Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keikat kaupungista salo

Lauantai 4.2.

salo

SaloJazz-Live + Vapaat äänet: Antti Lötjönen Quintet East,Musine, salo4.2. Klo 19:00

keikka

 

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä Saloon uuden levynsä "Circus/Citadel" julkaisukiertueen merkeissä.

Miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa on aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla, mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytää kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn tammikuun 2023 kiertueen alla.

"Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään."
- Harri Uusitorppa, Helsingin sanomat

Antti Lötjönen, kontrabasso
Verneri Pohjola, trumpetti, taskutrumpetti
Mikko Innanen, baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste, tenorisaksofoni
Joonas Riippa, rummut

Musine, Horninkatu 17, Salo
Liput 12€ - 18€


Konsertin järjestäjä: SaloJazz
Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Yhteistyössä: Salon kaupunki, Taike ja MES
Kuva: Olli Suutela

 

Perjantai 3.3.

salo

Seim/Henriksen/Jormin/Ounaskari (NO/SE/FI) @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo3.3. Klo 19:00

Henriksen/Seim/Jormin/Ounaskari

keikka

Liput 13,50 € / 22,50 €

Uusi ruotsalais-norjalais-suomalainen huippuyhtye, jossa mukana Anders Jormin, Trygve Seim, Arve Henriksen ja Markku Ounaskari.

Jormin, Seim ja Henriksen ovat maineikkaalle ECM-levy-yhtiölle lukuisia levyjä tehneitä legendaarisia pohjoismaisia muusikkoja. Ounaskarin kanssa kolmikko on soittanut useissa yhteyksissä, esimerkiksi Sinikka Langelandin yhtyeessä jo lähes 20 vuoden ajan. Nyt kuullaan näiden neljän huippumuusikon uutta kvartettia ensimmäistä kertaa Suomessa.

Trygve Seim, saksofonit
Arve Henriksen, trumpetti
Anders Jormin, basso
Markku Ounaskari, rummut

Torstai 16.3.

salo

Mika Kallio Gong Odyssey @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo16.3. Klo 19:00

keikka

Liput 12 € - 18 €

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs oma levy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022. Levyllä pääosassa ovat kiehtovat gongit. Sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Kallio heittäytyy rohkeasti kartoittamattomille alueille loihtien ääniavaruuden, jossa aika lakkaa olemasta. Kiertueelle yhtyeenjohtaja on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän, joka hallitsee pääsoittimiensa lisäksi myös gongien soittamisen hartaan taidon.

Mika Kallio tunnetaan sooloprojektiensa lisäksi mm. Jussi Fredriksson Triosta ja Verneri Pohjola Quartetista. Pianisti-rumpali Jussi Fredriksson soittaa oman trionsa lisäksi mm. Pope Puolitaival Nordic 4 ja Freezer-yhtyeissä. Puupuhallinspesialisti Max Zenger johtaa omia Globus- ja Maxxxtet-yhtyeitään, ja rumpali Jaska Lukkarista näkee ja kuulee mm. Timo Lassy Triossa ja Ricky-Tick Big Bandissa.

Yhteistyössä: Salon kaupunki, Jazz Finland

Torstai 20.4.

salo

Martti Vesala Soundpost Quintet @SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo20.4. Klo 19:00

keikka

Liput 12 € - 18 €

Martti Vesala Soundpost Quintetin kolmas albumi Landmarks julkaistiin 4.11.2022 saksalaisella Ozella Music –levymerkillä. Kolmannella levyllään kvintetti yhdistelee entistä rohkeammin modernin jazzin rytmistä kieltä, pohjoismaisen jazzin soundeja sekä improvisoidun musiikin sävyjä raikkaaksi äänimaailmaksi, jossa maamerkkeinä toimivat Martti Vesalan vahvat sävellykset.

Levyn musiikki on syntynyt elämän taitekohdassa, jossa luopuminen vanhasta tutusta ja rohkeuden kerääminen kohti uutta olivat avainkokemuksina inspiroimassa sävellystyötä. Albumi käsitteleekin etsimistä ja muutoksen voimaa. Kvintetin saumattomaksi hioutunut yhteissoitto sekä sen soittajien huikeat solistiset taidot kuljettavat kuulijan toiseen todellisuuteen, jossa jokainen sävel kurottaa kohti kartoittamatonta horisonttia.

Yhteistyössä: Salon kaupunki, MES

Martti Vesala Soundpost Quintet
Trumpetisti/ säveltäjä Martti Vesala
Saksofonisti Petri "Pope" Puolitaival
Pianisti Joonas Haavisto
Rumpali Ville Pynssi
Kontrabasisti Juho Kivivuori

Torstai 11.5.

salo

Jaska Lukkarinen: One For Joe @SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo11.5. Klo 19:00

keikka

Liput 12 € - 18 €

Rumpali Jaska Lukkarisen uusi sooloprojekti One For Joe on kunnianosoitus jazzrumpali Philly Joe Jonesille, joka tunnetaan parhaiten Miles Davis Quintetin rumpalina 1955–58. Konsertissa kuullaan pääasiassa kuitenkin Jonesin muille artisteille, kuten Freddie Hubbardille, Donald Byrdille ja J.R.Montroselle vuosina 1956–61 levyttämää musiikkia. Esitettävät kappaleet sisältävät inspiroivia melodisia ja rytmisiä elementtejä, jotka rakentavat siltaa 1950-luvulta tähän päivään.

Philly Joe Jones tunnetaan yhtenä hard bop -aikakauden käytetyimmistä säestäjistä. One For Joe liittyykin olennaisesti Lukkarisen omaan taiteelliseen tohtorintutkintoon, jossa keskiössä on rumpalin säestys ja tavat luoda musiikillista energiaa. Lukkarisen tarkoituksena ei ole kuitenkaan kopioida Jonesin soittoa, vaan projektissa hyödynnetään Jonesin keinoja luoda rytmistä pidätys-purkaus-liikettä.

Musiikillisesti One For Joe on ainutlaatuinen suomalaisella jazzkentällä juuri Lukkarisen Philly Joe Jones -tuntemuksen ja esitettävän materiaalin vuoksi. Konsertti tarjoaa vääjäämätöntä svengiä, energistä säestystä ja mielikuvituksellista solismia sekä yhteissoittoa 1950-luvusta inspiroituen. Lisäksi luvassa on tarinoita ja anekdootteja Philly Joe Jonesin uran varrelta.

Yhteistyössä: Salon kaupunki, MES

Timo Lassy, saksofoni
Varre Vartiainen, kitara
Antti Lötjönen, basso
Jaska Lukkarinen, rummut