Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 15.4.

imatra

Niitty- & Kytömäki ja Kuningasten Kunnioiksi -ensemble,Kulttuuritalo Virta, imatra15.4. Klo 19:00

keikka

Liput 16€

Niitty- & Kytömäki ja Kuningasten Kunnioiksi -ensemble juhlii debyyttilevynsä julkaisua sydämellä sävelletyn ja musiikillista moniulotteisuutta tarjoilevan konsertin myötä. Niitty- & Kytömäki on levyttänyt kokonaisen albumin suomalaista klassikkorunoutta Kalevalasta, Kantelettaresta, Uuno Kailaalta ja Saima Harmajalta uusin sävellyksin. Vahvat ja vaikuttavat tekstit pääsevät uudenlaiseen valokeilaan, sillä musiikillisia sävyjä on kuultavissa mm. latin-, vintage-, cabaree- artrock- ja nu-jazzista, runojen sisällön ja rytmiikan ehdoilla sekä.

Kokonaisuus loihtii elämyksellisen mystisen ja aistikkaan maailman ja tarjoaa kuulijoilleen jotain ainutlaatuista. Tule kokemaan, näkemään ja kuulemaan musiikillinen ja lyyrinen kurkistus suomalaisiin syntyjuuriin.

Kokoonpano koostuu lappeenrantalaisista ja imatralaisista ammattilaismuusikoista. Kokoonpanon rivistöstä saatat bongata tuttuja taitajia Lappeenrannan kaupunginteatterin, Imatran kaupunginteatterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Rakuunan soittokunnan, Jyväskylä big bandin ja monien muiden arvostettujen kokoonpanojen rivistöistä. Muusikoiden keikkahistoriasta löytyy esiintymisiä ympäri maailmaa, Fidzin saarilta Japaniin. Ehkäpä juuri siksi konsertissa ja levylläkin kuullaan maukkaita maailman mausteita.

Vierailijana konserteissa kuullaan myös saksofonitaituri Esa Niivaa, joka esiintyy levyllä kahdessa kappaleessa.

Laulu Mariina Niittymäki
Piano/koskettimet Inari Kytömäki
Saksofoni Esa Niiva
Kitara Jarkko Palokas
Kontrabasso Simo Kärki
Rummut Tommi Taavila

seinäjoki

Jazzoikoon! Papanosh "A Very Big Lunch" Vapaat äänet -kiertueella,Kalevan Navetta, Hugo-sali, seinäjoki15.4. Klo 19:00

Papanosh (www)

keikka

Kollektiivinen yhtye hallitsee musiikin genret folkista jazziin ja improvisoi vapaasti.

Ranskan Normandiasta saapuva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen. Kvintetin tuore projekti A Very Big Lunch on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille.

Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla, inspiraation lähde Harrisonin tyyliin. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvienpidot!

Kokoonpano: 
Quentin Ghomari, trumpetti
Raphaël Quenehen, saksofoni
Sébastien Palis, piano
Thibault Cellier, basso
Jérémie Piazza, rummut

Liput 20 €
Lippujen ennakkovaraukset:  ylistarojazz@outlook.com / 0505543964

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta
Osoite: Nyykoolinkaatu 25, Hugo-sali

Tapahtumanjärjestäjä: Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry
Tukija: Seinäjoen kulttuuripalvelut
Kiertueentuotanto: Les Vibrants Défricheurs & Vapaat äänet