Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keikat kaupungista oulu

Tiistai 3.8.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: SÖDERBACKA-MATIKAINEN DUO,Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu), oulu3.8. Klo 21:00

Söderbacka-Matikainen Duo

keikka

Kokkolalaisen muusikkopariskunnan, kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen, muodostama Söderbacka-Matikainen Duo esittää monivivahteista, tunnelmallista ja voimakkaasti hetkessä elävää musiikkia. Duo säveltää omia kappaleitaan sekä sovittaa lainasävellyksiä persoonalliseen tyyliinsä hyödyntäen efektejä ja instrumenttien monipuolisia sävyjä. Illan aikana kuullaan instrumentaaleja ja laulettuja kappaleita ohjelmiston koostuessa yhtyeen omista sävellyksistä sekä jazzmusiikin klassikoista. Vahvat melodiat verhoutuvat kokoonpanon käsissä raikkaiksi sovituksiksi, jotka houkuttelevat kuuntelijaa pysähtymään musiikin äärelle.

Martin Söderbacka | kitara, laulu
Eevalotta Matikainen | kontrabasso

Vapaa pääsy

Torstai 5.8.

oulu

Elojazz 2021: Avajaiskonsertti,Tuiran Kirkko, oulu5.8. Klo 18:00

keikka

Vuoden 2021 Elojazz-festivaali avataan perinteisellä Tuiran kirkon konsertilla yhteistyössä Tuiran seurakunnan kanssa. Torstaina 5.8. klo 18 järjestettävässä konsertissa esiintyvät Marzi Nyman ja Signe.

Avajaiskonsertin aloittava Marzi Nyman seikkailee musiikkityylien väleillä improvisoiden Tuiran kirkon instrumenteilla ja akustiikassa. Konsertin toisella puoliajalla esiintyvä Signe on musiikillaan koetellut niin jazzin, nykymusiikin kuin kansanmusiikin rajoja. Elojazzeilla Signeltä kuullaan täysin uutta materiaalia verevin scatsooloin ja rouhean kontrabasson ryydittämänä.

Konsertin kesto on 2 h 15 min sisältäen väliajan. Konsertin lippuja myy Ticketmaster ja Oulu10-palvelupisteet.

Lipun hinta 28e + Ticketmasterin käsittelykulu.

Konsertti on ikärajaton.

Elojazz on oululainen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Vuonna 2021 Elojazz järjestetään 5.–7.8. Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola ja festivaalia tuottaa Jazz-20 ry. Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävä Elojazz-festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja.

Elojazz 2021: Norrbotten Big Band & Lisa Nilsson,Hupisaarten kesäteatteri, oulu5.8. Klo 21:00

Norrbotten Big Band

Lisa Nilsson

keikka

Torstai-iltana 5.8. Hupisaarten teatterissa maailman arvostetuimpiin big bandeihin kuuluva Norrbotten Big Band saa solistikseen valovoimaisen laulajan Lisa Nilssonin.

Lisa Nilsson teki suuren pohjoismaisen läpimurtonsa vuonna 1992 kappaleella Himlen runt hörnet ja on siitä lähtien toiminut artistina kansainvälisesti. Grammy-ehdokkuuden saaneen Norrbotten Big Bandin juuret puolestaan ovat vahvasti jazztraditiossa, mutta sen oksat ylettyvät niin souliin ja funkiin kuin nykysäveltäjien taidemusiikkiin.

Norrbotten Big Bandin ja Lisa Nilssonin yhteiskonsertissa Elojazzeilla kuullaan genrerajat ylittävä kattaus jazzia, soulia ja brasilialaista musiikkia. Konsertti on tuotettu yhteistyössä Arctic Pulsen ja Euroopan unionin Interreg Nord -aluekehitysrahaston kanssa.

Liput: 28 € + Ticketmasterin käsittelykulu

Hupisaarten teatterin festivaalialueen ikäraja on 18 vuotta.

Elojazz on oululainen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Vuonna 2021 Elojazz järjestetään 5.–7.8. Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola ja festivaalia tuottaa Jazz-20 ry. Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävä Elojazz-festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja.

Perjantai 6.8.

oulu

Elojazz 2021: Perjantain pääkonsertti,Hupisaarten kesäteatteri, oulu6.8. Klo 18:00

keikka

Hupisaarten teatterin pääkonsertissa perjantaina 6.8. esiintyvät OYJO, Alexi Tuomarila Quartet feat. Mathias Eick, Peela ja OASBB x Kasmir.

OYJO klo 18:00
Oulu Youth Jazz Orchestra on Madetojan musiikkilukion sekä Oulun konservatorion yhteinen nuoriso- big band. Orkesteriin kuuluu noin 20 nuorta ja he ovat iältään 13-19 vuotiaita. Monet OYJO:ssa soittaneet nuoret ovat hakeutuneet jälkeenpäin ammattimuusikon opintoihin.

ALEXI TUOMARILA QUARTET FEAT. MATHIAS EICK klo 18:45
Vuonna 2020 Emma palkittu Alexi Tuomarila tuo uuden pohjoismaisen kvartettinsa esiintymään Elojazzeille perjantaina 6.8.2021. Yhtyeen solistina toimiva Mathias Eick on jo pitkään kuulunut Norjan ehdottomiin kärkitrumpetisteihin. Kvartetin rumpalina toimii Markku Ounaskari ja basistina Eero Tikkanen.

PEELA klo 20:15 Nuoremman sukupolven jazztaitureista muodostuva kuusihenkinen Peela-yhtye esittää kitaristi-säveltäjä Johannes Granrothin sävellyksiä. Yhtyeen persoonallinen ja notkea groove ammentaa jazzista, funkrockista sekä neo-soulista, antaen muusikoille tilaa leikkiä ja improvisoida. Mukaansatempaava rytminen meininki päätyy etenkin Peelan instrumentaalikappaleisiin, mutta Maja Mannila myös koristelee laulullaan kokonaisuutta eloisasti.

OASBB x Kasmir klo 21:45 Perjantain konsertissa Oulu All Star Big Band saa vieraakseen yhden Suomen valovoimaisimmista tähdistä, R&B-vaikutteista poppia tekevän Kasmirin. Lahjakkaana vokalistina ja biisinkirjoittajana tunnettu Kasmir löi läpi vuonna 2014 ilmestyneellä esikoisalbumillaan, jonka singlelohkaisu Vadelmavene on pysynyt suomalaisten kesähittinä jo vuosien ajan. Hupisaarten teatterin konsertissa kuullaan Kasmirin tuotantoa soulsäveliin puettuina big band -sovituksina. Konsertin johtaa Oulu All Star Big Bandin ja Elojazzin taiteellisena johtajana toimiva Jukka Eskola.

Liput: 50 € + Ticketmasterin käsittelykulu

Elojazz on oululainen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Vuonna 2021 Elojazz järjestetään 5.–7.8. Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola ja festivaalia tuottaa Jazz-20 ry. Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävä Elojazz-festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja.

Lauantai 7.8.

oulu

Elojazz 2021: Lauantain pääkonsertti,Hupisaarten kesäteatteri, oulu7.8. Klo 18:00

3TM

Kalle Kalima

Jukka School Statement

(+ Pepe Willberg)
keikka

Hupisaarten teatteri pääkonsertissa lauantaina 7.8. esiintyvät 3TM, Kalle Kalima & Knut Reiersrud sekä Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement: Niin vähän on aikaa - En soisi sen päättyvän.

3TM klo 18:00
Tuottaja-rumpali Teppo Mäkysen 3TM-yhtye esittää ajasta ja tilasta irrallaan olevaa musiikkia, jossa elektroniset sävyt sekoittuvat akustisen jazztrion soundiin tuoreella ja luontevalla tavalla. Tällä keikalla elokuisessa illassa minimalismi ja maksimalismi kohtaavat.

KALLE KALIMA & KNUT REIERSRUD klo 19:30
Kalle Kalima & Knut Reiersrud on kansainvälinen bändi, joka vangitsee hypnoottisella soundillaan. Kitaristi Kalle Kaliman musiikillinen tausta on rockissa ja jazzissa, kun taas kitaristi Knut Reiersrud toimii bluesin ja maailmanmusiikin parissa. Rumpali Moritz Baumgärtner ja basisti Phil Donkin ovat luovia soittajia maailmanluokan kokemuksella. Soittajien erilaiset taustat luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden, ja ohjelmistossa Elojazzeilla kuullaankin niin Amerikan alkuperäiskansojen musiikkia kuin rockin klassikkokappaleita.

PEPE WILLBERG & JUKKA ESKOLA STATEMENT klo 21:00
Elojazzin lauantai-ilta Hupisaarten teatterilla huipentuu todelliseen nostalgiakokemukseen, kun Pepe Willberg nähdään esiintymislavalla yhdessä trumpetisti Jukka Eskolan kokoaman Statement-huippuyhtyeen kanssa. Konsertissa kuulemme koosteen kahdesta kulttiklassikon asemaan nousseesta levystä Niin vähän on aikaa ja En soisi sen päättyvän. 1970-luvun alkuvuosina julkaistujen levyjen suomalaisten runoilijoiden teksteihin sävelletyt kappaleet ovat vuonna 2013 edesmenneen Henrik Otto Donnerin käsialaa. Donnerin ja Willbergin yhteistyö oli tuottoisaa, Pepe Willbergistä muodostui Donnerin luottolaulaja ja suomalaisten suursuosikki.

Liput: 50 € + Ticketmasterin käsittelykulu

Elojazz on oululainen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Vuonna 2021 Elojazz järjestetään 5.–7.8. Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola ja festivaalia tuottaa Jazz-20 ry. Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävä Elojazz-festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja

Tiistai 10.8.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: ANTTI ANNOLA & SAMI JUNTUNEN,Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu), oulu10.8. Klo 21:00

Antti Annola & Sami Juntunen

keikka

Laulaja Antti Annola ja pianisti Sami Juntunen yhdistävät intohimonsa jazzmusiikkiin tässä elokuisessa illassa. Muusikot sukeltavat konsertissa muun muassa jazzstandardien ajattomaan virtaan. Luvassa on intiimi musiikkielämys kauniiden tarinoiden ja improvisaation parissa.

Antti Annola | laulu
Sami Juntunen | piano

Vapaa pääsy

Torstai 12.8.

oulu

Jumpru x OMJ Taiteiden yö: OLLI SOIKKELI TRIO FEAT. MARIAN PETRESCU,Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu), oulu12.8. Klo 21:00

Olli Soikkeli Trio feat. Marian Petrescu

keikka

Olli Soikkeli (s. 1991) on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista.  New Yorkissa asuva Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. 2016 Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista.

Olli Soikkeli | kitara
Marian Petrescu | piano
Joonas Tuuri | basso

Vapaa Pääsy