Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 3.10.

joensuu

Vapaat äänet: trio Sclavis Pifarély Courtois,Konservatorion sali, joensuu3.10. Klo 16:00

Sclavis Pifarély Courtois ECM (www)

keikka

 

Suomessakin monesti vieraillut klarinetin taituri Louis Sclavis kutsui yhteen kaksi pitkäaikaista soittokumppaniaan uuteen trioon, kollektiiviin, joka luo jatkuvasti uutta yhteisen kokemuksen rikkauksista. Mukana ovat viulisti Dominique Pifarely ja sellisti Vincent Courtois. Siis kolmikko ranskalaisen jazzin huipulta.

Sclavis - Pifarély - Courtois on erinomainen ranskalaisten virtuoosien muodostama trio! Louis Sclavis on jo 1980-luvulta asti osoittanut olevansa tämän ajan jazzin luovimpia muusikkoja. Dominique Pifarély on antelias solisti ja yksi eurooppalaisen jazzkentän tärkeitä säveltäjiä. Vincent Courtois on aina osoittanut kykynsä olla omaperäinen ja luova sekä omien yhtyeittensä kanssa että muiden kutsumana vierailijana. Yhdessä nämä kolme muodostavat hämmästyttävän kamarijazz-trion, jonka musiikki on eloisaa ja intohimoista. Nämä toisensa jo 25 vuotta tunteneet kumppanukset osaavat kertoa meille henkeäsalpaavan kauniita tuoreita tarinoita, ja musiikki virtaa luonnollisesti etnisistä näyistä totaaliseen improvisaatioon.

Heidän ensilevynsä Asian Fields Variations on äänitetty kuuluisassa La Buissonne -studiossa syyskuussa 2017 taiteellisena johtajana ECM-levy-yhtiön Manfred Eicher.

Louis Sclavis klarinetit
Dominique Pifarély viulu
Vincent Courtois sello

Pääsyliput 25 € / Jäsenet 20 € / Opiskelijat 5 €
Ennakkoliput: KK-KUVA  ja Jazzkerho-76.fi

Konservatorion sali, Rantakatu 31, Joensuu

Konsertin järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu ry
Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet & Archipels - cie Dominique Pifarély
Kiertueetta tukevat: AJC, Ranskan Instituutti Suomessa