Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 19.10.

savonlinna

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Tomi Nikku 5tet,Kulttuurikellari, savonlinna19.10. Klo 19:00

Tomi Nikku 5tet on viiden suomalaisen eturivin muusikon jazzyhtye, jonka tunnistettava soundi ja ajankohtaiset sävellykset säväyttävät Jazzliiton levynjukaisukiertueella lokakuussa 2021.

Syyskuussa 2021 debyyttialbuminsa Light & Shade Flame Jazz Recordsilla julkaisevaa kvintettiä luotsaa trumpetisti Tomi Nikku, joka on tullut tunnetuksi yhtenä sukupolvensa monipuolisimmista jazzmuusikoista Suomessa. Nikun tuoreet sävellykset ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin, kuten yhteiskunnan polarisoitumiseen. Trumpetisti uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen. 5tetin tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio: alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittaa Max Zenger, vibrafonia Ilkka Uksila, kontrabassoa Vesa Ojaniemi ja rumpuja Jonatan Sarikoski. Viisikko on esiintynyt muun muassa Pori Jazzissa ja Jazz-Espalla vuonna 2019.

Tomi Nikun improvisointia on kuultu yli kymmenellä albumilla sekä livenä muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran riveissä. Lisäksi Nikku on esiintynyt UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina (2017) ja palkittu parhaan solistin palkinnolla Corendonin kansainvälisessä big band -kilpailussa vuonna 2018.

Tomi Nikku 5tet
Tomi Nikku – trumpetti, kornetti, flyygelitorvi, Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti, Ilkka Uksila – vibrafoni, Vesa Ojaniemi – kontrabasso, Jonatan Sarikoski – rummut

tampere

Broken Shadows,G Livelab Tampere, tampere19.10. Klo 19:00

Broken Shadows

Liput 35€

Broken Shadows kokoaa yhteen neljä amerikkalaisen jazzkentän valovoimaista tähteä: Tim Berne, Chris Speed, Reid Anderson ja Dave King.

Saksofonistit Tim Berne ja Chris Speed ovat soittaneet yhdessä vuodesta 1992. Basisti Reid Anderson ja rumpali Dave King - kaksi kolmasosaa legendaarisesta The Bad Plus -yhtyeestä - ovat musisoineet keskenään yli 35 vuotta. Säveltäjä-saksofonisti Ornette Colemanin äänitteen mukaan nimetty all-star -projekti kunnioittaa ja jatkaa idoliensa ja mentoriensa Ornette Colemanin, Dewey Redmanin, Charlie Hadenin ja Julius Hemphillin musiikillista perintöä. Broken Shadows on sukulaissielujen kvartetti, jonka soitto henkii paitsi kunnioitusta sen musiikillisiin juuriin, myös pyrkimystä tehdä perinteistä eläviä tässä päivässä.

Tim Berne - alttosaksofoni
Chris Speed - tenorisaksofoni
Reid Anderson - basso
Dave King - rummut