Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 31.10.

espoo

April Jazz Goes EMMA: Aki Rissanen,EMMA – Espoon modernin taiteen museo, espoo31.10. Klo 15:00

keikka

Lavalla pianisti Aki Rissanen, joka on eräs tämän hetken seuratuimmista jazzmuusikoistamme myös kansainvälisesti. Rissanen juhlistaa April Jazzin konsertissa kesällä 2021 ilmestynyttä soololevyään Divided Horizon. Konsertissa Rissanen soittaa flyygelin lisäksi ainutlaatuista Omniwerk-kosketinsoitinta, joka on yhdistelmä kahdesta historiallisesta kosketinsoittimesta: Leonardo da Vincin kehittelemästä jousisoittimesta viola organistasta ja barokin ajan luuttusoittimesta lautenwerkistä. Soittimia on maailmassa vain yksi kappale ja sitä ei ole kuultu jazzmusiikissa koskaan aikaisemmin.

Aki Rissanen, piano, Omniwerk

Sisäänpääsy museolipulla 0–12 €
Kesto n. 1h.

 

April Jazz: Ebeli in Concert,Café Louhi, espoo31.10. Klo 13:00

keikka

Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli täyttää tänä lukuvuonna 25 vuotta! Juhlakonsertissa lavalle pääsevät Ebelin nuoret ja lahjakkaat muusikot erilaisissa kokoonpanoissa. Mukana myös Ebelin huikeita alumneja!

Liput alk. 11,50/6,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €) / Lippu.fi
Kesto n. 1 h 15 min, ei väliaikaa.

April Jazz: Lenni-Kalle Taipale & Törkypojat feat. Jukka Perko,Café Louhi, espoo31.10. Klo 19:00

keikka

Lenni-Kalle Taipale esiintyi April Jazzeilla ensimmäisen kerran trionsa kanssa 25 vuotta sitten. Vaikuttavan artistiuransa aikana hän on soittanut lukemattomien tähtiesiintyjien rinnalla sekä esiintynyt monissa suosituissa tv-ohjelmissa kuten The Voice of Finland, Elämäni biisi sekä Bumtsibum. Lenni-Kallen 25-vuotista taiteilijauraa juhlistavassa April Jazzien päätöskonsertissa kuullaan hänen sooloalbumeiltaan tuttuja kappaleita, jotka saavat fuusiokäsittelyn erikoiskokoonpanon käsissä. Lenni-Kallen seuraan lavalle nousee Törkypojat-yhtye ja orkesterin täydentää vierailevaksi tähdeksi kutsuttu saksofonisti Jukka Perko, joka on palkittu muun muassa vuoden parhaasta jazzlevystä ja valittu vuoden parhaaksi jazzmuusikoksi.

Lenni-Kalle Taipale, koskettimet
Kasperi Kallio, koskettimet
Jukka Perko, saksofoni
Joonas Kaikko, rummut
Ossi Maristo, kitara
Osmo Ikonen, basso

Liput alk. 29/24 € + toimitusmaksu (alk. 1 €) / Lippu.fi
Kesto n. 1h30min, ei väliaikaa.

helsinki

SunJazz: Adele Sauros & Mikko Antila,Tenho Restobar, helsinki31.10. Klo 19:00

Adele Sauros

Mikko Antila

Sauros ja Antila esittävät omia jazz-sävellyksiään, jotka yhdistelevät pohjoismaisen jazzin melankoliaa ja amerikkalaisen jazzin traditiota. Toisiaan intensiivisesti kuunteleva duo improvisoi spontaanilla meiningillä.

pori

Validi Karkia -klubi #315: AINON,Porin Raatihuone, pori31.10. Klo 16:00

keikka

Showtime klo 16.00, ovet klo 15.30
Liput 20 €, ennakkovaraukset: kukkesand@hotmail.com
Ikärajaton, kuvaaminen ja äänittäminen kielletty

Vapaat äänet tarjoilee lokakuun lopussa kansainvälisen tuulahduksen jazzin ja improvisoidun musiikin maailmasta, kun tien päälle lähtevät vuosi sitten debyyttialbuminsa We Jazz Recordsilla julkaissut AINON ja ranskalainen vapaasta improvisaatiosta ja runoudesta ammentava trio Three Days of Forest. Yhtyeet esiintyvät syys-lokakuun aikana yhteensä 12 konsertissa ympäri Suomen, yhdessä ja erikseen. Kiertue on Vapaat äänet -agentuurin ja Suomen Jazzliiton järjestyksessään 33. yhteistuotanto.

AINON vieraili Validissa vuoden 2019 keväällä ja konsertti oli yksi kauden ehdottomista huippukohdista. Sellisti Aino Juutilaisen luotsaama AINON kuuluu kotimaisen jazzkentän raikkaisiin tulokkaisiin, jonka We Jazz Recordsin syksyllä 2020 julkaisema debyyttialbumi Drought keräsi runsaasti huomiota ja sai osakseen kehuja poikkeuksellisen onnistuneesta klassisen musiikin ja jazzin synteesistä. Ilmaisuvoimastaan ja kiehtovasta äänikirjostaan kiitelty omintakeinen nelikko soittaa kiertueella debyyttialbumiltaan tuttuja kappaleita sekä uusia sävellyksiä. Juutilaisen rinnalla AINONissa soittavat viulisti ja alttoviulisti Satu-Maija Aalto, puupuhaltaja Suvi Linnovaara sekä mm. Alder Egosta tuttu rumpali Joonas Leppänen.

AINON
Aino Juutilainen, sello, sävellys
Satu-Maija Aalto, viulu, alttoviulu, ääni
Milo Linnovaara, saksofoni, klarinetti, huilu Joonas Leppänen, rummut
Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Kiertuetta tukevat: MES, AJC – Association Jazzé Croisé, Ranskan Instituutti Suomessa, CNM – Centre National de la Musique
AINON (kuva: Kastehelmi Korpijaakko)