Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 25.11.

espoo

April Jazz Club: Mirja Mäkelä Trio,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo25.11. Klo 19:00

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Mirja Mäkelä Trio

Laulaja Mirja Mäkelästä, basisti Juho Kivivuoresta ja kitaristi Teemu Viinikaisesta muodostuva trio juhlistaa uuden ”My hidden joys” -albuminsa julkaisun lisäksi kymmenenvuotista taivaltaan. Vuonna 2006 perustettu Mirja Mäkelä Trio esittää pääasiassa laulaja Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Mäkelä on hyödyntänyt sävellystyössään niin Kirsi Kunnaksen, Sanna Karlströmin kuin Heimo Hatakankin runoja. Trioa on kehuttu persoonallisista ja raikkaista sävellyksistään, mielenkiintoisista sovituksistaan ja soitinnuksistaan sekä välittömästä, mutta vangitsevasta tunnelmastaan.

Mirja Mäkelä: laulu
Teemu Viinikainen: kitara
Juho Kivivuori: kontrabasso

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.
Ennakkoliput 12,50 € (sis. Lippupisteen palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

helsinki

Hands and Omens,Teatteri Kallio, helsinki25.11. Klo 19:00

Valoa ja varjoja - trion orgaaniset ja kudokselliset äänimaisemat johdattavat kuulijan tunnelmasta toiseen. Musiikki vangitsee, herättää ja jättää jälkensä.

Silva Kallionpää – viulu
Nikita Naberukhin – piano
Joonas Tuuri – kontrabasso

Liput 5 €

hyvinkää

Il Mondo di Karri,Studio Asema, hyvinkää25.11. Klo 20:00

keikka

Tämä bändi on syntynyt Italian Rietin kaupungissa. Omia sävellyksiään esittävän kvartetin musiikissa on läsnä originaalisuus; vaikutteita voi kuulla mm. Välimeren alueen musiikkikulttuurista. Italialaisia saksofonisti Renato Coluccia ja rumpali Angelo Di Verolia täydentävät chileläinen basisti Hernan Meza sekä suomalainen pianisti Karri Luhtala.

Renato Colucci - alttosaksofoni
Karri Luhtala - piano
Hernan Meza - basso
Angelo Di Veroli - rummut

https://youtu.be/2pgDXUXBhBw 

kerava

Eero Raittinen & Hustle Fuzz – Eeron Elpee -kiertue,Kerava-sali, kerava25.11. Klo 19:00

Hustle Fuzz

(+ Eero Raittinen)
keikka

Laulaja Eero Raittinen ja soul/jazz -yhtye Hustle Fuzz toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisen konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron Elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda. Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin.

Tämän rytmimusiikin "grand old manin" sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee. Svart Records julkaisee lokakuussa uusintapainoksen tästä aikojen saatossa yhdeksi Suomen kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi keräilyharvinaisuudeksi nousseesta LP:stä, jota pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana mustan musiikin albumina Suomessa. Levyllä soittivat aikansa kovimmat muusikot aina Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen. Näihin isoihin musiikillisiin saappaisiin astuu kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt mod jazz -kvintetti Hustle Fuzz, jonka kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Hustle Time julkaistiin Pori Jazzeilla 2014.

Hustle Fuzz on tehnyt yhteiskonsertteja Eero Raittisen kanssa eri puolella Suomea vuodesta 2015 lähtien ja julkaissut yhteisen singlen Twerkie Jerkie Dance syyskuussa 2015. Vahvan yhtyesoiton ja visuaalisuuden ympärille rakentuva, eri sukupolvet musiikillisesti yhdistävä konserttisarja jatkaa hienosti Eeron ja Hustle Fuzzin yhteistyötä ja tuo Eeron Elpeen ajattomasti svengaavan ohjelmiston vuoteen 2016.

Eero Raittinen - laulu
Juho Hurskainen - saksofoni
Jussi Reunamäki - urut
Henri Jokinen - kitara
Seppo Kylänpää - basso
Severi Koivusalo - rummut

Liput: 22,50 /19,50 € 

kuopio

Teddy's West Coasters On Tour,Puikkari, kuopio25.11. Klo 19:00

keikka

Teppo Mäkynen, rummut / Jukka Perko, alttosaksofoni ja klarinetti / Ville Vannemaa, baritonisaksofoni / Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi / Mikko Karjalainen, trumpetti ja flyygelitorvi / Kasperi Sarikoski, pasuuna / Miika Jämsä, tuuba / Antti Lötjönen, basso

Suomen ykkösrumpaliksi jazzin saralla usein nostettu Teppo Mäkynen kiertää Suomea 16.–26. marraskuuta liidaamansa kahdeksanhenkisen Teddy's West Coasters -yhtyeen kanssa. Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhdessä tuottamalla harvinaisella kiertueella nähtävä Teddy's West Coasters koostuu kotimaisen jazzin kärkinimistä, ja mukana kokoonpanossa ovat mm. saksofonisti Jukka Perko, trumpetisti Jukka Eskola ja basisti Antti Lötjönen. Yhtye julkaisi kaksiosaisen esikoislevynsä viime vuonna KHY Suomen Musiikki -levy-yhtiön kautta, ja kummatkin osat on nostettu useaan otteeseen vuoden 2015 parhaimpien levyjen joukkoon muun muassa Helsingin Sanomissa sekä Soundissa.

Teddy's West Coastersin musiikillinen idea pohjautuu Mäkyselle rakkaaseen 1950- ja 60-lukujen Yhdysvaltain länsirannikon jazzperinteeseen. Tuon ajan amerikkalaisen länsirannikon jazzin, "West Coast Jazzin", ominaispiirteisiin kuuluvat kepeä svengi, melodisuus ja sävellyksille hengitystilaa suova instrumentaatio. Tältä pohjalta Mäkynen on koonnut iskukykyisen yhtyeen toteuttamaan musiikillista visiotaan, jossa sävellyksellinen ja sovituksellinen raikkaus tuo uutta eloa perinteeseen nojaavan muotokielen kautta toteutettuun musiikkiin. 

Teddy's West Coastersiin kuuluvat Mäkysen ohella alttosaksofonia ja klarinettia albumilla soittava Jukka Perko, baritonisaksofonisti Ville Vannemaa, trumpetistit Jukka Eskola ja Mikko Karjalainen, pasunisti Kasperi Sarikoski, tuubaa soittava Miika Jämsä sekä basisti Antti Lötjönen.

**** "Tekijät ovat niin sanotusti alan miehiä: ykköskaartia." -Ilari Tapio, Satakunnan Kansa

***** "Harvoin kuulee näin tyylikästä soitantaa." - Hannu Lahtonen, Kauppalehti

pori

Validi Karkia Konvention: Tuomas Paukku Scription,Porin kaupunginkirjasto, pori25.11. Klo 20:00

Tuomas Paukku Scription

keikka

Kaksipäiväinen pienfestivaali Validi Karkia Jazz Konvention tuo Poriin tuoreita levyjään julkistavat Oddarrangin ja Tuomas Paukku Scriptionin. Olavi Louhivuoren perustamassa Oddarrangissa Osmo Ikosen sello ja Ilmari Pohjolan pasuuna luovat laulun ja elektroniikan kanssa vahvaa elokuvallista 'nordic noir'ia kehutulla brittiläisen Editionin julkaisemalla levyllä. Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa opiskelleen säveltäjä ja jazzkitaristi Tuomas Paukun luotsaama uusi kvartetti Scription edustaa uuden sukupolven jazz-impressionismia ja juhlistaa Eclipse Musicin julkaisemaa debyyttilevyä.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano ja rhodes
Janne Tuovinen, kontrabasso
Tomi Saikkonen, rummut

Showtime 19.00, ovet 18.30
Liput 10 €

saariselkä

Kaamosjazz,Saariselkä, saariselkä25.11. Klo 19:00

Buba Wii Aa

Antti Sarpila Swing Band

(+ Annimaria Rinne)

Down Town Dixie Tigers (www)

Jazz Partout (www)

Veikko Hakkarainen-Esa Pethman Quartet

Kalle Ahlbäck Swinging Five

keikka

Aurora-tapahtumatupa klo: 19.00 Buba Wii Aa ja Susanna Veldi – Kaupunkirytmejä tunturissa
Yhteistyömme Sibelius-Akatemian Jazzosaston kanssa jatkuu ja tällä kertaa on vuorossa jännittävä yhtye , Buba Wii Aa. Yhtye soittaa mm. elokuvamaisia välähdyksiä kaupunkimaisemasta ja ihmisistä, jotka elävät sen rytmissä. Kaamosjazzissa kuulemme myös jazzstandardeja. Laulusolistina on virolaissyntyinen Susanna Veldi, joka nuoresta iästään huolimatta on jo opiskellut ja esiintynyt paljon ulkomailla ja palkittu monessa kilpailussa.

Liput 20/15 €

Ravintola Petronella klo 19.00 Antti Sarpila Swing Band – Laulusolistina Annimaria Rinne
Antti Sarpila on tuttu esiintyjä Kaamosjazzeilla viime vuosina. Antti on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu muusikko, jonka soittimina ovat klarinetti ja saksofonit.  Hänen loistava muusikkoutensa ja tekninen taituruutensa ovat jo käsitteitä. Hän on tulkitsija, jonka musiikki hengittää ja svengaa. Annimaria Rinne on opiskellut laulua Amerikassa ja Rinteen tunnettuun näyttelijäsukuun kuuluvana hän esiintyi jo nuorena tyttönä teatterilavalla. Jazzlaulajattarena Annimaria Rinne on sensuelli tulkitsija, jonka esikoislevytys on jo saanut paljon kiitosta eri puolilla maailmaa.

Liput 30 €

Lapland Hotel Riekonlinna klo 20:00 Veikko Hakkarainen-Esa Pethman Quartet – Laulusolistina Iiris Rautio
Pianisti Veikko Hakkarainen ja huilisti/saksofonisti Esa Pethman alkoivat soittaa jo koulupoikina jazzia 1950 –luvulla. Esa opiskeli sittemmin Sibelius-Akatemiassa ja lähti muusikon uralle, Veikko opiskeli Helsingin  Yliopistossa matemaatikoksi, mutta musiikki seurasi koko ajan mukana. Heidän muusikonuransa jatkuu edelleen ja sekä Esa että Veikko ovat säveltäneet paljon.  Molemmat ovat soittaneet vuosien varrella monissa suomalaisissa huippuyhtyeissä ja orkestereissa. Iiris Rautio osallistui 15-vuotiaana koulutyttönä iskelmäkilpailuihin ja siitä hänen uransa alkoi musiikin parissa sekä lauluyhtyeissä että solistina. 1970 –luvulta lähtien hän työskenteli pankissa, mutta jazzmusiikki kiehtoi  ja hän esiintyy edelleen jazzin parissa.

Lapland Hotel Riekonlinna klo 21.15 Kalle Ahlbäck Swinging Five
Kalle Ahlbäck on yhtyeineen keskittynyt 1930 –luvun swingmusiikin suosittuihin sävelmiin ja hänen yhtyeensä esiintyy ahkerasti eri puolilla ja usein myös eri solistien kanssa. Kalle Ahlbäckin osa suomalaisessa jazzelämässä on ollut merkittävä ja hänen energiansa yhtyeen johtajana ihailtavaa.

Liput 25 €

Lapland Hotel Riekonlinna Vintti klo 22.30 Jazz Partout – Romaniswingin, Musettevalssin ja ranskalaisen chansonin taikaa
Romaniswingin, musettevalssin ja ranskalaisen chansonin taikaa kuulemme Jazz Partout- yhtyeen konserteissa. Amerikkalainen svengi, ranskalainen tyylikkyys, ja romanimusiikin tunteikkuus. Tunnelmat vaihtuvat rauhallisesta riehakkaaseen romaniswingiin ja jokainen yhtyeen jäsen tulee myös erinomaisena solistina esiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu mm. Django Reinhardtin ja Edith Piafin tunnetuksi tekemistä klassikkosävelmistä.

Liput 10 €

Ravintola Kaunispään Huippu klo 21.00 DDT – Down Town Dixie Tigers – Teemana Duke Ellington
Downtown Dixie Tigers on vuodesta 1958 soittanut perinteistä dixieland –jazzia. Orkesteri on omassa tyylilajissaan Suomen vanhin ja myös kansainvälisesti tunnetuin. DDT esiintyy edelleen säännöllisesti ja soittaa perinteistä New Orleans jazzia ja myös mm. Duke Ellingtonin sävellyksiä. DDT yhdistelee perinnejazzia ja swing –musiikin vaikutteita.

Liput 45 €

turku

Turku Jazz Orchestra ja Turun filharmoninen orkesteri: Levynjulkaisukonsertti - Sulle salaisuuden kertoa mä voisin,Turun konserttitalo, turku25.11. Klo 19:00

keikka

Turku Jazz Orchestra ja Turun filharmoninen orkesteri

Vellu Halkosalmi - kapellimestari

Johanna Iivanainen - laulu

Turku Jazz Orchestralla ja Turun filharmonisella orkesterilla on ollut ilo saattaa suursuosion saavuttanut suomalaisen elokuvamusiikin kokonaisuus levylle. Kokonaisuus kantaesitettiin toukokuussa 2015 loppuunmyydylle konserttitalolle ja hieno kokonaisuus levytettiin helmikuussa 2016 yhdessä Johanna Iivanaisen ja saksofonisti Jukka Perkon kanssa.

Tunnelmallisen levynjulkaisukonsertin johtaa kapellimestari Vellu Halkosalmi, joka on vastannut levyn sovituksista tiiminsä kanssa. Tarjolla on vanhoja ikimuistoisia hittejä ja unohdettuja helmiä jazzlaulaja Johanna Iivanaisen tulkitsemina! Mukana on myös uusia sovituksia klassikkokappaleista.

31 € / 26 € / 19 € / S-Etu 28 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynti ja Lippupiste (+ palvelumaksu)

S-Etu vain Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynnistä.

www.jazzcityturku.fi

Flame Jazz: Luca Aquino OverDOORS (IT),Jazzklubi Monk, turku25.11. Klo 21:30

keikka

Luca Aquino – trumpetti
Antonio Iasevoli – kitara
Dario Miranda – basso
Lele Tomasi – rummut

Perjantai-ilta Monkissa tarjoaa eteläeurooppalaista huippujazzia. Trumpetisti Luca Aquino on työskennellyt jazztähtien kuten Roy Hargroven, Paolo Fresun ja Nils Petter Molvaerin kanssa. Manu Katchén yhtyeessä hän nousi hiljattain lavalle itsensä Stingin kanssa! Kulttiyhtye The Doorsin musiikki oli Lucan uran alkutaipaleen suuria inspiraation lähteitä. Tribuutti legendaariselle rockbändille on italialaisen tuorein projekti, joka esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

www.jazzcityturku.fi

Liput 15 € / 10 €
8raita ja Tiketti (+ palvelumaksu)