Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tänään, Sunnuntai 5.2.

helsinki

SunJazz: Jonathan Bäckström Quartet,Tenho Restobar, helsinki5.2. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista lahjakkuuksista koostuva suomalais-ruotsalainen yhtye, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström.

Kvartetin ilmaisu kulkee minimalistisista äänimaisemista aina räjähtävään ja monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Jokainen muusikko tuo keitokseen oman ainutlaatuisen äänensä, ja kollektiivisena lopputuloksena syntyy voimakas musiikillinen kannanotto.

Bäckströmin rinnalla kiertueella soittavat alttosaksofonisti Marcus Wärnheim, tenorisaksofonisti Adele Sauros sekä rumpali Benjamin Nylund.

Huomenna, Maanantai 6.2.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Sooäär & Yaralyan & Ounaskari – Zula levyjulkkarikonsertti,Hakasalmen huvila, helsinki6.2. Klo 19:00

Sooäär & Yaralyan & Ounaskari

keikka

Jaak Sooäär: kitara
Ara Yaralyan: kontrabasso
Markku Ounaskari: rummut

Virolainen kitaristi Jaak Sooäär, armenialainen/virolainen kontrabasisti Ara Yaralyan ja suomalainen rumpali Markku Ounaskari perustivat trion keväällä 2016. Sen jälkeen he ovat esiintyneet Saksassa, Sveitsissä, Italiassa, Kroatiassa, Lat­viassa, Virossa ja Suomessa. Trio esittää myös armenialaista musiikkia ja joitakin improvisaatioita J. S. Bachin teemoista. Sitä voidaan tavallaan kutsua pianotrioksi ilman pianoa, sillä kitara on ottanut pianon laajan orkesteriroolin. Trio julkaisi de­byyttialbumin ”A Shooting Star” saksalaiselta O-Tone Musicilta lokakuussa 2018 ja heidän toinen albuminsa ”Goodbye July” julkaisi samalta levy-yhtiöltä lokakuussa 2020. Tänä keväänä trio sai vuoden 2022 yhtyeen The Estonian Jazzin palkinnon.

Jaak Sooäär on yksi Baltian aktiivisimmista jazzmuusikoista, joka on esiintynyt muun muassa Ray Andersonin, Anders Jor­minin, Han Benninkin, Will Calhounin, Dave Liebmanin ja Vla­dimir Tarasovin kanssa. Ara Yaralyan tunnetaan työstään Kari Ikonen Triossa, hän on tehnyt yhteistyötä myös Ingrid Jense­nin, Vardan Ovsepianin ja Verneri Pohjolan kanssa. Trion tun­netuin jäsen on Markku Ounaskari, joka tekee säännöllisesti yhteistyötä artistien kuten Arve Henriksenin, Anders Jorminin, Nils Petter Molvaerin, Trygve Seimin, Markus Stockhausenin, Tore Brunborgin, Mats Eilertsenin ja Lena Willemarkin kanssa ja esiintyy useilla ECM-albumeilla.

Jaak Sooäärin kotisivut

Sooäär & Yaralyan & Ounaskari FB-sivu

Kuva: Teet Raik

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Viron suurlähetystö Helsingissä.

Liput: 20/15/12 €.

Tiistai 7.2.

helsinki

Bar Favelan Tiistaijazzit: Innanen, Krokfors, Nekljudow,Bar Favela, helsinki7.2. Klo 19:00

Mikko Innanen, saksofonit; Ulf Krokfors, basso; Tom Nekljudow, rummut.

Mechelininkatu 13. Vapaa pääsy.

Torstai 9.2.

helsinki

Manala Afterwork Jazz,Ravintola Manala, helsinki9.2. Klo 17:00

keikka

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin!

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut

Claudia Döffinger (GER) & UMO Helsinki Jazz Orchestra,G Livelab, helsinki9.2. Klo 18:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Claudia Döffinger (www)

keikka

Eurooppalaisen jazzin uusi sukupolvi astuu esiin! UMO Helsinki Jazz Orchestra kutsuu vieraakseen saksalaisen nuoremman polven jazzpianistin, säveltäjän, sovittajan ja yhtyeenjohtajan Claudia Döffingerin. Döffingerillä on big band -jazziin tuore ote: hän sekoittelee kokeellisia ja kekseliäitä soundeja ja yhdistelee niitä indieen, funkiin ja jopa progeen – ja tekee tämän kaiken hauskasti ja keveästi.

Döffinger voitti vuonna 2021 UMOn ja Suomen Big Band -yhdistyksen järjestämän Helsinki International Big Band Composing Contestin sävellyksellään Nachtwache. G Livelabin konsertissa kuullaan voittajateoksen lisäksi täysin uutta, tätä konserttivierailua varten UMOlle sävellettyä materiaalia sekä muutamia Döffingerin aiemmin levyttämiä sävellyksiä hänen itsensä johtamana.

Döffinger on viime vuosina saanut useita kansainvälisiä sävellyspalkintoja, julkaissut kriitikoiden ylistämän Monochrome-albumin ja esiintynyt useiden johtavien eurooppalaisten big bandien kanssa vierailevana kapellimestarina ja/tai säveltäjänä. Hän on kiertänyt aktiivisesti myös omien yhtyeidensä Fourscapen ja ELiNORin kanssa. Döffinger haluaa liikuttaa ihmisiä musiikillaan joko tunnetasolla tai fyysisesti.

“Claudia Döffinger's writing uses many ingredients like choppy funk, off-center beats, formal romanticism, indie rock earnestness, and prog rock intricacy. She folds all these into the world of big band jazz and comes up with truly remarkable music that takes chances, knits together the seemingly incongruous and is just fun to listen to. She is a musical force with scary potential.”
– All About Jazz

Lauantai 11.2.

helsinki

Suomalaisten jazzlaulajien kirkkaimpiin nimiin luettava Aili Ikonen julkaiseen neljännen soololevynsä ja aloittaa albuminjulkaisukiertueensa Helsingin G Livelabista. Teemallisesti uusi levy käsittelee oman paikan hahmottamista tässä ajassa, tällaisena, eri rooleissa: ihmisenä, naisena, osana yhteiskuntaa, osana suurempaa jatkumoa, osana sukupolvien ketjua. Ikosen mukana kiertueella on hänen luottokvintettinsä, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä jo 10 vuoden ja viiden albumin verran.

Aili Ikonen – vocals, violin; Janne Toivonen – trumpet; William Suvanne – sax, flute; Tuomas J. Turunen –piano; Mikko Pellinen – bass; Mikko Arlin – drums