Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

jaZZanti-konsertti: Aki Rissanen Aleatoric,Hakasalmen huvila, helsinki19.4. Klo 19:00

Aki Rissanen Aleatoric

keikka

Aki Rissanen: piano
Robin Verheyen: saksofonit
Markku Ounaskari: rummut

Eclipse Musicin julkaisemat Aleatoric-trion albumit ovat musiikkia tässä hetkessä. Levyt on äänitetty improvisoiden, ensimmäisiin ottoihin luottaen. Tähän yhtyeen nimi viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta.

Hetken taikaan luottavat levyt Aleatoric ja Songs For Solstice esittelevät pianisti Aki Rissasen suomalais-belgialaisen trion, jossa mukana ovat saksofonisti Robin Verheyen ja rumpali Markku Ounaskari.

Kuvattu levyn tekemisen periaate ei kuitenkaan ole uusi, päinvastoin. Valtaosa jazzmusiikin historian suurimmista klassikoista on äänitetty nopeasti, päivässä tai kahdessa, ja ne vangitsevat lähes valokuvan lailla jonkin maagisen hetken kyseisen yhtyeen tai muusikon kehityksessä. Aleatoric on tästä oiva esimerkki. Se on uutta, raikasta, mutta pohjimmiltaan ja tekotavaltaan syvällä jazzin traditiossa.

Nykyään Ranskassa paljon vaikuttava pianisti Aki Rissanen on kotimaisen jazzin kiinnostavimpia keskipolven jazzmuusikkoja. Omien kiiteltyjen soolo- ja yhtyeprojektiensa (neljä levyä Aki Rissanen Trion kanssa ja soolopianolevy brittiläiselle Edition Recordsille, Emma-palkinto parhaasta levystä 2017) ohella hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. Dave Liebmanin, Verneri Pohjolan, Rick Margitzan, Mikko Hassisen, Lauri Porran ja UMO Jazz Orchestran kanssa.

Rissasen pitkäaikainen yhteistyökumppani, saksofonisti Robin Verheyen edustaa niin ikään modernia kansainvälistä jazzmuusikkopolvea. Ranskassa asuva Verheyen tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen ilmaisuvoimaisena saksofonistina ja loistavana säveltäjänä. Belgialaislähtöinen muusikko työskentelee nykyään pääasiassa Euroopassa ja New Yorkissa mm. Marc Coplandin yhtyeessä. Rumpali Markku Ounaskari on eurooppalaisen jazzin merkittävimpiä rumpaleita. Legendaariselle ECM-levy-yhtiölle levyttävä Ounaskari tuo yhtyeen soundiin mittavan kokemuksen tuomaa syvyyttä.

Kuva: Piki Lappalainen

Akin kotisivut

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.