Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

What a Difference a Day Makes,Kangasala-talo, kangasala19.4. Klo 19:00

What a Difference a Day Makes

Liput alk. 25 €

Keskiviikkona 19.4.2023 klo 19 lavalle nousevat palkittu suomalainen jazzlaulaja Nina Mya sekä ruotsalainen huipputrumpetisti Peter AsplundWhat a Difference a Day Makes -konsertti on kunnianosoitus laulaja Dinah Washingtonille.

Dinah Washington (1924–63) oli suosittu laulaja ja pianisti, jonka voimallinen ääni sai inspiraatiota jo lapsuudessa gospelmusiikin puolelta. Hänen suurin läpimurtonsa oli kappale What a Difference a Day Makes, josta hänet palkittiin vuonna 1959 parhaan R&B-esityksen Grammylla.

Washingtonin syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi sata vuotta. Kuten Washingtonin musiikkitaustassa, myös Nina Myan vaikutteissa kuuluu jazzin lisäksi gospel sekä rhythm & blues. Konsertin ohjelmistossa kuullaan Dinah Washingtoniin vahvasti henkilöityviä suuria hittejä sekä tunnettuja ja harvinaisempia jazzstandardeja. Keskiössä on Washingtonin tarinan syväluotaava tuntemus sekä laulun sanoituksien vahva tulkinta.

Peter Asplund on tunnettu ja arvostettu ruotsalainen trumpetisti. Hän on tehnyt laajalti yhteistyötä monien muusikoiden ja laulajien kuten Viktoria Tolstoyn, Lisa Ekdahlin ja Bo Kaspers Orkesterin kanssa. Hänet on palkittu kaksi kertaa Gyllene Skivan (eng. Golden Disc) parhaan jazzalbumin palkinnolla.

Kokoonpano:
Nina Mya, laulu
Peter Asplund, trumpetti
Henri Mäntylä, piano
Jori Huhtala, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa kangasala

Ei muita keikkoja.