Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 18.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Maan tila,Hakasalmen huvila, helsinki18.10. Klo 19:00

Maan Tila

(+ Tomi Nikku, Adele Sauros, Mikko Antila, Antti Ahoniemi, Mooses Kuloniemi)
keikka

Maan tila

Tomi Nikku: trumpetti
Adele Sauros: tenorisaksofoni
Mikko Antila: vibrafoni
Antti Ahoniemi: kontrabasso
Mooses Kuloniemi: rummut

Maan Tila on kvintetti Helsingistä.

Vibrafonisti/säveltäjä Mikko Antilan johtama yhtye koostuu trumpetin ja tenorisaksofonin lämpimästä yhteissoinnista yhdistettynä kevyeen, pianottomaan rytmisektioon. Kvintetin sointiväri on täyteläinen, kirkas ja eloisa.

”Yritän säveltää joka päivä”, Antila sanoo. ”Tai yleensä sävellän joka tapauksessa, halusin tai en. Puran joka päivä kokemiani tunteita musiikkiin. Koen, että saan näin varsinkin negatiiviset tunteet käännettyä positiiviseksi vuodattamalla ne ensin säveliksi ja sävelet taas muusikoiden tulkittavaksi ja kuuntelijoille kuultavaksi. Jokaisella sävellyksellä on oma kaunis hetkensä, missä se on muodostunut. Pyrin kertomaan sen aina yhtyeen jäsenille, ja kvintetin tulkinta rakentuu sen varaan.”

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput (käteisellä): Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Broken Shadows (US),G Livelab Helsinki, helsinki18.10. Klo 19:00

Broken Shadows

keikka

Broken Shadows kokoaa yhteen neljä amerikkalaisen jazzkentän valovoimaista tähteä: Tim Berne, Chris Speed, Reid Anderson ja Dave King. Saksofonistit Tim Berne ja Chris Speed ovat soittaneet yhdessä vuodesta 1992. Basisti Reid Anderson ja rumpali Dave King – kaksi kolmasosaa legendaarisesta The Bad Plus -yhtyeestä – ovat musisoineet keskenään yli 35 vuotta. Säveltäjä-saksofonisti Ornette Colemanin äänitteen mukaan nimetty all-star-projekti kunnioittaa ja jatkaa idoliensa ja mentoriensa Ornette Colemanin, Dewey Redmanin, Charlie Hadenin ja Julius Hemphillin musiikillista perintöä. Broken Shadows on sukulaissielujen kvartetti, jonka soitto henkii paitsi kunnioitusta sen musiikillisiin juuriin, myös pyrkimystä tehdä perinteistä eläviä tässä päivässä.

Tim Berne, alttosaksofoni / Chris Speed, tenorisaksofoni / Reid Anderson, basso / Dave King, rummut

turku

Monday Jazz Happening: Joannah Jones,Rica Bar, turku18.10. Klo 19:00

Joannah Jones

Monday Jazz Happeningissa kuullaan tällä kertaa poimintoja Norah Jonesin tuotannosta vuosien varrelta. Norah Jones on yksi 2000-luvun suurimmista artisteista, jonka musiikin pehmeät jazzia, kantria ja poppia yhdistelevät sävyt ovat koskettaneet lukemattomia kuulijoita. Nämä sävyt saapuvat loistavan tribuuttiorkesterin toimesta nyt myös Rica Barin maanantai-iltaan.
 
Johanna Rauma - laulu, koskettimet
Jonatan Snapir - kitara, laulu
Jussi Karhujoki - basso, laulu
Oskar Suksi - rummut, laulu
 
Joannah Jones esiintyy klo 19, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset. Tapahtuma on kaikille avoin ja sisäänpääsy on maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama tapahtuma, joka käynnistää jo 16. kautensa. Tänä vuonna mukana yhteistyössä ja tapahtumaa tukemassa on myös Jazz City Turku ry.
 
Tapahtumassa noudatetaan pandemian aikaisia ravintolarajoituksia ja hygieniasuosituksia.