Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 8.4.

lappeenranta

Niitty- & Kytömäki ja Kuningasten Kunnioiksi -ensemble,Kulttuuritila Nuijamies, lappeenranta8.4. Klo 20:00

keikka

Liput 16€ ja 14€ (Kulttuuritila Nuijamiehen jäsenet, Etelä-Karjalan Osuuspankin omistajajäsenet, opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset) myynnissä Livetossa ja Bar Nuijassa. Varauduthan todistamaan alennusoikeutesi lipun tarkistuksen yhteydessä.

Niitty- & Kytömäki ja Kuningasten Kunnioiksi -ensemble juhlii debyyttilevynsä julkaisua sydämellä sävelletyn ja musiikillista moniulotteisuutta tarjoilevan konsertin myötä. Niitty- & Kytömäki on levyttänyt kokonaisen albumin suomalaista klassikkorunoutta Kalevalasta, Kantelettaresta, Uuno Kailaalta ja Saima Harmajalta uusin sävellyksin. Vahvat ja vaikuttavat tekstit pääsevät uudenlaiseen valokeilaan, sillä musiikillisia sävyjä on kuultavissa mm. latin-, vintage-, cabaree- artrock- ja nu-jazzista, runojen sisällön ja rytmiikan ehdoilla sekä.

Kokonaisuus loihtii elämyksellisen mystisen ja aistikkaan maailman ja tarjoaa kuulijoilleen jotain ainutlaatuista. Tule kokemaan, näkemään ja kuulemaan musiikillinen ja lyyrinen kurkistus suomalaisiin syntyjuuriin.

Kokoonpano koostuu lappeenrantalaisista ja imatralaisista ammattilaismuusikoista. Kokoonpanon rivistöstä saatat bongata tuttuja taitajia Lappeenrannan kaupunginteatterin, Imatran kaupunginteatterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Rakuunan soittokunnan, Jyväskylä big bandin ja monien muiden arvostettujen kokoonpanojen rivistöistä. Muusikoiden keikkahistoriasta löytyy esiintymisiä ympäri maailmaa, Fidzin saarilta Japaniin. Ehkäpä juuri siksi konsertissa ja levylläkin kuullaan maukkaita maailman mausteita.

Vierailijana konserteissa kuullaan myös saksofonitaituri Esa Niivaa, joka esiintyy levyllä kahdessa kappaleessa.

Laulu Mariina Niittymäki
Piano/koskettimet Inari Kytömäki
Saksofoni Esa Niiva
Kitara Jarkko Palokas
Kontrabasso Simo Kärki
Rummut Tommi Taavila