Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 6.4.

helsinki

Kathrine Windfeld (DK) & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Musiikkitalo, Paavo-sali, helsinki6.4. Klo 13:00

UMO Helsinki Jazz Orchestran pääsiäistraditiot jatkuvat kiirastorstain päiväkonsertilla Musiikkitalossa ja pitkäperjantain iltakonsertilla Mikael Agricolan kirkossa. Orkesteri on konsertoinut Silent Music -teemalla jo yli 20 vuoden ajan, ja konserteista on muodostunut myös kuulijoille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista.

Tänä pääsiäisenä UMO marssittaa orkesterin eteen uuden eurooppalaisen jazzsukupolven edustajan, tanskalaisen pianistin, säveltäjän ja yhtyeenjohtajan Kathrine Windfeldin (s. 1984). Windfeldia pidetään yhtenä tämän hetken jännittävimmistä ja virkistävimmistä uusista skandinaavisista jazzsäveltäjistä, jonka teoksissa kuuluu paitsi lahjakkuus, myös intohimo musiikkiin. Konserteissa kuullaan Windfeldin sävellyksiä ja sovituksia sekä uusi tilaussävellys UMOlle. Windfeld itse johtaa orkesteria pianon takaa.

Windfeldin sävellykset ovat usein tarinallisia, sillä hän haluaa musiikkinsa olevan helposti lähestyttävää myös niille, jotka eivät ole aiemmin kuunnelleet jazzia tai innostuneet siitä. The Guardian kuvailee Windfeldin tuotantoa harvinaiseksi yhdistelmäksi herkkyyttä ja voimaa, runollisia balladeja ja räjähtäviä sovituksia.

Rising Stars Jazz Awardilla vuonna 2020 palkittu Windfeld on kysytty säveltäjä- ja kapellimestarivieras. Hän on saanut big band -sävellyksillään ja levytyksillään lukemattomia palkintoja ja ylistäviä arvioita kansainvälisissä julkaisuissa, kuten Downbeat, Le Monde ja Jazzthing. Omaa nimeään kantavan big bandin lisäksi Windfeld on levyttänyt ja tehnyt yhteistyötä nimekkäiden eurooppalaisten isojen orkesterien kanssa, kuten hr-Bigband, Bohuslän Big Band ja Danish Radio Big Band sekä jakanut lavan mm. Mike Sternin ja Seamus Blaken kanssa. www.windfeldmusic.dk

Ticketmaster.fi 9,50 €
Musiikkitalon lipunmyynnistä 8 €
Hinnat sis. palvelumaksun

Kesto n. 75 min, ei väliaikaa.

”Undoubtedly one of the rising stars of the European jazz scene.” Soul & Jazz & Funk

”In addition to being full of energy, this project is carried by a faultless writing and the outcome is
excellent. What Kathrine Windfeld offers is of very high quality.” Citizen Jazz

“Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band.” Jazzwise Magazine

Musiikkitalon konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiseen AUF-sarjaan jota tuotetaan yhteistyössä Musiikkitalon kanssa. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin.

Kuva: Stephen Freiheit

Manala Afterwork Jazz feat. Mathias Sandberg,Ravintola Manala, helsinki6.4. Klo 17:00

keikka

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin! Vieraana kitaristi Mathias Sandberg.

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut
Mathias Sandberg - kitara

pori

Validi Karkia -klubi: Jeff Berlin Quartet (USA/IL /CL),Studio Hilkka, pori6.4. Klo 19:00

Jeff Berlin Quartet

Liput 49€
Lippuvaraukset ja tiedustelut: kukkesand@hotmail.com

Carlos Santanan, Jaco Pastoriuksen ja Geddy Leen ylistämä basistihirmu Jeff Berlin ensi kertaa Suomeen omalla yhtyeellä

Tammikuussa 70v. täyttänyt maailman arvostetuimpien sähköbasistien joukkoon kuuluva Jeff Berlin tuo kvartettinsa ensimmäistä kertaa Suomeen. Hän esiintyy Porissa Validi Karkia -klubilla Studio Hilkassa. Jeff Berlinin pitkä ura pitää sisällään nipun soololevyjä sekä jäsenyyksiä John McLaughlinin, John Abercrombien, Allan Holdsworthin ja Bill Brufordin yhtyeissä. Jopa Eddie Van Halen pyysi Jeffiä aikoinaan liittymään Van Haleniin, kunnia josta Berlin kieltäytyi. Jeff vastasi kyllä Yes-miesten Jon Andersonin, Rick Wakemanin ja Steve Howen pyyntöön tulla tuuraamaan sairastunutta Chris Squirea kiertueelleen.

Jeff Berlinin viimeisin oma levy Jack Songs on vuonna 2022 julkaistu kunnianosoitus Cream-basisti Jack Brucelle. Uskomattoman tähtikaartin omaavalla levyllä vierailevat Sammy Hagar, Alex Lifeson, Geddy Lee, Gregg Bissonette, Gary Husband, Eric Johnson, Ron "Bumblefoot" Thal, Scott Henderson, Marcus Miller, Ron Carter, Tony Levin, Nathan East, Mark King, Billy Sheehan ja Johnny Hiland.

Yksi tärkeimmistä alan pedagogeista, Jeff on perustamansa The Players School of Music -musiikkikoulun lisäksi tunnettu Guitar Player ja Bass Player - lehtiin kirjoittamistaan kolumneista, opetusvideoistaan sekä ympäri maailmaa pitämistään luennoista ja instrumenttiklinikoista. Alan lehtien vuosiäänestyksissä hänet onkin rankattu useana vuonna maailman parhaaksi jazzbasistiksi.

Jeff Berlin on vieraillut Suomessa ainoastaan kerran aikaisemmin, jolloin hän soitti Keitelejazzissa kitaristi John Abercrombien yhtyeessä vuonna 2009.

Jeff Berlin, sähköbasso
Asaf Sirkis, rummut
Jorge Vera, piano
Emilio García, sähkökitara