Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 22.10.

espoo

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Tomi Nikku 5tet,Näyttelykeskus WeeGee, espoo22.10. Klo 17:30

keikka

Tomi Nikku 5tet on viiden suomalaisen eturivin muusikon jazzyhtye, jonka tunnistettava soundi ja ajankohtaiset sävellykset säväyttävät Jazzliiton levynjukaisukiertueella lokakuussa 2021.

Syyskuussa 2021 debyyttialbuminsa Light & Shade Flame Jazz Recordsilla julkaisevaa kvintettiä luotsaa trumpetisti Tomi Nikku, joka on tullut tunnetuksi yhtenä sukupolvensa monipuolisimmista jazzmuusikoista Suomessa. Nikun tuoreet sävellykset ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin, kuten yhteiskunnan polarisoitumiseen. Trumpetisti uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen. 5tetin tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio: alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittaa Max Zenger, vibrafonia Ilkka Uksila, kontrabassoa Vesa Ojaniemi ja rumpuja Jonatan Sarikoski. Viisikko on esiintynyt muun muassa Pori Jazzissa ja Jazz-Espalla vuonna 2019.

Tomi Nikun improvisointia on kuultu yli kymmenellä albumilla sekä livenä muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran riveissä. Lisäksi Nikku on esiintynyt UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina (2017) ja palkittu parhaan solistin palkinnolla Corendonin kansainvälisessä big band -kilpailussa vuonna 2018.

Tomi Nikku 5tet
Tomi Nikku – trumpetti, kornetti, flyygelitorvi, Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti, Ilkka Uksila – vibrafoni, Vesa Ojaniemi – kontrabasso, Jonatan Sarikoski – rummut

jyväskylä

Jazz Jkl LIve: AINON,Jyväskylän taidemuseo, jyväskylä22.10. Klo 18:00

Liput 15/10€

Sellisti Aino Juutilaisen luotsaama AINON kuuluu kotimaisen jazzkentän raikkaimpiin tulokkaisiin. We Jazz Recordsin syksyllä 2020 julkaisema debyyttialbumi Drought keräsi runsaasti huomiota ja sai osakseen kiitosta poikkeuksellisen onnistuneesta klassisen musiikin ja jazzin synteesistä. Ilmaisuvoimaisen ja kiehtovan äänikirjon luova yhtye esiintyy taidemuseolla Yrjö Saarisen värikylläisen näyttelyn maisemoimana!

AINON on vuonna 2017 perustettu yhtye, jonka vapaasti virtaavassa musiikissa on vaikutteita nykymusiikista, jazzista ja länsimaisesta taidemusiikista. Yhtye on löytänyt paikkansa kotimaan musiikkikentällä ja konsertoinut ahkeraan. Tänä syksynä AINON kiertää kotimaata laajasti suomalais-ranskalaisella Vapaat äänet -yhteiskiertueella, ja tekee rupeaman vanavedessä nyt vierailun Jyväskyläänkin. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus tutustua Yrjö Saarisen Värinäkyjä -näyttelyyn.

Aino Juutilainen – sello
Satu-Maija Aalto – viulu, alttoviulu, laulu
Milo Linnovaara – saksofoni, klarinetti, huilu
Joonas Leppänen – rummut