Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 21.4.

espoo

April Jazz: Jukka Linkola The Tentet,Sellosali, espoo21.4. Klo 19:00

keikka

50-vuotista taiteilijauraa juhlivan säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Jukka Linkolan The Tentet -kokoonpanon debyyttialbumista on kulunut 29 vuotta. Vuonna 2021 yhtye palasi konserttilavoille pitkän tauon jälkeen ja uudella miehityksellä. Uuden kokoonpanon tuore levy Rumba Liberte ilmestyy tänä keväänä.

The Tentetin musiikissa vuorottelevat eteenpäin vievä rytminen svengi ja kuulakkaat balladiainekset. Sen ilmaisussa yhdistyvät ison kokoonpanon sointivärit pienemmän yhtyeen herkkyyteen.

Säveltäjä-taiteilijaprofessori Jukka Linkola on yksi Suomen ansioituneimpia musiikintekijöitä. Jazzprojektien ohella Linkolan sävellystuotanto sisältää sinfonian, 15 solistikonserttoa, 13 oopperaa, kamarimusiikkia sekä useita musikaaleja. Linkolan kuoromusiikkia esitetään jatkuvasti eri puolella maailmaa. Jazzliitto myönsi Linkolalle Yrjö-palkinnon jo vuonna 1979, ja vuonna 1997 hänen EQ-yhtyeensä voitti vuoden Jazz-Emman. Linkola on voittanut monia kansainvälisiä sävellyskilpailuja, mm. Le Havren kaupungin sävellyskilpailu, Paris Opera Screen sekä Cannes Midem Awards. Elokuvamusiikeistaan hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa.

The Tentet -konsertin lisäksi Jukka Linkolalta kuullaan April Jazzeilla myös flyygelitorvikonserton kantaesitys Tapiolasalissa tiistaina 25.4. Lue lisää.

Jukka Linkola, piano, sävellykset
Jouni Järvelä altto,- ja sopraanosaksofoni
Manuel Dunkel, tenorisaksofoni
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Teemu Mattsson, trumpetti, flyygelitorvi
Seppo Kantonen, koskettimet
Markku Kanerva, kitara
Vesa Ojaniemi, basso
Mongo Aaltonen, perkussiot
Jaska Lukkarinen, rummut

Liput 29/24 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 1h 15min, ei väliaikaa

helsinki

Aleksi Heinola Quartetin levynjulkaisukonsertti,Liszt-instituutti, Unkarin kulttuurikeskus, helsinki21.4. Klo 18:00

Aleksi Heinola Quartet

keikka

Konsertti on ilmainen, käsiohjelma 10 € paikan päältä. Ilmoittauduthan to 20.4. klo 12 mennessä linkin https://forms.office.com/e/VLbGZ0Sj8A kautta.

Euroopan jazzelämän tunnustetut jazzmuusikot Gábor Bolla: tenorisaksofoni, Jukkis Uotila: piano, Daniel Franck: kontrabasso, Aleksi Heinola: rummut, eli Aleksi Heinola Quartet esittävät uuden levynsä musiikkia pe 21.4. klo 18 alkaen Liszt-instituutissa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki).

Aleksi Heinola on koonnut kvartettinsa kansainvälisistä nimekkäistä huippumuusikoista. Yhtyeen soundi on rikas, energinen, upean elegantti, soitossaan svengaavaa groovea ja muusikoiden välistä vuorovaikutusta. Kvartetin musiikilla on vahvat juuret 60-luvun ajattoman trendikkäässä hard bop -perinteessä, modernilla twistillä. Kokoonpanon ohjelmisto muodostuu omista sävellyksistä, sekä harvemmin kuulluista jazzklassikoista. Muusikoiden joustavuus ja huikea taidokkuus mahdollistavat musiikillisen repertuaarin laajuuden, mikä antaa yhtyeelle vapauden ja spontaaniuden tunteen tehdä jokaisesta konsertista ainutlaatuinen kokemus sekä muusikoille että yleisölle.

jaZZanti-konsertti: Rönkä & Sommer & Andersson,Hakasalmen huvila, helsinki21.4. Klo 19:00

Rönkä & Sommer & Andersson

keikka

Artturi Rönkä: piano
Thommy Andersson: kontrabasso
Daniel Sommer: rummut

Tanskalaisrumpali Daniel Sommer ja suomalainen pianisti-säveltäjä Artturi Rönkä ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan välillä esiintyen sekä Suomessa että Tanskassa. Kaksikolta on vuonna 2021 julkaistu Varo-albumi, joka oli myös Emma-ehdokkaana jazzlevyjen sarjassa. Sommerin ja Röngän uusimmassa kokoonpanossa trion täydentää ruotsalainen basisti-säveltäjä Thommy Andersson, joka kuuluu Tanskan ja Ruotsin genrevapaan improvisoidun musiikin huippuihin. Trion musiikki koostuu vaihtelevien tunnelmien karakterikappaleista, jotka nojaavat vahvasti vapaaseen improvisaatioon.

Kuvat: Thommy Andersson – Torben Huss, Artturi Rönkä: Jori Huhtala, Daniel Sommer – Mattias Andersson

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 25/20/15 €

turku

Turku Jazz Orchestra: Such Sweet & Splanky,Logomo, Teatro-sali, turku21.4. Klo 19:00

keikka

Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Ville Vannemaa on koonnut huhtikuun konserttiin setillisen big band -helmiä, jotka niin viihdyttävät kuin vangitsevat kuuntelemaan ajatuksia herättäen. Legendaarinen tutkapari Duke Ellington & Billy Strayhorn sekä Count Basien luottomiehet Neal Hefti ja Sammy Nestico sävelsivät 1950–60-luvuilla viimeisen päälle kompaktiksi hiottuja, yhteen ideaan tai karakteeriin luottavia mestariteoksia, jotka eivät takuulla kyllästytä kuulijaa loputtomasti polveilevine osineen. Duke Ellingtonin Such Sweet Thunder ja Neal Heftin Splanky-kappaleista nimensä lainaavan konsertin musiikista vastaa hurjassa vireessä oleva Varsinais-Suomen ylpeys, Turku Jazz Orchestra, kapellimestarinaan itse Ville Vannemaa.

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 30 €
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu 27,5 € (max 2 lippua / asiakas)
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat ja lapset 15 €
Ryhmälippu (10 henkilöä tai enemmän) 23 €

 

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Teatron baaritiskillä, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Konsertin kesto on n. 1,5 tuntia sisältäen väliajan.

Teatron-salin oven löydät junaradan puolelta Logomo-rakennusta!