Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Helmi Antila Quartet,Tenho Restobar, helsinki20.4. Klo 19:00

keikka

Vapaa pääsy

Helmi Antila (s. 2000) on viulisti, pianisti ja laulaja-lauluntekijä Helsingistä. Hän esittää tuoreen yhtyeensä kanssa omia suomenkielisiä jazz-, pop- ja soul-vaikutteisia sävellyksiään. Kokoonpanon jäsenet ovat tuttuja mm. yhtyeistä Peela , Honey B.& T.Bones ja Saimaa. Helmi Antila Quartetin debyyttikeikalla kuullaan kappaleita, joiden teemoina esiintyy luonto, rakkaus, ihmissuhteet sekä nuoruus.

Helmi Antila - laulu, piano
Mikko Antila - vibrafoni, perkussiot
Tuomo Purhonen - basso
Mooses Kuloniemi - rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Manala Afterwork JazzRavintola Manala, helsinki20.4. Klo 17:00

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin!

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut

UMO Helsinki Jazz Orchestra plays Ellington SuitesMalmitalo, helsinki20.4. Klo 19:00

1950-luvun loppu ja 1960-luvun alku oli Duke Ellingtonin hänen luovan kumppaninsa Billy Strayhornin tuotteliaan sävellys- ja sovitusuran kultakautta. Samaan aikaan Ellingtonin nimeä kantava orkesteri eli parasta aikaansa, kun lahjakkaat uudet kyvyt ja kokeneet veteraanit yhdistivät taitonsa. Lopputuloksena oli tiukka ja svengaava huippukokoonpano, joka muistetaan edelleen.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on vuosien varrella soittanut paljon Ellingtonin tuotantoa. Pähkinänsärkijästä on syntynyt vuosittainen jouluperinne, jota odottaa niin orkesteri kuin sen yleisökin. Tässä konsertissa UMO jatkaa Duke Ellington Orchestran kultakauden tutkimista pääkapellimestarinsa ja taiteellisen johtajansa Ed Partykan johtamana.

Hieman vähemmän kuultu Peer Gynt oli alun perin Edvard Griegin sävellys Henrik Ibsenin näytelmään. Se kertoo kuvitteellisen Peer Gynt -nimisen henkilön mielikuvituksellisista seikkailuista ja elämästä. Ellingtonin ja Strayhornin jazzinnos vuodelta 1960 herätti aikanaan kiivasta keskustelua kriitikoiden ja yleisön keskuudessa, paheksunnasta ylistykseen. Oli miten oli, viisiosainen teos on aikakautensa aitoa, nautittavaa big band -jazzia upeine soolo-osuuksineen.

Such Sweet Thunder vuodelta 1957 nostetaan usein Ellingtonin ja Strayhornin yhteistyön kohokohdaksi. Se on kaksikon kaksitoistaosainen sävellys, joka ammentaa inspiraatiota William Shakespearen luomista rikkaista henkilöhahmoista, tilanteista ja lausahduksista.

Konsertin kesto 1 h, ei väliaikaa.

Lippu.fi
Peruslippu 24,50 €
Eläkeläinen 20 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 10 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus)