Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 22.11.

helsinki

Ilkka Rantamäki – Letters From Dark Country,Malmitalo, helsinki22.11. Klo 19:00

keikka

Kitaristi Ilkka Rantamäki yhtyeineen lavalla! Kitaristi-säveltäjä-multi-instrumentalisti Rantamäen albumi on seitsemän vuoden työstämisen jälkeen nähnyt päivänvalon. Levyn anti on kitaravetoista jazzrockia, ECM-tyylistä kuulasta tunnelmointia ja etnisiä polkuja.

Albumi on otettu lehdistössä hyvin vastaan; musiikkia on kehuttu erinomaisen nautittavaksi, tunnelmalliseksi runsaudensarveksi, jossa kitara mouruaa ja 12-kielinen helisee. Universaalia kitaramusiikkia! Toukokuussa 2016 uutuuslevy huomioitiin hyvin Guitar Techniques -lehdessä Englannissa:”…This is surely one of the most unusual and it`s a rare treat indeed…”

Ilkka Rantamäki – kitara, lap-steel, Hannu Sorsa – piano, urut, syntetisaattori, Johannes Peltola – basso ja Ville Vihonen – rummut, perkussiot

Kesto noin 75 min, lisäksi väliaika

Yhteistyössä Ilkka Rantamäki ja Helsingin kulttuurikeskus

Liput 15 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000

Maslmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

UMO plays Ellington, Strayhorn, Tsaikovski & Shakespeare,Savoy-teatteri, helsinki22.11. Klo 12:00

keikka

UMOn syyskauden kolmas Savoyn lounaskonsertti sopii mainiosti joulunalusaikaan: ohjelmassa on Duke Ellingtonin ja Billy Strayhornin kiehtova ja taatusti omaperäinen näkemys Pjotr Tsaikovskin Pähkinänsärkijästä. Ellingtonin orkesteri julkaisi The Nutcracker Suite -levynsä vuonna 1960. Konserttiohjelmaa täydentävät otteet vuonna 1957 ilmestyneen Such Sweet Thunder –sarjan sävellyksistä, joiden aiheina ovat William Shakespearen näytelmät, niiden henkilöhahmot, tilanteet ja lausahdukset.

Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin, hinta alk. 10,20 €. Lounas ei ole pakollinen: voit osallistua pelkästään konserttiin.

Orkesteria johtaa Jouni Järvelä. 

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.

 

jaZZanti-konsertti: Yoko Miura ja Teppo Hauta-aho,ravintola Laulumiehet, helsinki22.11. Klo 19:00

keikka

Yoko Miura: flyygeli ja Teppo Hauta-aho: basso ja sekalaiset instrumentit

Yoko Miura on syntynyt Tokiossa, Japanissa. Hän opiskeli klassista pianon soittoa viidestä kahdeksaantoista ikävuoteen asti. Hän kiinnostui klassisen musiikin lisäksi jazzista (esimerkkinä Thelonious Monk, Eric Dolphy Paul Bley, Masahiko Togashi ja japanilainen säveltäjä Toru Takemitsu,). Hänen opettajinaan olivat Masahiko Sato, Takashi Kako ja Takehisa Kosugi ja myöhemmin Yoshio Suzuki ja Naruyoshi Kikuchi.

Yoko on soittanut useiden japanilaisten muusikoiden ja taiteilijoiden kanssa Kanji Nakao (saksofonit, vetopasuuna, klarinetti), Osamu Kuroda (performance), Isao Makino (taidemaalari), Ryouichi Saito (kitara), Jyunzo Tateiwa (perkussiot), SACHI-A (rummut), Chintai jinkaku (theremin), Yikihiro Isoo (noh-kan), Noribumi Uchida (shamisen, basso), Yuki Yoshida (kiinalainen viulu), Toshihiro Koike (vetopasuuna) ja Masaki Yoshihisa (kitara).

Vuodesta 2001 lähtien Yoko on esiintynyt aktiivisesti Euroopassa, mm. 2003 kiertue Paed Concan, Hans Kochin ja Margrit Rieben kanssa (Sveitsi, Saksa, Hollanti, Italia), heinäkuussa 2008 osallistui Festivaliin “R-de-choc” in Pariisissa soittaen Teppo Hauta-ahon, Steve Beresfordin ja Didier Lasserren kanssa. Yoko piti 2010 “Mopomoso free improvisation Festival” Lontoossa soolokonsertin. Tänä vuonna on konsertoinut mm. Italiassa ja Ranskassa ja esiintyy myös ensi viikolla Lontoon Jazz festivaaleilla.

Teppo Hauta-aho suomalaisen jazzin ja vapaan improvisaation pioneeri. Hän on myös säveltänyt ehtymättömän määrän sävellyksiä kontrabassolle, joita esitetään ympäri maailmaa.

Konsertin ensimmäisessä osassa kuulemme Yokon soolo-osuuden, jossa hän soittaa omia sävellyksiään ja improvisaatioita, lyhyen tauon jälkeen mukaan tulee Teppo Hauta-aho sekä sävellyksiä että improvisaatioita yhdessä esittäen. Japanilaisen musiikkiperinteen ja jazzin taitaja kohtaa suomalaisen vapaan improvisaation taitajan – mitä siitä syntyykään?

Yoko vieraili jaZZanti-konsertissa edellisen kerran 2013 ja konsertista on julkaistu myös CD.

Lisätietoja verkossa kotisivuilla Yoko Miura

Lisätietoa Teposta: Teppo Hauta-aho

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €..

Grímsey,Teatteri Kallio, helsinki22.11. Klo 19:00

Suomalais-islantilainen jazztrio syyskiertueella.

Liput 5 €

lappeenranta

Teddy's West Coasters On Tour,Kolme Lyhtyä, lappeenranta22.11. Klo 20:00

keikka

Teppo Mäkynen, rummut / Jukka Perko, alttosaksofoni ja klarinetti / Ville Vannemaa, baritonisaksofoni / Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi / Mikko Karjalainen, trumpetti ja flyygelitorvi / Kasperi Sarikoski, pasuuna / Miika Jämsä, tuuba / Antti Lötjönen, basso

Suomen ykkösrumpaliksi jazzin saralla usein nostettu Teppo Mäkynen kiertää Suomea 16.–26. marraskuuta liidaamansa kahdeksanhenkisen Teddy's West Coasters -yhtyeen kanssa. Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhdessä tuottamalla harvinaisella kiertueella nähtävä Teddy's West Coasters koostuu kotimaisen jazzin kärkinimistä, ja mukana kokoonpanossa ovat mm. saksofonisti Jukka Perko, trumpetisti Jukka Eskola ja basisti Antti Lötjönen. Yhtye julkaisi kaksiosaisen esikoislevynsä viime vuonna KHY Suomen Musiikki -levy-yhtiön kautta, ja kummatkin osat on nostettu useaan otteeseen vuoden 2015 parhaimpien levyjen joukkoon muun muassa Helsingin Sanomissa sekä Soundissa.

Teddy's West Coastersin musiikillinen idea pohjautuu Mäkyselle rakkaaseen 1950- ja 60-lukujen Yhdysvaltain länsirannikon jazzperinteeseen. Tuon ajan amerikkalaisen länsirannikon jazzin, "West Coast Jazzin", ominaispiirteisiin kuuluvat kepeä svengi, melodisuus ja sävellyksille hengitystilaa suova instrumentaatio. Tältä pohjalta Mäkynen on koonnut iskukykyisen yhtyeen toteuttamaan musiikillista visiotaan, jossa sävellyksellinen ja sovituksellinen raikkaus tuo uutta eloa perinteeseen nojaavan muotokielen kautta toteutettuun musiikkiin. 

Teddy's West Coastersiin kuuluvat Mäkysen ohella alttosaksofonia ja klarinettia albumilla soittava Jukka Perko, baritonisaksofonisti Ville Vannemaa, trumpetistit Jukka Eskola ja Mikko Karjalainen, pasunisti Kasperi Sarikoski, tuubaa soittava Miika Jämsä sekä basisti Antti Lötjönen.

**** "Tekijät ovat niin sanotusti alan miehiä: ykköskaartia." -Ilari Tapio, Satakunnan Kansa

***** "Harvoin kuulee näin tyylikästä soitantaa." - Hannu Lahtonen, Kauppalehti