Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 29.10.

espoo

April Jazz: Superpostition, Jussi Lehtonen Quartet, Riitta Paakki Quartet,Café Louhi, espoo29.10. Klo 20:00

keikka

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €) / Lippu.fi
Perjantain päivälippu 59 € + toimitusmaksu (alk. 1 €) / Lippu.fi
Kesto n. 3h10min, 2 väliaikaa.

Superposition

Räjähtävällä energiallaan vakuuttava Superposition ammentaa musiikissaan free jazzin ja improvisaation perinteestä. Rumpali Olavi Louhivuoren kokoamassa kvartetissa soittaa ryhmä mitä lahjakkaimpia nuoria suomalaisia muusikoita, joita kaikkia yhdistää musiikillinen seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Vuoden jazzalbumin Emma-palkinnon voittaneen debyyttilevynsä yhtye julkaisi maaliskuussa 2020 We Jazz Recordsille.

Olavi Louhivuori (s. 1981) tunnetaan omaäänisenä rumpalina ja säveltäjänä, jonka omiin projekteihin kuuluvat mm. Svart Recordsille tehdyt soololevyt sekä maailmallakin mainetta niittänyt Oddarrang-yhtye. Lisäksi Louhivuori on tehnyt yhteistyötä mm. edesmenneen trumpetistilegenda Tomasz Stankon kanssa ja lukuisissa laatuyhtyeissä kuten SUN Trio, Joona Toivanen Trio ja Elifantree. Superpositionissa mukana ovat mm. Moposta tuttu Linda Fredriksson ja Katu Kaikussa soittavat Adele Sauros ja Mikael Saastamoinen.

Adele Sauros, tenorisaksofoni 
Linda Fredriksson, altto-, ja baritonisaksofoni
Mikael Saastamoinen, basso
Olavi Louhivuori, rummut 

Jussi Lehtonen Quartet

Vahvasti jazzin traditionaalisissa virtauksissa kulkeva Jussi Lehtonen Quartet on Yrjö-palkitun rumpalin johtama huippukokoonpano. Rumputyöskentelystä ja sävellyksistä vastaavan Lehtosen lisäksi kvartetin täydentävät mm. kansainvälisen jazz-supertähden Chris Bottin yhtyeessä työskentelevä pianisti Holger Marjamaa, kontrabasisti Heikko Remmel sekä saksofonisti Joonatan Rautio. Syyskuussa 2020 julkaistu Connection -albumi sementoi kvartetin yhdeksi parhaista tyylilajinsa edustajista pohjoismaissa.  

Jussi Lehtonen, rummut, sävellykset
Joonatan Rautio, saksofoni
Holger Marjamaa, piano (EE)
Heikko Remmel, basso (EE)

Riitta Paakki Quartet

Pianisti Riitta Paakki on alansa ansioituneimpiin lukeutuva jazzmuusikko, jonka teokset huokuvat kypsää näkemystä sekä valoisaa asennetta. Vuonna 2019 Paakki sai kotimaisen jazzalan arvostetuimman tunnustuksen, Yrjö-palkinnon, ja on Suomen ensimmäinen jazzmusiikin tohtorintutkinnon suorittanut pianisti.

Vuonna 2013 perustettu Riitta Paakki Quartetin debyyttialbumi Live at Koko Jazz Club keräsi mainetta myös Japanissa. Tuorein pitkäsoitto ja Emma-ehdokas Piste (2020, Flame Jazz Records) yhdistää Paakin sävellysten pohjoiset sävyt yhtyeen vastustamattoman vaivattomaan svengiin. Kvartetin yhteissoitossa loistaa musiikin ilo, joka tarttuu myös kuulijoihin.

Riitta Paakki, piano
Manuel Dunkel, saksofoni
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut

April Jazz: Verneri Pohjola Quartet feat. Pauli Lyytinen, Mortality,Tapiolasali, espoo29.10. Klo 17:30

keikka

Liput alk. 39/34 € + toimitusmaksu (alk. 1 €) / Lippu.fi
Perjantain päivälippu 59 € + toimitusmaksu (alk. 1 €) / Lippu.fi
N. 2h, ei väliaikaa.

Verneri Pohjola Quartet feat. Pauli Lyytinen

Trumpetisti Verneri Pohjola on niittänyt mainetta yhtenä Euroopan luovimmista ja omaperäisimmistä jazzmuusikoista vahvan soundinsa ja rikkaan ilmaisunsa ansiosta. Hän on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen ja tunnistettavan soittotyylin, josta hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio.  

Eurooppaa ja Amerikkaa myöten ansioitunut trumpetisti on voittanut kaksi Emma-palkintoa albumeistaan Aurora (2009) ja Bullhorn (2015) sekä saanut Suomen korkeimman jazzmuusikolle myönnettävän tunnustuksen, Yrjö-palkinnon vuonna 2017. Pohjola tunnetaan soolotuotantonsa lisäksi Ilmiliekki Quartet, Quintessence ja Q-Continuum -yhtyeistä sekä Animal Image -duostaan.

Illan konsertissa kuullaan Pohjolan keväällä 2020 julkaistun albumin The Dead Don’t Dream materiaalia. Viiden tähden arvioita saaneella levyllä hän yhdistää vaikutteita edelliseltä kolmelta julkaisultaan kauniiksi ja hienosti rakennetuksi kokonaisuudeksi. Pohjolan kanssa soittavat Tuomo Prättälä (piano), Mika Kallio (rummut) ja Eero Tikkanen (basso). Lisäksi illan erikoisvieraana kuulla saksofonisti Pauli Lyytistä.

Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, piano, elektroniikka
Mika Kallio, rummut
Eero Tikkanen, basso
Pauli Lyytinen, saksofoni

Mortality

Mortality on kotimaisen jazzin kärkinimistä koostuva supergroup, joka yhdistää progressiivisen rockin konseptitaide-estetiikan jazzin soundimaailmaan, harmoniaan ja improvisatorisuuteen. Vuonna 2019 julkaistu esikoislevy Mortality käsittelee nimensä mukaisesti kuolevaisuutta ja ihmiselämän rajallisuutta. Aihe syntyi kappaleiden säveltäjän Tapio Ylisen oman perhetragedian pohjalta. Albumia varten kukin yhtyeen jäsen otti sovitettavakseen yhden Ylisen sävellyksistä päämääränään luoda yhteisen teeman alle syntyvä kokonaistaideteos. Raskaasta aihepiiristään huolimatta albumin ja yhtyeen musiikki on herkkää, melodista ja toiveikasta.

Verneri Pohjola, trumpetti
Pauli Lyytinen, saksofonit
Seppo Kantonen, koskettimet
Jori Huhtala, basso
Mika Kallio, rummut
Jere Haakana, kitara
Tapio Ylinen, sävellykset

iisalmi

KJC IISALMI: BLUES NIGHT W/ MIRKKA PAAJANEN,Raatihuone, iisalmi29.10. Klo 20:00

Mirkka Paajanen

Laulajatar Mirkka Paajanen esiintyy lokakuun lopussa Raatihuoneella. Ohjelmisto nojaa blueslaulajatar Etta Jamesin hitteihin ja mukana on myös muita Paajasen versioita bluesmusiikin klassikoista.

Mirkka Paajanen, laulu
Pope Puolitaival, saksofoni
Henri Mäntylä, piano
Timo Hirvonen, basso
Severi Sorjonen, rummut