Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keikat kaupungista espoo

Perjantai 23.8.

espoo

Outsider Art Festival: Salonen-Gustavson-Gröhn,Sellosali, espoo23.8. Klo 19:00

Liput 20/14,50€ + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Outsider-taiteen tekijöille äänen antava Outsider Art Festival saapuu Sellosaliin ryminällä, kun esiintymään saapuu uuden levynsä 3 x 3 -julkaisua juhliva suomalaisen urkutaiteen superkokoonpano Salonen-Gustavson-Gröhn. Kolmen Hammond-sähköurun kokoonpano soittaa groovaavaa rytmimusiikkia todella suurella urkusoundilla.

Kalle Salonen on suomalainen groovejazz-muusikko ja säveltäjä, jonka pääinstrumentti on Hammond-urut. Salonen valittiin vuonna 2023 Outsider Art Festivalin OAF Akatemian taiteilijaksi kuuden kuukauden työskentelyjaksolle. Salosen kanssa Hammondeja lavalla hivelee kaksi pitkän linjan konkaria: Wigwam-yhtyeestä tuttu legenda Jukka Gustavson ja mm. J. Karjalaisen yhtyeessä soittava taituri Pekka Gröhn. Kolmen urkurimestarin poikkeuksellista yhteissoundia täydentävät Teuvo Merkkiniemi (basso), Hannu Pikkarainen (rummut), Antero Priha (trumpetti), Panu Syrjänen (saksofoni).

Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa
Konsertti järjestetään numeroimattomalla katsomolla. Pieni määrä maksa mitä haluat -lippuja myynnissä ovella.

Keskiviikko 11.9.

espoo

Mortality + 5th Season,Sellosali, espoo11.9. Klo 19:00

5th Season

Mortality

Liput 27,50 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Progressiivisen rockin ja jazzin kahden kotimaisen huippuryhmän yhteiskonsertti on samalla levyjulkkari, jossa päästään nauttimaan upouudesta musiikista. Vuoden 2020 Jazz-Emma -ehdokas, Mortality-nimeä kantava kollektiivi tuo yhteen suomijazzin kärkinimet konseptialbumin sateenvarjon alle, kun taas 5th Season jatkaa kunniakkaasti Wigwamin ja Tasavallan Presidentin jalanjäljissä kotimaisen progen soihdunkantajana.

Mortality juhlistaa Sellosalin konsertissa odotetun uuden albuminsa Mortality vol.II julkaisua. 5th Season puolestaan soittaa materiaalia keväällä 2023 julkaistulta esikoisalbumiltaan, jonka kansainvälisenä tähtivieraana kuultiin Pink Floydin riveissä -80 ja 90-luvulla esiintyneen Durga McBroomin upeaa laulua.

5th Season
Tapio Ylinen, kitara, laulu
Mikko Löytty, basso
Arto Piispanen, koskettimet
Jani Auvinen, rummut

Mortality
Manuel Dunkel, tenorisaksofoni
Max Zenger, alttosaksofoni
Mikko Pettinen, trumpetti
Mikko 'Gunu' Karjalainen, trumpetti
Johannes Granroth, kitara
Tapio Ylinen, kitara
Mikael Myrskog, koskettimet
Jori Huhtala, kontrabasso, sähköbasso
Mika Kallio, rummut

Torstai 26.9.

espoo

Mikko Innanen + Espoo Big Band + Selma Savolainen,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo26.9. Klo 19:00

Espoo Big Band

(+ Mikko Innanen, Selma Savolainen)
keikka

Kansainvälisesti menestynyt ja useaan otteeseen urallaan palkittu saksofonisti Mikko Innanen on sovittanut konsertillisen valikoituja uusia ja vanhoja sävellyksiään jazzorkesterille. Konsertin laulusolistina vierailee kovassa nosteessa oleva, tänä vuonna Jazz-Emmalla palkittu Selma Savolainen. Espoo Big Bandia johtaa Marzi Nyman.

Mikko Innanen on yksi tämän päivän suomalaisen jazzin kulmakivistä. Alkujaan Loviisan kaupungin soittokunnan ja Porvoon maalaiskunnan big bandin kasvatti on ollut Espoo Big Bandin jäsen vuodesta 2005 lähtien. Hän haluaa teoksillaan tuoda esille yhdessä tekemisen ja yhteen hiilen puhaltamisen riemua ja sitä, miten big band -musiikki voi edelleen olla yhtä aikaa vahvasti perinteessä kiinni ja tuoretta. Innovatiivinen saksofonisti ja säveltäjä on luonut menestyksekkään uran myös Suomen rajojen ulkopuolella. Innasen diskografia kattaa likimain 80 albumia ja hän on esiintynyt lähes 40 maassa. Jazzliiton Yrjö-palkinnon lisäksi hän on saavuttanut kotimaassa muun muassa neljä Jazz-Emmaa. Vuonna 2022 Mikko Innanen valittiin yhdysvaltalaisen jazzlehti DownBeatin kriitikoiden äänestyksessä baritonisaksofonistien Rising Star -kategorian voittajaksi. Hän oli myös ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi vuonna 2011.

Laulaja-säveltäjä Selma Savolaisen ensimmäinen sooloalbumi ”Horror Vacui” valittiin helmikuun Emma Gaalassa vuoden jazzalbumiksi. Helsingin Sanomissa Selmaa on ylistetty tekijänä, joka on nostanut suomalaisen vokaalijazzin uudelle tasolle, ja hän on saanut myös Pori Jazzin Rising Talent -tunnustuspalkinnon. Savolaisen englanninkielisissä sävellyksissä kuuluu modernin jazzin lisäksi vaikutteita indiepop-rockista.

Espoo Big Band (EBB) on yksi Suomen suurten jazzorkestereiden valioista. EBB on tehnyt kunnianhimoista ja pitkäjänteistä työtä suomalaisen jazzmusiikin hyväksi jo yli 40 vuoden ajan. EBB tunnetaankin erityisesti uuden kotimaisen musiikin tuotannoistaan. Orkesterin riveissä on kasvanut lukuisia kotimaisia huippumuusikoita kuten Iiro Rantala, Lenni-Kalle Taipale, Jukka Eskola, Jarmo Saari sekä nykyisin orkesteria johtava Marzi Nyman. 

Mikko Innanen, saksofonit, sävellykset ja sovitukset
Selma Savolainen, laulu
Marzi Nyman, kapellimestari
Espoo Big Band

Mikko Innanen + Espoo Big Band + Selma Savolainen
Louhisali, Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo)
To 26.9.2024 klo 19

  • Ovet saliin avataan klo 18.30

  • Kesto noin 1 h 15 min, ei väliaikaa

  • Numeroimattomat paikat

  • Salissa ravintolapalvelut, rajattu anniskelualue K-18, ikärajattomia paikkoja salin yläosassa

Liput 31/26 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi

 

Keskiviikko 2.10.

espoo

VIRTA

D.O.P.A.

Liput 27,50 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Erik Fräkin, Antti Hevosmaan ja Heikki Selamon muodostama VIRTA tunnetaan elämyksellisistä keikoistaan sekä omintakeisesta äänipaletistaan, jota on vaikea ahtaa yhteen tyylilokeroon. Bändin uniikki tapa yhdistellä ambienttia elektronista musiikkia pohjoismaiseen jazzperinteeseen, post-rockiin ja psykedeliaan on vailla vertaansa.

Kitarataituri Timo Kämäräinen on perustanut uuden bändin jazzpiireistä tunnettujen pianisti Alexi Tuomarilan ja rumpali Tuomas Timosen kanssa. D.O.P.A.:n tyyli paljastaa jäsentensä historiasta rockia, jazzia, progea ja elektropoppia.

Torstai 3.10.

espoo

Pauli Lyytinen + Jacky Molard & François Corneloup quartet,Sellosali, espoo3.10. Klo 19:00

Pauli Lyytinen

Jacky Molard & François Corneloup quartet

Liput 27,50/22 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Vapaat äänet ja Etnosoi! yhdistävät voimansa kiehtovassa matkassa jazzin ja etnon välillä.

Illan aloittaa laaja-alainen saksofonisti Pauli Lyytinen, joka vie sooloprojektissaan soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solistinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Lyytinen loihtii kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein väritettynä, välillä täysin akustisesti. Lyytisen toinen sooloalbumi Lehto | Korpi julkaistaan syksyllä 2024.

Entre les terres – Maiden välillä, julistavat väliajan jälkeen viulisti Jacky Molard ja saksofonisti Francois Corneloup uudessa yhtyessään. Molard on yksi Bretagnen kansanmusiikin keulahahmoista, joka on pitkään raivannut tilaa perinteen uudistamiselle. Corneloup puolestaan on ranskalaisen jazzkentän oman tiensä kulkija, arvostettu improvisoidun musiikin käsityöläinen. Molemmat säveltävät värikkäitä kappeleita kvartetille, johon kuuluvat heidän lisäkseen nykyklassisen musiikin lahjakas tulkki, klarinetisti Catherine Delaunay, sekä useilta Suomen-vierailuiltaan tutuksi tullut sellovirtuoosi Vincent Courtois.

Aikataulu:
Klo 19 Pauli Lyytinen
Klo 20 Jacky Molard & François Corneloup quartet

Yhteistyössä Sellosali, Maailman musiikin keskus ja Vapaat äänet
Kiertuetuki: Suomen Jazzliitto, Ranskan Instituutti Suomessa

Keskiviikko 9.10.

espoo

Aki Rissanen Hyperreal,Sellosali, espoo9.10. Klo 19:00

Aki Rissanen Hyperreal

Liput 25/20 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Korkeatasoisen kotimaisen ja kansainvälisen jazzin tarjonta Sellosalissa jatkuu myös syksyllä 2024. Nyt vuorossa on palkitun pianistin ja säveltäjän Aki Rissasen uuden triokokoonpanon Hyperrealin konsertti.

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – Hyperreal-yhtyeen musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttavalla Aki Rissasella ja Euroopan tärkeimpiin trumpetisteihin lukeutuvalla Verneri Pohjolalla on pitkä yhteinen musiikillinen historia takanaan, ja he ovat soittaneet usein myös kahdestaan. Rissanen on niin ikään soittanut duona ruotsalais-turkkilaisen rumpalin, pasunisti Nils Langrenin yhtyeestä tunnetun Robert Ikizin kanssa. Uudessa kokoonpanossa kahdesta duosta syntyy trio, joka yhdistelee häpeilemättömän kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, Lähi-idän soittimia ja rytmejä, elektroniikkaa sekä 1990-luvun alun breakbeatteja.

Aki Rissanen, koskettimet, sävellykset
Verneri Pohjola, trumpetti
Robert Ikiz, rummut

Perjantai 1.11.

espoo

Johanna Försti: Welcome to Motown!,Sellosali, espoo1.11. Klo 19:00

Liput 33 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Suomen sielukkain naissolisti Johanna Försti sekä trumpetisti Jukka Eskolan johtama, eturivin muusikoista koostuva 6-henkinen huippuyhtye vievät kuulijat vauhdikkaalle matkalle soulmusiikin sielukkaaseen sykkeeseen. Illan aikana kuullaan Motownin suurimpia hittejä kuten Martin Gayen "What's going on", Lionel Richien "Hello" ja Supremesien "You can't hurry love". Luvassa on siis syvää ja viihdyttää soulia upeaäänisen Johanna Förstin johdolla!

Johanna Försti, laulu ja kitara
Jukka Eskola, trumpetti ja taustalaulu
Aleksi Ahoniemi, saksofonit ja taustalaulu
Pope Puolitaival, saksofonit, taustalaulu ja keyboard
Tuomas Metsberg, kitara ja taustalaulu
Eeva Koivusalo, sähköbasso ja taustalaulu
Ville Pynssi, rummut

Keskiviikko 27.11.

espoo

Hot Heros feat. Iro Haarla,Sellosali, espoo27.11. Klo 19:00

Liput 25/20 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

"Luonnon tulee pysyä erämaana, koska se kertoo mitä olemme ja mitä meidän tulee olla." - Sakari Topelius

Kuten kirjailija ja runoilija Sakari Topelius (1818-1898) kehottaa vaalimaan koskematonta luontoa ja etsimään luonnosta syvempää yhteyttä elämään, niin tekee myös folkjazz-trio Hot Heros. Saksofonisti Sami Sippolan ja basisti Ville Rauhalan sävellysten maisema on lumoava, melodinen; usein seesteinen, mutta sen ytimessä virtaa kiihkeä sisäinen liekki. Yhtyeen musiikki kutsuu hengittämään ja kuulemaan metsän ääniä. Pianisti/säveltäjä Iro Haarlan eleganssi tuo orkesteriin loistokkuutta ja maadoittaa soittoa vahvasti pohjoismaisen improvisoidun ja luontoyhteydestä ammentavan musiikin perinteeseen.

Iro Haarla, piano
Sami Sippola, tenorisaksofoni
Ville Rauhala, kontrabasso
Janne Tuomi, rummut