Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 4.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Sclavis – Pifarély – Courtois & Kari Ikonen,Hakasalmen huvila, helsinki4.10. Klo 19:00

Kari Ikonen

Sclavis Pifarély Courtois (www)

keikka

Sclavis – Pifarély – Courtois

Louis Sclavis: klarinetit
Dominique Pifarély: viulu
Vincent Courtois: sello

Sclavis – Pifarély – Courtois on erinomainen ranskalaisten virtuoosien muodostama trio! Louis Sclavis on jo 1980-luvulta asti osoittanut olevansa tämän ajan jazzin luovimpia muusikkoja. Dominique Pifarély on antelias solisti ja yksi eurooppalaisen jazzkentän tärkeitä säveltäjiä. Vincent Courtois on aina osoittanut kykynsä olla omaperäinen ja luova sekä omien yhtyeittensä kanssa että muiden kutsumana vierailijana. Yhdessä nämä kolme muodostavat hämmästyttävän kamarijazz-trion, jonka musiikki on eloisaa ja intohimoista. Nämä toisensa jo 25 vuotta tunteneet kumppanukset osaavat kertoa meille henkeäsalpaavan kauniita tuoreita tarinoita, ja musiikki virtaa luonnollisesti etnisistä näyistä totaaliseen improvisaatioon.

Heidän ensilevynsä Asian Fields Variations on äänitetty kuuluisassa La Buissonne -studiossa syyskuussa 2017 taiteellisena johtajana ECM-levy-yhtiön Manfred Eicher.

Kari Ikonen

Kari Ikonen: piano ja preparoitu piano

Kari Ikosen soolopianorepertuaari ”Impressions, Improvisations & Compositions”, Kandinsky-inspiroituneen levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Vaikutteita kuullaan mm. japanilaisesta koto-musiikista, sekä varsinkin arabimusiikista, johon Ikonen on erityisen mieltynyt. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat pianolla taiteilijan itse kehittämän Maqiano-laitteen avulla!

Konsertissa kuulemme Karia myös yhdessä trion kanssa!

Valokuvat – Sclavis – Pifarély – Courtois: Jean Baptiste Millot, Kari Ikonen: Sakari Puhakka

Yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Ennakkolipun ostaneille varataan paikat. Myymme ennakkolippuja vain päätilaan, muihin tiloihin liput ovelta.

Liput: Aikuiset 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, pariskunnat 20 + 20 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 27,5/22,5/16,5 €.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

turku

Monday Jazz Happening: Konsan opiskelijat,Rica Bar, turku4.10. Klo 19:00

Monday Jazz Happeningissä Turun konservatorion ja musiikkiopiston ammattiopiskelijat näyttävät kyntensä!

Opiskelijabändi esiintyy klo 19, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset. Tapahtuma on kaikille avoin ja sisäänpääsy on maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama tapahtuma, joka käynnistää jo 16. kautensa. Tänä vuonna mukana yhteistyössä ja tapahtumaa tukemassa on myös Jazz City Turku ry.

Tapahtumassa noudatetaan pandemian aikaisia ravintolarajoituksia ja hygieniasuosituksia.