Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 1.4.

helsinki

China Moses (US) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra – Great Voices,Tanssin talo, helsinki1.4. Klo 19:00

Toiveuusinta!

Marraskuussa 2020 ensivierailunsa UMO Helsinki Jazz Orchestran vieraaksi tehnyt yhdysvaltalainen jazzlaulaja-lauluntekijä China Moses palaa Suomeen keväällä 2023! Tampereen G Livelabin, Espon Sellosalin ja Helsingin Tanssin talon konsertit ovat osa UMOn Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

China Moses on vienyt vokaalijazzin uudelle aikakaudelle ja luonut täysin omat standardinsa. Odotettavissa on tunteita ja sävyjä jazzista bluesiin, swingistä funkiin, melankolisista balladeista räjähtävään energiaan. Konserttien ohjelmisto on koottu vokaalijazzin unohtumattomista ja unohdetuistakin helmistä, sekä China Mosesin omista sävellyksistä uusin big band -sovituksin. Mukana on musiikkia mm. Beatlesiltä, Eric Claptonilta, Millie Jacksonilta ja Bill Withersiltä. Konsertit johtaa UMOn pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka, joka myös sovittaa valtaosan uudistetusta ohjelmistosta.

China Moses (s. 1978) on valloittanut loppuunmyydyt konserttisalit ympäri maailman. Karismaattinen esiintyjä kertoo jazzin tarinoita omalla, epäsovinnaisella ja vailla rajoja olevalla tyylillään. Moses on vahva lauluntekijä, joka on perinyt valovoimansa äidiltään Dee Dee Bridgewaterilta. Hän on julkaissut kuusi omaa albumia – joista ensimmäisen jo 17-vuotiaana – ja ollut mukana useilla kymmenillä levytyksillä. China Moses on kahlannut läpi suuren amerikkalaisen laulukirjan ja tehnyt kunniaa häntä inspiroineille suurille blues- ja jazzlaulajattarille kuten Dinah Washingtonille, Nina Simonelle ja Etta Jamesille. Monipuolinen ammattilainen tekee musiikin ohella myös näyttelijän sekä radio- ja TV-hostin töitä. www.chinamoses.com

Lippu.fi:
Peruslippu 39 €
Eläkeläinen 29 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 15 €
Ryhmät yli 10 hlöä: 29 €/hlö
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus).

Kesto 2 h, sis. väliajan.

 

“China Moses has an incisive voice, powerful swing and a high voltage personality.” London Evening Standard

“A new star has entered the Jazz firmament.” All About Jazz

Kuva: Sylvain Norget

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Aili Ikonen,Ravintola Poppari, jyväskylä1.4. Klo 19:00

keikka

Liput 25/20€

Suomen arvostetuimpiin laulajiin kuuluva Aili Ikonen nousee uunituoreen albumin saattelemana keväällä esiintymislavoille oman yhtyeensä kanssa. Vahvana tulkitsijana ja rohkeana lauluntekijänä tunnetun Ikosen neljäs soololevy Helposti palavaa julkaistiin helmikuussa.

Upeaäänistä ja karismaattista Aili Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin huippuartistien rinnalla kuin maineikkaiden orkesterien solistina. Hänet tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä. Ikonen on luotsannut omaa luottokvintettiään jo yli kymmenen vuoden ajan ja tehnyt yhtyeen kanssa viisi levyä.

Uusin albumi on edellisten tapaan vahvan elämänmakuinen, pohtien oman paikan hahmottamista tässä ajassa ja eri rooleissa: ihmisenä, naisena, osana yhteiskuntaa, osana suurempaa jatkumoa sekä osana sukupolvien ketjua.

porvoo

Espoo Big Band & Voutilainen, Kannisto, Sippola,Porvoon Taidetehdas, porvoo1.4. Klo 19:00

Espoo Big Band

Laura Sippola

Jouni "Tane" Kannisto

Laura Voutilainen

keikka

Liput 32 / 27 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Espoo Big Band sukeltaa Laura Sippolan laulujen maailmaan konsertissa, jonka solisteina toimivat huikeat laulutaiturit Laura Voutilainen sekä Club for Fiven perustajajäsen Jouni Kannisto.

Ohjelmistossa kuullaan Sippolan tuotantoa aina alkutaipaleelta nykypäivään. Sippola itse asettuu konsertissa Espoo Big Bandin rivistöön pianon taakse ja kapellimestarina toimii Marzi Nyman.

Kesto n. 2h, väliaika

tampere

Tomi Salesvuo East Funk Attack feat. Sami Pitkämö,TTT-Klubi, tampere1.4. Klo 22:00

Liput 25 €

Rumpali Tomi Salesvuon bändi East Funk Attack on kolme albumia julkaissut funk-paahtimo Helsingistä. Periksiantamattoman juureva rock-henkinen iskuryhmä on keikkaillut kotimaan klubien ja festivaalien lisäksi Tanskassa, Itävallassa ja Saksassa. Erityisessä ystävien kohtaamisessa lavalle nousee TV-ohjelmista tuttu laulaja ja kitaristi Sami Pitkämö.

Sami ja Tomi ovat valinneet erityiseen keikkaohjelmistoon sekä omia biisejä että lainakappaleita teemalla "pelkkää parasta musaa", ja keikalla kuullaankin mm. Lenny Kravitzin, Jamiroquain, U2:n ja Foo Fightersin tuotantoa ison 7-henkisen kokoonpanon voimin.