Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tampere Jazz Happening,Telakka, tampere6.11.

Kalaha (www)

keikka

Kalaha (DEN)
Kasvitieteilijät sen tietävät: hybrideissä on voimaa. Se pätee musiikkiinkin. Tanskalainen Kalaha soitti yhden täysin improvisoidun keikan STRØM-festivaalilla 2013 ja niin yleisölle kuin soittajille oli heti selvää, että kyse oli huikean potentiaalin omaavasta yhtyeestä. Energinen ja yllättävä sointi erottui kilpailijoista, ja sitä voi yhtä hyvin tanssia tai diggailla älyllisesti. Hiljattain Tanskassa ”vuoden jazz-albumin” tehnyt rumpali-sämplääjä Emil De Waal, afrobeatia, skata ja surfia rakastava kitaristi Niclas Knudsen (John Tchikai, Dave Liebman, Tom Jones, Ibrahim Electric) sekä kaikenkarvaisia elektronihärveleitä säätävät tuottaja-DJ:t Rumpistol ja Spejderrobotsekoittavat myriadeista vaikutteistaan kummallisen virkistävän sopan.

Vapaa pääsy!

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Tampere Jazz HappeningPakkahuone, tampere6.11. Klo 14:00

Aziza (www)

Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola (www)

Tenor Battle (www)

keikka

Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola (FIN)
Niin mestarillinen basisti kuin Pekka Pohjola olikin mm. Frank Zappan ja Mike Oldfieldin mielestä, hänen merkittävin perintönsä on hänen sävellyksensä, joiden suomalaisuudessa on progen ja fuusion saralla jotain samaa kuin Sibeliuksella klassisella puolella. Viime vuosinaan Pohjola teki puoliakustisen kiertueen, jossa Verneri Pohjola ensi kerran julkisesti soitti isänsä kanssa tämän sävellyksiä. Toteutuksen näkökulma oli tietysti Pekan. Vasta nyt on kulunut niin paljon aikaa, että Verneri, maailman luokan trumpetisti ja jazz-säveltäjä, tuntee voivansa tarttua isänsä musiikkiin omana itsenään. Hän on valinnut siitä itselleen läheisimmät kappaleet. Maltamme tuskin odottaa.

Tenor Battle (NOR)
Tätä ette ole kuulleet. Ainakaan näin koskettavasti ja kokonaisvaltaisesti tehtynä. Jazzin ja oopperan yhdistäminen on hyvin harvinainen ja hankala laji. Norjalaisfonistilta se onnistuu niin mykistävästi, koska päinvastoin kuin muilla samaa yrittäneillä, Håkon Kornstadilla epätodennäköinen synteesi syntyy kirjaimellisesti hänessä. Wibuteessa, Bugge WesseltoftinNew Conception of Jazzissa ja omalla Kornstadt Triollaan norjalaisen jazzin etulinjaa muovannut tenoristi ei arvannut seurauksia, kun hän vuonna 2009 näki New Yorkin Metropolitanissa Cavalleriana Rusticanan. Pian hän jo otti oopperalaulutunteja, ja lopulta syntyi hämmästyttävä Tenor Battle-albumi (Jazzland Recordings, 2015).

Aziza feat. Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke & Eric Harland (UK/USA/BEN)
Kesällä 1968 Miles Davis kuuli Dave Hollandia Ronnie Scottin klubilla Lontoossa ja pyysi tätä bändiinsä. Pian 32-vuotias Charles Minguksen, Scott LaFaron ja Jimmy Garrisonin innoittama basisti oli New Yorkissa muokkaamassa jazz-historiaa Milesin sähköistäessä musiikkiaan. Sekä kontraa että sähköbassoa käyttävä Holland on sittemmin käynyt pitkällä urallaan läpi lähes kaikki jazzin tyylit ja koukannut lyhyesti rockinkin puolelle Bonnie Raittin kanssa. Syvä jazz on kuitenkin bassonsoiton opettajanakin toimineen Hollandin rakkain laji, ja sitä hän tutkii pienyhtyeillään. Omaa Dare2 levymerkkiään pyörittävä mies siteeraa mieluusti ystäväänsä Sam Riversiä: Älä jätä mitään pois – soita kaikki! Tässä kokoonpanossa kitaristi Lionel Loueke tuo pöytään Afrikan.

Liput 30/25 €