Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 24.4.

hartola

Mikko Iivanainen soolo. Lullaby for Lost Souls,Hartolan kunnantalon valtuustosali, hartola24.4. Klo 18:00

keikka

Liput 17,50 €

Konsertti juhlistaa kitaristi/säveltäjä Mikko Iivanaisen uutta sooloalbumia Lullaby For Lost Souls, jonka sävellyksiä taiteilija esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Iivanainen käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa ja joissakin sähköisissä kappaleissa loopperia.

Uusi levy äänitettiin lokakuussa 2022 kokonaan yhdessä päivässä. Lähes kaikki kappaleet ovat ensimmäisiä ottoja. "Halusin mahdollisimman tuoreen, rehellisen ja liven kuuloisen lopputuloksen. Äänittäjäksi valikoitui Mimix Studion Jyri Sariola, joka loihti loistavat soundit sekä akustiselle, että sähkökitaralle."

"Musiikilla on todella suuri ja moninainen merkitys itselleni. Lohtu on yksi asia, jota saan sekä kuuntelijana että esittäjänä. Koen jonkinlaista vastuuta tuottaa sellaista musiikkia, jossa tämä elementti olisi läsnä. Ajatus siitä, että emme ole yksin tässä universumissa vaikka maailma ympärillä olisi kuinka sekaisin. Jos saan yhdessäkin kuulijassa tapahtumaan pienenkin liikkeen, silloin koen onnistuvani."

Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija, joka on tehnyt viimeaikoina yhteistyötä mm. Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen, Timo Alakotilan, Edu Kettusen ja Mika Kuokkasen kanssa.

Projekti sooloartistina alkoi vuonna 2019 ja ominaista siinä on tasaveroinen suhde kitaran soiton ja säveltämisen välillä. Ne ovat ikäänkuin kolikon molemmat puolet, jotka ruokkivat toisiaan. Iivanainen on aiemmin julkaissut kaksi soololevyä: Progesävyisen ensemble albumin Last Room (2014) ja soolokitara levyn A River Runs Through It (2020).

”Iivanainen on ennen kaikkea sointipaletin mestari, näpeistä ja vehkeistä löytyy valtaisa soundivaikoima”
-Suomijazz

"Mikko Iivanainen bends, swells and suddenly stops notes at the most microscopic level, as if Jeff Beck had dedicated himself exclusively to jazz over the past 30 years."
-All About Jazz

helsinki

jaZZanti-konsertti: Sanni Orasmaa & Antti Lötjönen,Hakasalmen huvila, helsinki24.4. Klo 19:00

Sanni Orasmaa & Antti Lötjönen

keikka

Sanni Orasmaa: ääni
Antti Lötjönen: kontrabasso

Bass & Voice – Antti Lötjönen ja Sanni Orasmaa esiintyvät. Kahden virtuoosin räjähdysherkkä kohtaaminen jazz-maisemissa.

Basisti, jazzmuusikko Antti Lötjönen on vaikuttanut yli 20 vuotta Suomen jazzkentän eturintamalla. Esiintymiskokemusta on kertynyt yli 30 maasta. Antin soittoa voi kuulla yli 100 jazzlevytyksellä, mm. Ilmiliekki Quartetin, Verneri Pohjola Quartetin, Aki Rissanen Trion, Mikko Innanen Autonomuksen, Timo Lassy Bandin, 3TM:n jäsenenä. Vuonna 2015 Antti valittiin Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi ja 2018 Jazzmuusikot ry:n Vuoden Jazzmuusikoksi. Lötjönen on osa Hietsu is Happening! – kollektiivia, jolle myönnettiin Musiikin Valtionpalkinto 2021. Hän johtaa omaa yhtyettään ”Antti Lötjönen Quintet East”.

www.anttilotjonen.com

Helsingin ja Saksan väliä matkusteleva laulaja, jazzmuusikko Sanni Orasmaa on yksi Suomen laulujazzin ja jazzpedagogiikan pioneereista. Monipuolisuudestaan ja improvisaatiokyvystään tunnettu vokalisti on tehnyt tiivistä yhteistyötä Suomessa mm. RinneRadion ja Mika Pohjolan kanssa, ulkomaisista nimistä mainittakoon Ron McClure ja Charlie Hunter. Orasmaa on asunut New Yorkissa 2000-2007 ja tehnyt uraa klubeilla ja festivaaleilla kolmella mantereella. Opettajana hän on toiminut kotimaisten oppilaitosten ohella mm. Brooklynin konservatorion jazzosastolla sekä vierailijana useassa ulkomaisessa yliopistossa. Orasmaa on vuodesta 2008 alkaen toiminut Münchenin musiikkikorkeakoulun jazzosaston laulun lehtorina.

https//:www.sanniorasmaa.com

Kuva: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 20/15/12 e