Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 11.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Josefiina Vannesluoma Mortal Lease,Hakasalmen huvila, helsinki11.10. Klo 19:00

Josefiina Vannesluoma Mortal Lease

(+ Josefiina Vannesluoma, Mikael Myrskog, Antti Ahoniemi, Ville Luukkonen)
keikka

Josefiina Vannesluoma Mortal Lease

Suomen eturivin jazzmuusikoista koostuva Mortal Lease tulkitsee Josefiina Vannesluoman sävellyksiä Edith Whartonin (1862 – 1937) runoihin. Yhtyeen nimi juontuu vuonna 1909 julkaistusta sonettisarjasta ’Kuolevaisen vuokrasopimus’, joka kuvaa kypsällä iällä leimahtanutta intohimoa ja sen luomia jännitteitä merkityksellisen elämän etsinnässä. Autobiografiseksi tulkitun sonettisarjan kielikuvat kipinöivät jazzyhtyeen käsittelyssä sinfonisiksi kohtauksiksi. Yhtye debytoi Musiikkitalossa joulukuussa 2019.

Josefiina Vannesluoma: laulu
Mikael Myrskog: piano
Antti Ahoniemi: kontrabasso
Ville Luukkonen: rummut

Josefiina Vannesluoma on turkulaissyntyinen laulaja, huilisti ja säveltäjä. Kuulaasta ylärekisteristään ja improvisoinnistaan kiiteltyä Vannesluomaa inspiroivat kuvataide, kielet ja kahvilaelämä. Vannesluoma on tuttu myös yhtyeistä Nossa bossa sekä vokaaliyhtye Signe, jonka kiitelty esikoisalbumi To Sappho oli mm. vuoden 2019 jazzemmaehdokkaana.

Edith Wharton (1862 – 1937) syntyi yläluokkaiseen ja sivistyneeseen newyorkilaisperheeseen. Ajan tiukkoja sosiaalisia normeja uhmaten hän niitti jo varhaisilla kirjoituksillaan julkaisuillaan niin mainetta kuin omia tienestejä. Avioituminen 23-vuotiaana ei tuonut juuri rakkautta, mutta hän saattoi toteuttaa ambitioitaan rauhassa. Nelikymppisenä Wharton koki intohimoisen ja nopean romanssin elostelevan toimittajan Morton Fullertonin kanssa. The Mortal Lease on Whartonin omasta lemmenturbulenssista juontuva kahdeksanosainen sonettisarja, josta välittyy toisaalta kiitollisuus intohimon kokemisesta, toisaalta pettymys (suhteen käytyä mahdottomaksi) ja lopulta kieltäymys nautinnoista. Vain muutama vuosi kesäromanssin jälkeen Wharton teki elämänsä rohkeimmat päätökset – hän muutti Ranskaan, otti eron aviomiehestään ja keskittyi loppuelämänsä kirjoittamiseen ja hyväntekeväisyyteen.

Josefinan kotisivut

Kuva: Sakari Puhakka

Musiikkiarkisto jakaa konsertin jälkeen Erik Lindströmin apurahan ja apurahan saaja soittaa soolon tämän jälkeen. Lisätietoja apurahasta.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput (käteisellä): Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

turku

Monday Jazz Happening: Iiro Salmi Quartet feat. Maiju Felin,Rica Bar, turku11.10. Klo 19:00

Iiro Salmi Quartet feat. Maiju Felin

Ilmainen sisäänpääsy

Maanantai-illan käynnistää viisikko, joka soittaa jazzia ja lattareita perinteisellä soundilla, ilman koneita tai erityisiä efektejä. Pianisti Iiro Salmi on luotsannut omaa trioaan parisenkymmentä vuotta, ja mukaan solistivoimaa tuomaan ovat hiljattain liittyneet saksofonisti Pekka Välimäki ja laulaja Maiju Felin. Sävellykset ja sanoitukset ovat Iiro Salmen käsialaa. Svengistä vastaavat kompin konkarit Juha Ellmén ja Timo Koskinen. Tämä kaksikko saa liitoon taikamaton, jonka kyytiin on hienoa hypätä sekä soittokavereiden että kuulijoiden!

Maiju Felin - laulu
Iiro Salmi - piano
Pekka Välimäki - saksofonit
Juha Ellmén - kontrabasso
Timo Koskinen - rummut

Iiro Salmi Quartet feat. Maiju Felin esiintyy klo 19, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset. Tapahtuma on kaikille avoin ja sisäänpääsy on maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama tapahtuma, joka käynnistää jo 16. kautensa. Tänä vuonna mukana yhteistyössä ja tapahtumaa tukemassa on myös Jazz City Turku ry. Tapahtumassa noudatetaan pandemian aikaisia ravintolarajoituksia ja hygieniasuosituksia.