Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keikat kaupungista espoo

Perjantai 29.9.

espoo

April Jazz Club: Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo,KUPLA, espoo29.9. Klo 18:00

keikka

Liput 20/15€

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo

Pohjoinen mystiikka, tarttuvat melodiat sekä vapaa improvisaatio. Näistä elementeistä musiikkinsa ammentaa Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo –yhtye.

Intuitio, joka johtaa meitä useimmiten niin arjessa kuin muissakin elämän päätöksissä, on toiminut punaisena lankana viime syksynä julkaistun Mystique From The North -albumin punaisena lankana. Tomi Kämäräinen lähestyi uuden musiikin säveltämistä luottaen täysin intuitioonsa. Miltei jokaisen kappaleen tyyli ja rytminen runko sai alkunsa rumpu "grooveista", jota hän oli improvisoidessaan nostanut ehdolle uutta levyä varten. Sävellystyössä Kämäräinen käytti brittiläistä 60-luvun vibrafoniaan, jonka soundiin hän on ihastunut. Näin ollen sävellyksien harmonia ja melodiat saivat alkusysäyksensä vibrafonilla soitetuista vapaan improvisaation tuotoksista, joita hän muokkasi sopiviksi rytmisiin ideoihinsa.

Yhtyeen jäsenistön vahva vapaan improvisaation pohja kuljetti jälleen Kämäräisen säveltämään musiikkia, joissa kaikille on tilaa toteuttaa omaa visiotaan soittajana, ja näin ollen tuoda oma kädenjälkensä Case Kämäräisen musiikkiin.

Kiertueella erikoisvieraina kuullaan vibrafonisti Severi Pyysaloa sekä basisti Juuso Rintaa. Konsertissa kuullaan niin uutta kuin vanhaakin musiikkia yhtyeen tuotannosta.

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Severi Pyysalo | vibrafoni
Marek Konarski | saksofoni
Tuomo Uusitalo | piano
Juuso Rinta | basso
Tomi Kämäräinen | rummut

Keskiviikko 4.10.

espoo

Liput 25/20 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Kansainvälisesti arvostetun jazzpianistin Joona Toivasen trio asuu tällä hetkellä ympäri Eurooppaa: Joona Göteborgissa, Tapani Toivanen Kööpenhaminassa ja Olavi Louhivuori Helsingissä. Joona Toivanen Trio julkaisi uusimman, jo seitsemännen pitkäsoittonsa Both Only (We Jazz) vuonna 2022, ja kolmikko soi levyllä vahvana ja yhtenäisenä. Teosto-palkittu, Emma-ehdokkuudella noteerattu, maailmaa kiertänyt yhtye soittaa uudella albumillaan melankolisia kappaleita, jotka jättävät tilaa vapaalle improvisaatiolle. Pitkiä kaaria maalailevat modernit sävellykset tuovat uusia, rikkaita sävyjä yhtyeelle ominaiseen minimalistiseen, akustiseen ilmaisuun.

Perjantai 6.10.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Signe,Näyttelykeskus WeeGee, EMMAn aitio 2.krs, espoo6.10. Klo 18:00

keikka

Vapaa pääsy.

Jazz Emma- ja Teosto-palkintoehdokkuuksin huomioitu vokaaliyhtye Signe ihastuttaa läsnäolollaan, vahvoilla solistitulkinnoillaan ja omaperäisillä sävellyksillään. Yhtyeen omintakeinen musiikki on puskenut niin jazzin, taidepopin kuin nykymusiikin rajoja vuodesta 2014. Yhtyeen muodostavat helsinkiläiset laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen sekä New Yorkissakin vaikuttava kontrabasisti Kaisa Mäensivu.

Konsertissa kuullaan musiikkia yhtyeen Onomatopoesia -albumitrilogialta, jolla kartoitetaan ihmisäänen tutkimattomia maastoja. Kokonaisuus on tutkimus herkistymisestä sekä tarpeesta kiinnittyä ja asettua muuttuvissa elinympäristöissä. Albumit kehittyvät kielen pienimmistä osista äänteistä kohti tavuja, sanoja ja lopulta lyriikoita. Trilogian toinen osa, tavuihin keskittynyt Morphemes noteerattiin Jazz Emma -ehdokkuudella. Trilogian täydensi kesäkuussa 2023 julkaistu Syntax, jolla kuullaan yhtyeen jäsenten Josefiina Vannesluoman ja Selma Savolaisen sävellyksiä lyriikoin.

Josefiina Vannesluoma - laulu
Riikka Keränen - laulu
Selma Savolainen - laulu
Kaisa Mäensivu - kontrabasso & laulu

Perjantai 13.10.

espoo

April Jazz Club: Tom Ollendorf Trio + Tim Garland,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo13.10. Klo 18:00

keikka

Liput 20/15€ + toimitusmaksut.

Klo 17:30 ovet
Klo 18:00 Ebeli Show
Klo 19:00 Tom Ollendorf Trio + Tim Garland

Brittiläistä Tom Ollendorffia pidetään yhtenä nykypäivän jazzin mielenkiintoisimmista nuorista kitaristeista. Ollendorffin omaleimaisessa soundissa virtuoosimainen kitarataituruus yhdistyy hienostuneisiin harmonisiin ja melodisiin ideoihin, tyylikkäästi groovaaviin teemoihin, barokkityylisiin etydeihin ja vauhdikkaaseen fast-bop-swingiin. Ollendorffin uusinta albumia Open House (Fresh Sound Records, toukokuu 2023) juhlistetaan Euroopan-kiertueella, joka ulottuu aina April Jazz Clubille Espooseen asti.

Kiertueella Ollendorffin trio-kokoonpanoa täydentää huippusaksofonisti Tim Garland, joka on työskennellyt Chick Corean rinnalla yli 15 vuotta. Tom Ollendorff on itse työskennellyt kansainvälisesti arvostettujen muusikoiden, kuten Geoff Simkinsin, Bill McHenryn, Jeff Williamsin, Nitai Hershkovitsin ja Ari Hoenigin kanssa. Nousevan kitaristitähden uusi albumi on merkkipaalu brittiläiselle jazzille ja kitaramusiikin tulevaisuudelle.

Tom Ollendorf - kitara
James Maddren - rummut
Viktor Nyborg - basso
Tim Garland - saksofoni

Keskiviikko 25.10.

espoo

Susanna Lukkarinen (levynjulkaisukonsertti),Sellosali, espoo25.10. Klo 19:00

Susanna Lukkarinen

Liput 22/20 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €= ), lippu.fi

Laulaja & lauluntekijä ja pianisti Susanna Lukkarinen on vaikuttanut Suomen musiikkielämässä jo pitkään eri yhtyeissä ja sooloartistina. Hän on myös yksi suositun lauluyhtye Club For Fiven perustajajäsenistä ja lauloi kokoonpanossa vuosina 2000–2021. Susanna julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Fly Away vuonna 2010. Syksyllä 2023 julkaistaan hänen toinen sooloalbuminsa, jota juhlitaan Sellosalin lämminhenkisellä lavalla Suomen eturivin muusikoiden kera.

Susanna Lukkarinen, laulu, piano
Laura Airola, viulu
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, basso
Teemu Viinikainen, kitara
Jaska Lukkarinen, rummut
Abdissa "Mamba"Assefa, perkussiot

Perjantai 27.10.

espoo

April Jazz Club: Olli Soikkeli Quartet,Kupla, espoo27.10. Klo 18:00

Olli Soikkeli

keikka

Liput 20/15€

Klo 17:30 - ovet
Klo 18:00 - Ebeli Show
Klo 19:00 - Olli Soikkeli Quartet

Olli Soikkeli on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. Nyt hän esiintyy Suomessa yhdessä Grammy-palkitun pianisti Marian Petrescun, basisti Ville Herralan ja rumpali Aleksi Heinolan kanssa.

New Yorkissa asuva Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. 2016 Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista.

Olli Soikkeli - kitara
Marian Petrescu - piano
Ville Herrala - basso
Aleksi Heinola - rummut

Torstai 2.11.

espoo

Liput 25/20 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Maja Mannila on vaikuttava nuori jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Yhtyeensä kanssa hän esittää omia, englanninkielisiä kappaleita, jotka ovat tyyliltään sekoitus r'n'b-tä, soulia, jazzia ja gospel-musiikkia. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin samalla kun hän painottaa vapauden ja hauskanpidon olevan tärkeää musiikin luomisessa ja soittamisessa.

Tulevaisuudessa Mannila tähtää levyttämiseen ja kansainväliseen keikkailuun sekä yhtyeen kanssa että sooloartistina. Maja on noteerattu englantilaisen rumpali Richard Spavenin ja laulaja Anthony Strongin toimesta, jotka ovat pyytäneet Majaa esiintymään kanssaan.

Maja Mannila (laulu, piano)
Severi Sorjonen (rummut)
Johannes Granroth (basso)

Perjantai 3.11.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Teemu Viinikainen,Näyttelykeskus WeeGee, EMMAn aitio 2.krs, espoo3.11. Klo 18:00

keikka

Vapaa pääsy.

Kitaristi Teemu Viinikaisen soolokonsertissa akustisen orkesterikitaran lämmin sointi yhdistettynä moderniin teknologiaan tuottaa upean ja laajan sointimaiseman, joka on noteerattu myös kansainvälisesti. Ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat Viinikaisen soiton keskeisiä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemuksiksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Viinikaisen artistiuran meriitteihin kuuluvat muun muassa maineikas U-Street All Stars -yhtye sekä Teemu Viinikainen III -yhtyeen Emma-ehdokkuus vuoden jazzalbumista 2017. Ehkä suurimpana ansionaan Viinikaisen kohdalla voidaan kuitenkin pitää hänen kysyntäänsä useiden huippuyhtyeiden luottokitaristina. Viinikainen on esiintynyt menestyksekkäästi myös kansainvälisten huippunimien kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin, Dave Liebmanin, Tim Hagansin ja Jeff Tain Wattsin kanssa.

Ensimmäisen soolokitaralevynsä Songs of Silence Teemu Viinikainen julkaisi marraskuussa 2022. Albumin kappaleet ovat soolosovituksia tunnettujen tekijöiden kuten Thelonious Monkin and Charles Mingusin tuotannosta ja ne on äänitetty sampleineen ja looppeineen kertaotolla.

Teemu Viinikainen - kitara

Perjantai 10.11.

espoo

April Jazz Club: EVOLUTION - Andreas Schaerer / Kalle Kalima,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo10.11. Klo 18:00

Andreas Schaerer

Kalle Kalima

keikka

Liput 20/15€ + toimitusmaksut.

Klo 17:30 - ovet
Klo 18:00 - Ebeli Show
Klo 19:00 - EVOLUTION - Andreas Schaerer / Kalle Kalima

Sveitsiläinen laulaja, vokaaliakrobaatti Andreas Schaerer ja suomalaiskitaristi Kalle Kalima ovat molemmat kansainvälisen jazzin kentällä tunnettuja, omaäänisiä taiteilijoita. He ovat tehneet vuosien ajan yhteistyötä mm. A Novel Of Anomaly -kvartetissa. Nyt kaksikon uudella albumilla Evolution heistä kuullaan uusia puolia. Evolution sisältää Andreas Schaererin, Kalle Kaliman ja Essi Kaliman kirjoittamia jazzballadeja, joissa käsitellään henkilökohtaisiakin kokemuksia ja ajatuksia. Akrobaattisesti ääntään käyttävä Schaerer näyttää itsestään nyt entistä laulullisemman puolen ja Kalle Kaliman huiman teknisen taituruuden rinnalla kuullaan syvää tunnetta, unohtamatta kuitenkaan Schaererille ja Kalimalle ominaista musiikillista monitahoisuutta ja tarttuvuutta.

Andreas Schaerer - laulu, beatboxaus
Kalle Kalima - kitara

Perjantai 17.11.

espoo

April Jazz Club: Filemon von Numers Quartet,Kupla, espoo17.11. Klo 19:00

keikka

Liput 20/15€ + toimitusmaksut.

Klo 18:30 - ovet
Klo 19:00 - Ebeli Show
Klo 20:00 - Filemon von Numers Quartet

Basisti Filemon von Numers tekee debyyttinsä yhtyeenjohtajana ainutlaatuisella kokoonpanolla. Pariisista äskettäin palannut basisti on viime vuosina työskennellyt ahkerasti useiden suomalaisten huippusoittajien kanssa. UMO:n riveissä hän esiintynyt mm. Kurt Rosenwinkelin, Guillermo Kleinin ja Melissa Aldanan kanssa.

Filemon von Numersin komppiparina astuu lavalle Juilliard-alumni Francesco Ciniglio, joka on perinnetietoisella ja näkemyksellisellä soitollaan luonut vahvan uran Atlantin molemmilla puolilla. Ciniglio on soittanut mm. Wynton Marsaliksen, Aaron Parksin, Joe Sandersin, Shai Maestron ja Stefano Di Battistan kanssa.

Kvartetin täydentää kotimaiset huiput Joonatan Rautio ja Jukkis Uotila. Konsertissa kuullaan von Numersin ja Uotilan sävellyksiä.

Joonatan Rautio - saksofoni
Jukkis Uotila - piano
Francesco Ciniglio - rummut
Filemon von Numers - basso

Torstai 23.11.

espoo

Verneri Pohjola: Monkey Mind,Sellosali, espoo23.11. Klo 19:00

Liput 27 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola julkaisee odotetun uuden albuminsa Monkey Mind marraskuussa 2023. Levyn nimi viittaa mielen rauhattomuuteen ja levottomuuteen.

Verneri Pohjola, trumpetti ja efektit
Kit Downes, piano
Jasper Høiby, kontrabasso
Olavi Louhivuori, rummut

Perjantai 24.11.

espoo

April Jazz Club: Tuomas Paukku Scription,Kupla, espoo24.11. Klo 18:00

keikka

Liput 20/15€ + toimitusmaksut.

Klo 17.30 - ovet
Klo 18.00 - Ebeli Show
Klo 19.00 - Tuomas Paukku Scription

Vuonna 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription edustaa persoonallista ja vahvaa näkemystä suomalaisessa nykyjazzissa. Toisen levynsä vuonna 2023 julkaiseva kokoonpano tulkitsee kitaristi Tuomas Paukun säveltämää omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vaikuttavalla antaumuksella.

Scriptionin tyyli perustuu moderniin jazzimpressionismiin ja post-bopiin, mutta löytää musiikkiinsa jatkuvasti uusia vivahteita ja näköaloja myös jazzilmaisun ulkoreunoilta. Paukun avarakatseinen mielenkiinto useita musiikin lajeja kohtaan erottuu sävykkäästi ja räiskyvästi. Scriptionin musiikin jylhät skandinaaviset atmosfäärit ja jännittävästi etenevät tunnelmat ovat sykähdyttäneet kuulijoita yli genrerajojen.

Tuomas Paukku - kitara
Juho Valjakka - piano
Jori Huhtala - basso
Tomi Saikkonen - rummut

Perjantai 1.12.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Mortal Lease,Näyttelykeskus WeeGee, EMMAn aitio 2.krs, espoo1.12. Klo 18:00

keikka

Vapaa pääsy.

Mortal Lease tulkitsee Josefiina Vannesluoman sävellyksiä Edith Whartonin (1862–1937) runoihin. Yhtye on saanut nimensä vuonna 1909 julkaistusta sonettisarjasta Mortal Lease (‘Kuolevaissopimus’), joka autobiografiseksi tulkittuna kuvaa Whartonin kypsällä iällä leimahtanutta romanssia ja siitä seuranneita jännitteitä merkityksellisen elämän etsinnässä. Lyriikan kielikuvat kipinöivät jazzyhtyeen käsittelyssä sinfonisiksi kohtauksiksi. Yhtye julkaisee debyyttialbuminsa lokakuussa 2023 Flame Jazz Recordsin kautta. Vannesluomaa säestävän pianotrion lisäksi konsertissa kuullaan Sampo Kasurista alttohuilussa, tenorisaksofonissa ja klarinetissa.

Josefiina Vannesluoma - laulu ja sävellys
Nathan Francis - kontrabasso
Mikael Myrskog - piano
Ville Luukkonen - rummut
Sampo Kasurinen - puhaltimet

Perjantai 8.12.

espoo

April Jazz Club: Sami Saari & Jazzpojat,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo8.12. Klo 18:00

keikka

25/20€ + toimitusmaksut.

Klo 17.30 - ovet
Klo 18.00 - Ebeli Show
Klo 19.00 - Sami Saari & Jazzpojat

April Jazz Clubin jouluspesiaalissa kohtaavat huikea Sami Saari & Jazzpojat sekä Grill It!-ravintolan notkuva joulupöytä.

Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta.

Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies ja on siitä syystä koonnut yhtyeen, jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa.