Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 6.11.

helsinki

Adele Sauros "My Spontaneous Mind" -levyn julkaisukeikka,Tenho Restobar, helsinki6.11. Klo 20:00

Adele Sauros Quartet (www)

keikka

Tenhon sunnuntaijazzeissa juhlitaan Adele Sauroksen uutta levyä! 

Adele Sauros julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa. Persoonalliset jazz-vaikutteiset sävellykset ovat kuin pieniä kertomuksia. Keikalla huippumuusikoista koostuva yhtye kumpuaa ilmaisuvoimaa! 

Adele Sauros, tenori- ja sopraanosaksofonit
Seppo Kantonen, piano
Kaisa Mäensivu, basso
Jonatan Sarikoski, rummut
Feat. Max Zenger, alttosaksofoni 

Vapaa pääsy! 

https://www.facebook.com/saurosadele/
https://www.facebook.com/adelesaurosquartet/ 

jyväskylä

Jyväskylä Big Band & Kvalda,Siltasali, jyväskylä6.11. Klo 18:00

Kvalda

Jyväskylä Big Band (www)

keikka

Kvaldasta jättiläinen

Jyväskylä Big Bandin ja Kvaldan pitkään haaveiltu yhteiskonsertti toteutuu sunnuntaina 6.11.2016 klo 18:00 Siltasalissa Ilkka Mäkitalon johtamana. Konsertissa kuullaan Kvaldan ohjelmistoa Antti Kujanpään ja Jori Huhtalan tekeminä big band -sovituksina.

JBB:n solistiksi ja rytmisektioksi asettautuva Kvalda palasi muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen suurempana kuin koskaan. Syyskuussa yhtye järjesti konserttikiertueen ensin pääkaupunkiseudulla UMO:n kanssa ja nyt harvinaista herkkua on luvassa, bändin kotikonnuilla Keski-Suomessa, Jyväskylä Big Band seuranaan. Kvaldan vahvasti improvisaatioon pohjaavat kappaleet saavat lisätukea big bandin puhaltimista ja vanhat sävellykset saavat uusia ulottuvuuksia tuoreina big band -sovituksina.

Pian 15-vuotta täyttävän Kvaldan kokoonpanoon kuuluvat Aili Ikonen (laulu), Antti Kujanpää (piano), Jori Huhtala (basso), sekä Hanne Luostarinen (rummut). Yhtye on julkaissut kolme albumia: Blindfold (2011), Leia (2007) ja Kvalda (2004). Vuonna 2004 Kvalda voitti Young Nordic Jazz Comets -kilpailun ja siitä lähtien yhteiskonsertti on ollut suunnitteilla.

Konsertti Kvaldan kanssa on jo viides suomalaisen musiikin produktio Jyväskylä Big Bandin suomalaisen musiikin sarjassa tänä vuonna.

Liput: 20/10 €

oulu

Eero Raittinen & Hustle Fuzz – Eeron Elpee -kiertue,Valvesali, oulu6.11.

Hustle Fuzz

(+ Eero Raittinen)
keikka

Laulaja Eero Raittinen ja soul/jazz -yhtye Hustle Fuzz toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisen konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron Elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda. Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin.

Tämän rytmimusiikin "grand old manin" sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee. Svart Records julkaisee lokakuussa uusintapainoksen tästä aikojen saatossa yhdeksi Suomen kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi keräilyharvinaisuudeksi nousseesta LP:stä, jota pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana mustan musiikin albumina Suomessa. Levyllä soittivat aikansa kovimmat muusikot aina Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen. Näihin isoihin musiikillisiin saappaisiin astuu kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt mod jazz -kvintetti Hustle Fuzz, jonka kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Hustle Timejulkaistiin Pori Jazzeilla 2014.

Hustle Fuzz on tehnyt yhteiskonsertteja Eero Raittisen kanssa eri puolella Suomea vuodesta 2015 lähtien ja julkaissut yhteisen singlen Twerkie Jerkie Dance syyskuussa 2015. Vahvan yhtyesoiton ja visuaalisuuden ympärille rakentuva, eri sukupolvet musiikillisesti yhdistävä konserttisarja jatkaa hienosti Eeron ja Hustle Fuzzin yhteistyötä ja tuo Eeron Elpeen ajattomasti svengaavan ohjelmiston vuoteen 2016.

Eero Raittinen - laulu
Juho Hurskainen - saksofoni
Jussi Reunamäki - urut
Henri Jokinen - kitara
Seppo Kylänpää - basso
Severi Koivusalo - rummut

Liput: 22/15 € 

pori

Validi Karkia: Keep on Swinging in the Free World,Porin kaupunginkirjasto, pori6.11. Klo 18:00

Tjango! (www)

keikka

Validi Karkia -klubin kaksipäiväinen 'Keep on swinging in the free world' -pientapahtuma tarjoaa laadukasta jazzia perinteisestä kokeellisempaan moderniin ilmaisuun Porin synkässä syksyssä.

TJANGO!
Otto Tolonen: klassinen kitara
Antti Leinonen: harmonikka
Tero Hyväluoma: viulu
Tarmo Anttila: kontrabasso

Validin korkealuokkaisen syksyn ohjelmistosta löytyy myös Piazzollalta ja Reinhardtilta nimensä saanut vauhdikkaan swingin ja folkin instrumentaaliyhtye Tjango!

Yhtye koostuu neljästä klassisen musiikin huippuammattilaisesta, jotka soittavat omaa herkullista mustalais-jazzia ja lattarirytmejä sekoittavaa musiikkia, bluegrassilla sekä suomi- ja irkkufolkilla maustettuna. Kitaristina toimiva perustajajäsen Otto Tolonen on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia klassisen kitaran taitajiamme, toinen perustajajäsen harmonikansoittaja Antti Leinonen ja viulisti Tero Hyväluoma ovat Sibelius-Akatemiassa ja Itä-Helsingin musiikkiopistossa toimivia pedagogeja ja kontrabasisti Tarmo Anttila työskentelee muun muassa Radion sinfoniaorkesterissa.

Showtime klo 18.00, ovet klo 17.30
Gallen-Kallelankatu 12
Liput 10 €

http://www.tjango.fi/ 
https://www.youtube.com/watch?v=-dRgfnp0-Uo 
http://www.soundi.fi/levyarviot/tjango-tjango/ 

tampere

Tampere Jazz Happening,Pakkahuone, tampere6.11. Klo 14:00

Aziza (www)

Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola (www)

Tenor Battle (www)

keikka

Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola (FIN)
Niin mestarillinen basisti kuin Pekka Pohjola olikin mm. Frank Zappan ja Mike Oldfieldin mielestä, hänen merkittävin perintönsä on hänen sävellyksensä, joiden suomalaisuudessa on progen ja fuusion saralla jotain samaa kuin Sibeliuksella klassisella puolella. Viime vuosinaan Pohjola teki puoliakustisen kiertueen, jossa Verneri Pohjola ensi kerran julkisesti soitti isänsä kanssa tämän sävellyksiä. Toteutuksen näkökulma oli tietysti Pekan. Vasta nyt on kulunut niin paljon aikaa, että Verneri, maailman luokan trumpetisti ja jazz-säveltäjä, tuntee voivansa tarttua isänsä musiikkiin omana itsenään. Hän on valinnut siitä itselleen läheisimmät kappaleet. Maltamme tuskin odottaa.

Tenor Battle (NOR)
Tätä ette ole kuulleet. Ainakaan näin koskettavasti ja kokonaisvaltaisesti tehtynä. Jazzin ja oopperan yhdistäminen on hyvin harvinainen ja hankala laji. Norjalaisfonistilta se onnistuu niin mykistävästi, koska päinvastoin kuin muilla samaa yrittäneillä, Håkon Kornstadilla epätodennäköinen synteesi syntyy kirjaimellisesti hänessä. Wibuteessa, Bugge WesseltoftinNew Conception of Jazzissa ja omalla Kornstadt Triollaan norjalaisen jazzin etulinjaa muovannut tenoristi ei arvannut seurauksia, kun hän vuonna 2009 näki New Yorkin Metropolitanissa Cavalleriana Rusticanan. Pian hän jo otti oopperalaulutunteja, ja lopulta syntyi hämmästyttävä Tenor Battle-albumi (Jazzland Recordings, 2015).

Aziza feat. Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke & Eric Harland (UK/USA/BEN)
Kesällä 1968 Miles Davis kuuli Dave Hollandia Ronnie Scottin klubilla Lontoossa ja pyysi tätä bändiinsä. Pian 32-vuotias Charles Minguksen, Scott LaFaron ja Jimmy Garrisonin innoittama basisti oli New Yorkissa muokkaamassa jazz-historiaa Milesin sähköistäessä musiikkiaan. Sekä kontraa että sähköbassoa käyttävä Holland on sittemmin käynyt pitkällä urallaan läpi lähes kaikki jazzin tyylit ja koukannut lyhyesti rockinkin puolelle Bonnie Raittin kanssa. Syvä jazz on kuitenkin bassonsoiton opettajanakin toimineen Hollandin rakkain laji, ja sitä hän tutkii pienyhtyeillään. Omaa Dare2 levymerkkiään pyörittävä mies siteeraa mieluusti ystäväänsä Sam Riversiä: Älä jätä mitään pois – soita kaikki! Tässä kokoonpanossa kitaristi Lionel Loueke tuo pöytään Afrikan.

Liput 30/25 €

Tampere Jazz Happening,Telakka, tampere6.11.

Kalaha (www)

keikka

Kalaha (DEN)
Kasvitieteilijät sen tietävät: hybrideissä on voimaa. Se pätee musiikkiinkin. Tanskalainen Kalaha soitti yhden täysin improvisoidun keikan STRØM-festivaalilla 2013 ja niin yleisölle kuin soittajille oli heti selvää, että kyse oli huikean potentiaalin omaavasta yhtyeestä. Energinen ja yllättävä sointi erottui kilpailijoista, ja sitä voi yhtä hyvin tanssia tai diggailla älyllisesti. Hiljattain Tanskassa ”vuoden jazz-albumin” tehnyt rumpali-sämplääjä Emil De Waal, afrobeatia, skata ja surfia rakastava kitaristi Niclas Knudsen (John Tchikai, Dave Liebman, Tom Jones, Ibrahim Electric) sekä kaikenkarvaisia elektronihärveleitä säätävät tuottaja-DJ:t Rumpistol ja Spejderrobotsekoittavat myriadeista vaikutteistaan kummallisen virkistävän sopan.

Vapaa pääsy!