Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 14.10.

helsinki

Jorma Tapio & Kaski,Hard Rock House, helsinki14.10. Klo 19:00

Liput 7€

Melodista freejazzia Suomen huipulta. Suurista energiaryöpytyksistä kuiskaukseen ja rytmisiin transsinomaisiin poljentoihin. Monet puhaltimet, perkussiot ja kanteleetkin tuovat väriä yhtyeen musiikkiin. Sävellykset ovat pääosin omaa tuotantoa. Tervetuloa!

Jorma Tapio-as,ts,fl,bfl,kantele
Eero Tikkanen-bass,vl
Janne Tuomi-dr,perc,kantele

lappeenranta

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Tomi Nikku 5tet,Ravintola Lamppu, lappeenranta14.10. Klo 20:00

keikka

Tomi Nikku 5tet on viiden suomalaisen eturivin muusikon jazzyhtye, jonka tunnistettava soundi ja ajankohtaiset sävellykset säväyttävät Jazzliiton levynjukaisukiertueella lokakuussa 2021.

Syyskuussa 2021 debyyttialbuminsa Light & Shade Flame Jazz Recordsilla julkaisevaa kvintettiä luotsaa trumpetisti Tomi Nikku, joka on tullut tunnetuksi yhtenä sukupolvensa monipuolisimmista jazzmuusikoista Suomessa. Nikun tuoreet sävellykset ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin, kuten yhteiskunnan polarisoitumiseen. Trumpetisti uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen. 5tetin tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio: alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittaa Max Zenger, vibrafonia Ilkka Uksila, kontrabassoa Vesa Ojaniemi ja rumpuja Jonatan Sarikoski. Viisikko on esiintynyt muun muassa Pori Jazzissa ja Jazz-Espalla vuonna 2019.

Tomi Nikun improvisointia on kuultu yli kymmenellä albumilla sekä livenä muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran riveissä. Lisäksi Nikku on esiintynyt UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina (2017) ja palkittu parhaan solistin palkinnolla Corendonin kansainvälisessä big band -kilpailussa vuonna 2018.

Tomi Nikku 5tet
Tomi Nikku – trumpetti, kornetti, flyygelitorvi, Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti, Ilkka Uksila – vibrafoni, Vesa Ojaniemi – kontrabasso, Jonatan Sarikoski – rummut