Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 22.4.

espoo

April Jazz: Yumi Ito,Sellosali, espoo22.4. Klo 19:00

Yumi Ito (www)

keikka

Laulaja, pianisti, säveltäjä, tuottaja ja sovittaja Yumi Ito kutoo kiehtovia tarinoita yhteiskunnasta – pienistä tai suurista, synkistä tai iloisista, yhtä lailla merkittävistä aiheista. Hänen musiikkinsa sekoittaa sujuvasti art-pop laulelmia jazzimprovisaatioon. Persoonallisen vangitsevassa äänessä voi myös kuulla kaikuja Björkiltä ja Joni Mitchelliltä. Japanilais-puolalainen artisti asuu Sveitsin Baselissa ja esiintyy säännöllisesti ympäri maailmaa samoilla lavoilla muiden muassa Al Jarreaun, Becca Stevensin ja Nils Petter Molvaerin kanssa. Yumi Ito esiintyy ensi kertaa Suomessa uuden Ysla-albuminsa siivittämänä.

"Ito presents an entire spectrum of vocal abilities, which includes recitation, singing lyrics, improvising using vocalese, etc. All tastefully and masterly executed with great respect to the entire framework of her compositions and the vocal tradition, which is truly cross-genre, but always perfectly aesthetically rounded.” – Adam Baruch, Polish Jazz

Yumi Ito, laulu, piano
Kuba Dworak, basso
Iago Fernandez, rummut

Liput 35/29 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 1h 15min, ei väliaikaa

April Jazz Goes EMMA: Tatu Rönkkö,Espoon modernin taiteen museo EMMA, espoo22.4. Klo 16:00

keikka

Tatu Rönkkö – Rhythm error: Music for an epic prepared drumset

Rumpali ja äänitaiteilija Tatu Rönkkö soittaa Emmassa soolokonsertin preparoidulle rumpusetille, jonka ääni on viety mahdollisimman kauas perinteisestä. Häntä kiehtoo rumpujen melodisuus, vaihtoehtoiset viritys- ja soittotekniikat, konsertin vieminen perinteisen estraadin ulkopuolelle sekä yleisön ja esiintyjän tuominen lähemmäs toisiaan. Emman näyttelytilassa kuultavassa konsertissa yleisö kokoontuu lähietäisyydelle Rönkön ympärille.

”Rummut ovat yksi maailman vanhimmista soittimista ja silti moderni rumpusetti kuulostaa aina samalta, 'kivasti' viritetyltä jne. Ehkä tämä on minulle tapa etsiä uusia äänimaailmoja tästä ikiaikaisesta soittimesta ja uudistaa oma suhteeni siihen. Kun joku katsoo keikkaa metrin päässä ja kuulet hänen hengityksensä tulee esiintymiseen eri intensiteetti ja käsinkosketeltavuus”

Tatu Rönkkö (s. 1983, Kuopio) on esiintynyt soolona ympäri maailmaa mm. ihmisten keittiöissä, metsässä, metroaseman portaissa sekä keskiaikaisissa katedraaleissa ja käyttänyt soittimena arkisia esineitä ja elektroniikkaa. Rönkkö on työskennellyt rumpalina myös mm. seuraavien artistien kanssa: Verneri Pohjola, Raoul Björkenheim, Yona, Nils Frahm, K-X-P, Efterklang ja Lampen.

Sisäänpääsy museolipulla 0-20 €, Emmamuseum.fi
Kesto n. 45 min