Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tänään, Perjantai 12.4.

espoo

April Jazz Club: Simon Zion & Ville Luukkonen Trio,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo12.4. Klo 18:00

Simon Zion & Ville Luukkonen Trio

keikka

Simon Zion & Ville Luukkonen Trio sai alkunsa musiikillisesta kumppanuudesta ja tarpeesta jakaa yhteinen visio liveyleisön kanssa.

Simon Zion on suomalaissyntyinen kitaristi, laulaja, säveltäjä ja tuottaja, joka on asunut valtaosan elämästään Ruotsissa. Siellä hänet tunnetaan ensisijaisesti menestyksestään Ruotsin Idols -ohjelmassa, jonka jälkeen hän on kuitenkin julkaissut aktiivisesti musiikkia hyvin laajalla skaalalla aina perinteisestä jazzmusiikista psykedeeliseen rockiin saakka työskennellessään aktiivisesti Tukholman ja Los Angelesin välillä.

Ville Luukkonen (rummut) ja Zion ovat yhdistäneet voimansa hyvin intiimin akustisen jazzlevyn muodossa. “The Ballad Sessions” esittelee Zionin vahvaa jazztulkintaa, joka johtaa kauas hänen musiikillisille juurilleen. Hänen mukaansa tämä levy on ollut henkisesti tekeillä jo vuosikymmenen ja nyt on vihdoin tullut oikea aika saattaa työ valmiiksi. Tuomo Uusitalo pianossa ja Juuso Rinta bassossa edustavat tahoillaan suomalaisen jazzmusiikin huippua ja ovat täydellinen valinta täydentämään ryhmän herkällä ja juurevalla ilmaisullaan.

Simon Zion tunnetaan äärimmäisen karismaattisena ja taitavana live-esiintyjänä, joka hallitsee monenlaiset kokoonpanot sooloesityksistä big bandiin. Simon Zion & Ville Luukkonen trio tulee kiertämään Pohjoismaita ja Eurooppaa vuonna 2024 tuodessaan tuoreet musiikilliset ideat yleisön kuultavaksi.

Simon Zion, kitara ja laulu
Ville Luukkonen, rummut
Tuomo Uusitalo, piano
Juuso Rinta, basso

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 Simon Zion & Ville Luukkonen Trio

Liput 20 € / 15 €

helsinki

jaZZanti-konsertti. Raoul Björkenheim soolo,teatteri Viirus, helsinki12.4. Klo 21:30

keikka

Raoul Björkenheim on neljän vuosikymmenen mittaisen musiikkiuran aikana tutkinut kitaransoitollaan monenkirjavia musiikkilähteitä, ja keskittynyt projekteihin, jotka ulottuvat legendaarisen Juhani Aaltosen duoyhteistyöstä neljän senegalilaisen rumpalin kanssa esiintyvään free jazz nonettiin. Kriitikot ovat verranneet hänen soittoaan luonnonvoimaksi ja hän on esiintynyt yli viidelläkymmenellä levytyksellä. Vuonna 2023 Suomen Musiikkiarkisto myönsi hänelle Jazz Legend -tittelin. Sooloesityksessään Björkenheim tuo esille uutta musiikkia, joka heijastaa hänen ekspressionististä lyriikkaa.

 

Kuva: Juha Törmälä

 

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

 

 

Kari Ikonen & UMO Helsinki Jazz Orchestra - Tuhat ja yksi tarinaa,Savoy-teatteri, helsinki12.4. Klo 19:00

keikka

Suomen jazzmuusikoiden omaleimaisimpaan ääripäähän kuuluva pianisti-moogisti-säveltäjä Kari Ikonen konsertoi UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina Savoy-teatterissa perjantaina 12. huhtikuuta.

Ikonen soittaa kaikkia soittimiaan: pianoa, Rhodes-sähköpianoa ja Moog-syntetisaattoria. Töihin pääsee myös Ikosen keksimä, kehittämä ja patentoima Maqiano-mikrovirityslaite, joka mahdollistaa mikrointervallien ja arabialaisten maqam-moodien soittamisen.

Konsertin ohjelmisto koostuu Ikosen sävellyksistä. Kantaesityksensä saa uusi teos, jossa Ikonen on käyttänyt Maqiano-mikrovirityslaitettaan. Luvassa on vivahteita arabimusiikista, mutta säveltäjän mukaan ”vielä enemmän syvennytään kaukaisempien elliptisten galaksien musiikkikulttuureiden mystisiin harmonioihin ja sävelasteikoihin” – eli tulossa on ikosmainen ja ehdottomasti uniikki ilta!

Konserttiohjelmaa täydennetään raikastetuilla versioilla Ikosen aiemmasta big band -sävellyksistä, joista osa on ensimmäistä kertaa UMO Helsinki Jazz Orchestran käsissä ja joista lähes kaikkia Ikonen itse soittaa nyt ensimmäistä kertaa livenä. Kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

– UMO pääsee laajentamaan sävelkirjoaan 12-säveljärjestelmän ulkopuolelle, mikrointervallien kiehtovaan maailmaan. Maqiano muuttaa pianon kuulokuvaa, mutta kyllä UMOkin tulee kuulostamaan todella erilaiselta, Kari Ikonen tunnelmoi.

”Kari Ikonen on kansainvälinen etsijä, kokeilija ja tutkija, joka karttaa kaikenlaisia tekemisiään kahlitsevia sääntöjä.” – Helsingin Sanomat, Harri Uusitorppa

”Kari Ikonen is quite an original in today’s jazz panorama.” – New York City Jazz Record

 

Pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) on mies mm. Karikko-yhtyeen, Kari Ikonen Trion ja Kari Ikonen Quartet Al-Qantaran takana. Ikonen palkittiin Jazz-Emmalla v. 2001 ja Suomen Jazzliiton arvostetulla Yrjö-palkinnolla v. 2013. Levytyksiä on viitisenkymmentä, joista 9 hänen omalla nimellään. Soittamisen ja sävellystyön ohella Ikonen toimii Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana ja opettaa Sibelius-Akatemiassa. www.kariikonen.com 

 

Lippu.fi
Peruslippu 32 €
Eläkeläinen 27 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 15 €

Kesto 2 h sis. väliajan

 

Photo: Maarit Kytöharju, Oulu Music Festival 2023

petäjävesi

Petäjäveden jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jukka Perko,Auditorio Miilu, petäjävesi12.4. Klo 18:00

keikka

Liput 15/10€

Huhtikuun jazzklubilla herkutellaan kotimaisilla ja ulkomaisilla ikivihreillä, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraana loistaa mestarisaksofonisti Jukka Perko!

Jukka Perko ja Jazz Jkl Collective pistävät menoksi ottamalla käsittelyyn jazzstandardien helmiä ja kotimaisia klassikoita. Monipuolisessa ohjelmassa on luvassa kappaleita niin Unto Monoselta kuin Cannonball Adderleyltäkin. Perkon kansainvälinen ura alkoi jo 19-vuotiaana Dizzy Gillespien big bandissä. Nuoren saksofonistin häikäisevää soittoaan verrattiin Charlie Parkeriin, ja arvostelut olivat ylistäviä. Timantiksi hiotulla saksofonisoundillaan ja erilaisten musiikkien välille yhteyksiä rakentamalla Perko on noussut paitsi suuren yleisön tietoisuuteen, myös yhdeksi sukupolvensa nerokkaimmista suomalaismuusikoista.

Jukka Perko – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Huomenna, Lauantai 13.4.

hamina

Rytmiklubi III: Jazz-ilta 2,Tullimakasiini, hamina13.4. Klo 19:00

keikka

Rytmiklubi III: Jazz-ilta 2 la 13.4. klo 19-22

Tri- / Nefer

 

Kevätkauden päättävällä klubilla kansan vie jazzin hurmioon kaksi kovaa vierailevaa jazz-bändiä: Huikean haminalaislähtöisen rumpalin Arttu HuopaisenJesse Vihlomaan (sax.) ja Tuomas Talven (basso) muodostama Tri-, sekä kotkalainen monipuolista, tunnelmallista rytmimusiikkia tarjoileva, Mika Huusarin (harmonikka), Riku Uotisen (kitara), Olli Andersenin (basso) ja Jukka Savolaisen (rummut) muodostama, ainutlaatuisen tunnelmallisesti svengaava Nefer

Konsertti on K-18 ja sinne on vapaa pääsy.

janakkala

Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Keltainen talo, janakkala13.4. Klo 18:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola
Pitkäaikainen kumppanuus vihdoin Suomessa

Mestareiden duokonsertti intimisessä ja tunnelmallisessa Jannakkalan Keltaisen Talon miljössä.

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola. Keväinen kiertue käynnistyy tiistaina 16. huhtikuuta Helsingin Malmitalolla. Jo ennen kvartettikokoonpanon osuutta Rifflet ja Pohjola esiintyvät duona lauantaina 13.4. Janakkalassa ja sunnuntaina 14.4. Loviisassa.

Duokonserteissa kuullaan mm. Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Sylvain Rifflet tenorisaksofoni, shruti box, klarinetti, sävellykset
Verneri Pohjola trumpetti, elektroniikka
Liput 20/15 €
Lippujen lunastus käteisellä tai kortilla ovelta.
Varaukset-tiedustelut: Oli Soini

talojenystavat@gmail.com – 050 588 6867

Yhteistyössä: Vapaat äänet & Janakkalan kulttuuritoimi
Janakkalan Laurinmäen Keltainen talo, Hakoistentie 371