Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 27.4.

espoo

April Jazz: Mnozil Brass – Gold,Espoon kulttuurikeskus, espoo27.4. Klo 18:00

Mnozil Brass

keikka

Itävaltalainen Mnozil Brass on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maailman johtavista vaskiyhtyeistä. Se on esiintynyt täysille katsomoille ympäri maailman yli 130 esityksen vuosivauhdilla ja valloittanut yleisön virtuoottista soittoa ja ohjattua teatterikomediaa yhdistävillä esityksillään. Musiikkimaailman Monty Pythoniksi kutsuttu Mnozil Brass on kerännyt GOLD-ohjelmaan parhaat numeronsa lähes 30 vuoden uraltaan. Monipuolinen ohjelmisto pitää sisällään niin klassisia kuin kevyempiäkin teoksia.

Yhtyeen nimi viittaa Wienin kuuluisassa 1. Bezirk-korttelissa, konservatoriota vastapäätä, sijaitsevaan Gasthaus Mnoziliin. Vuonna 1993 seitsemän nuorta vaskipuhaltajaa osallistui ravintolassa säännöllisesti järjestettyjen konserttien sarjaan. Näiden iltamien myötä sai alkunsa Mnozil Brass. Sen huolella rakennetut esitykset sisältävät niin sanatonta sketsihuumoria ja teatteria kuin jazzia, pop-hittejä, tyypillistä vaskipuhallinmusiikkia, oopperaa ja operettia. Huikean taitavien soittajien väliajallinen koko illan show on kokonaisvaltaisen viihdyttävä kokemus kaiken ikäisille katsojille.

Mnozil Brass saapuu Suomeen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Se on vieraillut aiemmin kolmesti Lieksan Vaskiviikolla, jossa kaikki yhtyeen konsertit ovat olleet loppuunmyytyjä. Pääkaupunkiseudulla Mnozil Brassia ei aiemmin ole kuultu, joten April Jazz -yleisölle on tarjolla erityisen odotettu ensi kohtaaminen.

Thomas Gansch, trumpetti (AT)
Robert Rother, trumpetti (AT)
Roman Rindberger, trumpetti (AT)
Leonhard Paul, pasuuna & bassotrumpetti (AT)
Gerhard Füßl, pasuuna (AT)
Zoltan Kiss, pasuuna (HU)
Wilfried Brandstötter, tuuba (AT)

Liput 45/39 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2 h, väliaika

April Jazz: Dawda Jobarteh / Stefan Pasborg Duo, Antti Lötjönen Quintet East,Espoon kulttuurikeskus, espoo27.4. Klo 20:30

Antti Lötjönen Quintet East

Dawda Jobarteh / Stefan Pasborg Duo

keikka

Dawda Jobarteh / Stefan Pasborg Duo

Gambialainen, “koran Jimi Hendrixiksi” tituleerattu Dawda Jobarteh ja tanskalaisrumpali Stefan Pasborg ovat esiintyneet duona yli 10 vuotta ympäri Eurooppaa ja Afrikkaa. Kahden karismaattisen muusikon sekä kahden musiikkikulttuurin ja mantereen kohdatessa syntyy jotakin aivan uniikkia! Jobartehin ja Pasborgin duo sulattaa yhteen vahvaa rytmiikkaa, kauniita melodioita ja puhdasta musiikin energiaa genrerajoista välittämättä.

“Dawda Jobarteh and Stefan Pasborg’s Duo is unique on more than one level. This duo is beyond genre and at times quite far-reaching. The emotionally and electrically charged cover pieces are aggressive, shifting and challenging as they deconstruct sound and create an organic alternative to conventional expectations. The more customary pieces still manage to merge African tradition, world-beat percussion and unusual instrumentation to produce a fundamentally innovative and expressively stimulating sound.’’ – All About Jazz, USA.

Dawda Jobarteh, kora, laulu (GM)
Stefan Pasborg, rummut (DK)

Antti Lötjönen Quintet East

Kontrabasisti Antti Lötjösen yhtye Quintet East (ALQE) seilaa vastustamattomasti vapaan rytmikkäillä ja vaarallisillakin vesillä, jossa kuullaan maininkeja myös jazzin perinteistä. Lötjösen rikkaan sävelkielen ja monipuolisen soinnin takaa huikea ryhmä: saksofonistit Mikko Innanen ja Jussi Kannaste, trumpetisti Verneri Pohjola sekä rumpali Joonas Riippa.

Keväällä 2020 ilmestynyt ALQE:n debyyttialbumi keräsi laajasti kiitosta ja muun muassa Tampere Jazz Happeningissa 2020 loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on. ALQE:n uusin levy ”Circus/Citadel” julkaistaan April Jazz festivaaleilla.

"Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa." – Antti Lötjönen

“Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään.” – Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

Verneri Pohjola, trumpetti
Mikko Innanen, saksofoni
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso
Joonas Riippa, rummut

 

Liput 29/24 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2h 45min, sis. väliaika

klo 20.00 ovet
klo 20.30 Antti Lötjönen Quintet East
n. klo 22.00 Dawda Jobarteh / Stefan Pasborg Duo

 

helsinki

Manala Afterwork Jazz,Ravintola Manala, helsinki27.4. Klo 17:00

keikka

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin!

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut

vantaa

En tribut till Ella Fitzgerald,Kulttuuritalo Martinus, vantaa27.4. Klo 18:00

Annika Cleo & Ari Stockås

keikka

Liput 17€

Näyttelijä ja laulaja Annika Cleo ja jazzkitaristi Ari Stockås heittäytyvät Ella Fitzgeraldin maailmaan ja innoittuvat luomaan oman konsertin Ellan kuolemattomista jazztulkinnoista. Annikan ja Arin En tribut till Ella Fitzgerald vie kuulijat upealle musiikkimatkalle svengaavista lauluista jazzmaailman ballaadien ballaadeihin. Illan juonnot ruotsiksi.