Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tänään, Sunnuntai 14.7.

helsinki

SunJazz: Sauros-Wilde duo,Tenho Restobar, helsinki14.7. Klo 19:00

Sauros-Wilde duo

Vapaa pääsy

Suomalainen saksofonisti Adele Sauros ja ranskalainen kitaristi Wilfried Wilde tutkivat saksofoni-kitara -duon mahdollisuuksia.

Duo yhdistää musiikilliset persoonallisuutensa dynaamiksi sävellyksiksi. Improvisoidut dialogit navigoivat laajan tunnepaletin läpi. Kuuntelija kiehtoo välittömästi orgaaninen yhteys kun he ylittävät vaivattomasti kaikki rajat välittääkseen sanomansa rehellisimmällä ja kauniimmalla tavalla. Duo on perustettu vuonna 2023 Baselissa, Sveitsissä kun muusikot soittivat yhdessä Focusyear 2023 -yhtyeessä.

Wilfried Wilde on kitaristi ja säveltäjä, joka on kotoisin Saint-Severistä, Ranskasta ja asuu tällä hetkellä Baselissa, Sveitsissä. Viime vuodet hän on esiintynyt pääasiassa Espanjassa, jossa hänellä on useita projekteja, jotka ovat julkaisseet albumeita, kuten: Wilfried Wilde Quintet: "Oscilenscope" (2015), kaksi bassottoman trion WIZ-johtajana - "WIZ" (2021) ja "Mosaico" (2023), LOIROS - "Loiros" (2019) ja "Back From The Edge" (2023).

Adele Sauros on yksi Suomen ja Euroopan jazz-skenen aktiivisimmista saksofonisteista, säveltäjistä ja yhtyeiden johtajista. Hänellä on useita yhtyeitä, joiden kanssa hän keikkailee ympäri Eurooppaa, kuten Adele Sauros Quartet, Katu Kaiku, JAF Trio ja Jonathan Bäckström Quartet. Hänet on palkittu lukuisilla palkinnoilla ja vuonna 2021 hän sai Emma-palkinnon vuoden parhaasta jazz albumista rumpali Olavi Louhivuoren kokoaman Superposition -yhtyeen kanssa.

Tiistai 16.7.

oulu

Jazzpatio: Oulun_Keskusta,Jumprun Patio, oulu16.7. Klo 21:00

Oulun_Keskusta

Vapaa pääsy

Oulun_Keskusta on kotkalaisen, tamperelaisen ja kempeleläisen Oulun Toppilassa 2023 perustama äärikeskustalainen yhtye. Keskustan äärillä soittavan saksofoni-rumputrion tyyliksi on nopeasti muovautunut PÄTS. Punkkia ja jazzia sekoittelevan Oulun_Keskustan muodostavat Elmeri Karjalainen (baritonisaksofoni), Nestori Määttänen (tenorisaksofoni) ja Oula Lipponen (rummut). Trio soittaa alkuperäisiä kappaleita, sekä omia sovituksia, pätsejä, muiden biiseistä. Bändi on julkaissut kaksi EP:tä, joista uusimpana Pihlajakatu.

Keskiviikko 17.7.

turku

Flame Jazz Summer Live: Adele Sauros Quartet,Kirkkopuiston Terassi, turku17.7. Klo 18:00

keikka

Adele Sauros – tenori- ja sopraanosaksofoni
Toomas Keski-Säntti – piano
Vesa Ojaniemi – kontrabasso
Tuomas Timonen – rummut

Kovassa nosteessa oleva saksofonisti Adele Sauros on yksi tämän hetken aktiivisimmista jazzmuusikoista ja säveltäjistä Suomessa ja Euroopassa. Pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin tyylejä yhdistelevä Adele Sauros Quartet on perustettu vuonna 2012, ja kvartetin neljäs albumi Your Special Loss julkaistiin maaliskuussa 2024. Sauroksen melodiset ja vakavat sävellykset ammentavat vaikutteita jazzin perinteestä. Yhtyeen jäsenet ovat virtuoottisia jazzmuusikoita, jotka uskaltavat poiketa totutuista kaavoista ja heittäytyä improvisoimaan spontaanisti.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista ja ikärajattomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin 8.5.–14.8.2024 viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom! Tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Varaslähtö Turku Sea Jazziin: Archipelago Sea Jazz All Stars,Forum Marinum, turku17.7. Klo 14:00

Archipelago Sea Jazz All Stars

keikka
Turku Sea Jazz -festivaali ottaa varaslähdön Suomen Joutsenella keskiviikkona 17.7. Tall Ships -regattaviikon alkajaisiksi!
Museolaivan uudessa samppanjabaarissa esiintyy saaristomerellisen Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan nimikkoyhtye suomijazzin rakastetuimpiin muusikoihin lukeutuvan klarinettimestari Antti Sarpilan johdolla. Kokenut yhtye koostuu Turun, Ahvenanmaan ja Saaristomeren alueen jazzvaikuttajista. Hyväntuulinen svengi kuljettaa kuulijat jazzin kulta-aikaan, ja musiikissa soivat myös saariston sävelet.
 
Antti Sarpila – klarinetti
Fredrik Erlandsson – trumpetti
Jussi Fredriksson – piano
Vesku Saloranta – basso
Bosse Mellberg – lyömäsoittimet'
 
Pääsy museolipulla: 14€ / 9€ / 5€ / Museokortti
 
Turku Sea Jazzia vietetään 31.7.-3.8.2024 Forum Marinumilla, Seilin saarella ja Kirkkopuiston Terassilla. Tutustu koko festivaaliohjelmaan osoitteessa: www.turkuseajazz.fi
 
Lisätiedot: info@jazzcityturku.fi

Perjantai 19.7.

helsinki

Aleksi Heinola Quartet,Musiikkitalo, helsinki19.7. Klo 17:00

Aleksi Heinola Quartet

keikka

Vapaa pääsy

Rumpali Aleksi Heinolan johtamassa kvartetissa soittavat saksofonisti Manuel Dunkel, pianisti Mikael Jakobsson ja basisti Nathan Francis.

Aleksi Heinola on koonnut kvartettinsa kansainvälisistä nimekkäistä huippumuusikoista. Kvartetin musiikilla on vahvat juuret 60-luvun ajattoman trendikkäässä hard bop -perinteessä. Muusikoiden joustavuus ja taito mahdollistavat musiikillisen repertuaarin laajuuden, mikä luo yhtyeen keikoille vapaan ja spontaanin tunteen, ja tekee jokaisesta esiintymisestä ainutlaatuisen kokemuksen kuulijalle.

Aleksi Heinola, rummut
Manuel Dunkel, tenorisaksofoni
Mikael Jakobsson, piano
Nathan Francis, basso

**

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin keskiviikosta lauantaihin 29.5.–3.8. klo 17 alkaen.

Kesäterassilla kuullaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaita muusikoita sekä muun muassa HelsinkiMission, Urkuyö ja Aarian sekä Maailman musiikin keskuksen tarjoamia konsertteja. Kesän mittaan lavalla nähdään monipuolinen kattaus mielenkiintoisia artisteja eri genreistä: pääsääntöisesti keskiviikkoisin on luvassa klassista tai kansanmusiikkia, perjantaisin jazzia ja lauantaisin poppia.

Tervetuloa after workeille nauttimaan kesäiltapäivistä!

Olli Ahvenlahti New Quintet

Superposition!

AINON

Jonathan Bäckström Quartet

Verneri Pohjola

Oren Ambarchi

Y-OTIS

Dan Nicholls

Heta Bilaletdin

Lost Girls (Jenny Hval & Håvard Volden)

Willberg + Pekkola + Toivonen

Islaja

Janne Westerlund

Varropas

keikka

Helsingin kesän keskeisten musiikkitapahtumien joukkoon nopeasti noussut Odysseus-festivaali järjestetään vuonna 2024 ensi kertaa Kulttuuritehdas Korjaamolla 19.–20.7. Siellä tapahtuma levittäytyy kaikkiin Korjaamon sisätiloihin ja lisäksi sen tunnelmalliselle kesäpihalle. Festivaalilla esiintyy yli 30 kokoonpanoa Suomesta ja muualta. Genrevapaan tapahtuman aikana kuullaan mm. jazzia, folkia, kokeellista elektronista musiikkia ja musiikkia maailman eri kolkista, esimerkiksi Palestiinasta, Pakistanista, Australiasta, Sloveniasta, Japanista, Yhdysvalloista, Mongoliasta, Ruotsista ja Norjasta.

Festivaaliperjantain ohjelmassa mukana ovat mm. AINON, Olli Ahvenlahti New Quintet, Superposition, Verneri Pohjola, Dan Nicholls, Y-OTIS ja monet muut.