Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keikat kaupungista espoo

Torstai 29.2.

espoo

Mathias Eick & Sointi Jazz Orchestra,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo29.2. Klo 19:00

keikka

Palkittu norjalainen trumpetisti ja säveltäjä Mathias Eick saapuu sukupolvensa kiinnostavimman big bandin Sointi Jazz Orchestran solistivieraaksi. Arvostetun ECM levy-yhtiön talliin kuuluva Eick on julkaissut omalla nimellään viisi albumia sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippuartistien ja -yhtyeiden kanssa aina Trondheim Jazz Orchestrasta Chick Coreaan. Ennakkoluulottomista musiikillisista avauksista tunnettu Sointi Jazz Orchestra ja kansainvälistä suurmenestystä nauttiva Eick yhdistävät voimansa tässä ainutlaatuisessa konsertissa. Ohjelmisto koostuu pääosin Eickin sävellysten sovituksista, jotka hyödyntävät SJO:n erityistä instrumentaatiota nostaen yhteistyön parhaat puolet esiin.

Ovet saliin avataan klo 18.30
Salissa ravintolapalvelut, rajattu anniskelualue
Kesto 1 h 40 min, sis. väliajan
Liput 23 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), lippu.fi

Kaikukortti-tapahtuma

Perjantai 15.3.

espoo

Club For Five & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Erilainen tangokonsertti,Tapiolasali, espoo15.3. Klo 19:00

keikka

Club For Five ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhteiskiertueelle maaliskuussa 2024, konsertit Lohjalla, Espoossa ja Hämeenlinnassa!

Erilainen tangokonsertti -kiertueella kuullaan rakastettuja klassikkokappaleita uusina ja yllättävinä versioina. Kahden säveltäjälegendan, Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreisiin tangoihin avautuu uusi näkökulma, kun epätavallinen kokoonpano – big band ja viisihenkinen lauluyhtye – tuo omissa tulkinnoissaan yhteen erilaisia musiikkimaailmoja. Kohtalokas tango yhdistyy jännittävällä tavalla elokuvamusiikkiin, jazziin, discoon tai rockiin. Kekseliäät sovitukset, joista vastaavat mm. Marzi Nyman, Pessi Levanto ja Mikko Hassinen, vievät suomalaissäveliä ympäri maailman Amerikasta Argentiinaan ja Kuuban kautta Portugaliin. Kapellimestarina toimii Marjo Riihimäki.

Konsertin kesto Espoossa ja Lohjalla 2 h sis. väliajan, Hämeenlinnassa väliajaton konsertti n. 75 min.

Espoon ja Lohjan keikkojen liput myy Lippu.fi, Hämeenlinnan liput Ticketmaster.fi

Lippu.fi:
Peruslippu 43 €
Eläkeläiset 35 €
Opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset 20 €

 

Club For Five on Suomen suosituin a cappella -yhtye. Vuodesta 2000 toiminut lauluyhtye on tullut tunnetuksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. ”Clubin” musiikki ei rajoitu vain yhteen tiettyyn tyylilajiin, vaan yhtye on mukavuusalueellaan niin jazzin, popin ja rockin kuin kansanmusiikin tai klassisen musiikin alueella. Tämä virtuoottinen viisikko (Maija Sariola sopr., Saima Haapanen alt., Jouni Kannisto ten., Juha Viitala bar. ja Tuukka Haapaniemi b.) on julkaissut 13 studioalbumia, joista 6 on myynyt kultaa. Club For Fiven esiintymiset ovat täynnä koskettavaa tulkintaa, oivaltavaa huumoria, suvereenia osaamista ja valloittavia soolosuorituksia. www.clubforfive.fi

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

Marjo Riihimäki on määrätietoinen, energinen, valloittava ja svengaava kapellimestari. Hän on parinkymmenen vuoden aikana johtanut mm. Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunginorkestereita, Oulu Sinfoniaa, Pori Sinfoniettaa, Kaartin soittokuntaa, Ilmavoimien Big Bandia, Kaunas Big Bandia, sekä erilaisia kuoroja. Hän on Suomen Puhallinsinfonikkojen perustajajäsen ja taiteellinen johtaja. Riihimäen erityistä osaamista on sinfoninen puhallinmusiikki, sinfoninen jazz ja musiikkilajeja yhdistelevä crossover-, sekä viihdemusiikki. Kiinnostuksen kohteena ovat lisäksi elokuvamusiikin ja näyttämötaiteen projektit. www.marjoriihimaki.com

April Jazz Club: Tuomo Uusitalo Trio,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo15.3. Klo 18:00

Tuomo Uusitalo Trio

keikka

Tuomo Uusitalo on kansainvälisesti palkittu, New Yorkissa vuodesta 2012 vaikuttanut jazzpianisti, jonka elämäntie on tuonut hänet ulkomaan vuosien jälkeen takaisin Helsinkiin. Uusitalon uraan mahtuu esiintymisiä ja kiertueita useiden legendaaristen yhtyeiden ja muusikoiden kanssa. Uusitalo valittiin vuonna 2023 Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi. 

Uusitalon Suomeen-muuton jälkeen perustama trio soittaa originaalisävellyksiä ja jazzstandardeja; yhtyeen soitto perustuu musiikilliseen vapauteen, samalla jazztraditioon pohjautuen. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Homecoming lokakuussa 2023 legendaariselle Fresh Sound -levy-yhtiölle. Albumin sävellyksistä vastaa Uusitalon ohella myös kokoonpanon muut jäsenet, basisti Juuso Rinta ja rumpali Roope Kantonen.  April Jazz Club -keikka on osa Jazzliiton kiertuetta.

Juuso Rinta on Suomen jazzkentällä aktiivisesti toimiva kontrabasisti ja säveltäjä. Rintaa voi kuulla hänen oman kokoonpanonsa lisäksi mm. yhtyeissä Hector Lepe Quartet, Markus Holkko Quartet, Anabasis, Ilmari Rönkä Textures, Linear John ja Silva Kallionpää Quartet. Viime vuosien aikana Rinta on esiintynyt useimpien Suomen eturivin jazzmuusikoiden kanssa ja kotimaan klubi- ja festivaalikeikkojen lisäksi esiintymisiä on kertynyt ulkomailla. Rinta on opiskellut jazzmusiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä New Yorkin Manhattan School of Musicissa. 

Roope Kantonen on Jazzmuusikot ry:n vuoden 2022 jazzmuusikoksi valittu jazzrumpali, säveltäjä ja opettaja. Hän on valmistunut jazzmusiikin maisteriksi Amsterdamin konservatoriosta. Hollannista Suomeen vuonna 2021 muuttanut Kantonen on soittanut kahdellatoista albumilla ja keikkaillut useiden eri kokoonpanojen kanssa paitsi Suomessa, myös muualla Euroopassa.

Tuomo Uusitalo, piano 
Juuso Rinta, basso 
Roope Kantonen, rummut

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 Tuomo Uusitalo Trio

Liput 20 € / 15 €

Torstai 21.3.

espoo

Scott Henderson Trio,Sellosali, espoo21.3. Klo 19:00

Scott Henderson Trio

Liput 35 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

19:00 Jeff Aug
20:10 Scott Henderson Trio

Kitaralegenda Scott Henderson saapuu maaliskuussa Suomeen! Fuusiojazzin pioneeri julkaisee paljon toivotun uuden studioalbumin alkuvuodesta ja esiintyy bändinsä kanssa mittavalla levynjulkaisukiertueellaan Espoon Sellosalissa.

Scott Henderson Trio

Scott Henderson, kitara
Romain Labaye, basso
Archibald Ligonnière, rummut
Special Guest: Lina Mastalska, kitara

Perjantai 22.3.

espoo

April Jazz Club: Nicole Willis With KP's Soul/Funk Unit,Kupla, espoo22.3. Klo 18:00

Nicole Willis on suomalaistunut yhdysvaltalainen soul-laulaja suoraan New Yorkin sydämestä. 2000-luvun alussa Suomeen kotiutunut laulaja/lauluntekijä on julkaissut paljon musiikkia legendaarisen Timmion Recordsin kautta, esiintynyt Soul Investigators -yhtyeensä kanssa ympäri maailmaa ja julkaissut UMOn kanssa yhteislevyn  My Name Is Nicole Willis.

Juuri 60 vuotta täyttänyt Nicole Willis saapuu Tapiolan Kuplaan Kari Paavolan kasaaman KP’s Soul/Funk Unit -yhtyeen kanssa. Yhtyeen kokoonpano kasataan jokaista artistia varten, juuri oikeista muusikoista. Yhtye toimii Paavolan musiikillisena yhteisönä Suomessa hänen vaikuttaessa pääosin Lontoossa. KP's Soul/Funk Unit on soittanut ympäri Suomea, Ruotsia ja Baltiaa kansainvälisten soulin huippulaulajien taustalla: mm. Vanessa Haynes, Imaani, Tasha Taylor, Xantone Blacq, BESS ja James Werts.

Kansainvälisesti arvostettu rumpali Kari Paavola on musiikillinen monitaituri, joka tunnetaan myös Töölön Funk Klubin isäntänä.

Illan aikana kuullaan musiikkia koko Nicolen uran varrelta, sekä muutamia hänelle tärkeitä lainakappaleita. Luvassa on upea, kansainvälinen ilta helsinkiläis-lontoolais-newyorkilaisessa ilmapiirissä! 

Nicole Willis - Laulu, Sävellykset  (US)
Kari Paavola - Rummut 
Aki Haarala - Kitara 
Ilmari AItoaho - Koskettimet 
Pasi Huttula - Basso

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.
Klo 18.30 ovet
Klo 19.00 Ebeli Show
Klo 20.00 Nicole Willis with KP’s Soul/Funk Unit

Liput 20 € / 15 €

Tiistai 9.4.

espoo

Iltapäiväkonsertti: Jonathan Bäckström Quartet,Sellosali, espoo9.4. Klo 13:30

Vapaa pääsy
Kesto n. 1 h, sisältää lyhyen väliajan
Kahvio avoinna

Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista suomalais-ruotsalaisista muusikoista muodostuva jazzkvartetti, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström.

Kvartetin musiikki vaihtelee minimalistisista äänimaisemista räjähtävään monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Kaikki neljä muusikkoa tuovat kukin oman äänensä sekoitukseen ja luovat yhdessä voimakkaan kollektiivisen musiikillisen kannanoton.

Jonathan Bäckström on basisti, improvisoija ja säveltäjä Kronobysta, Suomesta. Helsinkiin saapumisensa jälkeen hänestä on tullut kysytty muusikko ja hän on aktiivinen useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa.

Konsertti järjestetään Sellosalin lämpiössä, paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Sellosalin ovet avataan 30 min ennen konsertin alkua.

Perjantai 12.4.

espoo

April Jazz Club: Simon Zion & Ville Luukkonen Trio,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo12.4. Klo 18:00

Simon Zion & Ville Luukkonen Trio

keikka

Simon Zion & Ville Luukkonen Trio sai alkunsa musiikillisesta kumppanuudesta ja tarpeesta jakaa yhteinen visio liveyleisön kanssa.

Simon Zion on suomalaissyntyinen kitaristi, laulaja, säveltäjä ja tuottaja, joka on asunut valtaosan elämästään Ruotsissa. Siellä hänet tunnetaan ensisijaisesti menestyksestään Ruotsin Idols -ohjelmassa, jonka jälkeen hän on kuitenkin julkaissut aktiivisesti musiikkia hyvin laajalla skaalalla aina perinteisestä jazzmusiikista psykedeeliseen rockiin saakka työskennellessään aktiivisesti Tukholman ja Los Angelesin välillä.

Ville Luukkonen (rummut) ja Zion ovat yhdistäneet voimansa hyvin intiimin akustisen jazzlevyn muodossa. “The Ballad Sessions” esittelee Zionin vahvaa jazztulkintaa, joka johtaa kauas hänen musiikillisille juurilleen. Hänen mukaansa tämä levy on ollut henkisesti tekeillä jo vuosikymmenen ja nyt on vihdoin tullut oikea aika saattaa työ valmiiksi. Tuomo Uusitalo pianossa ja Juuso Rinta bassossa edustavat tahoillaan suomalaisen jazzmusiikin huippua ja ovat täydellinen valinta täydentämään ryhmän herkällä ja juurevalla ilmaisullaan.

Simon Zion tunnetaan äärimmäisen karismaattisena ja taitavana live-esiintyjänä, joka hallitsee monenlaiset kokoonpanot sooloesityksistä big bandiin. Simon Zion & Ville Luukkonen trio tulee kiertämään Pohjoismaita ja Eurooppaa vuonna 2024 tuodessaan tuoreet musiikilliset ideat yleisön kuultavaksi.

Simon Zion, kitara ja laulu
Ville Luukkonen, rummut
Tuomo Uusitalo, piano
Juuso Rinta, basso

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 Simon Zion & Ville Luukkonen Trio

Liput 20 € / 15 €

Perjantai 10.5.

espoo

April Jazz Club: Sam Ospovat Expressive Olympics,Kupla, espoo10.5. Klo 18:00

Sam Ospovat Expressive Olympics

keikka

”Sam Ospovatin voi nyt laittaa samaan joukkoon muiden uraauurtavien rumpali/säveltäjien kanssa - kuten Ches Smith, Kate Gentile, Dan Weiss, and Tyshawn Sorey - artistien, jotka pelottomasti kulkevat jazzin valtavirtaa vastaan.” (JazzTimes)

Ospovatin monitasoinen rummutus on singonnut hänet suoraan osaksi New York undergroundin monipuolisimpien ja edistyksellisimpien esiintyjien kokoonpanoja, mukaan lukien mm. Angelica Sanchez, Ava Mendoza, Brandon Seabrook ja Lydia Lunch.

Ospovatin viimeisin projekti, Expressive Olympics, - joka on saanut inspiraationsa niin Arthur Blythen runsaasta ja elämäniloisesta sävelkielestä kuin Cecil Taylorin meditatiivisesta epäjärjestyksestä - esittelee ainutkertaisen ja persoonallisen joukon muusikoita New Yorkin ja Suomen musiikkiskenejen sydämestä.

Ospovatin transatlanttinen yhtye koostuu kahdesta Suomen maineikkaimmista muusikoista, alttosaksofonisti Mikko Innasesta ja kitaristi Raoul Björkenheimista, sekä newyorklaisista tenorisaksofonisti Matt Nelsonista sekä Tim Dahlista nauhattomassa sähköbassossa. Musiikissa yhdistyvät avantgarde (vapaa improvisaatio, polyrytmit) sekä traditionaaliset jazz-elementit (swing, kappalerakenne), tehden siitä herkullisen provosoivan kohtaamisen kaikille jazzin ystäville.

Sam Ospovat - Rummut ja sävellykset (US)
Mikko Innanen - Alttosaksofoni
Matt Nelson - Tenorisaksofoni
(US)
Raoul Björkenheim - Kitara
Tim Dahl - Basso
(US)

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 Sam Ospovat Expressive Olympics

Liput 20 € / 15 €

Perjantai 17.5.

espoo

April Jazz Club: KP's Soul/Funk Unit feat BESS,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo17.5. Klo 18:00

KP's Soul/Funk Unit

keikka

A Night of Chaka Khan and Funk!

Kari Paavolan liidaaman KP's Soul/Funk Unit - yhtyeen keuloille Tapiola Gardeniin saapuu upea ja valloittava BESS tulkitsemaan itselleen tärkeitä funk-kappaleita Chaka ja Rufus Khanin tuotannosta sekä muualta funk-musiikin syövereistä. Paavola ja BESS ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2015, ennen BESSin meteorimaista kiitoa Suomen popmaailman kirkkaaksi tähdeksi ja Emma-palkituksi artistiksi. Paavolan isännöimällä Töölön Funk Klubilla Manalassa BESS on ollut taattu vierailija noin kerran vuodessa. BESS on upeana musadiggarina pitänyt traditiosta kiinni, ja esiintyy edelleen Karin kanssa noin 1-2 kertaa vuodessa – edellisen kerran Puotilan Kartanon Summer Soul Sessions -illassa kesällä 2023 tuoden Puotilan Kartanon pihalle noin 2000 musadiggaria.

Kansainvälisesti arvostettu rumpali Kari Paavola on musiikillinen monitaituri, joka tunnetaan myös Töölön Funk Klubin isäntänä. Paavola on viettänyt urastaan kymmeniä vuosia Lontoossa, jossa hän on päässyt jakamaan lavan merkittävien kansainvälisten muusikoiden kanssa ja soittaa tällä hetkellä mm. Vanessa Haynesin, Imaanin, Julian Burdockin, Xantone Blacqin sekä Brandon Allen’s Groove Bandin kanssa. Lisäksi Paavola on luennoinut eurooppalaisissa musiikkilaitoksissa musiikista kestävänä urana.

Suomalaisista supermuusikoista kootun bändin mukana keikalla soittaa myös yksi viron palkituimmista jazzbasisteista ja säveltäjistä, tallinnalainen Janno Trump.

BESS - Laulu 
Kari Paavola - Rummut, yhtyejohto 
Juuso Torpakko - Kitara 
Ilmari Aitoaho - koskettimet 
Janno Trump - Basso
  (EE)

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 KP’s Soul/Funk Unit feat BESS

Liput 25 € / 20 €