Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 20.10.

helsinki

Sointi-klubi: Unituulia,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki20.10. Klo 19:00

Sointi Jazz Orchestra

Aili Järvelä (www)

keikka

Liput 20/10€

Koskettavassa ja tunnelmallisessa levynjulkaisukonsertissa kuullaan laulaja-lauluntekijä Aili Järvelän loihtimaa, uutta ja eeppistä suomenkielistä laulelmaa! Ohjelmisto kantaesitettiin 2018, ja nyt viimein Järvelän säveltämät, sanoittamat ja sovittamat laulut ovat päässeet levylle.

Aili Järvelä on kansanmusiikkiin kasvanut oman tien kulkija, joka ei pelkää eksyä reitiltään. Kaustislaislähtöinen Järvelä tunnetaan niin laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, tämmääjänä, Järvelän pelimannina, kuin freelancemuusikkona useista eri yhteyksistä.

Sointi Jazz Orchestra on 18-henkinen yhtye, joka tunnetaan persoonallisesta big band -perinnettä uudistavasta soundistaan ja ennakkoluulottomista konserttiproduktioistaan. SJO:n klubi-illat tarjoavat monipuolisen katsauksen uuden big band -musiikin maailmaan yhdessä vierailevien säveltäjien ja solistien kanssa.

Timo Lassy: Trio -levynjulkaisukeikka,Savoy-teatteri, helsinki20.10. Klo 19:00

keikka

Liput 38/59 eur, lapsi/opiskelija 18 € (+ mahd. toimitusmaksut alk. 1 EUR)

Savoy-teatterin konsertissa juhlistetaan Timo Lassyn uutta elokuussa julkaistua albumia Trio (We Jazz Records). Dynaamisen triokokoonpanon muodostavat basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen, kumpainenkin tuttuja yleisölle myös sooloartisteina. Levyllä trion ilmaisu laajenee jousien ja mausteena kuultavien elektronisten elementtien avulla kokonaan uudenlaiseksi Lassy-soundiksi. Livenä yhtye käyttää kappaleita lähtökohtanaan rakentaen taatusti yllättävää ja uusiin suuntiin kerta toisensa jälkeen versovaa, elävää ja puhuttelevaa jazzmusiikkia. Luvassa on ainutlaatuinen levynjulkkarikeikka!

Timo Lassy, saksofoni
Ville Herrala, kontrabasso
Jaska Lukkarinen, rummut

oulu

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Tomi Nikku 5tet,Radisson Blu Hotel Oulu, Raattisali, oulu20.10. Klo 19:00

keikka

Tomi Nikku 5tet on viiden suomalaisen eturivin muusikon jazzyhtye, jonka tunnistettava soundi ja ajankohtaiset sävellykset säväyttävät Jazzliiton levynjukaisukiertueella lokakuussa 2021.

Syyskuussa 2021 debyyttialbuminsa Light & Shade Flame Jazz Recordsilla julkaisevaa kvintettiä luotsaa trumpetisti Tomi Nikku, joka on tullut tunnetuksi yhtenä sukupolvensa monipuolisimmista jazzmuusikoista Suomessa. Nikun tuoreet sävellykset ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin, kuten yhteiskunnan polarisoitumiseen. Trumpetisti uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen. 5tetin tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio: alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittaa Max Zenger, vibrafonia Ilkka Uksila, kontrabassoa Vesa Ojaniemi ja rumpuja Jonatan Sarikoski. Viisikko on esiintynyt muun muassa Pori Jazzissa ja Jazz-Espalla vuonna 2019.

Tomi Nikun improvisointia on kuultu yli kymmenellä albumilla sekä livenä muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran riveissä. Lisäksi Nikku on esiintynyt UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina (2017) ja palkittu parhaan solistin palkinnolla Corendonin kansainvälisessä big band -kilpailussa vuonna 2018.

Tomi Nikku 5tet
Tomi Nikku – trumpetti, kornetti, flyygelitorvi, Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti, Ilkka Uksila – vibrafoni, Vesa Ojaniemi – kontrabasso, Jonatan Sarikoski – rummut