Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 26.11.

helsinki

Il Mondo di Karri: Her Blame,Oluthuone Kaisla, helsinki26.11. Klo 20:00

keikka

Tämä bändi on syntynyt Italian Rietin kaupungissa. Omia sävellyksiään esittävän kvartetin musiikissa on läsnä originaalisuus; vaikutteita voi kuulla mm. Välimeren alueen musiikkikulttuurista. Italialaisia saksofonisti Renato Coluccia ja rumpali Angelo Di Verolia täydentävät chileläinen basisti Hernan Meza sekä suomalainen pianisti Karri Luhtala.

Renato Colucci - alttosaksofoni
Karri Luhtala - piano
Hernan Meza - basso
Angelo Di Veroli - rummut

https://youtu.be/2pgDXUXBhBw  

joensuu

Teddy's West Coasters On Tour,Konservatorion sali, joensuu26.11. Klo 18:00

keikka

Teppo Mäkynen, rummut / Jukka Perko, alttosaksofoni ja klarinetti / Ville Vannemaa, baritonisaksofoni / Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi / Mikko Karjalainen, trumpetti ja flyygelitorvi / Kasperi Sarikoski, pasuuna / Miika Jämsä, tuuba / Antti Lötjönen, basso

Suomen ykkösrumpaliksi jazzin saralla usein nostettu Teppo Mäkynen kiertää Suomea 16.–26. marraskuuta liidaamansa kahdeksanhenkisen Teddy's West Coasters -yhtyeen kanssa. Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhdessä tuottamalla harvinaisella kiertueella nähtävä Teddy's West Coasters koostuu kotimaisen jazzin kärkinimistä, ja mukana kokoonpanossa ovat mm. saksofonisti Jukka Perko, trumpetisti Jukka Eskola ja basisti Antti Lötjönen. Yhtye julkaisi kaksiosaisen esikoislevynsä viime vuonna KHY Suomen Musiikki -levy-yhtiön kautta, ja kummatkin osat on nostettu useaan otteeseen vuoden 2015 parhaimpien levyjen joukkoon muun muassa Helsingin Sanomissa sekä Soundissa.

Teddy's West Coastersin musiikillinen idea pohjautuu Mäkyselle rakkaaseen 1950- ja 60-lukujen Yhdysvaltain länsirannikon jazzperinteeseen. Tuon ajan amerikkalaisen länsirannikon jazzin, "West Coast Jazzin", ominaispiirteisiin kuuluvat kepeä svengi, melodisuus ja sävellyksille hengitystilaa suova instrumentaatio. Tältä pohjalta Mäkynen on koonnut iskukykyisen yhtyeen toteuttamaan musiikillista visiotaan, jossa sävellyksellinen ja sovituksellinen raikkaus tuo uutta eloa perinteeseen nojaavan muotokielen kautta toteutettuun musiikkiin. 

Teddy's West Coastersiin kuuluvat Mäkysen ohella alttosaksofonia ja klarinettia albumilla soittava Jukka Perko, baritonisaksofonisti Ville Vannemaa, trumpetistit Jukka Eskola ja Mikko Karjalainen, pasunisti Kasperi Sarikoski, tuubaa soittava Miika Jämsä sekä basisti Antti Lötjönen.

**** "Tekijät ovat niin sanotusti alan miehiä: ykköskaartia." -Ilari Tapio, Satakunnan Kansa

***** "Harvoin kuulee näin tyylikästä soitantaa." - Hannu Lahtonen, Kauppalehti

saariselkä

Kaamosjazz,Saariselkä, saariselkä26.11. Klo 12:00

Buba Wii Aa

Antti Sarpila Swing Band

(+ Annimaria Rinne)

Veikko Hakkarainen-Esa Pethman Quartet

Niillas Holmberg & Šuvvaboját

Jazz Partout (www)

keikka

Saariselän tunturikappeli klo 12.00 Jazz Partout – Romaniswingin, Musettevalssin ja ranskalaisen chansonin taikaa
Romaniswingin, musettevalssin ja ranskalaisen chansonin taikaa kuulemme Jazz Partout- yhtyeen konserteissa. Amerikkalainen svengi, ranskalainen tyylikkyys, ja romanimusiikin tunteikkuus. Tunnelmat vaihtuvat rauhallisesta riehakkaaseen romaniswingiin ja jokainen yhtyeen jäsen tulee myös erinomaisena solistina esiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu mm. Django Reinhardtin ja Edith Piafin tunnetuksi tekemistä klassikkosävelmistä.

Liput 13 €

Kultturikeskus Sajos klo 18.00 Arctic Light -Luontovalokuvakonsertti yhteistyössä Ylä-Lapin luontokeskus Siidan Camera Borealis-luontokuvatapahtuman kanssa
Tule mukaan matkalle kokemaan kuvin ja sävelin arktinen valo sekä Saamenmaan elämä. Arctic Light -luontokuvakonsertti toteutetaan yhdessä Ylä-Lapin luontokeskus Siidan Camera Borealis-luontokuvatapahtuman kanssa. Valkokankaalle konsertin aikana heijastettavat kuvat ovat Pertti Turusen ja Martti Rikkosen käsialaa.

Veikko Hakkarainen-Esa Pethman Quartet – Laulusolistina Iiris Rautio
Pianisti Veikko Hakkarainen ja huilisti/saksofonisti Esa Pethman alkoivat soittaa jo koulupoikina jazzia 1950 –luvulla. Esa opiskeli sittemmin Sibelius-Akatemiassa ja lähti muusikon uralle, Veikko opiskeli Helsingin  Yliopistossa matemaatikoksi, mutta musiikki seurasi koko ajan mukana. Heidän muusikonuransa jatkuu edelleen ja sekä Esa että Veikko ovat säveltäneet paljon.  Molemmat ovat suomalaisen jazzin kivijalkoja. He ovat soittaneet vuosien varrella monissa suomalaisissa huippuyhtyeissä ja orkestereissa. Iiris Rautio osallistui 15-vuotiaana koulutyttönä iskelmäkilpailuihin ja siitä hänen uransa alkoi musiikin parissa sekä lauluyhtyeissä että solistina. 1970 –luvulta lähtien hän työskenteli pankissa, mutta jazzmusiikki kiehtoi  ja hän esiintyy edelleen jazzin parissa.

Niillas Holmberg & Šuvvaboját plays Veijo Länsman
Jalvvi-Niillas ja Šuvvaboját on uusi yhtye, joka on perustettu esittämään yksinomaan Veijo Länsmanin rakastettuja lauluja. Niillas Holmberg, Oula Guttorm, Roope Mäenpää ja Jussi Isokoski kunnioittavat esiintymisellään nuorena hukkunutta kulttimaineessa elävää saamelaismuusikkoa ja 70-lukua. Saamelainen henki puhaltaa, kun uudet ja vanhat tuulet kohtaavat Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen konserttisalissa.

Liput 30 €

Lapland Hotel Riekonlinna klo 19.30 Antti Sarpila Swing Band – Laulusolistina Annimaria Rinne
Antti Sarpila on tuttu esiintyjä Kaamosjazzeilla viime vuosina. Antti on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu muusikko, jonka soittimina ovat klarinetti ja saksofonit.  Hänen loistava muusikkoutensa ja tekninen taituruutensa ovat jo käsitteitä. Hän on tulkitsija, jonka musiikki hengittää ja svengaa. Annimaria Rinne on opiskellut laulua Amerikassa ja Rinteen tunnettuun näyttelijäsukuun kuuluvana hän esiintyi jo nuorena tyttönä teatterilavalla. Jazzlaulajattarena Annimaria Rinne on sensuelli tulkitsija, jonka esikoislevytys on jo saanut paljon kiitosta eri puolilla maailmaa.

Liput 15 €

Ravintola Kaunispään Huippu klo 21.00 Buba Wii Aa – Laulusolistina Susanna Veldi
Yhteistyömme Sibelius-Akatemian Jazzosaston kanssa jatkuu ja tällä kertaa on vuorossa jännittävä yhtye , Buba Wii Aa. Yhtye soittaa mm. elokuvamaisia välähdyksiä kaupunkimaisemasta ja ihmisistä, jotka elävät sen rytmissä. Kaamosjazzissa kuulemme myös jazzstandardeja. Laulusolistina on virolaissyntyinen Susanna Veldi, joka nuoresta iästään huolimatta on jo opiskellut ja esiintynyt paljon ulkomailla ja palkittu monessa kilpailussa.

Liput 45 €

tallinna

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Alexi Tuomarila Trio,Philly Joe's, tallinna26.11. Klo 21:30

keikka

Alexi Tuomarila Trio sai alkunsa vuonna 2004 ja ensimmäinen levy Constellation julkaistiin norjalaiselle Jazzaway Records -yhtiölle 2005. Tällöin trio kiersi tiiviisti Norjassa, Benelux-maissa ja Suomessa. Tuomarilan, kuten muidenkin yhtyeen jäsenten, urat ponnahtivat samaan aikaan huikeaan nousuun ja kosmopoliitti yhtyeenjohtaja palkittiin pianokilpailuissa muun muassa Monacossa, Granadassa, Avignonissa sekä Brysselissä. The Observer –lehti valitsi myös Tuomarilan kuuden tulevaisuuden jazznimien joukkoon.

Toista levyä saatiin odottaa kahdeksan vuotta. Tuomarila ja Louhivuori olivat täysityöllistettyjä Tomasz Stankon yhtyeessä ja Eilertsen Tord Gustavsenin triossa. Myös jäsenten lukuisat omat projektit kuten Louhivuoren Oddarrang sekä Mats Eilertsen Quintet, veivät bändin jäseniä yhteen ja erilleen vuosien ajan. Vuonna 2012 Alexi Tuomarila solmi kolmen levyn sopimuksen brittiläisen Edition Records levy-yhtiön kanssa ja ensimmäinen levyistä, Seven Hills, julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2013. Vuosia kestäneen musiikillisen ystävyyden ja muusikoiden oman, persoonallisen äänen vahvistumisen myötä trio soi täynnä tunnetta ja tasapainoista yhteistyötä.

Alexi Tuomarila Trio kertoo lämminhenkisiä, melankolisiakin tarinoita jäsentensä sävellyksien muodossa. Melodia, rytmi ja yhtenäinen soiton hallinta tekevät sisällöstä nautittavaa kuunneltavaa. Kiertueella yhtye esittää uutta, julkaisematonta materiaalia.

Alexi Tuomarila Trio

Alexi Tuomarila - piano
Olavi Louhivuori - rummut
Mats Eilertsen – basso

Jazzliiton kiertue

26.11. Tallinna, Philly Joe’s, klo 21.30, liput 7/5€
27.11. Helsinki, G Livelab, klo 19.00, liput 18€
29.11. Oulainen, Kulmajazz, Haapaveden ammattiopisto, klo 19.00, liput 15€
30.11. Raahe, Raahesali, klo 19.00, liput 20/15/10€
1.12. Oulu, Teatteriravintola Vänmanni, klo 20.00, liput 15/10€
2.12. Turku, Sigyn Club, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10€
3.12. Salo, Taidemuseo Veturitalli,  klo 18.00, liput 12/5€
7.12. Jyväskylä, BoomBox klo 19.00, liput 12/8€
8.12. Kuopio, King’s Crown, klo 20.00, liput 15/10€
9.12. Joensuu, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10/6€

vaasa

Tuomas Paukku Scription,Doo-Bop, vaasa26.11. Klo 22:00

Tuomas Paukku Scription

keikka

Jyväskyläläinen kitaristi-säveltäjä juhlistaa debyyttilevynsä julkaisua kiertueella, jolla myös esitellään hänen hiljattain kokoamansa uusi, rautainen kokoonpano. 

Eclipse Music julkaisee kitaristi ja säveltäjä Tuomas Paukun debyyttialbumin vinyylilevynä ja digitaalisena julkaisuna 25.11. Paukun musiikkia levyllä tulkitsee suomalais-ruotsalainen kvintetti Tuomas Paukku Description. 

Julkaisun yhteydessä tehtävällä kiertueella valokeilassa on kuitenkin uusi kotimainen kokoonpano. Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Description-yhtye jäi. Scriptionissa soittavat liiderin lisäksi pianisti Artturi Rönkä, basisti Janne Tuovinen ja rumpali Tomi Saikkonen. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. "Halusin uuden ja kotimaisen yhtyeen. Tässä se nyt on", Paukku havainnollistaa tilannetta. Kiertueella kuullaan levylle päätyneen ohjelmiston lisäksi myös Paukun uusia sävellyksiä.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano ja rhodes
Janne Tuovinen (Vesa Ojaniemi 3. ja 4.12.), kontrabasso
Tomi Saikkonen, rummut

Liput 8/5€