Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keikat kaupungista turku

Sunnuntai 4.12.

turku

The Legendary Count Basie Orchestra,Turun konserttitalo, turku4.12. Klo 19:00

The Count Basie Orchestra

Riku Niemi Orchestra

Liput 86 € / 68 €

Legendaarinen The Count Basie Orchestra konsertoi johtajanaan trumpetisti Scotty Barnhart ja solistinaan Carmen Bradford. Konsertin aloittaa 25-henkinen Riku Niemi Orchestra, ja illan pääesiintyjä nousee lavalle väliajan jälkeen.

The Count Basie Orchestraa pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä jazzorkestereista. Pianisti ja orkesterinjohtaja William James "Count" Basien (1904–1984) vuonna 1935 perustamasta kokoonpanosta on muodostunut synonyymi erityisen laadukkaalle ja svengaavalle rytmimusiikille. Orkesterin tarina jatkuu täysin poikkeuksellisesti edelleenkin, 38 vuotta sen perustajan kuoleman jälkeen. Trumpetisti Scotty Barnhart on johtanut The Count Basie Orchestraa vuodesta 2013 alkaen. Konsertin solistiksi saapuvan Carmen Bradfordin Count Basie kiinnitti orkesterinsa vakituiseksi laulusolistiksi alun perin vuonna 1983.

Konsertin kesto on noin 2 h 30 min, sis. väliajan.

Maanantai 5.12.

turku

Vapaat äänet: Designers,Mestarinkadun sali, turku5.12. Klo 19:00

Designers (www)

keikka

Designers tuo jazzin uutta arkkitehtuuria Turkuun! 
Ranskalais-australialais-suomalainen trio kuullaan Turussa Mestarinkadun konserttisalissa maanantaina 5.12.2022. 

Vapaat äänet -agentuurin syksyn 2022 konserttisaja Mestarinkadun salissa päätyy maanantaina 5.12. monikansallisen Designers -jazztrion esiintymisellä. Basisti Joachim Florentin luotsaama Designers on uusi Ranskassa syntynyt yhtye, jonka minimalistinen ja samaan aikaan täyteläinen sointi rakentuu kolmen tasavahvan, luovasti improvisoivan artistin yhteistyöllä. Florentin mukana ovat pianisti Aki Rissanen ja australialainen rumpali Will Guthrie. We Jazz julkaisee yhtyeen esikoislevyn ja kutsuu sen esiintymään We Jazz 2022 -festivaalilla 1.12. Vapaat äänet järjestää triolle kiertueen tämän Helsingin konsertin ympärille. 

Designers (FIN-AUS-FR)
Aki Rissanen piano
Will Guthrie rummut
Joachim Florent kontrabasso, sävellykset

“Designers”  albumi We Jazz Recordsilla
https://wejazzrecords.bandcamp.com/album/designers

Maanantai 5.12.2022 klo 19
Mestarinkadun konserttisali
Mestarinkadun konserttisali / Turun konservatorio ja musiikkiopisto
Mestarinkatu 2, 20810 Turku
Liput 20 euroa

“Kontrabasisti Joachim Florent on suuri melodikko, joka tarjoilee meille ihailtavasti rakennettua, tarkkaa ja lumoavaa musiikkia. Tässä omaperäisessä projektissaan hän muistelee Bill Evansin välityksellä tapahtunutta ensikohtaamistaan jazzin kanssa ja välineenään hän käyttää jazzin perustyökalua, pianotrioa. Hän käy etsimään uutta salattua maaperää kahden eurooppalaisen jazzin vahvan persoonan kanssa: pianisti Aki Rissasen, jolla on matkassaan painava salkku klassista osaamista ja erityinen rytmitaju, sekä australialaisen Will Guthrien, yhden tämän hetken luovimmista rumpaleista.”
Le Cratère – Scène Nationale d’Alès

Joachim Florent on tullut Suomessa tutuksi jo 2015. Hän kiersi Suomea L’impérial Quartet- ja L’impérial Orphéon -yhtyeiden kanssa. Aivan äskettäin häntä kuultiin Aki Rissasen kanssa GRIO-orkesterissa, joka valloitti yleisön Tampere Jazz Happeningissa 2022.

Pianisti Aki Rissanen on keskittynyt viime vuodet kansainväliseen uraansa ja jakaa tällä hetkellä aikansa Suomen ja Ranskan välillä. Hän on julkaissut omalla nimellään viisi levyä brittiläisellä Edition Recordsilla. Rumpali Will Guthrie on muuttanut Australiasta Ranskaan 16 vuotta sitten ja on aktiivinen ranskalaisella improvisoidun musiikin kentällä. Hän on tunnettu luovista sooloesityksistään ja johtaa omaa gamelanyhtyettään Nist Nah.

 


Kiertueen tuotanto: Stellar Music
Kiertueen buukkaus ja managerointi: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti-Ville de Nantes, Spedidam

Lauantai 10.12.

turku

Flame Jazz: Vilkka Wahl KAIHO feat. Jure Pukl & Simon Moullier (FI/SI/FR/US),Move-sali, turku10.12. Klo 19:00

Jure Pukl – tenorisaksofoni
Simon Moullier – vibrafoni
Vilkka Wahl – kitara
Danny Ziemann – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

KAIHO on turkulaislähtöisen kitaristi-säveltäjä Vilkka Wahlin uusin kokoonpano. Itävallan Wienissä koottu yhtye saa levytyskiertueelle mukaansa New Yorkissa vaikuttavan huikean ranskalaisvibrafonisti Simon Moullierin ja palkitun slovenialaisen saksofonisti Jure Puklin. Kompista vastaavat Euroopassa nousujohteista uraa tekevä rumpali Jonatan Sarikoski ja mm. Jorge Rossyn ja Wolfgang Muthspielinkin riveistä tuttu basisti Danny Ziemann.

Yhtyeen nimi viittaa liiderinsä suomalaisiin juuriin ja melankoliaan, joka suomalaiseen taiteeseenkin usein heijastuu. Melankoliaan liitetään usein menetyksen tai tyhjyyden tunne, mutta se voidaan kokea myös puhdistavana kokemuksena, jonka jälkeen ihminen voi avautua ja herkistyä tunteidensa äärellä. Tällaisena hetkenä voi syntyä esimerkiksi runon, kuvan tai sävellyksen siemen.

Wahlin sävellyksissä jazzmusiikin traditio ja rytminen ilmaisu yhdistyvät moninaisiin vaikutteisiin länsimaisesta taidemusiikista rockiin, musiikillisen kaleidoskoopin tavoin. Luvassa on tiukkaa svengiä ja solistista tykittelyä, ja toisaalta syviä sointuja ja aavoina aukeavia musiikkimaisemia.

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €