Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 2.4.

helsinki

SunJazz: Mathias Sandberg trio,Tenho Restobar, helsinki2.4. Klo 19:00

Mathias Sandberg trio

Vapaa pääsy

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Mathias Sandbergin debyytti-soololevy The Doctor (2020) on saanut ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia ja sitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa. Sandbergin pitkään odotettu uusi triolevy The Captain julkaistaan maaliskuussa 2023. Levynjulkaisukonserteissa kuullaan trion omalaatuista "hard swingin', groovy & soulful jazz" -sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

Mathias Sandberg, kitara
Zacharias Holmkvist, kontrabasso
Stefan Brokvist, rummut

petäjävesi

Petäjäveden jazzklubi: Aili Ikonen,Auditorio Miilu, petäjävesi2.4. Klo 16:00

keikka

Liput 20/15€

Suomen arvostetuimpiin laulajiin kuuluva Aili Ikonen nousee uunituoreen albumin saattelemana keväällä esiintymislavoille oman yhtyeensä kanssa. Vahvana tulkitsijana ja rohkeana lauluntekijänä tunnetun Ikosen neljäs soololevy Helposti palavaa julkaistiin helmikuussa.

Upeaäänistä ja karismaattista Aili Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin huippuartistien rinnalla kuin maineikkaiden orkesterien solistina. Hänet tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä. Ikonen on luotsannut omaa luottokvintettiään jo yli kymmenen vuoden ajan ja tehnyt yhtyeen kanssa viisi levyä.

Uusin albumi on edellisten tapaan vahvan elämänmakuinen, pohtien oman paikan hahmottamista tässä ajassa ja eri rooleissa: ihmisenä, naisena, osana yhteiskuntaa, osana suurempaa jatkumoa sekä osana sukupolvien ketjua.