Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 25.4.

espoo

April Jazz: Tapiola Sinfonietta: Alexi Tuomarila Trio, Jukka Eskola,Espoon kulttuurikeskus, espoo25.4. Klo 18:00

keikka

Väliajallisessa konsertissa kuullaan kahden konserton kantaesitykset!

Alexi Tuomarilan säveltämän Between Dark And Light -teoksen tulkitsevat Alexi Tuomarila Trio ja Tapiola Sinfonietta kapellimestarinaan Jukka Iisakkila. Suomijazzin kansainvälisesti arvostetuimpiin nykytekijöihin kuuluvan Tuomarilan triossa mukana ovat norjalaisbasisti Mats Eilertsen ja rumpali Olavi Louhivuori. Trio on julkaissut neljä albumia, joista viimeisin Sphere (Edition Records) palkittiin vuoden parhaana jazzlevynä vuoden 2020 EMMA-gaalasssa.

Jukka Linkolan säveltämän flyygelitorvikonserton solistina esiintyy vuonna 2022 Yrjö-palkinnon voittanut Jukka Eskola. Hän on soittanut vierailijana sadoilla suomalaisilla levyjulkaisuilla, ollut mukana sessiomuusikkona useissa television viihdeohjelmissa ja soittanut useiden isojen orkesterien solistina. Eskola on tuttu näky myös Espoo Big Bandin riveissä.

50-vuotistaiteilijajuhlaa viettävä Jukka Linkola on suomalaisen musiikkielämän monipuolinen ammattilainen, jonka laaja tuotanto kattaa useita tyylejä jazzista klassiseen ja elokuvamusiikkiin. Pianoa pääinstrumenttinaan soittava Linkola sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon jo vuonna 1979.

Konsertin kapellimestarina toimiva Jukka Iisakkila on vieraillut säännöllisesti Euroopan merkittävien uuden musiikin yhtyeiden ja sinfoniaorkesterien johtajana. Hän on työskennellyt useiden koti –ja ulkomaisten artistien kanssa sekä instrumentalistina että säveltäen ja sovittaen niin klassista musiikkia kuin populaari-, viihde- ja jazzmusiikkia. Nykyisin Iisakkila toimii hollantilaisen The Metropole Orchestran sekä norjalaisen Stavangerin sinfoniaorkesterin vierailijana ja orkesterin johtamisen apulaisprofessorina Stavangerin yliopiston musiikkikorkeakoulussa.

Tapiola Sinfonietta on vakiinnuttanut asemansa kansainvälisesti tunnettuna kamariorkesterina. Rohkeat ohjelmistovalinnat ja vivahteikkaat tulkinnat ovat saaneet kiitosta aikakaudesta ja tyylisuunnasta riippumatta. Orkesteri onkin kuin kotonaan taiteidenvälisen cross-over ohjelmiston parissa. Tapiola Sinfonietta on jo pitkään ollut April Jazzille tärkeä yhteistyökumppani, jonka kanssa pystytään luomaan genrerajoja ylittäviä, yleisölle yllättäviä ja uusia elämyksiä tarjoavia konserttikokemuksia.

Tapiola Sinfonietta
Jukka Iisakkila, kapellimestari

Alexi Tuomarila Trio
Alexi Tuomarila, piano, sävellys
Mats Eilertsen, basso (NO)
Olavi Louhivuori, rummut

Jukka Eskola, flyygelitorvi

Liput 35/29 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2 h, väliaika

April Jazz: Aili Ikonen, Ebeli in Concert,Espoon kulttuurikeskus, espoo25.4. Klo 18:30

keikka

Aili Ikonen

Suomen ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Aili Ikonen on julkaissut neljä soololevyä, joista tuorein “Helposti palavaa” käsittelee oman paikan hahmottamista tässä ajassa, eri rooleissa: ihmisenä, naisena, osana yhteiskuntaa, osana suurempaa jatkumoa, osana sukupolvien ketjua. Levynjulkaisukiertueen konsertissa on luonnollisesti mukana Ikosen luottokvintetti, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä jo 10 vuoden ja viiden albumin verran. Herkkänä, mutta samalla vahvana tulkitsijana tunnettua Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin aikamme huippuartistien kanssa kuin solistina eri kokoonpanoissa kuten Radion sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia ja Umo Helsinki Jazz Orchestra. Ikonen tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä.

Aili Ikonen, laulu, viulu, sävellys ja sanoitus
Janne Toivonen, trumpetti
William Suvanne, saksofonit ja huilu
Tuomas J. Turunen, piano
Mikko Pellinen, basso ja sovitukset
Mikko Arlin, rummut

Ebeli in Concert

Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin lahjakkaat nuoret nousevat estradille! Konsertissa kuullaan Ebelin bändien, solistien ja lauluyhtyeiden monipuolista ohjelmistoa.

 

klo 18.00 ovet
klo 18.30 Ebeli in Concert
klo 20.15 Aili Ikonen

Liput 29/24 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2 h, sis. väliaika