Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Aleksi Heinola Quartetin levynjulkaisukonsertti,Liszt-instituutti, Unkarin kulttuurikeskus, helsinki21.4. Klo 18:00

Aleksi Heinola Quartet

keikka

Konsertti on ilmainen, käsiohjelma 10 € paikan päältä. Ilmoittauduthan to 20.4. klo 12 mennessä linkin https://forms.office.com/e/VLbGZ0Sj8A kautta.

Euroopan jazzelämän tunnustetut jazzmuusikot Gábor Bolla: tenorisaksofoni, Jukkis Uotila: piano, Daniel Franck: kontrabasso, Aleksi Heinola: rummut, eli Aleksi Heinola Quartet esittävät uuden levynsä musiikkia pe 21.4. klo 18 alkaen Liszt-instituutissa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki).

Aleksi Heinola on koonnut kvartettinsa kansainvälisistä nimekkäistä huippumuusikoista. Yhtyeen soundi on rikas, energinen, upean elegantti, soitossaan svengaavaa groovea ja muusikoiden välistä vuorovaikutusta. Kvartetin musiikilla on vahvat juuret 60-luvun ajattoman trendikkäässä hard bop -perinteessä, modernilla twistillä. Kokoonpanon ohjelmisto muodostuu omista sävellyksistä, sekä harvemmin kuulluista jazzklassikoista. Muusikoiden joustavuus ja huikea taidokkuus mahdollistavat musiikillisen repertuaarin laajuuden, mikä antaa yhtyeelle vapauden ja spontaaniuden tunteen tehdä jokaisesta konsertista ainutlaatuinen kokemus sekä muusikoille että yleisölle.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Rönkä & Sommer & AnderssonHakasalmen huvila, helsinki21.4. Klo 19:00

Rönkä & Sommer & Andersson

keikka

Artturi Rönkä: piano
Thommy Andersson: kontrabasso
Daniel Sommer: rummut

Tanskalaisrumpali Daniel Sommer ja suomalainen pianisti-säveltäjä Artturi Rönkä ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan välillä esiintyen sekä Suomessa että Tanskassa. Kaksikolta on vuonna 2021 julkaistu Varo-albumi, joka oli myös Emma-ehdokkaana jazzlevyjen sarjassa. Sommerin ja Röngän uusimmassa kokoonpanossa trion täydentää ruotsalainen basisti-säveltäjä Thommy Andersson, joka kuuluu Tanskan ja Ruotsin genrevapaan improvisoidun musiikin huippuihin. Trion musiikki koostuu vaihtelevien tunnelmien karakterikappaleista, jotka nojaavat vahvasti vapaaseen improvisaatioon.

Kuvat: Thommy Andersson – Torben Huss, Artturi Rönkä: Jori Huhtala, Daniel Sommer – Mattias Andersson

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 25/20/15 €