Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 19.4.

hanko

ALEKSI HEINOLA QUARTET,Kaupungintalon juhlasali, hanko19.4. Klo 19:00

Aleksi Heinola Quartet

Väliajallinen jazzkonsertti. Upean eleganttia, soitossa svengaavaa groovea ja muusikoiden välistä vuorovaikutusta.

Gabor Bolla, tenorisaksofoni; Jukkis Uotila, piano; Daniel Franck, basso; Aleksi Heinola, rummut.

Muusikot ovat Euroopasta sekä Skandinaviasta. Virvoke- ja viinitarjoilu alkaa klo 18.30 sekä väliajalla.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Aki Rissanen Aleatoric,Hakasalmen huvila, helsinki19.4. Klo 19:00

Aki Rissanen Aleatoric

keikka

Aki Rissanen: piano
Robin Verheyen: saksofonit
Markku Ounaskari: rummut

Eclipse Musicin julkaisemat Aleatoric-trion albumit ovat musiikkia tässä hetkessä. Levyt on äänitetty improvisoiden, ensimmäisiin ottoihin luottaen. Tähän yhtyeen nimi viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta.

Hetken taikaan luottavat levyt Aleatoric ja Songs For Solstice esittelevät pianisti Aki Rissasen suomalais-belgialaisen trion, jossa mukana ovat saksofonisti Robin Verheyen ja rumpali Markku Ounaskari.

Kuvattu levyn tekemisen periaate ei kuitenkaan ole uusi, päinvastoin. Valtaosa jazzmusiikin historian suurimmista klassikoista on äänitetty nopeasti, päivässä tai kahdessa, ja ne vangitsevat lähes valokuvan lailla jonkin maagisen hetken kyseisen yhtyeen tai muusikon kehityksessä. Aleatoric on tästä oiva esimerkki. Se on uutta, raikasta, mutta pohjimmiltaan ja tekotavaltaan syvällä jazzin traditiossa.

Nykyään Ranskassa paljon vaikuttava pianisti Aki Rissanen on kotimaisen jazzin kiinnostavimpia keskipolven jazzmuusikkoja. Omien kiiteltyjen soolo- ja yhtyeprojektiensa (neljä levyä Aki Rissanen Trion kanssa ja soolopianolevy brittiläiselle Edition Recordsille, Emma-palkinto parhaasta levystä 2017) ohella hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. Dave Liebmanin, Verneri Pohjolan, Rick Margitzan, Mikko Hassisen, Lauri Porran ja UMO Jazz Orchestran kanssa.

Rissasen pitkäaikainen yhteistyökumppani, saksofonisti Robin Verheyen edustaa niin ikään modernia kansainvälistä jazzmuusikkopolvea. Ranskassa asuva Verheyen tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen ilmaisuvoimaisena saksofonistina ja loistavana säveltäjänä. Belgialaislähtöinen muusikko työskentelee nykyään pääasiassa Euroopassa ja New Yorkissa mm. Marc Coplandin yhtyeessä. Rumpali Markku Ounaskari on eurooppalaisen jazzin merkittävimpiä rumpaleita. Legendaariselle ECM-levy-yhtiölle levyttävä Ounaskari tuo yhtyeen soundiin mittavan kokemuksen tuomaa syvyyttä.

Kuva: Piki Lappalainen

Akin kotisivut

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

kangasala

What a Difference a Day Makes,Kangasala-talo, kangasala19.4. Klo 19:00

What a Difference a Day Makes

Liput alk. 25 €

Keskiviikkona 19.4.2023 klo 19 lavalle nousevat palkittu suomalainen jazzlaulaja Nina Mya sekä ruotsalainen huipputrumpetisti Peter AsplundWhat a Difference a Day Makes -konsertti on kunnianosoitus laulaja Dinah Washingtonille.

Dinah Washington (1924–63) oli suosittu laulaja ja pianisti, jonka voimallinen ääni sai inspiraatiota jo lapsuudessa gospelmusiikin puolelta. Hänen suurin läpimurtonsa oli kappale What a Difference a Day Makes, josta hänet palkittiin vuonna 1959 parhaan R&B-esityksen Grammylla.

Washingtonin syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi sata vuotta. Kuten Washingtonin musiikkitaustassa, myös Nina Myan vaikutteissa kuuluu jazzin lisäksi gospel sekä rhythm & blues. Konsertin ohjelmistossa kuullaan Dinah Washingtoniin vahvasti henkilöityviä suuria hittejä sekä tunnettuja ja harvinaisempia jazzstandardeja. Keskiössä on Washingtonin tarinan syväluotaava tuntemus sekä laulun sanoituksien vahva tulkinta.

Peter Asplund on tunnettu ja arvostettu ruotsalainen trumpetisti. Hän on tehnyt laajalti yhteistyötä monien muusikoiden ja laulajien kuten Viktoria Tolstoyn, Lisa Ekdahlin ja Bo Kaspers Orkesterin kanssa. Hänet on palkittu kaksi kertaa Gyllene Skivan (eng. Golden Disc) parhaan jazzalbumin palkinnolla.

Kokoonpano:
Nina Mya, laulu
Peter Asplund, trumpetti
Henri Mäntylä, piano
Jori Huhtala, basso
Jussi Lehtonen, rummut

savonlinna

Vapaat äänet: Papanosh "A Very Big Lunch",Kulttuurikellari, savonlinna19.4. Klo 19:00

Papanosh (www)

keikka

Ranskan Normandiasta kotoisin oleva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen huhtikuussa! Ylistetty kvintetti saapuu Savonlinnan Kulttuurikellariin keskiviikkona 19.4. Yhtye esittää tuoreen projektinsa “A Very Big Lunch”, joka on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille.

Liput 20/18 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon nettilippu.fi.
Konsertin kesto: noin 2 tuntia (sis. väliaika)
järj. Olavin Jazz, Nova Records
Olavinkatu 34, 57130 Savonlinna

Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla, inspiraation lähde Harrisonin tyyliin. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvien pidot!

Papanosh on Normandien Rouenista kotoisin kollektiivinen yhtye, joka on perustettu v. 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs* ryhmään. Yhtyeen nykyset viisi soittajaa olleet mukana alusta lähtien: trumpetisti Quentin Ghomari, saksofonisti Raphaël Quenehen, painisti-uhkuri Sébastien Palis, basisti Thibault Cellier ja rumpali Jérémie Piazza. Ansioitunut yhtye on kiertänyt Euroopassa ja USA:ssa, Suomessa se on ilahduttanut Tampere Jazz Happeningin ja Raahen Rantajatsien kuulijoita.
* suomeksi: eloisat raivaajat