Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 17.4.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Per Texas Johansson & Kari Ikonen,Hakasalmen huvila, helsinki17.4. Klo 19:00

Per Texas Johansson ja Kari Ikonen

keikka

Per Texas Johansson: klarinetit
Kari Ikonen: piano

Kun Kari Ikonen kuuli mestariklarinetisti Per Texas Johansonin bändiä Pori Jazzissa vuonna 2016, hän tuumi että kehveli soikoon, joskus pitää soittaa kimpassa. Tätä yritettiin jo 2020, ja vielä uudestaan 2021, mutta kaikki tietävät miten siinä kävi.

Yhteiskonsertti onnistui lopulta Tukholmassa viime vuonna, ja ruotsalaisyleisö oli haltioissaan… ja nyt tätä kaksikkoa kuullaan Helsingissä! Luvassa on niin sävellettyjä kuin improvisoitujakin ääniä, niin enkeleiden laulua kuin maahisten karjuntaakin, ja toki duon lisäksi myös soolonumeroita.

Emma-pystillä, Yrjö-palkinnolla ja kansainvälisillä sävellyskilpailuvoitoilla aateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) tunnetaan omien projektiensa lisäksi yhteistyöstä mm. UMO Helsinki Jazz orkesterin, Orchestra Nazionale della Lunan, Lee Konitzin, Louis Sclavisin, Ingrid Jensenin ja Bob Mosesin kanssa. Hän on esiintynyt Venäjällä ja USA:ssa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Australiassa, Afrikassa ja yli 30:ssä Euroopan maassa. Levytyksiä on viitisenkymmentä, joista 9 hänen omalla nimellään.

Tukholmalainen Per Texas Johansson työskentelee säveltäjänä, sovittajana ja puhallinsoittajana. Hän soittaa erilaisia puhaltimia, klarinetteja, saksofoneja, huilua ja oboeta. Hän on tehnyt useita levyjä omissa nimissään ja voittanut kahdesti Ruotsin vuoden parhaan jazzlevytyksen palkinnon sekä useaan otteeseen ehdolla Ruotsin Grammy -palkinnon saajaksi. Omien yhtyeidensä lisäksi hän työskentelee eri yhtyeissä eri genreissä, mukaan lukien jazz, impro, pop ja klassinen musiikki. Hän on viime vuosina keskittynyt enemmän klarinettiperheeseen, mukaan lukien bassoklarinetti ja kontrabassoklarinetti.

Kuvat: Kari Ikonen - Tanja Ahola ja Per Texas Johansson - Tore Sætre

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 20/15/12/30 €.

tampere

Papanosh (FR): A Very Big Lunch!,G Livelab Tampere, tampere17.4. Klo 19:00

Papanosh (www)

keikka

Liput 29 €

Ranskan Normandiasta saapuva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen. Kvintetin tuore projekti A Very Big Lunch on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille. Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla, inspiraation lähde Harrisonin tyyliin.

Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvien pidot!

Kiertueen tuotanto: Les Vibrants Défricheurs & Vapaat äänet