Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 16.10.

helsinki

We Jazz: OK:KO / Rastila,Rastilan Kartano, helsinki16.10. Klo 16:00

keikka
We Jazzin ympäri Helsinkiä levittäytyvä keikkasarja jatkuu lokakuussa. Pääsymaksuttomat, koko perheelle soveltuvat keikat esittelevät parasta jazzia vaihtuvissa keikkapaikoissa ja esitykset järjestetään jokaisessa Helsingin kahdeksasta suurpiiristä.
 
Tulevan We Jazz -levynsä materiaalia esittävä kvartetti OK:KO esiintyy lauantaina 16.10. klo 16 Rastilan kartanolla sijaitsevassa Cafe Monamissa. Yhtyeeseen kuuluvat säveltäjä-rumpali Okko Saastamoinen, tenorisaksofonisti Jarno Tikka, basisti Mikael Saastamoinen sekä pianisti Toomas Keski-Säntti.
 
Odotettu OK:KO-albumi kantaa nimeä Liesu. Okko Saastamoinen kertoo: “Mulla se sana ‘liesu’ tietysti vie selvästi tommosiin maalaismaisemiin ja ehkä johonki vähän menneisiin aikoihin, kun eipä oo ihan päivittäisessä käytössä enää tuo sana."
 
We Jazz -keikkasarjan esitykset taltioidaan elokuvaohjaaja Petri Luukkaisen toimesta. Videomateriaalia keikoilta julkaistaan We Jazzin somekanavissa pitkin vuotta.
 
"Jazzyhtye OK:KO alkaa olla jo enemmän kuin OK, jopa ylisanojen veroinen."
– Helsingin Sanomat ★★★★★
 
"Juuri nyt kannattaa seurata suomalaista jazzia – OK:KO on yksi uuden musiikin kiinnostavimmista nimistä."
– Keskisuomalainen

tampere

Emma Salokoski & Jarmo Saari Duo,TTT-Klubi, tampere16.10. Klo 22:00

Emma Salokoski & Jarmo Saari Duo

Liput 20 €

Upeaääninen laulaja, herkkä tulkitsija Emma Salokoski esiintyy duona kitaristivelho Jarmo Saaren kanssa. Kaksikon edellinen vierailu TTT-Klubilla 2018 sai yleisöltä loistavan vastaanoton.

Suomen pidetyimpiin laulajiin kuuluva Emma Salokoski on pitkällä urallaan esiintynyt niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoillakin. Jazzin, bossa novan ja musikaalien taitajana alun perin profiloitunut Salokoski on viime vuosina laajentanut ilmaisuaan, ja uusin sooloalbumi Kiellettyjä asioita esitteli hänet myös elegantin popmusiikin tekijänä. Konsertissa Salokosken rakastetut kappaleet heräävät eloon tuoreina duosovituksina, joissa kuuluvat inspiraatio Suomen luonnosta sekä rytmimusiikista ympäri maailmaa.

Duon toinen osapuoli Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hänet tunnetaan konsertteihin, elokuviin, televisioon, koreografioihin, teatteriin ja levyille luomastaan visuaalisesta sävellystyylistä. Lavalla Saari loihtii reaaliaikaisesti kiehtovia kollaaseja kitaralla ja ihmisäänellä sekä harvinaisilla instrumenteilla, kuten thereminillä, barokkisellolla ja lasiharpulla.

Emma Salokoski, laulu
Jarmo Saari, kitara sekä muita soittimia

Iiro Rantala Flock,G Livelab Tampere, tampere16.10. Klo 21:00

Iiro Rantala Flock

Liput 30€

Kansainvälisesti arvostettu jazzpianisti ja säveltäjä Iiro Rantala luotsasi lähes 20 vuotta Trio Töykeät -yhtyettään kunnes loi lukuisten projektiensa ohessa myös menestyksekkään soolouran. Heittäytyvä, nerokas ja kunnianhimoinen jazzin edistäjä on aina ylittänyt genrerajat hymyillen, niin myös uuden ja energisen kvartettinsa kanssa. Flock on Rantalan ensimmäinen suomalaisista muusikoista koostuva kokoonpano yli kymmeneen vuoteen, ja Rantalan lisäksi Flockissa esiintyvät nuoret lahjakkuudet kitaristi Johannes Granroth, rumpali Severi Sorjonen ja laulaja-pianisti Maja Mannila, jotka ovat tunnettuja nousevista kokoonpanoista kuten Peela ja Maja Mannila Band.

vaasa

David Lyttle (IRL) & Söderbacka-Matikainen Duo,Doo-Bop Club, vaasa16.10. Klo 20:00

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

David Lyttle

keikka

Liput 10/6 €

David Lyttle (IRL) & Söderbacka-Matikainen Duo tuo raikasta tuulahdusta jazzin kuuntelijoille! Trion ohjelmisto koostuu pääosin kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen omista sävellyksistä, jotka avaavat aisteja monenlaisille elämyksille eurooppalaiseen jazziin tukeutuen. Kokoonpanoa täydentää Pohjois-Irlannilta saapuva moniulotteinen rumputaiteilija David Lyttle joka on Irlannin arvostetuimpia jazzmuusikoita.

Lyttle on esiintynyt lukuisissa maissa ja on konsertoinut sekä tehnyt yhteistyötä huippunimien kanssa kuten Kurt Rosenwinkel, Jonathan Kreisberg, Dave Liebman, Seamus Blake, Joe Lovano, Jesse Van Ruller, Terell Stafford, Pino Palladino, Kenny Werner ja Liane Carrol. Konsertissa vaihtelevat kauniit, viipyilevät melodiat äänimaisemoineen sekä railakkaat improvisaatiot leikkisine rytmeineen.