Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 3.11.

espoo

Vapaat äänet 20 vuotta, Juhlkonsertti #2: Andy Emler trio & Mikko Innanen 10+,Sellosali, espoo3.11. Klo 19:00

Andy Emler trio (www)

Mikko Innanen 10+ (www)

keikka

Samaan aikaan kun Suomen Jazzliitto juhlii 50 vuottaan, Vapaat äänet täyttää 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto  luotsaavat suomalais-ranskalaisia yhteiskiertueen lisäksi kahden konsertin juhlakattauksen 1. ja 3. marraskuuta 2016. Juhlakonserttien keulahahmoina lavalle nousevat pianisti Andy Emler ja saksofonisti Mikko Innanen, molemmat säveltäjinä ja yhtyeiden johtajina.

Juhlat käynnistyvät Malmitalossa Andy Emlerin Maurice Ravelin musiikista ammentaman oman tulkintansa  voimalla sekä maailmoja syleilevän Gourmet-sekstetin hilpeällä ponnistuksella. Ne saavat komean jatkon Sellosalin lavalla, kun Emlerin valovoimainen ranskalaistrio yhdistetään suomijazzin 12-henkisen superorkesterin, Mikko Innasen 10+  kanssa.

Andy Emlerin  valovoimainen trio basisti Claude Tchamitchianin ja rumpalin Eric Echampardin kanssa teki Suomen debyyttinsä Sellosalissa syksyllä 2007. Helsingin Sanomien kriitikko Jukka Hauru maalaili silloin yhtyeen olevan “pianotrioismin kärkeä maailmassa”. Ympyrä sulkeutuu, kun trio palaa rikospaikalleen lähes 10 vuotta myöhemmin. Trion kolmas levy ”Sad and Beautiful” (La Buissonne, 2014) on saanut erinomaisia arvosteluja. Yhtyeen tiivistä ja samaan aikaan ilmavaa ilmaisua on kiitetty ranskalaisessa ja eurooppalaisessa mediassa. 

Mikko Innanen 10+ on jo pitkän kansainvälisen uran luoneen saksofonisti ja säveltäjä Innasen huima 12-henkinen orkesteri, joka on hurmannut yleisöt mm. Tampere Jazz Happeningissä, Vossa Jazzissa, Moers Festivalilla, Korpo Sea Jazzissa ja Helsingin Koko Jazz Clubissa. Pienoisorkesteri koostuu maamme ehdottomista huippusoittajista, jotka Innasen sävellyksiä soittaessaan puhaltavat yhteen hiileen luoden väkevää ja moniulotteista musiikkia, joka ponnistaa syvältä jazzin perinteestä mutta kurottaa rohkeasti tulevaisuuteen.

Mikko Innanen (altto- ja baritonisaksofoni), Verneri Pohjola ja Jukka Eskola (trumpetti), Pauli Lyytinen (tenori- ja sopraanosaksofoni), Jarno Tikka (tenorisaksofoni),  Jari Hongisto (pasuuna), Juho Viljanen (bassopasuuna), Seppo Kantonen (piano), Ville Herrala ja Claude Tchamitchian (kontrabasso), Joonas Riippa ja Mika Kallio (rummut)

Soittoajat:
klo 19 Andy Emler trio
klo 20 Mikko Innanen 10+

Kesto 2 h 30 min, sis. väliajan
Liput alkaen 15 €, Lippupiste
Naulakkomaksu 2 €

Tapahtuma kuuluu Kaikukortin piiriin. 

Konsertin järjestävät yhteistyössä Vapaat äänet, Suomen Jazzliitto ja Sellosali

helsinki

Jaska Lukkarinen Trio,Koko Jazz Club, helsinki3.11. Klo 19:00

keikka

Jaska Lukkarinen Trio julkaisee kolmannen levynsä syksyllä 2016. Uudella levyllään ja julkaisu keikoilla Lukkarisen trio esittää tämän hetken Suomi-Jazzin kuuman nimen, säveltäjä/sovittaja/ kitaristi Valtteri Pöyhösen sävellyksiä. Lukkarisen ja Pöyhösen pitkäaikainen ystävyys ja yhteistyö mm. Dalindèossa ja Ricky Tick Big Bandissa ovatkin uuden äänitteen inspiraation lähteistä tärkeimpiä. Levyllä kuultavan Lukkarinen-Lötjönen-Kannaste kolmikon yhteiset kilometrit lavalla ja lavan ulkopuolella, sekä luova soittotapa tuovat Pöyhösen musiikkiin vapautta, ilmavuutta ja yllätyksellisyyttä.


” Oman positiivisen ja mielenkiintoisen säväyksen tähän levyyn ja materiaaliin tuo myös se, että Suomessa harvemmin samaa ikäpolvea edustavat muusikot tulkitsevat toistensa kappaleita omissa bändeissään. Levyllä ja livenä soitettavat kappaleet ovat itselleni niin tuttuja Dalindèosta ja RTBB:stä, että niitä voi lähestyä joka ilta uudestaan tuoreesti, ja jopa yllättää itsensä. Jazzin saralta löytyy myös useita esimerkkejä, siitä miten bändiliideri tai sovittaja/säveltäjä käyttää samaa rumpalia omissa erilaisissa projekteissaan, joka on mielestäni hyvin hedelmällistä molemminpuolin. Haluan tällä omalla kolmannella levylläni ikäänkuin jatkaa tätä perinnettä ja jalostaa sitä oman bändini käyttöön ”, Lukkarinen toteaa uudesta levystään.


Jaska Lukkarinen, rummut
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso

kajaani

Mirja Mäkelä Trio,Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskus, kajaani3.11. Klo 19:00

keikka

Mirja Mäkelä Trio Suomen kiertueella 25.10.-11.11.

Yhtye esiintyy torstaina 3. marraskuuta klo 19 Kajaanin Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksessa. Liput 15 € / 10 €. Lipunmyynti ovelta ja ennakkomyynti Kajaani Infossa (p. 08 6155 2555).

Mirja Mäkelä, laulu / Teemu Viinikainen, kitara / Juho Kivivuori, kontrabasso


Jazzin huipputekijät laulaja Mirja Mäkelä, kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori soittaa kymmenen keikkaa ympäri Suomen loka-marraskuun vaihteessa. Kymmenenvuotista taivaltaan juhlistava trio julkaisi vuosi sitten odotetun toisen, My Hidden Joys -nimeä kantavan albuminsa. Levyn materiaali on pääasiassa Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Kiertueen järjestää yhteistyössä Suomen Jazzliitto ja Jazz HUG.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.