.

Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla, inspiraation lähde Harrisonin tyyliin. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvien pidot!

Liput 20/15 € | ovelta klo 18:30 alkaen

Konsertin kesto: noin 75 min / Järjestäjä: Rajatsi ry
Friemanin talon osoite on Kirkkokatu 14 A, käynti sisäpihalta. Liput myynnissä Raahesalin lipunmyynnissä ja Tiketissä.

Kiertueen tuotanto: Les Vibrants Défricheurs & Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, ADAMI, AJC, Centre National de la Musique, ODIA Normandie, Spedidam