Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 20.4.

helsinki

Manala Afterwork Jazz,Ravintola Manala, helsinki20.4. Klo 17:00

keikka

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin!

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut

UMO Helsinki Jazz Orchestra plays Ellington Suites,Malmitalo, helsinki20.4. Klo 19:00

1950-luvun loppu ja 1960-luvun alku oli Duke Ellingtonin hänen luovan kumppaninsa Billy Strayhornin tuotteliaan sävellys- ja sovitusuran kultakautta. Samaan aikaan Ellingtonin nimeä kantava orkesteri eli parasta aikaansa, kun lahjakkaat uudet kyvyt ja kokeneet veteraanit yhdistivät taitonsa. Lopputuloksena oli tiukka ja svengaava huippukokoonpano, joka muistetaan edelleen.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on vuosien varrella soittanut paljon Ellingtonin tuotantoa. Pähkinänsärkijästä on syntynyt vuosittainen jouluperinne, jota odottaa niin orkesteri kuin sen yleisökin. Tässä konsertissa UMO jatkaa Duke Ellington Orchestran kultakauden tutkimista pääkapellimestarinsa ja taiteellisen johtajansa Ed Partykan johtamana.

Hieman vähemmän kuultu Peer Gynt oli alun perin Edvard Griegin sävellys Henrik Ibsenin näytelmään. Se kertoo kuvitteellisen Peer Gynt -nimisen henkilön mielikuvituksellisista seikkailuista ja elämästä. Ellingtonin ja Strayhornin jazzinnos vuodelta 1960 herätti aikanaan kiivasta keskustelua kriitikoiden ja yleisön keskuudessa, paheksunnasta ylistykseen. Oli miten oli, viisiosainen teos on aikakautensa aitoa, nautittavaa big band -jazzia upeine soolo-osuuksineen.

Such Sweet Thunder vuodelta 1957 nostetaan usein Ellingtonin ja Strayhornin yhteistyön kohokohdaksi. Se on kaksikon kaksitoistaosainen sävellys, joka ammentaa inspiraatiota William Shakespearen luomista rikkaista henkilöhahmoista, tilanteista ja lausahduksista.

Konsertin kesto 1 h, ei väliaikaa.

Lippu.fi
Peruslippu 24,50 €
Eläkeläinen 20 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 10 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus)

Helmi Antila Quartet,Tenho Restobar, helsinki20.4. Klo 19:00

keikka

Vapaa pääsy

Helmi Antila (s. 2000) on viulisti, pianisti ja laulaja-lauluntekijä Helsingistä. Hän esittää tuoreen yhtyeensä kanssa omia suomenkielisiä jazz-, pop- ja soul-vaikutteisia sävellyksiään. Kokoonpanon jäsenet ovat tuttuja mm. yhtyeistä Peela , Honey B.& T.Bones ja Saimaa. Helmi Antila Quartetin debyyttikeikalla kuullaan kappaleita, joiden teemoina esiintyy luonto, rakkaus, ihmissuhteet sekä nuoruus.

Helmi Antila - laulu, piano
Mikko Antila - vibrafoni, perkussiot
Tuomo Purhonen - basso
Mooses Kuloniemi - rummut

jyväskylä

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Mikko Gunu Karjalainen,Ravintola Poppari, jyväskylä20.4. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

Jazz Jkl Collective ja trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen esittävät tribuutin trumpetisti Roy Hargrovelle. Luvassa on verevää ja ajattomasti svengaavaa jazzia, kun mm. Turku Jazz Festivalin vuoden taiteilija tulkitsee vain 49-vuotiaana menehtyneen modernin jazzlegendan musiikkia.

Suomen kysytyimpiin trumpetisteihin kuuluva Mikko Gunu Karjalainen on johtanut omia kokoonpanojaan (mm. Mikko Karjalainen Fellowship Quintet ja Gunu's Thang), soittanut jakaen lavan lähes jokaisen kotimaisen jazzmuusikon kanssa ja esiintynyt mm. Kenny Garrettin, John Scofieldin, Jukkis Uotilan, Jeff "Tain" Wattsin, Jerry Bergonzin ja Dave Kikoskin kanssa.

Trumpetisti Roy Hargrove (1969-2018) oli vuosituhannen vaihteen arvostetuimpia jazzmuusikkoja. Sielukas ja monipuolinen trumpetisti menestyi myös toimimalla sujuvasti eri genreissä: jazz, hiphop ja soul elävät sopusoinnussa hänen musiikissaan. Sydänkohtaukseen kuollut Hargrove tuli tunnetuksi yhteistyöstään mm. Erykah Badun, Herbie Hancockin, D'Angelon, Dianne Reevesin ja Joe Hendersonin kanssa.

salo

Martti Vesala Soundpost Quintet @SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo20.4. Klo 19:00

keikka

Liput 12 € - 18 €

Martti Vesala Soundpost Quintetin kolmas albumi Landmarks julkaistiin 4.11.2022 saksalaisella Ozella Music –levymerkillä. Kolmannella levyllään kvintetti yhdistelee entistä rohkeammin modernin jazzin rytmistä kieltä, pohjoismaisen jazzin soundeja sekä improvisoidun musiikin sävyjä raikkaaksi äänimaailmaksi, jossa maamerkkeinä toimivat Martti Vesalan vahvat sävellykset.

Levyn musiikki on syntynyt elämän taitekohdassa, jossa luopuminen vanhasta tutusta ja rohkeuden kerääminen kohti uutta olivat avainkokemuksina inspiroimassa sävellystyötä. Albumi käsitteleekin etsimistä ja muutoksen voimaa. Kvintetin saumattomaksi hioutunut yhteissoitto sekä sen soittajien huikeat solistiset taidot kuljettavat kuulijan toiseen todellisuuteen, jossa jokainen sävel kurottaa kohti kartoittamatonta horisonttia.

Yhteistyössä: Salon kaupunki, MES

Martti Vesala Soundpost Quintet
Trumpetisti/ säveltäjä Martti Vesala
Saksofonisti Petri "Pope" Puolitaival
Pianisti Joonas Haavisto
Rumpali Ville Pynssi
Kontrabasisti Juho Kivivuori