Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tänään, Torstai 29.9.

kitee

Vapaat äänet: Elise Dabrowski "Parking",Kiteesali, kitee29.9. Klo 18:00

Elise Dabrowski (www)

 

Ranskalaislaulaja Elise Dabrowskin Parking-trio tekee Suomen debyyttinsä Vapaat äänet -kiertueella 20.-30.9.2022. Kiertue saapuu Kiteelle torstaina 29. syyskuuta. Onko tämä jazzia tai nykyoopperaa? Onko se rockia tai kokeilevaa poppia? Se on kaikki noita ja vielä muutakin. Tämä moni-ilmeinen musiikki on vaikeaa määritellä mutta avoimin mielin ja korvin helposti lähestyttäväa.

Parking-triossaan laulaja Elise Dabrowski kehittelee avoimia sävellyksiä yhdessä pasunisti Matthias Mahlerin ja basisti Olivier Létén kanssa. Kolmen taiturin vuoropuhelusta syntyy ikään kuin sarja musiikillisia maalauksia, jännittäviä tekstuureja, joissa ääni sulautuu instrumenttina muihin soittimiin tai vuorostaan lähtee lentoon lyyrisenä ja ilmaisuvoimaisena. Tämä moni-ilmeinen musiikki on vaikeaa määritellä mutta avoimin mielin ja korvin helposti lähestyttäväa.

”Ennen halusin muuttaa maailmaa. Nykyään en ajattele muuta kuin parkkipaikkaani.” Saksalainen teatterikirjoittaja Falk Richterin vuorosanat toimivat lähtökohtana Parking-kappaleeseen. Kesällä 2021 ilmestynyttä Parking -albumia (Full Rhizome – Trepak) kiitettiin Ranskan lehdistössä ja se sai Choc de Jazz magazine -tunnustuksen. Suomen kiertueella Matthias Mahler korvaa trion pasunistia Fidel Fourneyronia.

Liput 15 eur / nuoret ja lapset ilmaiseksi
Sivistys- ja Kulttuurikeskus Ilmarinen / Koulutie 3, 82500 Kitee
Yhteistyössä: Vapaat äänet & Kiteen kulttuuritoimi

Huomenna, Perjantai 30.9.

espoo

April Jazz Club & VocalEspoo: Emma Salokoski & Jarmo Saari,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo30.9. Klo 18:00

keikka

Upeaääninen laulaja, herkkä tulkitsija. Suomen eturivin esiintyjiin kuuluva Emma Salokoski on pitkällä musiikkiurallaan tehnyt laajasti töitä erilaisin kokoonpanoin ja julkaissut lukuisia albumeja. Hän on esiintynyt niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoillakin. Salokosken viimeisin sooloalbumi Kiellettyjä asioita julkaistiin lokuussa 2015. Emma Salokosken tunnetuimpia yhtyeitä ovat Emma Salokoski Ensemble, Emma Salokoski & Ilmiliekki sekä vokaaliyhtyeet Emma Salokoski Voices ja Aito Collective.

Emma Salokosken rakastetut kappaleet heräävät eloon duosovituksina, joissa kuuluvat inspiraatio Suomen luonnosta sekä rytmimusiikista ympäri maailmaa. Duon toinen osapuoli Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hänet tunnetaan konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistä sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla harvinaisemmilla instrumenteilla, kuten thereminillä, barokkisellolla ja lasiharpulla luoduista monikerroksellisista kollaaseista.

Konsertti alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä.

Ebeli Show klo 18
Emma Salokoski & Jarmo Saari klo 19

Konsertti on osa April Jazz Clubin sekä VocalEspoo-festivaalin ohjelmaa.

hämeenlinna

Jukka Gustavson & Street Level,Linnajazz Klubi, hämeenlinna30.9. Klo 20:00

Liput 22 €

Street Level on Jukka Gustavsonin yhtye, joka perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama Street Level koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa.

Street Levelin ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021 ja musiikki on taattua Jukka Gustavsonia missä koko trio on vahvasti edustettuna! Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka on ehkä parhaimmillaan triokokoonpanossa, missä muusikon rikkaat harmoniat pääsevät eniten oikeuksiin.

Lauantai 1.10.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Mariana Zwarg Sexteto Universal (BR/DK/DE/FR/FI),Ravintola Poppari, jyväskylä1.10. Klo 19:00

Mariana Zwarg Sexteto Universal

keikka

Liput 20/15€

Mariana Zwarg Sexteto Universal on monikansallisen värikäs kokoonpano, jonka rytmikäs musiikillinen keitos käyttää hulvattomasti pääraaka-aineinaan brasilialaista musiikkiperinnettä, jazzia ja maailmanmusiikkia. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa!

Laajalti Euroopassa ja Brasiliassa esiintynyt yhtye perustettiin vuonna 2016 juhlistamaan legendaarisen brasilialaismuusikko Hermeto Pascoalin 80-vuotisjuhlia vakiintuen pian kiinteäksi kokoonpanoksi. Yhtyeenjohtaja ja puupuhaltaja Mariana Zwarg on Pascoalin kummitytär, ja yhtye esittää Zwargin ja Pascoalin sävellyksiä. Hermeto Pascoalin lanseeraama "universaali musiikki" on maailman eri musiikkityylien iloinen sekoitus, joka kannustaa luovuuteen ja yhteisölliseen improvisointiin.

Sexteto Universalin perustajajäseniin kuuluva jyväskylälänen perkussionisti Sami Kontola innostui Brasilian rytmeistä jo pikkupoikana. Kontola on syventynyt aiheeseen perinpohjaisesti asumalla Rio De Janeirossa pitkiä ajanjaksoja. Kokoonpanon debyyttilevy Nascentes julkaistiin keskellä pandemiaa syksyllä 2020, ja sen levynjulkaisukeikoista saadaan nyt viimein nauttia!

Mette Nadja Hansen (DE) – laulu
Mariana Zwarg (BR) – saksofoni, huilut
Johannes von Ballestrem (DE) – piano
Ricardo Sá Reston (BR) – basso
Sami Kontola – perkussiot
Pierre Chastel (FR) – rummut

pori

Validi Karkia -klubi: Matti Salo Quartet -levynjulkaisu, Oiro Pena,Studio Hilkka, pori1.10. Klo 19:00

Showtime klo 19.00, ovet 18.00
Liput 20€, ennakkovaraukset kukkesand@hotmail.com

Validissa Porin debyyttinsä tekevät uuden suomalaisen jazzin komeetat, keväällä ylistetyn Cooper's Test -albumin julkaissut mystinen Oiro Pena sekä lokakuussa Luova Recordsin kautta ilmestyvää uutta levyään juhlistava kitaristi-säveltäjä-pedagogi Matti Salon kvartetti. Piirpaukesta, Hannibalin ja Kielo Kärkkäisen yhtyeistä tutun Salon yhtyeessä vaikuttaa tamperelaisen Hot Herosin miehistö, porilaislähtöinen saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja lyömäsoittaja Janne Tuomi.

Kitaristi-säveltäjä Matti Salon johtaman kvartetin debyyttialbumi Tetraktys (LUOVA 2019) yhdisteli klezmermusiikkia, progressiivista rockia sekä jazzia omanlaiseksi kokonaisuudeksi. 14.10.2022 julkaistavan Nepal-levyn kappaleet ovat saaneet alkunsa Salon Aasian matkoilla ja vievät kvartetin soittoa meditatiivisempaan suuntaan. Näytteitä levystä on päästy kuulemaan mm. Tampere Jazz Happeningissä 2020 sekä Kalotti Jazzeilla 2021. Salon monipuolinen musiikillinen historia mm. death metallin, psykedeelisen rockin ja progen parissa paistaa läpi hänen livesoitossa sekä sävellyksissä - ja kun yhtyeessä vaikuttaa Suomen merkittävimpiin improvisoijiin kuuluva trio, Hot Heros, on seikkailullinen ja yllätyksellinen keikkakokemus taattu.

MATTI SALO QUARTET
Matti Salo, Sami Sippola, Ville Rauhala, Janne Tuomi

OIRO PENA
Johannes Sarjasto, Antti Vauhkonen, Philip Holm

turku

Flame Jazz: Aki Rissanen Hyperreal (FI/SE),Logomo, turku1.10. Klo 19:00

Aki Rissanen Hyperreal

Aki Rissanen – koskettimet, sävellykset
Tomi Nikku – trumpetti
Robert Ikiz – rummut

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – uuden Hyperreal-yhtyeen musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttava pianisti Aki Rissanen on koonnut Turkuun erikoiskokoonpanon tulkitsemaan uunituoretta musiikkiaan. Mukana ovat tämän vuoden Korpo Sea Jazzin taiteellinen johtaja, sukupolvensa merkittävin trumpetisti Tomi Nikku sekä ruotsalais-turkkilainen, parhaiten pasunisti Nils Landgrenin yhtyeestä tunnettu rumpali Robert Ikiz. Uudessa tuotannossaan Rissanen yhdistelee häpeilemättömän kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, Lähi-idän soittimia ja rytmejä, elektroniikkaa sekä 90-luvun alun breakbeatteja.

”Aki Rissanen is the one to watch – Finnish pianist’s chameleonic virtuosity has seen him play with an enviable list of luminaries. Rissanen is a musical storyteller, a jazz musician with something to say.”  – Stuart Nicholson, Jazzwise

 

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.