Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 28.4.

espoo

April Jazz: Lizz Wright,Espoon kulttuurikeskus, espoo28.4. Klo 18:00

Lizz Wright

keikka

Lizz Wright saapuu Suomeen ensi kertaa oman yhtyeensä kanssa!

Vuonna 2019 täyden Huvilateltan lumonnut tummaääninen laulajatar esiintyy huhtikuussa April Jazzeilla Espoossa.

Kuten monet merkittävät amerikkalaiset vokalistit, Lizz Wright aloitti laulamisen kirkossa. Hänen isänsä toimi musiikillisena johtajana pienessä kirkossa Georgiassa ja Wright nautti suunnattomasti seurakunnan yhteislaulusta ja gospelmusiikki vei mukanaan. Kotona Wright altistui monimuotoiselle musiikille, erityisesti jazzille ja soulille. Pian hän jo kahlasi läpi The Great American Songbookia matkallaan kohti maineikasta laulajan uraa. Wrightin sielukkaassa soinnissa kuuluvatkin vahvojen gospel-vaikutteiden lisäksi myös jazz, blues ja R&B.

Wright muutti Atlantaan 1990-luvun lopulla opiskellakseen Georgia State -yliopistossa ja lauloi enimmäkseen jazzia sekä soolona että osana suosittua paikallista In The Spirit -yhtyettä. Hän niitti mainetta muissa osissa maata vuonna 2002 kiertäessään konserttilavoja Billy Holiday -tribuuttishow’n kanssa ja hurmatessaan yleisön koskettavalla esiintymisellään. Seuraavana vuonna Wright solmi levytyssopimuksen Verve Recordsin kanssa. Debyyttialbumi Salt nousi nykyjazz-listan kärkeen ja siitä tuli yksi vuoden 2003 arvostetuimmista albumeista. Kaksikymmentä vuotta ja kuusi albumia myöhemmin voidaan sanoa, että Lizz Wrightin on osoittanut olevansa sekä huipputason lauluntekijä että verraton laulujen tulkitsija.

Lizz Wright, laulu (US)
Kenny Banks Sr., piano (US)
Adam Levy, kitara (US)
Ben Zwerin, basso (FR)
Michael Jerome Moore, rummut (US)

Liput 55/49 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 1h 30min, ei väliaikaa

April Jazz: Steve Coleman And Five Elements, Verneri Pohjola,Espoon kulttuurikeskus, espoo28.4. Klo 20:00

Verneri Pohjola

Steve Coleman And Five Elements

keikka

Steve Coleman And Five Elements

Alttosaksofonisti ja säveltäjä Steve Coleman on inspiroinut kokonaista jazzsukupolvea. Hän oli ensimmäisiä, joka yhdisti taidokkaasti jazzia hiphop- ja funkrytmeihin. Näin hänestä tuli esikuva monille muusikoille myös jazzin rajojen ulkopuolella. Coleman on imenyt vaikutteita suurilta mestareilta, kuten John Coltrane, Charlie Parker, Duke Elllington ja Charles Mingus, sekä tutkinut jazzin afrokaribialaisia juuria ja kuubalaisen musiikin perinteitä.

Colemanin asettui New Yorkiin 1970-luvun lopulla. Ensimmäisten neljän vuoden ajan Coleman soitti paljon kaupungin kaduilla ja pienillä klubeilla trumpetisti Graham Haynesin kanssa perustamansa bändin kanssa. Tuosta yhtyeestä kehittyi The Five Elements, joka on toiminut Colemanin pääkokoonpanona aktiivisesti jo vuodesta 1981.

Mittavan uransa aikana Colemanille on myönnetty uraauurtavasta työstään lukuisia arvostettuja palkintoja, kuten MacArthur Fellowship ja Guggenheim Fellowship.

Steve Coleman, alttosaksofoni (US)
Jonathan FInlayson, trumpetti (US)
Rich Brown, basso (CA)
Sean Rickman, rummut (US)

 

Verneri Pohjola

Yksin esiintyminen on konsertoinnin kuninkuuslaji, joka sopii trumpetisti Verneri Pohjolalle erityisen hyvin. Soolona Pohjolan monipuolinen soundipaletti pääsee oikeuksiinsa ja hän pystyy vapaammin hyödyntämään monipuolista soittotekniikkaansa. Musiikki elää hetkessä, kun lyyriset melodiat kohtaavat epäkonventionaalisemmat soittotekniikat ja elektroniikan.

Trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio.

Vuosituhannen alussa hän tuli suurelle yleisölle tunnetuksi yhtyeistä Ilmiliekki Quartet, Quintessence ja Q-Continuum. Emma-palkittu oma debyyttilevy Aurora (Texicalli Records 2009/ACT 2011) räjäytti eurooppalaisen ja amerikkalaisen jazzkentän keräten ylistäviä arvioita molemmilta mantereilta. Viimeistään toisella albumillaan, Ancient History (ACT 2012), Pohjola lunasti paikkansa yhtenä Euroopan arvostetuimmista jazzmuusikoista. Tämän jälkeen hän on julkaissut neljä albumia brittiläisen Edition Recordsin kautta, joista viimeisin on toukokuussa 2020 ilmestynyt ”The Dead Don’t Dream”. Viime vuosien tunnustuksiin kuuluvat mm. Emma-palkinto ”Bullhorn”-levystä vuoden parhaana jazzalbumina vuodelta 2015 sekä Suomen korkein jazzmuusikolle myönnettävä tunnustus, Yrjö-palkinto vuonna 2017.

Verneri Pohjola, trumpetti, elektroniikka

 

Liput 35/29 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2h 45min, sis. väliaika

Ovet n. 19.30
20.00 Verneri Pohjola
väliaika
n. 21.30 Steve Coleman And Five Elements

helsinki

April Jazz: The Baylor Project,G Livelab, helsinki28.4. Klo 18:00

The Baylor Project (www)

keikka

Ensi kertaa Suomeen saapuva The Baylor Project on yksi tämän hetken tavoitelluimmista jazzesiintyjistä. Kuusi vuotta sitten Yellowjackets -yhtyeen rumpali Marcus Baylor perusti The Baylor Projectin vaimonsa, laulaja Jean Baylorin kanssa. Elegantti ja tasapainoinen sekoitus jazzia, gospelia, bluesia ja soulia on tuonut yhtyeen kolmelle albumille yhteensä kuusi Grammy-ehdokkuutta muun muassa parhaan vokaalijazzalbumin ja parhaan perinteisen R&B-esityksen kategorioissa. The Baylor Projectin live-esitykset ovat kirvoittaneet yleisön raikuviin suosionosoituksiin niin maailman suurilla festivaalilavoilla kuin intiimeillä jazzklubeilla.

Jean Baylor, laulu
Marcus Baylor, rummut
Terry Brewer, piano
Yasushi Nakamura, kontrabasso
Keith Loftis, saksofoni

Liput 35 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi. Lippuja myynnissä myös G Livelabin vekkokaupassa.
Sisältää 3 € eteispalvelumaksun
Kesto n. 1h 15min, ei väliaikaa

kuopio

SAVONIA SWING BAND feat. TEIJA KORHONEN,Hygge Bro, kuopio28.4. Klo 19:00

Savonia Swing Band

keikka

LIPUT 15 /10 €

Vapunaatto on jälleen UNESCOn kansainvälinen jazzpäivä. Kuopio Jazz & Blues ry ja Savonia Swing Band ottavat varaslähdön tähän päivään ja vappuun jo pe 28.4. klo 19, Hygge Brossa.

Yhtyeessä, jonka juuret ulottuvat 1990-luvun alkupuolelle, soittavat kuopiolaisen jazzin konkarit Mikko Pasanen (piano), Jarmo Hiekkala (basso), Mika Hietala (rummut), Tapani Heiskanen (trumpetti), Pekka Toivanen (saksofonit ja klarinetti) sekä Mikko Toivanen (saksofonit, sovitukset). Laulusolisti on kuopiolainen Teija Korhonen.

Savonia Swing Bandin musiikki on vahvasti perinteestä ammentavaa svengaavaa jazzia New Orleans -tyylisestä soitannasta mainstreamiin. Ohjelmistossa myös muutamia Länsirannikon jazzmiesten (Shorty Rogers, Bill Holman, Pete Rugolo, Marty Paich) hienoja sävellyksiä.

Konserttia tukevat Kuopion kaupunki, MES
järj. Kuopio Jazz & Blues ry

tampere

Emma Salokoski & Jarmo Saari,G Livelab Tampere, tampere28.4. Klo 21:00

Liput 28 €

Laulaja Emma Salokoski ja kitaristi Jarmo Saari ovat yhdessä kolunneet klubien ja festivaalien lavoja ympäri Suomen jo viitisentoista vuotta. Maaliskuussa 2023 yhteistyössä kääntyy uusi lehti, kun duolta ilmestyy ensimmäinen yhteinen levy. Levyn julkaisee Music Box Helsinki ja duosovituksissa kuuluu rikas, täysipainoinen äänimaailma ja orkesterimainen sointi. Levy koostuu sekä julkaisemattomista kappaleista että rakastettujen biisien uusista sovituksista. Ensimmäinen single Nocturne julkaistaan 17.2.2023.

turku

Flame Jazz: Jobarteh / Pasborg Duo (GM/DK),Bar Ö, turku28.4. Klo 19:00

Jobarteh / Pasborg Duo (www)

keikka

Dawda Jobarteh – kora, laulu
Stefan Pasborg – rummut

Länsiafrikkalainen musiikkikulttuuri yhdistyy pohjoismaisiin sävyihin karismaattisen duon käsittelyssä Kansainvälisen jazzpäivän teemakonsertissa. Gambialaisten perinnesoittimien taituri Dawda Jobarteh ja jazzrumpali Stefan Pasborg ovat esiintyneet duona jo vuosikymmenen ajan kiertäen Euroopan ja Afrikan musiikkitapahtumia. Tanskassa asuvaa kaksikkoa yhdistää rakkaus vahvoihin rytmisiin muotoihin, kauniisiin melodioihin ja musiikin luomaan puhtaaseen energiaan.

Konsertissa kuullaan sekä tunteikasta, perinteistä kumpuavaa tulkintaa että sähköisen innovatiivisia käänteitä. Duon yhteenhioutuneessa soitossa tulevaisuus kietoutuu menneeseen ja genrerajat hämärtyvät. Kaksikon soundimaailma kuulostaa duoa suuremmalta, ja kaiken kruunaa Jobartehin pehmeä laulu. Bar Ö:n rennossa miljöössä yleisön on helppo intoutua jopa tanssilattialle duon energisten rytmien houkuttelemana!

LIPUT Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

 

 

Lipunmyynti myös Bar Ö:n ovella konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.