Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Validi Karkia -klubi #315: AINON,Porin Raatihuone, pori31.10. Klo 16:00

keikka

Showtime klo 16.00, ovet klo 15.30
Liput 20 €, ennakkovaraukset: kukkesand@hotmail.com
Ikärajaton, kuvaaminen ja äänittäminen kielletty

Vapaat äänet tarjoilee lokakuun lopussa kansainvälisen tuulahduksen jazzin ja improvisoidun musiikin maailmasta, kun tien päälle lähtevät vuosi sitten debyyttialbuminsa We Jazz Recordsilla julkaissut AINON ja ranskalainen vapaasta improvisaatiosta ja runoudesta ammentava trio Three Days of Forest. Yhtyeet esiintyvät syys-lokakuun aikana yhteensä 12 konsertissa ympäri Suomen, yhdessä ja erikseen. Kiertue on Vapaat äänet -agentuurin ja Suomen Jazzliiton järjestyksessään 33. yhteistuotanto.

AINON vieraili Validissa vuoden 2019 keväällä ja konsertti oli yksi kauden ehdottomista huippukohdista. Sellisti Aino Juutilaisen luotsaama AINON kuuluu kotimaisen jazzkentän raikkaisiin tulokkaisiin, jonka We Jazz Recordsin syksyllä 2020 julkaisema debyyttialbumi Drought keräsi runsaasti huomiota ja sai osakseen kehuja poikkeuksellisen onnistuneesta klassisen musiikin ja jazzin synteesistä. Ilmaisuvoimastaan ja kiehtovasta äänikirjostaan kiitelty omintakeinen nelikko soittaa kiertueella debyyttialbumiltaan tuttuja kappaleita sekä uusia sävellyksiä. Juutilaisen rinnalla AINONissa soittavat viulisti ja alttoviulisti Satu-Maija Aalto, puupuhaltaja Suvi Linnovaara sekä mm. Alder Egosta tuttu rumpali Joonas Leppänen.

AINON
Aino Juutilainen, sello, sävellys
Satu-Maija Aalto, viulu, alttoviulu, ääni
Milo Linnovaara, saksofoni, klarinetti, huilu Joonas Leppänen, rummut
Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Kiertuetta tukevat: MES, AJC – Association Jazzé Croisé, Ranskan Instituutti Suomessa, CNM – Centre National de la Musique
AINON (kuva: Kastehelmi Korpijaakko)

Keikat samana päivänä kaupungissa pori

Ei muita keikkoja.