Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 13.4.

helsinki

Manala Afterwork Jazz feat. Jussi Kannaste,Ravintola Manala, helsinki13.4. Klo 17:00

keikka

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin! Vieraana huippusaksofonisti Jussi Kannaste.

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut
Jussi Kannaste - saksofoni

Naiskuoro KYN: Varjoista-levynjulkistamiskonsertti,Temppeliaukion kirkko, helsinki13.4. Klo 19:00

Liput 27,50 / 16,50 €

KYN julkaisee 40. juhlavuotensa kunniaksi uuden levyn Varjoista.

KYN on kulkenut laulujen teitä rikkoen musiikillisia raja-aitoja ja uudistaen kuoro-ohjelmistoa tilausteoksin vuodesta 1981. Kaija Viitasalon johdolla KYN on noussut yhdeksi maamme huippukuoroista, jota arvostetaan myös kansainvälisesti. Levynjulkistamiskonsertti on osa Kuoromusiikin kausikonsertit -sarjaa.

Varjoista sisältää kolme KYN:n tilaamaa naiskuorosarjaa. Säveltäjät Mikko Hassinen, Kirmo Lintinen ja Riikka Talvitie on valittu toteuttamaan ideaa jazzin ja nykymusiikin yhteentuomisesta. Sävellysten tekstit on Harry Salmenniemen palkitusta runoteoksesta Yö ja lasi. Varjoista-konsertissa Lintisen Krookus-laulut ja Talvitien Varjot saavat kantaesityksensä. Hassisen Illalla on kantaesitetty lokakuussa 2019.

Teosten esittely klo 18:15
Konsertin tunnelmia täydentää Mika Venhovaaran valosuunnittelu. Kuoroa johtaa Kaija Viitasalo

Vapaat äänet: Papanosh "A Very Big Lunch",Malmitalo, helsinki13.4. Klo 19:00

Papanosh (www)

keikka

MalmiJazz

Ranskan Normandiasta saapuva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen. Kvintetin tuore projekti A Very Big Lunch on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille.

Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvien pidot!

Papanosh on Normandian Rouenista kotoisin kollektiivinen yhtye, joka on perustettu v. 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs (suomeksi: eloisat raivaajat) -ryhmään. Yhtyeen nykyset viisi soittajaa olleet mukana alusta lähtien: trumpetisti Quentin Ghomari, saksofonisti Raphaël Quenehen, pianisti-urkuri Sébastien Palis, basisti Thibault Cellier ja rumpali Jérémie Piazza. Ansioitunut yhtye on kiertänyt Euroopassa ja USA:ssa, Suomessa se on ilahduttanut Tampere Jazz Happeningin ja Raahen Rantajatsien kuulijoita.

MalmisaliAla-Malmin tori 1, Helsinki
20 € / 15 €

Konsertin tuotanto: Les Vibrants Défricheurs & Vapaat äänet, yhteistyössä Malmitalo
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, ADAMI, AJC, Centre National de la Musique, ODIA Normandie, Spedidam

MalmiJazz-konserttisarja tarjoaa yleisölle timanttisia artisteja, viihdettä ja suuria tunteita. Kaiken ytimessä on musiikki, joka liikuttaa ja maalaa tunneskaalan kaikilla väreillä.

lahti

Lahti Jazz Club AVAJAISET: Riitta Paakki Quartet,Teerenpeli Lahti, lahti13.4. Klo 19:00

keikka

Liput 15€/10€ (opiskelijat, jäsenet ja kanta-asiakkaat).
Jamit klo 21 alkaen vapaa pääsy.

Tervetuloa Lahti Jazz Clubin avajaiskonserttiin Lahden Teerenpeliin! Kevään klubit käynnistää Riitta Paakki Quartet 14.4.2023 julkaistavan levynsä Väri julkaisuaaton keikalla!

Riitta Paakki Quartetin vastustamattoman vaivattomassa tyylissä kohtaavat Riitta Paakin selkeä soittotyyli, Manuel Dunkelin voimakas ja vivahteikas soundi sekä Antti Lötjösen ja Joonas Riipan muodostama poreileva rytmisektio. Paakin vauhdikkammat sävellykset soivat arvonsa tuntevasti vuosikymmenten takaista bebopia, rauhallisemmat maalailevat perisuomalaisia melankolisia maisemia. Kokoonpanon yhteissointi on totaalista tilanteen ja sävellyksen hallintaa. Riitta Paakki Quartetin vuonna 2020 julkaistu levy Piste oli Emma-palkintoehdokas vuoden jazz-albumiksi ja Helsingin Sanomien arviossa se sai täydet viisi tähteä.

Illan aikana kuullaan kappaleita Väri-levyltä ainutkertaisessa aattoillan ensisoitossa, sekä otteita kokoonpanon aiemmasta, palkitusta tuotannosta.

Ilta jatkuu klo 21 alkavilla jameilla, joissa jazzklubin housebandin ja seremoniamestarin viitan pukevat konservatorion pop/jazz- linjan ykkösketju "JPS Trio", eli Juha Johansson, Pasi Leino ja Sami Tervonen! Luvassa todellista jazzmusiikin ydintä, kun tämä trio luotsaa yleisön vapaasti virtaavaan loppuiltaan jossa mitä tahansa voi tapahtua. Ja todellakin - feat. Riitta Paakki...

Jameissa "open stage", eli lava on avoin!