Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 29.4.

espoo

April Jazz: Billy Cobham Band,Espoon kulttuurikeskus, espoo29.4. Klo 18:00

Billy Cobham Band

keikka

Kaikkien aikojen parhaiden fuusiorumpaleiden joukkoon lukeutuva Billy Cobham on jättänyt kädenjälkensä fuusiomusiikin varhaisimpiin levytyksiin kuten Miles Davisin ja Mahavishnu Orchestran uraauurtavat albumit sekä Cobhamin debyyttialbumi Spectrum. Tässä konsertissa Cobham esittää eurooppalaisista ja etelä-amerikkalaisista huippumuusikoista kootun yhtyeensä kanssa tunnetuimpia kappaleitaan ansiokkaan uransa ajalta. Edellisen kerran Cobham esiintyi April Jazzeilla Espoo Big Bandin solistina vuonna 2005. Konsertissa kuvattua materiaalia on mukana Mika Kaurismäen ohjaamassa Sonic Mirror -elokuvassa (2008), jossa seurataan Billy Cobhamin työskentelyä Espoon lisäksi Brasiliassa ja Sveitsissä.

Panamassa syntynyt William C. Cobham innostui lyömäsoittimista jo hyvin nuorena seurattuaan serkkunsa musisointia. Perhe muutti New Yorkiin Billyn ollessa 3-vuotias ja ensimmäisen kerran hän esiintyi lyömäsoittajana isänsä rinnalla vain 8-vuotiaana. 1960-luvun lopulla Cobham liittyi rumpaliksi Horace Silverin yhtyeeseen, josta hän siirtyi Miles Davisin fuusioyhtyeeseen. Lopulta Cobham erosi Davisin ryhmästä työskennelläkseen Mahavishnu Orchestrassa, jossa hän pystyi vapaammin kehittämään tekniikkaansa ja fuusiotyyliään. Cobhamin perustaman uuden yhtyeen debyyttialbumi Spectrum (1973) yllätti niin hänet kuin hänen levy-yhtiönsä kohotessaan Billboard-lehden Jazz Albums -listalla kärkipaikalle.

Cobhamin ura on jatkunut menestyksekkäästi ja tuotteliaasti jo 1960-luvulta lähtien. Hän toiminut esikuvana lukemattomille rumpaleille ja lyömäsoittajille paitsi tekniikan ja tyylin kehittäjänä myös osoittamalla miten tärkeää on nauttia soittamisesta. Vuonna 2001 Modern Drummer -lehti nimesi Cobhamin maailman 25 vaikutusvaltaisimman rumpalin joukkoon ja hänet on kutsuttu myös lehden Hall of Fame -kunniagalleriaan.

Billy Cobham, rummut (PA/US)
Camelia Ben Naceur, koskettimet (FR)
Emilio Garcia, kitara (CL)
Victor Cisternas, basso (CL)
Steve Hamilton, koskettimet (GB)

Liput 45/39 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 1h 30min, ei väliaikaa

April Jazz: PoiL Ueda, Aurora Hentunen Quintet,Espoon kulttuurikeskus, espoo29.4. Klo 20:00

keikka

PoiL Ueda “Dan No Ura”

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään buddhalainen perinnelaulaja ja moderni elektrorockbändi?

Dan No Ura -teos tuo yhteen ranskalaisen rock/nykymusiikkiyhtye PoiL:in ja japanilaismuusikko Junko Uedan. Albumi kertoo kertoo ikivanhassa japanilaisessa Heike-Monogatari -tarinassa kuvatusta Dan No Uran taistelusta. Uedan kertoileva laulu ja herkkä perinnesoitin satsuma-biwa vievät kuulijan zeniläisestä rauhasta sähköisten soittimien myrskyävään maailmaan.

Antoine Arnera, koskettimet (FR)
Boris Cassone, kitara (FR)
Ben Lecomte, basso (FR)
Guilhem Meier, rummut, perkussiot (FR)
Junko Ueda, vocals, satsuma biwa (JP)

 

Aurora Hentunen Quintet

April Jazzeilla päästään nauttimaan Aurora Hentunen Quintetin (AHQ) keväällä julkaistavan albumin musiikista! Vuonna 2017 perustettu, aiemmin kvartettina tunnettu AHQ on ottanut vahvistuksekseen saksofonisti Ukko Heinosen, joka on ollut mukana jo yhtyeen edellisellä albumilla sekä livekeikoilla.

Aurora Hentunen Quintet on noussut muutamassa vuodessa pohjoismaisen jazzmusiikin kärkeen ja yhdeksi mielenkiintoisimmista kotimaisista jazzyhtyeistä. Sen musiikissa kuuluvat soittajien persoonat rikkaana ja monipuolisena kokonaisuutena. Tunnelma liikkuu kappaleiden mukana tarinasta toiseen.

"Hentusen vahvuutena on jotakin hyvin erityistä: hän kykenee yhdistämään melodisen selkeyden ja helppotajuisuuden rakenteellisesti monipuolisiin ja rikkaisiin kokonaisuuksiin. Musiikki on koko ajan helposti lähestyttävää, mutta se kehittyy ja kasvaa, pitää otteessaan, luo vahvoja tunnelmia." – Pentti Ronkanen / Suomijazz.com

Aurora Hentunen, piano, koskettimet
Joona Kilponen, trumpetti
Ukko Heinonen, tenorisaksofoni
Veli-Matti Silanterä, basso
Ville Luukkonen, rummut

 

Liput 29/24 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2h 45min, sis. väliaika

Ovet n. 19.30
20.00 Aurora Hentunen Quintet
väliaika
n. 21.30 PoiL Ueda

turku

Archipelago Sea Jazz: International Jazz Day pre-event,Bar Ö, turku29.4. Klo 18:00

keikka

Vapaa pääsy

Tervetuloa viettämään kansainvälisen jazzpäivän etkoja bar Ö:n syleilyyn!

Livemusiikista vastaavat Turku Jazz Festivalin vuoden artisti, trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainen ja yksi maamme jazzskenen eturivin nimistä, pianisti Jussi Fredriksson. Musiikin tarjoaa Archipelago Sea Jazz – neljän festivaalin sarja, joka kutsuu Saaristomeren uniikkiin tunnelmaan ja huippumusiikin pariin!