Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 19.11.

helsinki

Laiminlyöty -tanssikonsertti,Koko Teatteri, helsinki19.11. Klo 19:00

keikka

Kesällä ensi-iltansa saanut Laiminlyöty -tanssikonsertti nähdään teatterin syyskauden ohjelmistossa vielä kolme kertaa la 19.11, su 20.11. ja ma 21.11.

Laiminlyöty-tanssikonsertti on kahden taiteilijan esityksellinen kannanotto laiminlyötyjen nuorten aikuisten puolesta. XposureDuon muodostavat tanssitaiteilija Wilma-Emilia Kuosa ja muusikko Arttu Takalo. Teos on duon esikoisteos. Teos antaa äänen sukupolvelle, jonka lähipiiriä riivaa läsnäolottomuus. Se nostaa esille välinpitämättömyyden seuraukset nuorten aikuisten tulevaisuudessa. Laiminlyöty riehuu, rakastaa ja haastaa kokijansa aitojen selviytymistarinoiden äärelle. Mitkä ovat laiminlyönnin jäljet?

XposureDuo tekee yhteistyötä Helsinki Mission Nuorten kriisipisteen kanssa. Työpajoissa kerätty materiaali yhdistyy teoksen sisältöön ja tuo nuorten kokemukset osaksi esitystä, joka haluaa herättää keskustelua nuorten hyvinvoinnin puolesta. Laiminlyöty-tanssikonsertti on Xposure duon nelikielinen esikoisteos.

Tanssi ja koreografia: Wilma-Emilia Kuosa
Musiikki ja sävellys: Arttu Takalo
Valosuunnittelu: Ellen Virman

Liput: 18,50 / 14,50 €

oulu

Teddy's West Coasters On Tour,Pohjankartanon juhlasali, oulu19.11. Klo 19:00

keikka

Teppo Mäkynen, rummut / Jukka Perko, alttosaksofoni ja klarinetti / Ville Vannemaa, baritonisaksofoni / Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi / Mikko Karjalainen, trumpetti ja flyygelitorvi / Kasperi Sarikoski, pasuuna / Miika Jämsä, tuuba / Antti Lötjönen, basso

Suomen ykkösrumpaliksi jazzin saralla usein nostettu Teppo Mäkynen kiertää Suomea 16.–26. marraskuuta liidaamansa kahdeksanhenkisen Teddy's West Coasters -yhtyeen kanssa. Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhdessä tuottamalla harvinaisella kiertueella nähtävä Teddy's West Coasters koostuu kotimaisen jazzin kärkinimistä, ja mukana kokoonpanossa ovat mm. saksofonisti Jukka Perko, trumpetisti Jukka Eskola ja basisti Antti Lötjönen. Yhtye julkaisi kaksiosaisen esikoislevynsä viime vuonna KHY Suomen Musiikki -levy-yhtiön kautta, ja kummatkin osat on nostettu useaan otteeseen vuoden 2015 parhaimpien levyjen joukkoon muun muassa Helsingin Sanomissa sekä Soundissa.

Teddy's West Coastersin musiikillinen idea pohjautuu Mäkyselle rakkaaseen 1950- ja 60-lukujen Yhdysvaltain länsirannikon jazzperinteeseen. Tuon ajan amerikkalaisen länsirannikon jazzin, "West Coast Jazzin", ominaispiirteisiin kuuluvat kepeä svengi, melodisuus ja sävellyksille hengitystilaa suova instrumentaatio. Tältä pohjalta Mäkynen on koonnut iskukykyisen yhtyeen toteuttamaan musiikillista visiotaan, jossa sävellyksellinen ja sovituksellinen raikkaus tuo uutta eloa perinteeseen nojaavan muotokielen kautta toteutettuun musiikkiin. 

Teddy's West Coastersiin kuuluvat Mäkysen ohella alttosaksofonia ja klarinettia albumilla soittava Jukka Perko, baritonisaksofonisti Ville Vannemaa, trumpetistit Jukka Eskola ja Mikko Karjalainen, pasunisti Kasperi Sarikoski, tuubaa soittava Miika Jämsä sekä basisti Antti Lötjönen.

**** "Tekijät ovat niin sanotusti alan miehiä: ykköskaartia." -Ilari Tapio, Satakunnan Kansa

***** "Harvoin kuulee näin tyylikästä soitantaa." - Hannu Lahtonen, Kauppalehti

pori

Eero Raittinen & Hustle Fuzz – Eeron Elpee -kiertue,Kino, pori19.11. Klo 21:30

Hustle Fuzz

(+ Eero Raittinen)
keikka

Laulaja Eero Raittinen ja soul/jazz -yhtye Hustle Fuzz toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisen konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron Elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda. Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin.

Tämän rytmimusiikin "grand old manin" sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee. Svart Records julkaisee lokakuussa uusintapainoksen tästä aikojen saatossa yhdeksi Suomen kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi keräilyharvinaisuudeksi nousseesta LP:stä, jota pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana mustan musiikin albumina Suomessa. Levyllä soittivat aikansa kovimmat muusikot aina Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen. Näihin isoihin musiikillisiin saappaisiin astuu kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt mod jazz -kvintetti Hustle Fuzz, jonka kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Hustle Time julkaistiin Pori Jazzeilla 2014.

Hustle Fuzz on tehnyt yhteiskonsertteja Eero Raittisen kanssa eri puolella Suomea vuodesta 2015 lähtien ja julkaissut yhteisen singlen Twerkie Jerkie Dance syyskuussa 2015. Vahvan yhtyesoiton ja visuaalisuuden ympärille rakentuva, eri sukupolvet musiikillisesti yhdistävä konserttisarja jatkaa hienosti Eeron ja Hustle Fuzzin yhteistyötä ja tuo Eeron Elpeen ajattomasti svengaavan ohjelmiston vuoteen 2016.

Eero Raittinen - laulu
Juho Hurskainen - saksofoni
Jussi Reunamäki - urut
Henri Jokinen - kitara
Seppo Kylänpää - basso
Severi Koivusalo - rummut

Liput: 15 € 

tampere

Alexi Tuomarila Quartet feat Manuel Dunkel,TTT-klubi, tampere19.11. Klo 22:00

keikka

Pianisti Alexi Tuomarila on murtautunut muusikkona ja säveltäjänä eurooppalaiseen tietoisuuteen. Hän on voittanut jazzpalkinnot Monacossa, Granadassa, Avignonissa ja Brysselissä sekä saanut upeita arvosteluja maailman mediassa. Esimerkiksi kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson nosti Tuomarilan kuuden eurooppalaisen muusikon listalleen The Observer -lehdessä.

Tuomarila levyttää brittiläiselle Edition Records -levymerkille, joka julkaisi viimeksi hänen Drifter-yhtyeensä albumin. Kokoonpanon muut soittajat ovat belgialaisia. Konserttirintamalla Tuomarilaa työllistää ehkäpä eniten jäsenyys Tomasz Stanko Bandissa, usein suurten festivaalien lavoilla. Pianistia ei näe liian usein esiintymässä Suomessa, saati sitten Tampereella.

Tuomarilan kvartetin saksofonisti Manuel Dunkel on tullut tunnetuksi vahvoista melodialinjoistaan ja intensiivisestä svengistään. 90-luvun alusta lähtien Dunkel on soittanut UMO:ssa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa, Platypuksessa sekä omien yhtyeidensä johtajana. Hän on vieraillut solistina sekä Suomessa että ulkomailla ja esiintynyt mm. Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz'n ja Kenny Wheelerin kanssa. Useasti maamme parhaaksi tenorisaksofonistiksi äänestetty Dunkel on saanut Pekka Pöyry -palkinnon ja Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon.

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Alexi Tuomarila, piano
Manuel Dunkel, saksofoni
Joonas Tuuri, basso
Markku Ounaskari, rummut

Liput: 15/12 €