Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 8.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Pauli Lyytinen Magnetia orkisteri,Hakasalmen huvila, helsinki8.10. Klo 19:00

keikka

Pauli Lyytinen Magnetia orkesteri

Mika Kallio: rummut, Eero Tikkanen: kontrabasso, Verneri Pohjola: trumpetti ja Pauli Lyytinen: saksofonit ja sävellykset

Uudella Hypnosis – levyllä entistä kypsempi Magnetia Orkesteri luo vahvoja tunnelmia, joista paistaa läpi läsnäolo ja soittajien keskinäinen hienovarainen kommunikaatio.

Vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti on samaan aikaan juureva, klassinen jazzkokoonpano, mutta myös vahvasti nykyjazzissa kiinni oleva luova yksikkö, jonka mielikuvituksekas, ilmaisurikas ja ennakkoluuloton musisointi on kerännyt runsaasti kiitosta. Lyytisen hienovaraiset sävellykset tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille. Omaääniset puhaltajat Lyytinen ja Pohjola muodostavat vahvan tutkaparin kontrabasisti Tikkasen ja rumpali Kallion vaivattomasti ja yllätyksellisesti vyöryvän kompin tukemina.

Uusi “Hypnosis” -albumi vie kuulijansa esikoisalbumia eteerisimpiin äänimaisemiin, joissa otsikon mukaisesti tutkitaan alitajunnan, ajan ja tilan olemuksia. Uusia elementtejä instrumentaatioon tuovat Kallion kaunisääniset gongit sekä Lyytisen ja Pohjolan pianon sustain pedaalia läheisesti muistuttavat plus pedaalit.

Magnetia orkesterin sivut

Kuva: Heikki Tuuli

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Paikkoja on rajoitetusti, ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

jyväskylä

PERJANTAIN JAZZKLUBI: JAZZ JKL COLLECTIVE FEAT. ANNA INGINMAA,Poppari, jyväskylä8.10. Klo 19:00

Anna Inginmaa

turku

Flame Jazz: Linda May Han Oh & Fabian Almazan (US),Move-sali, Logomo, turku8.10. Klo 19:00

Linda May Han Oh (www)

Fabian Almazan (www)

Lokakuun huippuvieraana Turkuun saapuu yksi tämän hetken kuumimmista maailman jazznimistä: basisti Linda May Han Oh. Malesiassa syntynyt, Australiassa varttunut ja tätä nykyä New Yorkissa asuva muusikko on tullut tunnetuksi muun muassa kitaristilegenda Pat Methenyn luottobasistina, ja hän onkin noussut viime vuosina yhdeksi kansainvälisen jazzkentän työllistetyimmistä instrumenttinsa taitajista. Moninkertaisesti palkittu Oh on julkaissut omalla nimellään viisi albumia, ja säveltäjänä hän uudistuu koko ajan. Hänen musiikkinsa on samanaikaisesti haastavaa ja kevyttä, klassista ja rajoja rikkovaa.

“She has an indescribable presence in the music that is really hard to find. She owns the space around the notes she plays in ways that really add up to something more than the notes and sounds. There is a transcendent thing happening there that is really what makes music music.”
– Pat Metheny