Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 14.4.

helsinki

SunJazz: Kadi Vija 3,Tenho Restobar, helsinki14.4. Klo 19:00

Kadi Vija 3

Vapaa pääsy

Kadi Vija 3 on tuore helsinkiläinen yhtye, jonka musiikissa kuuluu jazz. Bändin kokoonpano ja Kadi Vijan sävellykset muistuttavat perinteistä trumpetti/saksofoni - kontrabasso - rummut -yhdistelmää. Laulaja Vija, kontrabasisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Ville Luukkonen onnistuvat luomaan ympäristön, jossa kuuluu musiikin ilo, vapautuneisuus ja tila kokeilla.

loviisa

Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Saltbodan, loviisa14.4. Klo 18:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola
Pitkäaikainen kumppanuus vihdoin Suomessa

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola. Keväinen kiertue käynnistyy tiistaina 16. huhtikuuta Helsingin Malmitalolla. Jo ennen kvartettikokoonpanon osuutta Rifflet ja Pohjola esiintyvät duona lauantaina 13.4. Janakkalassa ja sunnuntaina 14.4. Loviisassa.

Duokonserteissa kuullaan mm. Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Sylvain Rifflet tenorisaksofoni, shruti box, klarinetti, sävellykset
Verneri Pohjola trumpetti, elektroniikka

Liput 20€ / Lapset ja nuoret ilmaiseksi
Varaukset-tiedustelut: charlesgil22@gmail.com
Lippujen lunastus kortilla, käteisellä tai MobilePaylla ovelta.

Yhteistyössä: Vapaat äänet & Saltbodan

Maanantai 15.4.

helsinki

jaZZanti-konsertti. Antila-Sauros Wonderful Quartet,Hakasalmen huvila, helsinki15.4. Klo 19:00

Antila-Sauros Wonderful Quartet

keikka

Antila-Sauros Wonderful Quartet on uusi yhtye Helsingistä. Mikko Antilan ja Adele Sauroksen yhdessä johtama kvartetti on saanut alkunsa kaksikon spontaaneista yhteissoittohetkistä, jotka nopeasti alkoivat poikimaan sävellyksiä yhtyeen soitettavaksi.

 

Yhtye julistaa musiikin ilosanomaa ja esittää modaalisia ja svengaavia sävellyksiään. Yhtyeen muusikot ovat tulleet tunnetuiksi mm. seuraavista yhtyeistä: Linda Fredriksson Juniper, Superposition, OK:KO, Peela, Katu Kaiku sekä Adele Sauros Quartet.

Adele Sauros: huilu, sopraano- ja tenorisaksofoni
Mikko Antila: piano ja vibrafoni
Mikael Saastamoinen: kontrabasso
Okko Saastamoinen: rummut

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

 

Liput: 20/15/12/30 €.

pori

Validi Karkia -klubi: MATS/MORGAN (SE) / HOT HEROS & JUKKA ORMA,Promenadisali, pori15.4. Klo 19:00

Hot Heros

(+ Jukka Orma)

Mats & Morgan (SE)

keikka

Liput: 39€, lapset 19€
Ennakkovaraukset: kukkesand@hotmail.com

Frank Zappan ja Steve Vain ylistämä ruotsalainen virtuoosiduo Mats/Morgan saapuu huhtikuussa ensi kertaa Poriin.

Viimeisellä kiertueellaan Zappa ihastui rumpali Morgan Ågrenin ja pianisti Mats Öbergin duoon Tukholmassa ja kutsui heidät Amerikkaan tekemään kanssaan yhteistyötä. Yhdessä ja erikseen ansioituneet muusikot ovat saaneet useita palkintoja. Öbergille on myönnetty Monica Zetterlund - ja Jan Johansson -stipendit, Ågren taasen on valittu maailman parhaimmaksi fuusiorumpaliksi Modern Drummer -lehden äänestyksessä 2010.

Validi Karkia -klubin järjestämä konserttisarja Jazz och prog på svenska tuo ruotsalaista proge -ja jazzosaamista kaupunkiin. Sarjaa tukee Svenska Kulturfonden i Björneborg. Konsertin aloittaa uuden levyn keväällä julkaiseva Tampereen jazztrio-suuruus Hot Heros vieraanaan kitaristilegenda Jukka Orma.

MATS/MORGAN (SVERIGE)
Mats/Morgan koostuu rumpali Morgan Ågrenista ja kosketinsoittaja Mats Öbergista. Heidän virtuositeettinsa ja sävellyskynänsä terävyys on kansainvälisesti tunnustettua. 1988 duo vakuutti Ruotsissa vierailleen Frank Zappan, johtaen yhteistyökuvioihin hänen kanssaan. Matsin ja Morganin musiikki on jazzin, rockin, klassisen jne. tyyleissä seikkailevaa rohkeaa instrumentaalista raja-aitojen kaatoa. Morgan Ågren on Grammy-palkittu rumpali, joka valittiin maailman parhaaksi fuusiorumpaliksi Modern Drummer -lehden äänestyksessä 2010. Hän on työskennellyt Fläskkvartettenin, Devin Townsendin, Glenn Hughesin, Bill Laswellin ja Magman kanssa muiden muassa. Pianisti Mats Öberg sai hiljattain Grammyn Lena Willemarkin ja Jonas Knutssonin kanssa. Hänelle on myönnetty Monica Zetterlund - ja Jan Johansson -stipendit. Duo syntyi jo vuonna 1981 ja on pitänyt yhtä vaikka omat menestyksekkäät musiikilliset urat ovat vieneet mukanaan.

HOT HEROS & JUKKA ORMA
Jukka Orman ja Hot Herosin matka kulkee yhteistyön ja solidaarisuuden tietä, joka orkesterin jäsenten ja ykkösluokan kitaratähden välillä on jatkunut jo toista vuosikymmentä. Kappaleet ja ideat sinkoilevat planeettoina säkenöivän valaistuneella polulla. Sävellyksiä kuullaan bändin omasta sulkakynästä, mutta myös muilta tekijöiltä kuten Mahavishnu Orchestralta. Alati alasinta takovalta Hot Herosilta julkaisee 2024 loppukeväällä Karkia Mistika Records uuden albumin Kammin Jaaretti.

turku

Monday Jazz Happening: Skaalat Solmuun Festivaali / (SE) Kulturaman opiskelijabändi,Rica Bar, turku15.4. Klo 19:00

keikka
Älä missaa Ruotsin Kulturamalta opiskelijabändin huimaa keikkaa Turussa! Tule kokemaan heidän energinen esiintymisensä Rica Baarissa maanantaina 15.4 klo 19. Luvassa unohtumaton ilta täynnä svengaavaa musiikkia suoraan Tukholmasta. Nähdään siellä!
 
Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.
 
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa.
Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan
 
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Tiistai 16.4.

helsinki

Malmijazz - Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Malmitalo, helsinki16.4. Klo 19:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola. Keväinen kiertue käynnistyy tiistaina 16. huhtikuuta Helsingin Malmitalolla. 

Sylvain Rifflet 
tenorisaksofoni, shruti box, klarinetti, sävellykset
Verneri Pohjola 
trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï 
kitara
Benjamin Flament 
lyömäsoittimet

Malmisali
Ala-Malmin tori 1, Helsinki
Liput 20 eur / 15 eur

Pariisin konservatorion kasvatti, saksofonisti, klarinetisti ja säveltäjä Sylvain Rifflet on saanut paljon tunnustusta omaperäisistä yhtyeistään ja projekteistaan. Mainittakoon vuoden 2016 ranskalainen jazzalbumi ”Mechanics”, sekä amerikkalaisen Verve-levymerkin 2017 julkaisema ”Re-Focus”, joka on kunnianosoitus Stan Getzin ”Focus” -levylle. Suomen konserteissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Moninkertaisesti palkittu trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio. Säveltäjä Kaija Saariahon hänelle säveltämän ja elokuussa 2023 kantaesitetyn HUSH-trumpettikonserton myötä Pohjolan muusikkous on saavuttanut entistä laajempaa yleisöä.

Vuodesta 2012 Rifflet’n kanssa yhteistyötä tehnyt Pohjola kuvailee häntä näin: ”Sylvain on todella kunnianhimoinen taiteilija, joka pyrkii aina esittämään taidettaan korkeimmalla mahdollisella integriteetillä ja tarjoamaan yleisölle jotain mitä he eivät ole aiemmin kuulleet. Saksofonistina hänellä on todella ainutlaatuinen tenorisoundi, lähes hypnoottinen. Hän on virtuoosi, mutta ei koskaan itsetarkoituksellisesti”.

Kvartetissa soittaa myös Ranskassa asuva unkarilaiskitaristi Csaba Palotaï, joka on omiaan luomaan hypnoottisia rytmejä ja mestarillisia melodioita. Rifflet’n kanssa pitkään vaikuttanut lyömäsoittaja Benjamin Flament kehittelee vastustamatonta rytmikudosta omalla kotitekoisella vibrafonillaan, jonka hän yhdistää rumpusetin kanssa.

Keskiviikko 17.4.

helsinki

John Surman Quartet: Words Unspoken (UK),G Livelab, helsinki17.4. Klo 20:00

John Surman Quartet

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Vuonna 2024 musiikkimaailma juhlistaa 80-vuotiasta John Surmania. Säveltäjä, saksofonisti ja klarinetisti Surman lanseeraa uuden projektinsa: Words Unspoken. Levyllä Surman etsii musiikista sanoja, joita ei ääneen lausuta.

"Words Unspoken" jatkaa Surmanin edellisen "Invisible Threads" -trion luomaa maailmaa. Uudessa projektissa Surman yhdistää voimansa kitaristi Rob Luftin, vibrafonisti Rob Waringin ja rumpali Thomas Strønenin kanssa. Words Unspokenille ominaista on perkussioiden ja elektronisten elementtien käyttäminen osana äänimaisemaa.

"Words Unspoken" äänitettiin Oslossa joulukuussa 2022 ja julkaistaan ECM-levymerkillä keväällä 2024.

Kokoonpano:

John Surman (bassoklarinetti)
Rob Luft (kitara)
Rob Waring (vibrafoni)
Thomas Strønen (rummut)

Konsertti on ikärajaton.

joensuu

Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Näyttämö, joensuu17.4. Klo 19:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola
Pitkäaikainen kumppanuus vihdoin Suomessa

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola.

Konsertissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio.

Vuodesta 2012 Rifflet’n kanssa yhteistyötä tehnyt Pohjola kuvailee häntä näin: ”Sylvain on todella kunnianhimoinen taiteilija, joka pyrkii aina esittämään taidettaan korkeimmalla mahdollisella integriteetillä ja tarjoamaan yleisölle jotain mitä he eivät ole aiemmin kuulleet. Saksofonistina hänellä on todella ainutlaatuinen tenorisoundi, lähes hypnoottinen. Hän on virtuoosi, mutta ei koskaan itsetarkoituksellisesti”.

Sylvain Rifflet - tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset
Verneri Pohjola - trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï - kitara
Benjamin Flament - lyömäsoittimet

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu
Kiertueen järjestäjä: Vapaat äänet
Kiertueetta tukee Ranskan Instituutti Suomessa

Hintatiedot
Pääsylippujen hinta 20 €
Jazzkerho -76 jäsenet 15 €
Opiskelijat / Nuoret 5 €

Lippujen ennakkomyynti: Valokuvaaja Salla Seeslahti, Kirkkokatu 21 (ent. KK-KUVA), ma-pe 9-17 tai kerhon verkkokauppa https://jazzkerho-76.fi/liput

Torstai 18.4.

helsinki

Helsinki Flamenco Jazz,Tenho Restobar, helsinki18.4. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Huippusuosittu Helsinki Flamenco Jazz -klubi! Valmistaudu boheemiin akustiseen kokemukseen! Luvassa pohjoismaisilla jazz-tekstuureilla maustettu flamenco-ilta. Koe musiikki, joka tuo Etelä-Espanjan äänet suomalaiseen maisemaan. Tenhon flamencojazz-iltojen ainutlaatuisesta lämmöstä et halua jäädä paitsi. Iltoja isännöi espanjalaisen Javier Sanchezin johtama, akustisen Cuejero yhtyeen muusikot. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin paikalle jonojen välttämiseksi.

savonlinna

Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Kulttuurikellari, savonlinna18.4. Klo 19:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola
Pitkäaikainen kumppanuus vihdoin Suomessa

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola.

Konsertissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Sylvain Rifflet - tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset
Verneri Pohjola - trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï - kitara
Benjamin Flament - lyömäsoittimet

Liput 20/18 € ennakkoon nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen.

Järjestää: Olavin Jazz. Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari, Vapaat äänet  

Perjantai 19.4.

hämeenlinna

Riitta Paakki Quartet - Linnajazz-klubi,Suistoklubi, hämeenlinna19.4. Klo 20:00

Liput 20 €

Riitta Paakki Quartetin musiikista huokuu kypsä näkemys ja valoisa asenne. Vastustamattoman vaivaton, jazzin alkulähteiltä kumpuava svengi sulautuu Riitta Paakin sävellyksissä saumattomasti pohjoisiin sävyihin. Kvartettikokoonpanollaan Riitta Paakki on julkaissut kaksi albumia, joista uusimpana vuoden 2020 Piste.

Yrjö-palkittu pianisti Paakki on pitkään kuulunut yhdysvaltalaisesta bop-perinteestä ammentavien soittajien kärkikaartiin, ja uusimmalla levyllä hän myös heijastelee tuoreella tavalla jazzin muiden tyylien kehitystä. Paakin kvartetissa yhdistyvät neljän suomalaisen huippumuusikon yksilölliset tyylit ja soundit. Manuel Dunkelin tenorisaksofoni täydentää Paakin soittoa hienovaraisesti, ja rytmisektiossa Antti Lötjösen basso ja Joonas Riipan rummut luovat jykevän perustan Paakin hard-bop-vaikutteisille sävellyksille.

Linnajazz-klubin 2024 ovat tuellaan tehneet mahdolliseksi Hämeenlinnan kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.

Äänekoski

Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Painotalo, Äänekoski19.4. Klo 19:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola
Pitkäaikainen kumppanuus vihdoin Suomessa

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola.

Konsertissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Sylvain Rifflet - tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset
Verneri Pohjola - trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï - kitara
Benjamin Flament - lyömäsoittimet

Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 19:00
Liput ovelta 25 €, mikäli jäljellä.

Jär. Äänekosken kulttuuritoimi

Lauantai 20.4.

salo

Eve Risser Red Desert Orchestra – Eurythmia @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo20.4. Klo 20:00

Eve Risser Red Desert Orchestra

keikka

Liput 31/27 € + tilausmaksut (alk 1,50 €)

Ranskalainen pianisti-säveltäjä Eve Risser esiintyy 12-henkisen Red Desert Orchestran kanssa.

Eve Risser, piano, sävellykset (FR)
Alexandra Grimal, alttosaksofoni (FR)
Sakina Abdou, tenorisaksofoni (FR)
Grégoire Tirtiaux, baritonisaksofoni, qarqabas (FR)
Nils Ostendorf, trumpetti, analoginen syntetisaattori (DE)
Matthias Müller, pasuuna (DE)
Tatiana Paris, sähkökitara, laulu (FR)
Ophélia Hié, balafon, bara, laulu (BF)
Mélissa Hié, balafon, djembé, laulu (BF)
Fanny Lasfargues, basso (FR)
Oumarou Bambara, djembé, bara (BF)
Emmanuel Scarpa, rummut, laulu (FR)

seinäjoki

Jazzoikoon! Verneri Pohjola & Sylvain Rifflet: "Cake Walk from a Spaceship",Kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Hugo-sali, seinäjoki20.4. Klo 19:00

Verneri Pohjola

Sylvain Rifflet (www)

keikka

Liput 20 €. Opiskelijat 2 yhden hinnalla.

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola. Suomen konserteissa kuullaan Rifflet'n omille "ikonisille enkeleille" omistettuja kappaleita. "Aux Anges" -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet.

Cake Walk from a Spaceship on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi. Moninkertaisesti palkittu trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio. Säveltäjä Kaija Saariahon hänelle säveltämän ja elokuussa 2023 kantaesitetyn HUSH-trumpettikonserton myötä Pohjolan muusikkous on saavuttanut entistä laajempaa yleisöä.

Sylvain Rifflet tenorisaksofoni, shruti box, klarinetti, sävellykset
Verneri Pohjola trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï kitara
Benjamin Flament lyömäsoittimet

turku

Flame Jazz: Lorenzo De Finti Quartet (IT),Logomo, Move-sali, turku20.4. Klo 19:00

keikka

Lorenzo De Finti – piano
Alberto Mandarini – trumpetti ja flyygelitorvi
Stefano Dall’Ora – kontrabasso
Marco Castiglioni – rummut

Flame Jazz -kevään kansainväliset vieraat saapuvat Italiasta pianisti Lorenzo De Fintin johdolla. Kvartetin sielukkaassa soinnissa taiteellista ilmaisua inspiroivat pohjoisen sävyt. De Fintin virtaavat pianolinjat ja kauniit sävellykset ovat hurmanneet niin kriitikot kuin yleisön ympäri maailmaa. Yhtyeen kamarijazz vie kuulijat kiehtovalle matkalle läpi erilaisten tunnesävyjen.

Lorenzo De Finti Quartetin kolmas studioalbumi, toukokuussa 2022 julkaistu Mysterium Lunae, syntyi pandemian aikana. Levyn nimi juontaa juurensa antiikin teologisesta metaforasta. Lorenzo De Fintin mukaan se ilmaisee, miten ”kylmä, karu ja hedelmätön objekti voi salaperäisesti muuttua liikuttavan kauniiksi lähteeksi, kun se heijastaa jostain muualta tulevaa suurempaa valoa”.

De Fintin sävellykset pyrkivät välittämään kauneuden ja kirkkauden hetkiä kriisin keskellä ja kuljettavat kohti parantumista ja rauhaa. Yhtyeen soitossa intiimit, melankoliset pianohetket kulkevat rinnakkain räjähtävien energiapurkausten ja virtuoosisten soolojen kanssa, ja jokainen päätös tehdään musiikin palvelemiseksi.

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.

Sunnuntai 21.4.

helsinki

SunJazz: Vespera Quartet,Tenho Restobar, helsinki21.4. Klo 19:00

Vespera Quartet

Vapaa pääsy

Jazzia aina sunnuntaisin Tenhossa!

Martti Vesalan kokoama Vespera Quartet syntyi tarpeesta haastaa itseään säveltäjänä: ensinnäkin, instrumentaatio ei saisi olla hänelle entuudestaan tuttu. Toisekseen, kokoonpano saisi olla maksimissaan kvartetti, eikä siinä saisi olla rumpusettiä. Kolmanneksi, sen tulisi pystyä esiintymään sekä vahvistettuna että täysin akustisena.

Tenhossa 21.4.2024 ensiesiintymisensä tekevän yhtyeen musiikissa yhdistyvät pohjoismaisen jazzin äänimaisema, modernin klassisen musiikin sekä improvisoidun musiikin sävyt. Kokoonpanoltaan uniikin Vespera Quartetin musiikissa kokonaisuus on huomattavasti enemmän kuin osiensa summa. Tämän hetken kiinnostavimmista suomalaisista jazzin ja improvisoidun musiikin saralla vaikuttavista muusikoista kootun kvartetin saumattomaksi hiottu yhteissoitto sekä yksilöiden huikeat solistiset taidot pitävät kuulijan otteessaan konsertin viimeisiin säveliin asti.

VESPERA QUARTET
Martti Vesala, trumpetti
Aino Juutilainen, sello
Mikko Antila, vibrafoni
Joonas Tuuri, kontrabasso

raahe

Vapaat äänet / Rantajatsiklubi: Sylvain Rifflet quartet with Verneri Pohjola,Raahen Teatteri, raahe21.4. Klo 16:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola.

Konsertissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Sylvain Rifflet - tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset
Verneri Pohjola - trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï - kitara
Benjamin Flament - lyömäsoittimet

Lipunmyynti: Raahesali ja Tiketti. Liput 20/15/10 € + palvelumaksu.

Maanantai 22.4.

turku

Monday Jazz Happening: Mr Bo & The Voodooers,Rica Bar, turku22.4. Klo 19:00

keikka

Mr Bo & The Voodooers kuuluu Ruotsin blues-skenen arvostetuimpaan ja rutinoituneimpaan kaartiin. Mr Bo/Bo Carlsson perusti Voodooers-yhtyeen vuonna 1996, mutta jo tätä ennen, 1970-luvun lopulta lähtien hän oli tullut tunnetuksi ja yleisön rakastamaksi yhtyeidensä Mr Bo Blues Band, Mr Bo & The Boosters ja Nightcats kanssa. 1980-luvun alusta Bo kiersi Pohjoismaita amerikkalaisten bluesmuusikoiden kanssa (mm. Lefty Dizz ja Jimmy Dawkins) ja omaksui perusteellisesti genren eri tyylejä.

Bo itse kertoo matkustaneensa 17-vuotiaana Ruotsin halki kuulemaan tuolloin 23-vuotiaan Ruotsin blueskuninkaaksi kutsutun Sven Zetterbergin keikkaa. Sven oli ilman muuta yksi Bon inspiraation lähteitä hänen omalle sukellukselleen bluesin ja nimenomaan Chicago-bluesin maailmaan. Amerikkalaisista bluesin suurmiehistä Bo mainitsee ensimmäisiksi vaikuttajikseen eritoten B.B.Kingin ja Albert Kingin.

Bon intensiivinen laulutyyli ja hänen omaperäinen ja voimakas kitarasoundinsa ovat nostaneet kaikki hänen bändinsä nopeasti yleisön suosikkibändien joukkoon. Voodooers-bändissä soittavat Bon lisäksi Lars Mellqvist (basso), Roger Mörck (rummut) ja Bo Hansson (Hammond-urut). Mr Bo & The Voodooers kuuluu ruotsalaisten bluesfestivaalien vakioesiintyjiin, mutta bändi on kiertänyt Pohjoismaita myös vahvojen amerikkalaisten solistien kanssa, näiden joukossa mm. Zora Young, Deitra Farr, Grana Louis. Bo ja Voodooers tekivät vuosina 2020 ja 2021 kaksi menestyksekästä kiertuetta amerikkalaisen kitaravirtuoosi Chris Cainen kanssa.

Sekä Bo että hänen bänditoverinsa ovat moneen kertaan huomioituja ruotsalaisten festivaalien palkinnoilla. Bo sai vuonna 1998 Ruotsin merkittävimmän, Åmålin Bluesfestivaalin palkinnon – hän oli palkinnon kaikkien aikojen toinen vastaanottaja Sven Zetterbergin saatua Åmålin festivaalin ensimmäisen palkinnon vuotta aikaisemmin.

Bo on palkittu myös mm. Mönsteråsin bluesfestivaalin palkinnolla ja Jan Rosenqvistin muistostipendillä, jonka saajan valitsee Ruotsin Blues-assosiaatio (Swedish Blues Association). Vuonna 2020 äänestivät suositun Bluespoddenin kuuntelijat Mr Bon Vuoden Kitaristiksi. Voodooersin riveistä ovat myöhempinä vuosina myös sekä Lars Mellqvist että Bo Hansson tulleet valituiksi Åmålin Bluespalkinnon saajiksi.

Voodooers on äänittänyt kolme albumia, joista viimeisin, Going Up North, ilmestyi vuonna 2020.

Mr Bo Carlsson - Ktara
Lars Mellqvist - Basso
Roger Mörck - Rummut
Bo Hansson - Hammond

Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Mestarinkadun sali, turku22.4. Klo 20:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola
Pitkäaikainen kumppanuus vihdoin Suomessa

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola.

Konsertissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Sylvain Rifflet - tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset
Verneri Pohjola - trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï - kitara
Benjamin Flament - lyömäsoittimet

Järjestäjä: Vapaat äänet yhteistyössä Turun Konservatorio
Kiertueetta tukee Ranskan Instituutti Suomessa

Mestarinkadun konserttisali / Turun konservatorio
Mestarinkatu 2, 20810 Turku
Liput 20 euroa
ovelta klo 19:00 alkaen - käteisellä tai kortilla
Paikkavaraukset: charlesgil22@gmail.com / 050 5716 516
Liput lunastettava klo 19:45 mennessä. Ovet auki yleisölle klo 19:45

Keskiviikko 24.4.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Salesvuo Syncopation,Juttutupa, helsinki24.4. Klo 19:00

Tomi Salesvuo - rummut

Pope Puolitaival - saksofoni

Mikko Helevä - rummut

UMO Helsinki Jazz Orchestra – Flamenco Big Band,Tanssin talo, helsinki24.4. Klo 14:00

keikka

Suuren kysynnän vuoksi olemme avanneet myyntiin kolmannen Flamenco Big Band -esityksen keskiviikolle 24.4. klo 14. Huom! Näytös on 8.-luokkalaisille Taidetestaajille suunnattu päivänäytös, josta on vapautunut lippuja yleiseen myyntiin. Esitys eroaa hieman sisällöltään ja on kestoltaan lyhyempi kuin iltaesitykset, kesto n. 75 min. Liput myydään erikoishintaan 16,50 € / kpl. 

UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo April Jazz Festivalille tuulahduksen Espanjasta, kun Tanssin talon jättimäiselle lavalle nousevat täysikokoinen big band, flamencomusiikin ja flamencotanssin huippuosaajat Espanjasta sekä nuorten suomalaisten flamencoryhmä.

Flamenco Big Band -konsertti yhdistää tulisen flamencon ja viileästi svengaavan modernin jazzin. Saksofonisolistina ja kapellimestarina esiintyvän espanjalaisen jazzin kärkimuusikoihin lukeutuvan Perico Sambeatin lisäksi UMOn kokoonpanoa konsertissa vahvistavat kolme huippuluokan flamencomuusikkoa: laulaja Alba Carmona ja cajón-rumpali David Domínguez Espanjasta sekä suomalainen flamencokitaristi Joonas Widenius.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on tunnettu uusista aluevaltauksista, mutta vielä koskaan orkesteria ei ole nähty lavalla yhdessä flamencotanssijoiden kanssa. Tässä moniaistillisessa konsertissa UMOn rinnalla nähdään flamencotanssin kärkinimi, espanjalainen José Manuel Álvarez, sekä lohjalaisen ToeStar-tanssikoulun nuorten flamencoryhmä. Tanssiryhmän opetuksesta ja koreografioista vastaa suomalaisen flamencon sanansaattaja, tanssija ja opettaja Kirsi Kannas. Tanssijoiden tarkkaakin tarkemmat koputussarjat, tumma ja ilmaisuvoimainen flamencolaulu ja perinteinen big band muodostavat yhdessä massiivisen rytmikoneiston, joka sulattaa loputkin huhtikuisen Suomen loskasta.

Vuonna 2008 ilmestyneellä albumillaan Flamenco Big Band Perico Sambeat yhdistää Andalusiasta kotoisin olevan flamencon elementtejä hänelle itselleen läheisimpään musiikilliseen kieleen, amerikkalaiseen jazziin. Flamencon vaikutus on ollut läsnä Sambeatin musiikissa jo 1990-luvun puolivälistä, ja albumilla hän toteuttaa tätä visiota ensimmäistä kertaa suuren jazzorkesterin kontekstissa. Albumin materiaalin lisäksi konsertissa kuullaan myös uutta, tätä vierailua varten sävellettyä musiikkia Sambeatin kynästä.

 

Torstai 25.4.

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra – Flamenco Big Band,Tanssin talo, helsinki25.4. Klo 19:00

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo April Jazz Festivalille tuulahduksen Espanjasta, kun Tanssin talon jättimäiselle lavalle nousevat täysikokoinen big band, flamencomusiikin ja flamencotanssin huippuosaajat Espanjasta sekä nuorten suomalaisten flamencoryhmä.

Flamenco Big Band -konsertti yhdistää tulisen flamencon ja viileästi svengaavan modernin jazzin. Saksofonisolistina ja kapellimestarina esiintyvän espanjalaisen jazzin kärkimuusikoihin lukeutuvan Perico Sambeatin lisäksi UMOn kokoonpanoa konsertissa vahvistavat kolme huippuluokan flamencomuusikkoa: laulaja Alba Carmona ja cajón-rumpali David Domínguez Espanjasta sekä suomalainen flamencokitaristi Joonas Widenius.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on tunnettu uusista aluevaltauksista, mutta vielä koskaan orkesteria ei ole nähty lavalla yhdessä flamencotanssijoiden kanssa. Tässä moniaistillisessa konsertissa UMOn rinnalla nähdään flamencotanssin kärkinimi, espanjalainen José Manuel Álvarez, sekä lohjalaisen ToeStar-tanssikoulun nuorten flamencoryhmä. Tanssiryhmän opetuksesta ja koreografioista vastaa suomalaisen flamencon sanansaattaja, tanssija ja opettaja Kirsi Kannas. Tanssijoiden tarkkaakin tarkemmat koputussarjat, tumma ja ilmaisuvoimainen flamencolaulu ja perinteinen big band muodostavat yhdessä massiivisen rytmikoneiston, joka sulattaa loputkin huhtikuisen Suomen loskasta.

Vuonna 2008 ilmestyneellä albumillaan Flamenco Big Band Perico Sambeat yhdistää Andalusiasta kotoisin olevan flamencon elementtejä hänelle itselleen läheisimpään musiikilliseen kieleen, amerikkalaiseen jazziin. Flamencon vaikutus on ollut läsnä Sambeatin musiikissa jo 1990-luvun puolivälistä, ja albumilla hän toteuttaa tätä visiota ensimmäistä kertaa suuren jazzorkesterin kontekstissa. Albumin materiaalin lisäksi konsertissa kuullaan myös uutta, tätä vierailua varten sävellettyä musiikkia Sambeatin kynästä.

Huom. Erkko-salissa on käytössä muunneltava teleskooppikatsomo. Koska katsomorakenne ei ole kiinteä, voi katsomossa tuntua satunnaisesti huojuntaa. Katsomo on kaikkien turvallisuusstandardien mukainen, ja huojunnan tunne on pienin alimmilla riveillä.

 

Liput Tixly ja Kaapelitehtaan info:
Peruslippu 39 €
Eläkeläinen 35 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 20 €
Ryhmät väh. 10 hlö: 33 €/hlö

Ovet auki 18:30. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan.

Paris in Töölö,Linko Pizzabar, helsinki25.4. Klo 19:00

Blue Pepper

Vapaa pääsy

Pariisin tunnelmaa Töölössä! Helsinkiläinen Blue Pepper esittää akustista perinteistä jazzia ja swingiä, joka vie sinut Töölön kaduilta Pariisin sykkeeseen. Yhtyeen musiikki, yhdessä Linkon antimien kanssa, lupaavat romanttisen illan sinulle ja seurallesi!

Yhtye aloittaa klo 19 ja soittaa kaksi settiä.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Héctor Lepe Quartet,Vakiopaine, jyväskylä25.4. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Héctor Lepe on Meksikossa kasvanut ja sittemmin helsinkiläistynyt jazzkitaristi. Lepen suomalaisen kvartetin debyyttilevy Pedro's Dream vie kuulijat matkalle Meksikon mystisiin taruihin ja maisemiin.

Héctor Lepe Quartetissa yhtyeenjohtajan rinnalla soittavat kotimaiset nuoren sukupolven jazztaiturit: saksofonisti Max Zenger, basisti Juuso Rinta ja rumpali Teemu Mustonen. Yhtye onnistuu hienovaraisesti sekoittamaan latinalaisamerikkalaisia elementtejä modernin jazzin sävelkieleen. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, johon on jätetty tilaa jokaisen kvartetin jäsenen omalle persoonallisuudelle.

Viime keväänä julkaistun debyyttialbumin sävellykset ovat saaneet inspiraationsa pääasiassa meksikolaisesta kansanperinteestä, kirjallisuudesta ja taiteesta.

Jyväskylän keikalla Zengeriä tuuraa tyylikäs Jussi Kannaste.

Perjantai 26.4.

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra – Flamenco Big Band,Tanssin talo, helsinki26.4. Klo 19:00

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo April Jazz Festivalille tuulahduksen Espanjasta, kun Tanssin talon jättimäiselle lavalle nousevat täysikokoinen big band, flamencomusiikin ja flamencotanssin huippuosaajat Espanjasta sekä nuorten suomalaisten flamencoryhmä.

Flamenco Big Band -konsertti yhdistää tulisen flamencon ja viileästi svengaavan modernin jazzin. Saksofonisolistina ja kapellimestarina esiintyvän espanjalaisen jazzin kärkimuusikoihin lukeutuvan Perico Sambeatin lisäksi UMOn kokoonpanoa konsertissa vahvistavat kolme huippuluokan flamencomuusikkoa: laulaja Alba Carmona ja cajón-rumpali David Domínguez Espanjasta sekä suomalainen flamencokitaristi Joonas Widenius.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on tunnettu uusista aluevaltauksista, mutta vielä koskaan orkesteria ei ole nähty lavalla yhdessä flamencotanssijoiden kanssa. Tässä moniaistillisessa konsertissa UMOn rinnalla nähdään flamencotanssin kärkinimi, espanjalainen José Manuel Álvarez, sekä lohjalaisen ToeStar-tanssikoulun nuorten flamencoryhmä. Tanssiryhmän opetuksesta ja koreografioista vastaa suomalaisen flamencon sanansaattaja, tanssija ja opettaja Kirsi Kannas. Tanssijoiden tarkkaakin tarkemmat koputussarjat, tumma ja ilmaisuvoimainen flamencolaulu ja perinteinen big band muodostavat yhdessä massiivisen rytmikoneiston, joka sulattaa loputkin huhtikuisen Suomen loskasta.

Vuonna 2008 ilmestyneellä albumillaan Flamenco Big Band Perico Sambeat yhdistää Andalusiasta kotoisin olevan flamencon elementtejä hänelle itselleen läheisimpään musiikilliseen kieleen, amerikkalaiseen jazziin. Flamencon vaikutus on ollut läsnä Sambeatin musiikissa jo 1990-luvun puolivälistä, ja albumilla hän toteuttaa tätä visiota ensimmäistä kertaa suuren jazzorkesterin kontekstissa. Albumin materiaalin lisäksi konsertissa kuullaan myös uutta, tätä vierailua varten sävellettyä musiikkia Sambeatin kynästä.

Huom. Erkko-salissa on käytössä muunneltava teleskooppikatsomo. Koska katsomorakenne ei ole kiinteä, voi katsomossa tuntua satunnaisesti huojuntaa. Katsomo on kaikkien turvallisuusstandardien mukainen, ja huojunnan tunne on pienin alimmilla riveillä.

 

Liput Tixly ja Kaapelitehtaan info:
Peruslippu 39 €
Eläkeläinen 35 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 20 €
Ryhmät väh. 10 hlö: 33 €/hlö

Ovet auki 18:30. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan.

turku

Flame Jazz: Susanna Lukkarinen,Café Tiljan, turku26.4. Klo 22:00

keikka

Susanna Lukkarinen – laulu ja piano
Jussi Kannaste – saksofoni
Tuomo Dahlblom –kitara
Antti Lötjönen – basso
Abdissa Assefa – lyömäsoittimet
Jaska Lukkarinen – rummut

Laulaja ja pianisti Susanna Lukkarinen on vaikuttanut Suomen musiikkielämässä jo pitkään eri yhtyeissä ja sooloartistina. Hän on myös yksi suositun lauluyhtye Club For Fiven perustajajäsenistä ja lauloi kokoonpanossa vuosina 2000-2021.

Lokakuussa 2023 julkaistiin Susannan toinen sooloalbumi Perfume River, joka pohjautuu jazz- ja folkmusiikkiin yhdistäen taidokkaasti elementtejä laajasti myös muista musiikin tyylilajeista. Albumi on jatkoa vuonna 2010 julkaistulle debyyttialbumille Fly Away.

”Musiikilliset juureni ovat klassisessa musiikissa ja jazzissa, mutta rakastuin teini-iässä myös folkiin ja maailmanmusiikkiin. Nämä musiikin tyylit ovat pysyneet vahvoina vaikuttajina sävellyksissäni”, Lukkarinen kertoo.

LIPUT: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat ja työttömät 15 €
Ryhmälippu 20 € (yli 10 hlöä)

Lipunmyynti myös Café Tiljanin ovella konserttipäivänä klo 21 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

Konsertti on osa Kansainvälisen Jazzpäivä-viikon ohjelmaa.

Sunnuntai 28.4.

helsinki

SunJazz: Claudio Suriano (ITA),Tenho Restobar, helsinki28.4. Klo 19:00

Claudio Suriano (ITA)

Vapaa pääsy

Italiassa syntynyt ja Kööpenhaminassa vaikuttava kitaristi Claudio Suriano on suorittanut Rooman Saint Louis College of Musicin tutkintotodistuksen ja jazzkitaran maisterintutkinnon Materan E. Dunin konservatoriosta. Hän on tehnyt yhteistyötä arvostettujen muusikoiden, kuten Niels Lan Doky Steve Rodbyn ja Paul Werticon kanssa.

Maanantai 29.4.

turku

Monday Jazz Happening: Arto Ikävalko Trio,Rica Bar, turku29.4. Klo 19:00

keikka

Arto Ikävalko Trion debyyttialbumi “Changing Priors” julkaistaan huhtikuussa 2024. Albumi ammentaa teemoja muutoksesta yksilössä sekä laajemmin globaalissa maailmassa ja kuinka uskomukset vaikuttavat siihen, miten koemme maailman. Inspiraatiota sävellyksiin on saatu tietoisuuden ja olemassaolon mysteereistä sekä maapallon ja ihmiskunnan uhkakuvista. Tuhoaako tekoäly maailman? Miltä kuulostaa tulevaisuuden tekoäly-ylivaltiaalle sävelletty kappale? Mitä on tietoisuus?

Arto Ikävalko on luonut sävellyksillään tunnelmakuvia erilaisista maailmoista, jotka elävät omaa elämäänsä yhtyeen jäsenten puhaltaessa soitollaan niihin hengen. Musiikissa on paljon tilaa hetkessä luomiseen ja musiikilliseen keskusteluun, johon sukelletaan yhdessä soittajien ja yleisön kanssa. Vahvan tunnelmallisissa kappaleissa ennakkoluulottomat sävellykselliset ratkaisut eivät ole intuitiivisen ja dynaamisen yhtyesoiton tiellä, vaan inspiroivat soittajia tuomaan persoonallisen panoksensa esiin soitossaan spontaanisti ja iloisen leikittelevästi. Musiikista onkin kuultavissa, että levyn trio on työskennellyt yhdessä mitä monipuolisimmissa tilanteissa.

Trion musiikki sulautuu vaivattomasti 2000-luvulla muotoutuneen modernin akustisen pianotrio-jazzin jatkumoon. Hengenheimolaisuutta löytyy kansainvälisiin artisteihin kuten Aaron Parks, Brad Mehldau, Shai Maestro, Tigran Hamasyan ja Gerald Clayton.

Arto Ikävalko - Piano
Joonas Tuuri - Basso
Ville Luukkonen - Rummut
 
Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.
 
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa.
 
Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan
 
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

 

Maanantai 6.5.

turku

Monday Jazz Happening: Tigo Nguyen & Fusiotonic,Rica Bar, turku6.5. Klo 19:00

keikka
Tigo Nguyen on 21-vuotias nuori turkulainen kosketinsoittaja, joka toimii siviilipalvelushenkilönä Jazz City Turussa. Hän valmistui 2023 keväällä Turun Konservatoriolta muusikoksi sekä Puolalanmäen lukiosta ylioppilaaksi.
 
Luvassa on Tigon omia sävellyksiä, jotka pohjautuvat fuusiojazzin tyylilajiin vahvoin vaikuttein mm. Herbie Hancockilta ja Chick Corealta sekä fuusioklassikoita & jazz standardeja. Tigon taikomia syntetisaattorien äänimaailmaa täyttävät hänen muusikkoystävänsä Kasimir Bulut sekä kaksi mahtavaa vierailevaa muusikkoa Kanadasta asti. Yhdessä kvartetti luo vauhdikkaan tunnelman Rican iltaan!
 
Tigo Nguyen - Koskettimet
Kasimir Bulut - Kitara
Linda Lehti - Basso & Koskettimet
Ella Hagen - Rummut & Efektit
 
Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.
 
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa.
 
Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan
 
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Keskiviikko 8.5.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Jarno Kukkonen Combo,Juttutupa, helsinki8.5. Klo 19:00

Jarmo Kukkonen - kitara

Antti Ahoniemi - basso

Markus Ketola - rummut

Perjantai 10.5.

espoo

April Jazz Club: Sam Ospovat Expressive Olympics,Kupla, espoo10.5. Klo 18:00

Sam Ospovat Expressive Olympics

keikka

”Sam Ospovatin voi nyt laittaa samaan joukkoon muiden uraauurtavien rumpali/säveltäjien kanssa - kuten Ches Smith, Kate Gentile, Dan Weiss, and Tyshawn Sorey - artistien, jotka pelottomasti kulkevat jazzin valtavirtaa vastaan.” (JazzTimes)

Ospovatin monitasoinen rummutus on singonnut hänet suoraan osaksi New York undergroundin monipuolisimpien ja edistyksellisimpien esiintyjien kokoonpanoja, mukaan lukien mm. Angelica Sanchez, Ava Mendoza, Brandon Seabrook ja Lydia Lunch.

Ospovatin viimeisin projekti, Expressive Olympics, - joka on saanut inspiraationsa niin Arthur Blythen runsaasta ja elämäniloisesta sävelkielestä kuin Cecil Taylorin meditatiivisesta epäjärjestyksestä - esittelee ainutkertaisen ja persoonallisen joukon muusikoita New Yorkin ja Suomen musiikkiskenejen sydämestä.

Ospovatin transatlanttinen yhtye koostuu kahdesta Suomen maineikkaimmista muusikoista, alttosaksofonisti Mikko Innasesta ja kitaristi Raoul Björkenheimista, sekä newyorklaisista tenorisaksofonisti Matt Nelsonista sekä Tim Dahlista nauhattomassa sähköbassossa. Musiikissa yhdistyvät avantgarde (vapaa improvisaatio, polyrytmit) sekä traditionaaliset jazz-elementit (swing, kappalerakenne), tehden siitä herkullisen provosoivan kohtaamisen kaikille jazzin ystäville.

Sam Ospovat - Rummut ja sävellykset (US)
Mikko Innanen - Alttosaksofoni
Matt Nelson - Tenorisaksofoni
(US)
Raoul Björkenheim - Kitara
Tim Dahl - Basso
(US)

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 Sam Ospovat Expressive Olympics

Liput 20 € / 15 €

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Electrick,Ravintola Poppari, jyväskylä10.5. Klo 19:00

Teemu Viinikainen Electrick

keikka

Liput 20/15 €

Huippukitaristi Teemu Viinikaisen uusi kokoonpano lähtee samoilemaan pelottomasti sähköisen soinnin viidakoihin, mutta tällä ryhmällä ja näillä eväillä ei voi eksyä!

Heittämällä maailman jazzkitaristien eliittiryhmässä paikkansa ansaitsevan Teemu Viinikaisen svengaava ja virtuoottinen soitto nousee vahvasta läsnäolosta ja soinnillisesta herkkyydestä. Viinikaisen käsittelyssä vankka perinnetietoisuus muuntuu ehtymättömäksi luovuuden lähteeksi improvisaatioille.

Nyt maestro esittelee uuden trionsa, jonka ohjelmistoon kuuluu vanhoja klassikoita ja Viinikaisen uusia sävellyksiä. Yhtyeessä ovat mukana Viinikaisen omien kokoonpanojen luottorumpali, arvaamattoman kekseliäästi svengaava Joonas Riippa sekä mm. Peela -yhtyeestä tuttu nuori sähköbassovirtuoosi Oliver Karttunen.

Lauantai 11.5.

keuruu

Keuruun jazzklubi: Teemu Viinikainen Electrick,Kulttuuritalo Kimara, keuruu11.5. Klo 16:00

Teemu Viinikainen Electrick

keikka

Liput 15/10 €

Huippukitaristi Teemu Viinikaisen uusi kokoonpano lähtee samoilemaan pelottomasti sähköisen soinnin viidakoihin, mutta tällä ryhmällä ja näillä eväillä ei voi eksyä!

Heittämällä maailman jazzkitaristien eliittiryhmässä paikkansa ansaitsevan Teemu Viinikaisen svengaava ja virtuoottinen soitto nousee vahvasta läsnäolosta ja soinnillisesta herkkyydestä. Viinikaisen käsittelyssä vankka perinnetietoisuus muuntuu ehtymättömäksi luovuuden lähteeksi improvisaatioille.

Nyt maestro esittelee uuden trionsa, jonka ohjelmistoon kuuluu vanhoja klassikoita ja Viinikaisen uusia sävellyksiä. Yhtyeessä ovat mukana Viinikaisen omien kokoonpanojen luottorumpali, arvaamattoman kekseliäästi svengaava Joonas Riippa sekä mm. Peela -yhtyeestä tuttu nuori sähköbassovirtuoosi Oliver Karttunen.

turku

Flame Jazz: Mikko Sarvanne Garden,Logomo, Move-sali, turku11.5. Klo 19:00

keikka

Josefiina Vannesluoma – laulu
Virva Immonen – laulu
Selma Savolainen – laulu
Jesse Ojajärvi – perkussiot
Aino Juutilainen – sello
Oskari Siirtola – kontrabasso
Mikko Sarvanne – sävellykset, elektroniikka

Säveltäjä Mikko Sarvanteen yhtye vie kuulijan rinnakkaiseen todellisuuteen, puutarhaan, jonka tuoksuissa kaikuvat etiäiset niin nykyvokaali- ja nykyperkussiomusiikista, pohjoismaisesta jazzista kuin äänitaiteestakin. Yhtyeen musiikki tarjoaa kuulijalle toismaallisen kokemuksen – nousevan auringon lailla hehkuva syntetisaattori, syvänä juurakkona rymisevät matalat jouset ja kirkkaiden lauluäänien taipuisat katedraalit sulkevat kuulijan hellään syleilyynsä.

Yhtyeen ensimmäinen, Erkka Filanderin samannimiseen runoteokseen perustuva albumi Heräämisen valkea myrsky julkaistiin lokakuussa 2022. Albumin sävellykset palkittiin Teosto-palkinnolla keväällä 2023.

”Mikko Sarvanne on onnistunut luomaan eheän teoksen, jonka sävelkielessä ambient, elektroniikka, akustiset soittimet ja luontoelementit nivoutuvat omaksi universumikseen innovatiivisella tavalla. Teoksessa on eheä oma ääni ja tunnelma, joka kantaa alusta loppuun ja kietoo kuuntelijan maailmaansa.” – Teosto-palkinnon tuomaristo

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Viking Line Club -etulippu 22 € (max 2 lippua / jäsen)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

 

 

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.

Maanantai 13.5.

turku

Monday Jazz Happening: Valdman/Rößeler/Bäckström/Nylund Quartet,Rica Bar, turku13.5. Klo 19:00

keikka
Tämä nelihenkinen bändi eläytyi Helsingin jazz-piireissä keväällä 2023. Konsertissa kuulemme heidän omia sävellyksiään sekä jazz standardeja. Yhdessä he luovat vahvan kertomuksen.
 
Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.
 
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa.
Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan
 
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Keskiviikko 15.5.

helsinki

jaZZanti-konsertti. Puhti – Sammal levyn julkkarikonsertti,Hakasalmen huvila, helsinki15.5. Klo 19:00

Puhti

keikka

Jorma Tapio: puhaltimet, huilut
Pepa Päivinen: puhaltimet, huilut
Juho Kanervo: sello

Puhti on uusi ”kamarimusiikillinen” yhtye, jossa on kaksi puupuhaltajaa ja sellisti. Trion muusikoilla on vahva tausta jazzissa, improvisoidussa musiikissa, rockissa ja klassisessa musiikissa.

Pepa Päivisellä ja Jorma Tapiolla on yhteinen soittohistoria jo Edward Vesalan Sound and Fury yhtyeen alkuajoilta saakka. Vesalan vahva, originaali pohjoinen soundi ryyditettynä ”suomalaisella bluesilla”, rubatolla ja klassisilla vivahteilla on vaikuttanut yhtyeen sointiin. Sellisti Juho Kanervo tuo spontaniudellaan ja harvinaislaatuisella muusikkoudellaan raikkaan lisän yhtyeeseen.

Yhtyeen musiikki on värikästä ja kiinnostavaa ulottuen tiukoista sävellyksistä intuitiiviseen improvisaatioon. Suurin osa sävellyksistä on yhtyeen jäsenten tekemiä.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 20/15/12/30 €.

Torstai 16.5.

helsinki

Helsinki Flamenco Jazz,Tenho Restobar, helsinki16.5. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Huippusuosittu Helsinki Flamenco Jazz -klubi! Valmistaudu boheemiin akustiseen kokemukseen! Luvassa pohjoismaisilla jazz-tekstuureilla maustettu flamenco-ilta. Koe musiikki, joka tuo Etelä-Espanjan äänet suomalaiseen maisemaan. Tenhon flamencojazz-iltojen ainutlaatuisesta lämmöstä et halua jäädä paitsi. Iltoja isännöi espanjalaisen Javier Sanchezin johtama, akustisen Cuejero yhtyeen muusikot. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin paikalle jonojen välttämiseksi.

Perjantai 17.5.

espoo

April Jazz Club: KP's Soul/Funk Unit feat BESS,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo17.5. Klo 18:00

KP's Soul/Funk Unit

keikka

A Night of Chaka Khan and Funk!

Kari Paavolan liidaaman KP's Soul/Funk Unit - yhtyeen keuloille Tapiola Gardeniin saapuu upea ja valloittava BESS tulkitsemaan itselleen tärkeitä funk-kappaleita Chaka ja Rufus Khanin tuotannosta sekä muualta funk-musiikin syövereistä. Paavola ja BESS ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2015, ennen BESSin meteorimaista kiitoa Suomen popmaailman kirkkaaksi tähdeksi ja Emma-palkituksi artistiksi. Paavolan isännöimällä Töölön Funk Klubilla Manalassa BESS on ollut taattu vierailija noin kerran vuodessa. BESS on upeana musadiggarina pitänyt traditiosta kiinni, ja esiintyy edelleen Karin kanssa noin 1-2 kertaa vuodessa – edellisen kerran Puotilan Kartanon Summer Soul Sessions -illassa kesällä 2023 tuoden Puotilan Kartanon pihalle noin 2000 musadiggaria.

Kansainvälisesti arvostettu rumpali Kari Paavola on musiikillinen monitaituri, joka tunnetaan myös Töölön Funk Klubin isäntänä. Paavola on viettänyt urastaan kymmeniä vuosia Lontoossa, jossa hän on päässyt jakamaan lavan merkittävien kansainvälisten muusikoiden kanssa ja soittaa tällä hetkellä mm. Vanessa Haynesin, Imaanin, Julian Burdockin, Xantone Blacqin sekä Brandon Allen’s Groove Bandin kanssa. Lisäksi Paavola on luennoinut eurooppalaisissa musiikkilaitoksissa musiikista kestävänä urana.

Suomalaisista supermuusikoista kootun bändin mukana keikalla soittaa myös yksi viron palkituimmista jazzbasisteista ja säveltäjistä, tallinnalainen Janno Trump.

BESS - Laulu 
Kari Paavola - Rummut, yhtyejohto 
Juuso Torpakko - Kitara 
Ilmari Aitoaho - koskettimet 
Janno Trump - Basso
  (EE)

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 KP’s Soul/Funk Unit feat BESS

Liput 25 € / 20 €

helsinki

jaZZanti-konsertti. Heikki Ruokangas & Simo Laihonen,teatteri Viirus, helsinki17.5. Klo 21:30

Heikki Ruokangas & Simo Laihonen

keikka

Heikki Ruokangas: sähkökitara
Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet

Heikki Ruokangas on improvisoiva kitaristi Oulusta. Hän on kotonaan yhtä lailla atonaalisess­a free-musiikissa ja jazzissa kuin kansanlaulujen ja populaarityylien melodisessa kerronnas­sa. Näiden risteyspisteessä Ruokangas operoi omimmillaan. Syksyllä 2023 häneltä julkaistiin viimeisin soolokitaralevy ’Karu’ maineikkaalla yhdysvaltalaisella 577 Records -levymerkillä. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. kitarakollegoiden Noël Akchotén, Killick Hindsin ja Alex Jons­sonin sekä multi-instrumentalisti Landon Georgen kanssa.

Simo Laihonen on rumpali ja huilisti Tampereelta. Laihosen viimeisin julkaisu on kiittävän vastaanoton saanut ’Rauhan ja nautinnon puutarhassa’ kosketinsoittaja Pasi Salmen kanssa. Tästä alunperin CD:nä Pori Film Lab -merkillä julkaistusta albumista painettiin toinen painos vinyylinä Ultraääni Recordsin toimesta syksyllä 2023. Hän on soittanut mm. yhtyeissä Black Motor, Sound & Fury ja Oaagaada.

Yhdessä Ruokangas ja Laihonen ovat tehneet musiikkia 2020 alkaen ja julkaisseet yhden EP:n ja kolme singleä. Heitä yhdistää musiikin yleistajuisen melodisuuden ja hetken tunte­mattomuuden yhteen saattaminen. Duon pitkälti improvisoidussa musiikissa voi kuulla kaiku­ja kansanmusiikeista, länsimaisen taidemusiikin tyyleistä sekä tietenkin jazzista. Duon kappa­leen ’Rainy day’s promise’ voi kuulla täältä:
https://unseenaxismusic.bandcamp.com/track/rainy-days-promise

”Hienoa on juuri se, että samalla kun tulkintaa ei todellakaan vaivaa sovinnaisuus, se ei myöskään haksahda erikoisuuteen erikoisuuden vuoksi. Parivaljakko tanssii taita­vasti napojen välissä hehkuvan energian langalla ja jännite säilyy loppuun saakka. Itse asiassa jännite kasvaa, kuten kunnon draamaan kuuluu.”
-Toimittaja Jussi Niemi ’Suvivirsi/Den blomstertid nu kommer’ singlestä toukokuussa 2023

Kuvat: Heikki Ruokangas – Katri Hänninen, Simo Laihonen – Johanna Hjorth

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 15/12/10/24 €.

The Stance Brothers,G Livelab, helsinki17.5. Klo 20:00

The Stance Brothers

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Tuottaja-rumpali Teppo "Teddy Rok" Mäkysen studio-alias The Stance Brothers lukeutuu monesta yhteydestä tunnetun, arvostetun tekijän rakastetuimpiin projekteihin. Vuonna 2007 debyyttialbuminsa Kind Soul (Ricky-Tick Records) julkaissut ja viime vuosina rapsakoiden vinyylisinglejen julkaisuun keskittynyt The Stance Brothers teki hartaasti odotetun paluunsa kokopitkän levyn formaattiin 24.11.2023 kun We Jazz Records julkaisi uutuuslevyn Duktus. Mäkynen esitteli uuden The Stance Brothers -kokoonpanon We Jazz -festivaalilla joulukuussa 2023.

Duktus pohjautuu toimivaksi havaittuun "Stance-soundiin", eli rullaavien rumpukomppien ja kuulaan vibrafonin yhdistelmään, mutta Mäkynen vie Stance Brothers -musiikin samalla pidemmälle kuin koskaan aiemmin. Singlelohkaisut Futuristic Earth ja Again näyttävät suuntaa syvemmälle, värikylläisemmälle kokonaisilmaisulle, mutta samalla ne toimivat vain pintaraapaisuna levylle, josta löytyy uusia kerroksia sen jokaisella raidalla.

Konsertti on ikärajaton.

salo

SILLA & Mekhan - Indie Ilta @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo17.5. Klo 20:00

SILLA

Mekhan

keikka

Vapaa pääsy

Ilta esittelee kaksi tuoretta kokoonpanoa, joissa on mukana salolaisia musiikin ammattiopiskelijoita.

SILLA on hetkiä, muistoja ja kohtaamisia - uusia sekä vanhoja. Tunnerikkaat kertomukset ja niitä sävyttävät melodiat vievät kuulijan mukaan ikimuistoiselle matkalle. SILLA kertoo tarinaa erilaisista elämänvaiheista ja aiheista - haikeista, vaikeista sekä myös elämän tuomista paineista. Matka ei kuitenkaan ole vain kivinen, sillä tuotannosta löytyy myös paljon iloa ja rakkautta. Musiikillisesti laaja kokonaisuus tuo katsojalle vaikutteita eri genreistä, kuten jazzista, folkista sekä instrumentaalisesta musiikista.

Silla Pöyry, laulu
Tigo Nguyen, piano
Aukusti Harju, kitara
Jere Isberg, basso
Veikka Kajamies, rummut
Tuuli Jaarinen, viulu, laulu

Kuusihenkinen Mekhan soittaa raikasta suomenkielistä musiikkia, jossa indie-folk ja pop-rock yhdistyvät ilmaisuvoimaiseen lyriikkaan. Yhdessä luodun musiikin keskiössä on vahvojen tunnelmien luominen ja niiden välittäminen kuuntelijalle.

Wiljami Miettunen, laulu, kitara, viulu
Adel Mekhane, laulu, kitara
Saku Nikkanen, koskettimet, laulu
Aapo Kokko, kitara
Matti Korhonen, basso
Santeri Saari, rummut

Konsertti on ikärajaton klo 21 saakka. Vapaa pääsy, tipit esiintyjille erittäin suotavia!

Yhteistyössä Musine, Salon kaupunki.

Esteettömyys: Musine sijaitsee toisessa kerroksessa, johon johtaa vain portaat.

Lauantai 18.5.

helsinki

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Suomalainen post-rock -yhtye Oddarrang on lumonnut yleisönsä ainutlaatuisella musiikillaan, joka yhdistelee lumoavaa tunnelmaa, melodisia sävyjä ja rikasta harmoniaa. Yhtyeen debyyttialbumi esitteli vuonna 2006 kuulijoille musiikillisen maiseman, jossa kitarat, sello ja pasuuna soivat saumattomasti yhdessä.

Oddarrang on eräänlainen muusikoiden sulatusuuni, jossa yhtyeen jäsenten erilaiset tyylit kietoutuvat toisiinsa elokuvallisen tunnelman luovissa sävellyksissä.

Oddarrang julkaisee kuudennen albuminsa 5.4.2024. Teos huipentaa yhtyeen kasvutarinan ja nivoo kauniisti yhteen soittajien taiteelliset näkemykset.

Olavi Louhivuori, rummut
Osmo Ikonen, sello
Ilmari Pohjola, pasuuna
Lasse Sakara, kitara
Lasse Lindgren, basso

Konsertti on ikärajaton.

hämeenlinna

Gunu Plays Hargrove - Linnajazz-klubi,Suistoklubi, hämeenlinna18.5. Klo 20:00

Gunu Plays Hargrove

Liput 20 €

Roy Hargrove (1969-2018) oli trumpetisti joka menestyi sielukkaan ja monipuolisen soittonsa ja sävellyksiensä lisäksi toimimalla sujuvasti eri genreissä: jazz, hiphop ja soul elävät sopusoinnussa hänen musiikissaan. Hän teki yhteistyötä mm. Erykah Badun, Herbie Hancockin, Commonin, D'Angelon, Dianne Reevesin ja Joe Hendersonin kanssa. Hargrove kuoli sydänkohtaukseen 2018 vain 49-vuotiaana, mutta ehti jättää jälkeensä paljon hyvää musiikkia ja faneja ympäri maailman.

Trumpetisti Mikko "Gunu" Karjalainen kunnioittaa Hargroven perintöä esittämällä hänen musiikkiaan yhdessä upean jazzkvintettinsä kanssa. Turku Jazz Festivalin vuoden 2023 taiteilijan lyyriset tulkinnat Hargroven laajasta tuotannosta yhdessä huippumuusikoiden kanssa antavat tälle musiikille uuden elämän.

Linnajazz-klubin 2024 ovat tuellaan tehneet mahdolliseksi Hämeenlinnan kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.

Mikko Gunu Karjalainen - trumpetti ja flyygelitorvi
Jussi Kannaste - tenorisaksofoni
Tuomo Uusitalo - piano
Filemon Von Numers - basso
Ville Pynssi - rummut

nurmijärvi

Pikku Papun Orkesteri & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Monitoimitalo Monikko, nurmijärvi18.5. Klo 15:00

keikka

Kun yhdistetään Pikku Papun Orkesteri ja UMO Helsinki Jazz Orchestra, saadaan iiiiiiiso koko perheen lastenmusiikkikonsertti Nurmijärven Klaukkalassa lauantaina 18. toukokuuta!

Pikku Papun supersuositut hitit kuullaan nyt ihka ensimmäistä kertaa sovitettuna isolle, yli 20-henkiselle kokoonpanolle! Sovituksista vastaa mm. Värttinästä tuttu Mikko Hassinen, joka toimii myös konsertin kapellimestarina.

Konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Myös riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!

Huom! Puhallinorkesterimme sointi on välillä äänekäs. Etenkin pienimpien konserttikävijöiden kanssa suosittelemme varautumaan koviin äänenvoimakkuuksiin.

 

Pikku Papun Orkesteri

Heli Kajo, laulu

Maiju Kopra, laulu, ksylofoni

Juho Puronaho, kitara, viulu, mandola

Tarmo Anttila, kontrabasso

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Mikko Hassinen, kapellimestari ja sovitukset

 

Konsertin kesto n. 40 min.

 

Lippu.fi 15 €

Huom! Puhallinorkesterimme sointi on välillä äänekäs. Etenkin pienimpien konserttikävijöiden kanssa suosittelemme varautumaan koviin äänenvoimakkuuksiin. Konsertin kesto n. 40 min.

Torstai 23.5.

helsinki

Paris in Töölö,Linko Pizzabar, helsinki23.5. Klo 19:00

Blue Pepper

Vapaa pääsy

Pariisin tunnelmaa Töölössä! Helsinkiläinen Blue Pepper esittää akustista perinteistä jazzia ja swingiä, joka vie sinut Töölön kaduilta Pariisin sykkeeseen. Yhtyeen musiikki, yhdessä Linkon antimien kanssa, lupaavat romanttisen illan sinulle ja seurallesi!

Yhtye aloittaa klo 19 ja soittaa kaksi settiä.

salo

Tuomas Paukku Scription @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo23.5. Klo 19:00

keikka

Liput 15€ / 14€ / 10€

Vuonna 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription edustaa persoonallista ja vahvaa näkemystä suomalaisessa nykyjazzissa.

Toisen levynsä vuonna 2023 julkaissut kokoonpano tulkitsee kitaristi Tuomas Paukun säveltämää omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vaikuttavalla antaumuksella. Scriptionin tyyli perustuu moderniin jazzimpressionismiin ja post-bopiin, mutta löytää musiikkiinsa jatkuvasti uusia vivahteita ja näköaloja myös jazzilmaisun ulkoreunoilta. Paukun avarakatseinen mielenkiinto useita musiikin lajeja kohtaan erottuu sävykkäästi ja räiskyvästi. Scriptionin musiikin jylhät skandinaaviset atmosfäärit ja jännittävästi etenevät tunnelmat ovat sykähdyttäneet kuulijoita yli genrerajojen. 

Tuomas Paukku – kitara
Juho Valjakka – piano
Jori Huhtala – basso
Tomi Saikkonen – rummut

Perjantai 24.5.

jyväskylä

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Saara Siltala,Ravintola Poppari, jyväskylä24.5. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

(+ Saara Siltala)
keikka

Liput 15/10 €

Lahjakas ja kirkasääninen laulaja Saara Siltala esiintyy Jazz Jkl Collectiven solistivieraana toukokuun jazzklubilla!

Gradian muusikkokoulutuksesta vuodenvaihteessa valmistunut Saara Siltala on monipuolinen ja aktiivinen muusikko, joka on nuorestaan iästään huolimatta jo kokenut keikkailija ja musiikin ammattilainen. Useat genret hallitseva laulaja on tuttu näky Popparin jazzjameistakin, ja Jazz Jkl Collectiven solistivieraana Siltala esittää omat suosikkinsa jazzstandardien aarteistosta.

Keskiviikko 29.5.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Olli Virtanen Group,Juttutupa, helsinki29.5. Klo 19:00

Markus Eermann - huilu, tenorisaksofoni

Vid Šketa - trumpetti, flyygelitorvi

Risto Kauppinen - tenorisaksofoni

Aarni Häkkinen - pasuuna

Olli Virtanen - vibrafoni

Tuomo Purhonen - kontrabasso

Kasper Halttunen - rummut

Torstai 30.5.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Joonas Widenius,Villa Rana, jyväskylä30.5. Klo 19:00

keikka

Liput 10 €

Flamencokitaravirtuoosi Joonas Widenius vie moniin suuntiin rönsyilevällä musiikkimatkallaan kuulijan arktisesta pohjolasta aina Andalusian lämpöön!

Joonas Widenius on suomalainen kärkikaartin flamencokitaristi. Wideniuksen musiikin pohjana kaikuvat flamencokitaran sävelet, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita muualtakin. Konserteissaan kitaristi esittää perinteisiä espanjalaisia flamencosävelmiä ja omia sävellyksiään. Widenius on esiintynyt laajalti Euroopassa erilaisilla festivaaleilla, klubeilla ja konserttisaleissa. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. UMO:n, Perico Sambeatin, Iiro Rantalan ja Teemu Viinikaisen kanssa.

Kitaristin osaaminen hämmästytti myös flamencolegenda Paco de Lucian kiertuemanagerin, joka intoutui kirjoittamaan hänestä sanoin:

"I am very surprised to hear such an authentic Flamenco feeling from the north of Europe. Joonas Widenius really has a Spanish heart!"

Perjantai 31.5.

helsinki

Aki Takase & Han Bennink (JP/NL),G Livelab, helsinki31.5. Klo 20:00

Aki Takase & Han Bennink

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Japanilainen jazzpianisti Aki Takase ja hollantilainen rumpali Han Bennink rakastavat luovaa dialogia. Duo tuo G Livelabiin henkeäsalpaavan viihdyttävän ohjelman, jossa jokaiseen säveleen sisältyy merkitys – iloinen ja nautinnollinen. Kaksikko tuntee jazzin perinteet sekä tyylisuunnat ja lähtee rohkeasti kokeilemaan. Takasen soitossa on yhä enemmän runollista melodisuutta ja Bennik svengaa New Orelansin perinteen tyyliin. Duo soittaa konsertissa kappaleita yhteiseltä Two for Two -albumiltaan (2011) sekä klassikoita Thelonious Monkilta ja Eric Dolphyltä.

Aki Takasen sävellykset duon Two for Two -albumilla alleviivaavat duon saumatonta ja soljuvaa yhteissoittoa:

“On vaikeaa kuvitella, ettei Two by Two -abumi valloittaisi heti ensi kuulemalta. Aki Takasen tapa muunnella ja kehitellä teemoja kertoo hänen sälvelkielensä hauskuudesta ja leikkisyydestä. Takase rakentaa sävellyksen kohti kirjoitettua melodiaa, ja kokonaisuus kutoutuu yhteen improvisatorisesti ja sulavasti, kuten My Tokyo -kappaleessa, jossa kuninkaallisen marssin kaltainen melodia saa lapsenomaisen ja jopa naiivin luonteen. Han Bennink on sooloissaan tunnetun intensiivinen, mutta myös yllättää kuulijan. Hän asettuu ajoittain Takasen taustalle säestyksessään hämmästyttävän keskittyneesti, ikään kuin haluten kuulla erikseen jokaisen merkityksellisen sävelen.” Kevin Whitehead, Liner Notes

Suhde free jazziin ei ole duolla totinen. Takase ja Bennink ovat soittaneet vuosia yhdessä ja heidän soitossaan on aina leikkisä luonne. Takase on julkaissut mittavalla jazzpianistiurallaan kymmeniä albumeja ja Han Bennink mestarillisena rumpalina kuuluu vapaan ja kokeellisen jazzin pioneereihin.

Konsertti on ikärajaton.

Maanantai 3.6.

helsinki

jaZZanti-konsertti. The Watercolors: ”La Grande Odyssée” -levyn julkkarikonsertti,Hakasalmen huvila, helsinki3.6. Klo 19:00

The Watercolors

(+ Janne Saarinen, Saara Viika, Ilkka Uksila, Joonas Tuuri, Joonas Leppänen)
keikka

Vuonna 2018 perustettu The Watercolors on oboisti Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva, hiljattain 7-henkiseksi kasvanut jazzyhtye, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboen lisäksi viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. Yhtye maalailee musiikillaan melodisia ”jazz-akvarelleja”, joissa yhdistyvät jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut sointivärit.

Eclipse Music julkaisee The Watercolorsin toisen levyn 8. maaliskuuta. Yhtyeen muusikot ovat tuttuja mm. Sointi Jazz Orchestrasta, Joonas Tuuri Quartetista, Alder Egosta, Uxila Exilestä sekä Trio Nox ja Cafe de Ajebas- yhtyeistä.

Janne Saarinen: oboe, englannintorvi, sävellykset
Aino Rautakorpi: viulu
Helena Dumell: alttoviulu
Saara Viika: sello
Ilkka Uksila: vibrafoni
Joonas Tuuri: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

Kuva: Teemu Mattson

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 20/15/12/30 €.

Keskiviikko 5.6.

helsinki

Flame Jazz label night: Kadi Vija Key Project + Josu Mämmi (solo),G Livelab, helsinki5.6.

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Flame Jazz Records on keväällä 2019 perustettu turkulainen levy-yhtiö. Sen missiona on monipuolistaa jazzmusiikin tarjontaa ja varmistaa, että loistava musiikki ja kuuntelijat löytävät toisensa.

Kadi Vija Key Project on suomalais-virolaisen ilmiömäisen jazzlaulajan Kadi Vijan ympärille syntynyt poikkeuksellinen, tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Ensemblen omaperäinen instrumentaatio luo pehmeän mutta huomiota herättävän, hiljaisen mutta vangitsevan soundin, joka jää kuulijan mieleen, mutta jättää sen nälkäiseksi. Yhtyeen johtaja ja säveltäjä Kadi Vija on tunnettu mieleenpainuvista improvisaatiotaidoistaan ja kyvystään käyttää ääntään instrumentaalisesti. Kvartetti koostuu Suomen ykkösrivin jazzareista: bassoklarinettia soittaa mm. Maxxxtet -yhtyeestä ja UMOn riveistä tuttu Max Zenger, kitarassa monessa mukana oleva ja monipuolinen Tuomo Dahlblom ja rummuissa mm. Yonan bändissä soittava Tuomas Timonen.

Yhtye on julkaissut Flame Jazz Recordsin alla kaksi albumia: Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It (2020) ja Extended Powerspots (2022). Yhtye on konsertoinut Suomen suurimpien jazzfestivaalien lisäksi Pohjoismaissa osana Nordic Jazz Comets -kiertuetta.

Josu Mämmi on helsinkiläinen äänisuunnittelija, säveltäjä, tuottaja, muusikko ja DJ. Soololive-esiintymisissään hän yhdistelee elektronista, jazz- ja neo-klassista musiikkia sekä live-visuaaleja.Ohjelmisto sisältää viimeisen viiden vuoden aikana julkaistuja ja julkaisemattomia kappaleita, mukaan lukien teoksia Mirari-levyltä (Flame Jazz Records) sekä eri nykytanssiteoksista. DJ-seteissään hän vaihtelee teknon, kokeellisen elektronisen musiikin ja jazzin välillä, sopeutuen aina tilaisuuden tunnelmaan.

Tapahtuma on ikärajaton

Helsinki Flamenco Jazz,Tenho Restobar, helsinki5.6. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Huippusuosittu Helsinki Flamenco Jazz -klubi! Valmistaudu boheemiin akustiseen kokemukseen! Luvassa pohjoismaisilla jazz-tekstuureilla maustettu flamenco-ilta. Koe musiikki, joka tuo Etelä-Espanjan äänet suomalaiseen maisemaan. Tenhon flamencojazz-iltojen ainutlaatuisesta lämmöstä et halua jäädä paitsi. Iltoja isännöi espanjalaisen Javier Sanchezin johtama, akustisen Cuejero yhtyeen muusikot. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin paikalle jonojen välttämiseksi.

Torstai 6.6.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: The Watercolors,Ravintola Poppari, jyväskylä6.6. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Seitsenhenkinen The Watercolors maalailee elegantteja jazz-akvarelleja. Kokoonpanon jousien ja oben rikastamasta sointupaletista löytyy niin länsimaisen taidemusiikin kuin eurooppalaisen nykyjazzinkin vaihtuvia sävyjä.

Vuonna 2018 perustettu The Watercolors on puupuhaltaja Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva septetti, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboe, viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. Yhtyeen melodisessa musiikissa yhdistyy spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut kuulaat sointivärit.

The Watercolors julkaisi nimeään kantavan debyyttilevyn vuonna 2021. Juuri julkaistun La grande odyssée -albumin myötä The Watercolors jatkaa vahvaa ja raikasta musiikillista tutkimusmatkaansa.

Lauantai 8.6.

valkeakoski

Kirjazz&Blues -festivaali,Kirjaslammen tanssilava, valkeakoski8.6. Klo 18:00

Jussi Raulamo

Roamin' Street Band

Relax Trio

Aikuiset 32,50 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet 27,50€
Lapset 7-17 vuotta 12,50€
Alle 7-vuotiaat vapaa pääsy

Kirjazz&Blues soi jälleen Valkeakoskella!

Kirjaslammen tanssilavalla päästään nauttimaan rytmittelyn ilosta jo 15.kerran, kun Kirjazz&Blues -minifestivaali herättää ainutlaatuisella tunnelmallaan luonnonkauniin Kirjaslammen eloon. Kirjaslammen tanssilavalla Mallasveden rannalla on vuosien aikana kuultu suomalaisen jazzin ja bluesin arvostettuja nimiä sekä uusia tuntemattomampia artisteja. Työväen Musiikkitapahtuma ry:n järjestämä minifestivaali tarjoilee lauantaina 8.6 iloa jazzin ja bluesin ystäville.

Illan starttaa 1910-1930 lukujen New Orleans -vaikutteista, mukaansatempaavaa katujazzia soittava 11-henkinen pirkanmaalainen kokoonpano Roamin' Street Band.

Relax Trio jatkaa illan monipuolista musiikillista antia - niin rockabillystä, psychobillystä, kuin punkistakin ammentavalla tyylillään. Raumalaislähtöinen Relax Trio on kulkenut tinkimättömästi omaa linjaansa kohta jo vuosikymmenen ajan. Relax Trio on tunnettu paitsi kotimaassa, myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Elämäntyöpalkittu laulaja-kitaristi-lauluntekijä Jo´ Buddy levittää musiikillaan elämäniloa, joka on samanaikaisesti raakaa, ajatonta ja maanläheistä. Jussi Raulamo on esiintynyt Jo ´Buddy-nimellä jo vuodesta 1996 ja on esiintynyt 25-vuotisen keikkailu-uransa aikana yli 2000 kertaa, kymmenessä eri maassa.

Keskiviikko 12.6.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Juho Peltoniemi Trio + Martti Vesala,Juttutupa, helsinki12.6. Klo 19:00

Juho Peltoniemi - rummut

Martti Vesala - trumpetti

Aleksis Liukko - piano

Juho Kivivuori - basso

Torstai 13.6.

jyväskylä

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Manuel Dunkel,Ravintola Poppari, jyväskylä13.6. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Suomalaisen jazzin kovinta ydintä edustava saksofonisti Manuel Dunkel vierailee kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven klubivieraana. Ohjelmassa on Dunkelin omia sävellyksiä ja John Coltranen musiikkia.

Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Seitsemän sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 70 albumilla ja yli 30 maassa. Oman kvartettinsa lisäksi monien yhtyeiden luottosaksofonistina (mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Jukka Perko & Hurmio-orkesteri ja Platypus Ensemble) toimineelle taiturille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011. Dunkel tunnetaan erinomaisena John Coltrane -tulkitsijana. Hänen omassa tuotannossaan melodisuus ja jazzin perinne yhdistyvät moderneihin sävyihin.

Perjantai 14.6.

hämeenlinna

Thomas New Orleans - Linnajazz-klubi,Vanai Bistro & Bastu, hämeenlinna14.6. Klo 19:00

Thomas New Orleans

Vapaa pääsy

Thomas New Orleans feat. Sasha Charkin (Ukraina) soittaa funk-, lattari- ja jazzsävelmiä aidolla New Orleans -hengellä Vanain terassilla. Ryhmän soundi on ainutlaatuinen ja autenttinen. Improvisaatio ja höyryävä yhteissoitto on kokoonpanon vahvuus.

Kokoonpanossa soittaa koskettimia Kalle Katz. Hänellä on aivan omanlainen erittäin juureva jazzpianonsoittotyyli, jota ei näillä kulmilla yleensä paljon kuulla. Bassorekisteriä hoitaa Kenneth Ojutkangas tuubansa kanssa. Kenneth on multi-instrumentalisti joka on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja hän soittaa erittäin monipuolisesti monessa eri kokoonpanossa. Erikoisvieraana kokoonpanossa on Sasha Charkin pasuunassa. Charkin on huippupasunisti joka on paennut sotaa Ukrainasta, mutta on ennen sotaa esiintynyt monen kansainvälisen jazzmuusikon ja kokoonpanon kanssa Ukrainassa, Yhdysvalloissa ja ympäri Eurooppaa. Rummuissa ja bändi-liiderinä toimii porvoolainen jazzrumpali ja lyömäsoitintaiteilija Thomas Törnroos, joka on järjestänyt ja tuottanut jazzkonsertteja Steamin' Jazz Club -nimellä Porvoossa ja Soul & Jazz Time Out Loviisassa.

Linnajazz-klubin 2024 ovat tuellaan tehneet mahdolliseksi Hämeenlinnan kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.

Keskiviikko 26.6.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Taa-lup!,Juttutupa, helsinki26.6. Klo 19:00

Mikko "Gunu" Karjalainen :trumpetti

Ape Anttila : Basso

Ville Pynssi: Rummut 

Eliina Mäkiranta Taal : Piano

Maanantai 22.7.

helsinki

jaZZanti-konsertti. Suzanne,Hakasalmen huvila, helsinki22.7. Klo 19:00

keikka

Suzanne on kollektiivinen ääni, joka kokoaa alttoviulisti Maëlle Desbrossesin, bassoklarinetisti Hélène Duret’n ja kitaristi Pierre Tereygeolin yhteen uuden vuosisadan folk-laulujen äärelle.

 

Suzanne on ääni, joka hyräilee ja kuiskailee iättömiä muistoja. Soittimilla on yhteinen ääni, mutta myös rytmikkäästi huutava, jopa raa’an repivä. Se on kuin lapsi, joka tapailee kuulemiaan melodioita, vanhus joka välittää muistojaan, ja nämä muusikot soittavat ja laulavat kaikkea tätä mitä heille annetaan kuultavaksi.

 

Yhtyeen nimi on saanut inspiraationsa Leonard Cohenin myyttisestä kappaleesta. Sen taikapiirissä melodinen lähestymistapa kohtaa traditionaaliset rytmit. Tietoisuus omasta soundista kehittyy tulkinnan työstämisen ja kamarimusiikillisen sävellystyön kantamana. Ääni joka vuoroin ilmestyy, vuoroin häviää kuulumattomiin kuljettaa trioa aina uusiin, erilaisiin äänimaisemiin. ”Travel Blind”, heidän ensimmäinen levynsä julkaistiin Ranskan ja Euroopan kiertueen jälkeen lokakuussa 2023 Gigantonium levymerkillä.

 

”Trio on täydellisesti löytänyt oman äänensä: sen sävellyksissä kuuluu improvisaation tuoreus ja spontaanius, ja sen improvisaatiot säilyttävät sävellyksien tasapainon ja hallinnan.”
Jean-Francois Mondot / Jazz Magazine

 

”Heidän musiikissaan rajat klassisen, jazzin ja nykymusiikin välillä katoavat. He ikään kuin kommunikoivat lukemattomista eri ovista, jotka kaikki avautuvat uusiin kiehtoviin tiloihin.”
Jean-Marc Gelin / Les Dernières Nouvelles du Jazz

Hélène Duret: bassoklarinetti, ääni
Maëlle Desbrosses: alttoviulu, ääni
Pierre Téreygeol: kitara

Kuva: Laurent Vilarem

 

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

 

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Europe Jazz Network.

 

Konsertti on osa EJN Greem Pilot tour -hanketta.

Tiistai 23.7.

helsinki

Jacob Collier: The Djesse Solo Show,Musiikkitalo, helsinki23.7. Klo 20:00

Jacob Collier

keikka

Liput palvelumaksuineen alkaen 49,90 € + toimituskulu alk. 1,5 €/tilaus

Jacob Collier konsertoi Suomessa heinäkuussa! Maailmanlaajuisesti ihailtu laulaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti esiintyy intiimissä soolokonsertissa Helsingin Musiikkitalolla tiistaina 23.7.

Sukupolvensa suurimpiin musiikillisiin neroihin lukeutuva Jacob Collier on voittanut Grammyn neljällä ensimmäisellä albumillaan, ja odotettu viides albumi julkaistaan helmikuussa. Collier tunnetaan poikkeuksellisen vaikuttavista ja yhteisöllisistä konserteista, joissa yleisö muuntuu usein yhdeksi isoksi harmoniseksi laulukuoroksi.

Tapahtuman pääsylipuille on odotettavissa kovaa kysyntää, joten omat lippunsa kannattaa ostaa nopeasti!

Keskiviikko 24.7.

helsinki

Jacob Collier: The Djesse Solo Show,Musiikkitalo, helsinki24.7. Klo 20:00

Jacob Collier

keikka

Liput palvelumaksuineen alkaen 49,90 € + toimituskulu alk. 1,5 €/tilaus

Jacob Collier konsertoi Suomessa heinäkuussa! Maailmanlaajuisesti ihailtu laulaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti esiintyy intiimissä soolokonsertissa Helsingin Musiikkitalolla tiistaina 23.7. ja keskiviikkona 24.7.

Sukupolvensa suurimpiin musiikillisiin neroihin lukeutuva Jacob Collier on voittanut Grammyn neljällä ensimmäisellä albumillaan, ja odotettu viides albumi julkaistaan helmikuussa. Collier tunnetaan poikkeuksellisen vaikuttavista ja yhteisöllisistä konserteista, joissa yleisö muuntuu usein yhdeksi isoksi harmoniseksi laulukuoroksi.

Tapahtuman pääsylipuille on odotettavissa kovaa kysyntää, joten omat lippunsa kannattaa ostaa nopeasti!

Torstai 1.8.

loviisa

SaltFest: Avajaiskonsertti - Islaja,Loviisan Kirkko, loviisa1.8. Klo 20:00

Islaja

keikka

Liput 20 €

Intiimi, henkilökohtainen, melodinen, ankkuroiva. Läpi uransa suht harvoin kotimaassaan esiintynyt sukeltava läsnäolija.

Islajan Angel Tapes rakentuu lapsena paljon kuullun c-kasetin maailmaan. Tällä kasetilla soi enkelten laulua. Lapsena Islaja piti aina itsestään selvänä, että kasetilla olevat suhinat ja natinat ovat se mystinen laulu. Eiväthän enkelit voi kuulostaa ihmisiltä. Eiväthän?

Lauantai 7.9.

tampere

Liput 22 €

Masa Orpana Honk tuo tullessaan hyvän fiiliksen – rhythm and bluesin riemun! Yhtyeen valttina soi Masa Orpanan johtama kolmen mehevän saksofonin sektio, jota komppaa svengaava rytmiryhmä New Orleansin hengessä. Bändin menevässä musiikissa yhdistyvät blues, funk, soul, gospel, jazz sekä muu afroamerikkalainen juurimusiikki. Laulusta vastaa karismaattinen Johnny Gideon.

Vuonna 2012 perustettu Honk aloitti kvartettina. Uudempi kahdella saksofonistilla vahvistettu kokoonpano syntyi ideasta soittaa Orpanan sovituksia useammalle puhaltajalle. Ryhmä on esiintynyt mm. Tampere Jazz Happeningissa, Lahden Jazztorilla ja G Livelabissa.

Vuonna 2024 Orpana viettää taiteilijajuhlaa: 30 vuotta ammattimuusikkona ja 20 vuotta omaa musiikkiaan levyttävänä artistina. Pari vuotta sitten Masa Orpanalle myönnettiin Blues Lovers ry:n Jemma-palkinto. Sen ovat aiemmin saaneet muun muassa Marjo Leinonen, Pepe Ahlqvist ja Jo' Buddy.

Masa Orpana Honkin musiikkiin voi tutustua bändin uusimmalla täyspitkällä The Chase! (2023) tai aiemmilla Honk (2018) ja Travelin' Home (2014).

Perjantai 25.10.

helsinki

Paperi T & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Kulttuuritalo, helsinki25.10. Klo 19:00

keikka

Paperi T ja UMO Helsinki Jazz Orchestra jatkavat yhteistyötään, kaksi yhteiskeikkaa lokakuussa 2024! 

Valtavirtahiphopin ulkopuolella suvereenisti kotimaisen musiikkikentän merkittävimpiin tekijöihin nousseen Paperi T:n biisit löytävät uuden muodon ja ulottuvuuden yhteiskeikalla UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Räppäri-runoilijan tuotanto saa elävän, orgaanisen sävyn kahdeksantoistahenkisen orkesterin käsittelyssä Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 25. lokakuuta ja Tampere-talolla lauantaina 26. lokakuuta 2024. Kollektiivin aiempi yhteiskonsertti Kultsalla 2019 myi loppuun hetkessä.

Konserteissa kuullaan uusia big band -sovituksia keväällä 2023 julkaistulta albumilta Joka päivä jotain katoaa, ja jo aiemmilla yhteiskeikoilla kuultuja orkesterisovituksia Paperi T:n tuotannosta.

– On upeeta päästä jatkamaan yhteistyötä ja kuulla, miltä uuden albumin kappaleet kuulostavat UMOn sovittamina ja soittamina, Paperi T tunnelmoi.

Konsertin kesto 2 h sis. väliajan. Tampere-talon konsertti on kokonaan ikärajaton. Helsingin-konsertissa permanto on osittain ikärajaton.

Rap-artisti ja sanataiteilija Paperi T eli Henri Pulkkinen aloitti uransa kulttimainetta nauttivassa Ruger Hauerissa. Jättimenestykseksi muodostunut soolodebyytti Malarian pelko noteerattiin Teosto-palkinnolla ja kahdella Emmalla, ja kakkosalbumi Kaikki on hyvin jatkoi suosiota. Keväällä 2023 ilmestynyt Joka päivä jotain katoaa päätti lähes kolmen vuoden hiljaiselon ja täytti fanien odotukset jo singleillään Basilikanlehtiä, muuttolinnut, rantahiekkaa, ja Joo joo. Musiikin lisäksi artisti on julkaissut runoteoksen Post alfa, joka viimeisteli kirjoittajansa paikan yleisön suuresti arvostamana lyyrikkona.

Lippu.fi (sis. palvelumaksun)
Peruslippu 40 €
Opiskelijat 35 €
Osittain näkörajoitteiset paikat 30–35 €

Ovet 17:30. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan. Permanto osittain ikärajaton.

Lauantai 26.10.

tampere

Paperi T & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Tampere-talo, tampere26.10. Klo 19:00

keikka

Paperi T ja UMO Helsinki Jazz Orchestra jatkavat yhteistyötään, kaksi yhteiskeikkaa lokakuussa 2024! 

Valtavirtahiphopin ulkopuolella suvereenisti kotimaisen musiikkikentän merkittävimpiin tekijöihin nousseen Paperi T:n biisit löytävät uuden muodon ja ulottuvuuden yhteiskeikalla UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Räppäri-runoilijan tuotanto saa elävän, orgaanisen sävyn kahdeksantoistahenkisen orkesterin käsittelyssä Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 25. lokakuuta ja Tampere-talolla lauantaina 26. lokakuuta 2024. Kollektiivin aiempi yhteiskonsertti Kultsalla 2019 myi loppuun hetkessä.

Konserteissa kuullaan uusia big band -sovituksia keväällä 2023 julkaistulta albumilta Joka päivä jotain katoaa, ja jo aiemmilla yhteiskeikoilla kuultuja orkesterisovituksia Paperi T:n tuotannosta.

– On upeeta päästä jatkamaan yhteistyötä ja kuulla, miltä uuden albumin kappaleet kuulostavat UMOn sovittamina ja soittamina, Paperi T tunnelmoi.

Konsertin kesto 2 h sis. väliajan. Tampere-talon konsertti on kokonaan ikärajaton. Helsingin-konsertissa permanto on osittain ikärajaton.

Rap-artisti ja sanataiteilija Paperi T eli Henri Pulkkinen aloitti uransa kulttimainetta nauttivassa Ruger Hauerissa. Jättimenestykseksi muodostunut soolodebyytti Malarian pelko noteerattiin Teosto-palkinnolla ja kahdella Emmalla, ja kakkosalbumi Kaikki on hyvin jatkoi suosiota. Keväällä 2023 ilmestynyt Joka päivä jotain katoaa päätti lähes kolmen vuoden hiljaiselon ja täytti fanien odotukset jo singleillään Basilikanlehtiä, muuttolinnut, rantahiekkaa, ja Joo joo. Musiikin lisäksi artisti on julkaissut runoteoksen Post alfa, joka viimeisteli kirjoittajansa paikan yleisön suuresti arvostamana lyyrikkona.

Lippu.fi (sis. palvelumaksun)
Peruslippu 40 €
Opiskelijat 35 €

Ovet 18. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan. Konsertti on ikärajaton.