Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 11.11.

espoo

April Jazz Club: Visa Oscar Group,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo11.11. Klo 19:00

Visa Oscar Group

keikka

19:00 | Ebeli Show: Severi Sorjonen Band
20:00 | Visa Oscar Group

Kosketinsoittaja Visa Oscar on säveltänyt hänen nimeään kantavalle yhtyeelle albumillisen taattua fuusio-jazzia Chick Corean, Weather Reportin ja Michael Breckerin hengessä. Virtuoottisen bändin soitanta taipuu luontevasti tiukoista funk-rytmeistä rentoon brasilialaiseen tunnelmaan ja tämä vahva musiikillinen ilmaisu on tallennettu myös yhtyeen debyyttilevylle ”Fusion Treatment”.

Visa Oscar: koskettimet, elektroniikka
Ville Vannemaa: saksofoni
Vesa Ojaniemi: basso
Rami Eskelinen: rummut

Severi Sorjonen Band:
Tommi Kupiainen: piano
Henrik Noponen: kitara
Samuel Jaantila: basso
Severi Sorjonen: rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.
Ennakkoliput 12,50 € (sis. Lippupisteen palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

hämeenlinna

Eero Raittinen & Hustle Fuzz – Eeron Elpee -kiertue,Suisto, hämeenlinna11.11. Klo 22:00

Hustle Fuzz

(+ Eero Raittinen)
keikka

Laulaja Eero Raittinen ja soul/jazz -yhtye Hustle Fuzz toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisen konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron Elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda. Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin.

Tämän rytmimusiikin "grand old manin" sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee. Svart Records julkaisee lokakuussa uusintapainoksen tästä aikojen saatossa yhdeksi Suomen kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi keräilyharvinaisuudeksi nousseesta LP:stä, jota pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana mustan musiikin albumina Suomessa. Levyllä soittivat aikansa kovimmat muusikot aina Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen. Näihin isoihin musiikillisiin saappaisiin astuu kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt mod jazz -kvintetti Hustle Fuzz, jonka kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Hustle Timejulkaistiin Pori Jazzeilla 2014.

Hustle Fuzz on tehnyt yhteiskonsertteja Eero Raittisen kanssa eri puolella Suomea vuodesta 2015 lähtien ja julkaissut yhteisen singlen Twerkie Jerkie Dance syyskuussa 2015. Vahvan yhtyesoiton ja visuaalisuuden ympärille rakentuva, eri sukupolvet musiikillisesti yhdistävä konserttisarja jatkaa hienosti Eeron ja Hustle Fuzzin yhteistyötä ja tuo Eeron Elpeen ajattomasti svengaavan ohjelmiston vuoteen 2016.

Eero Raittinen - laulu
Juho Hurskainen - saksofoni
Jussi Reunamäki - urut
Henri Jokinen - kitara
Seppo Kylänpää - basso
Severi Koivusalo - rummut

Liput: 17 € 

loviisa

Vapaat äänet: Un Poco Loco & Mika Kallio soolo,Keskus Centralen, loviisa11.11. Klo 19:00

keikka

Viikon mittaisella kiertueella 7.-13.11. ranskalainen trio tulkitsee personallisella tavallaan 1940- ja 50-luvun bebop-sävellyksiä, sekä tarttuu amerikkalaisen kulttuurin suurmonumenttiin: West Side Story’iin. Loviisan konsertissa kuullan myös rumpali-säveltäjä Mika Kallio soolona.

Un Poco Loco on kolmen nykypäivän ranskalaisimprovisoijan uusioversio 40- ja 50-lukujen eksoottissävyisten standardien bebop-repertuaarista. Trio on tarttunut kunnioituksella ja mielikuvituksella huonosti tunnettuihin tai arvaamattomiin teemoihin luoden hienovireistä äänityötä ja dramaturgiaa, jossa perinteinen sanasto sekoittuu heidän omaan, nykykulttuurissa kylpevään kieleensä. Kiitetty ranskalaiskolmikko on valittu vuoden 2016 arvostetuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan.

« Feelin’ Pretty » -nimisessä konsertissa trio on tarttunut amerikkalaisen kulttuurin suurmonumenttiin: West Side Story’iin. Léonard Bernsteinin unohtumattomat teemat on ensin riisuttu ja sitten puettu uusiin vaatteisiin. Siinä Tonya, Mariaa, Jettejä ja Sharkkeja ravistellaan lempeästi, kauniit nuotit tarjoavat tekosyyn trion mitä huikeimpiin improvisointeihin.

Vaikka rumpali Mika Kallio (s. 1974) tuntuu olevan kotonaan melkein missä jazztyylissä tahansa, eniten häntä on kuultu yhtyeissä, joiden tyylillinen koti löytyy jazzin valtavirran ulkopuolelta. Näistä hyviä esimerkkejä ovat oma rumpu trio Kallio Slaaki Anssi Nykäsen ja Mikko Hassisen kanssa, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Mikko Innanen 10+, Gourmet. Vapaat äänet -kiertueita Kallio on tehnyt useita. Rumpalin rohkeudesta muusikkona kertovat myös soolokeikat ja monet duo-keikat, esimerkiksi saksofonisti Mikko Innasen tai Verneri Pohjolan kanssa, tai tanssija Satu Rinnetmäen kanssa.

Un Poco Loco
Fidel Fourneyron pasuuna
Geoffroy Gesser
tenorisaksofoni, klarinetti
Sébastien Beliah
kontrabasso

Mika Kallio, rumut, lyömäsoittimet

Kekus Centralen, eteläharju 2

Liput 10 € / lapset ja nuoret vanhempien kanssa ilmaiseksi
Järj. Free Okapi ry Loviisan kulttuuritoimen avulla

 

salo

Jaska Lukkarinen Trio,Veturitalli, salo11.11. Klo 19:00

keikka

Suomi-jazzin kovasta kolmikosta, rumpali Jaska Lukkarisesta, basisti Antti Lötjösestä ja saksofonisti Jussi Kannasteesta, koostuva Jaska Lukkarinen Trio täyttää 10 vuotta 2017. Merkkivuotensa kunniaksi trio lähtee Suomen-kiertueelle sekä julkaisee kaksi EP-levyä, ensimmäisen marraskuussa 2016 ja toisen maaliskuussa 2017. Julkaisuilla ja keikoilla Lukkarisen trio esittää tämän hetken suomalaisen rytmimusiikin kuuman nimen, säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen sävellyksiä. Lukkarisen ja Pöyhösen pitkäaikainen ystävyys ja yhteistyö mm. Dalindèossa ja Ricky-Tick Big Bandissa ovat uuden äänitteen inspiraatiolähteistä tärkeimpiä.

Jaska Lukkarinen, rummut
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso

Liput 12/5 €

turku

Flame Jazz: Mirja Mäkelä Trio,Cafe Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku11.11. Klo 22:00

keikka

Mirja Mäkelä Trio Suomen kiertueella 25.10.-11.11.

Perjantaina 11.11. klo 22 kiertue huipentuu Flame Jazz Clubin keikkaan Turun Åbo Svenska Teaterissa, Café Tiljanissa. 


Mirja Mäkelä, laulu / Teemu Viinikainen, kitara / Juho Kivivuori, kontrabasso

Jazzin huipputekijät laulaja Mirja Mäkelä, kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori soittaa kymmenen keikkaa ympäri Suomen loka-marraskuun vaihteessa. Kymmenenvuotista taivaltaan juhlistava trio julkaisi vuosi sitten odotetun toisen, My Hidden Joys -nimeä kantavan albuminsa. Levyn materiaali on pääasiassa Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Kiertueen järjestää yhteistyössä Suomen Jazzliitto ja Jazz HUG.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.

Koko kiertueen Facebook-tapahtuma löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/517939348403491/

Flame Jazz: Mirja Mäkelä Trio,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku11.11. Klo 22:00

keikka

Mirja Mäkelä – laulu

Teemu Viinikainen – kitara

Juho Kivivuori – kontrabasso

Kotimaisen jazzlaulun konkari Mirja Mäkelä julkaisi viime vuonna kiitellyn albumin My Hidden Joys. Kotimaista runoutta ja jazzia yhdistävä trio juhlistaa syksyllä kymmenvuotista taivaltaan mittavalla Suomen Jazzliiton kiertueella. Suomijazzin huiput luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat vaihtelevat herkästä tulkinnasta riehakkaaseen improvisointiin.

Liput 15 € / 10 € / S-Etu 13,5 €  (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli, puh. 02 277 7377 ja Ticketmaster (+ palvelumaksu)

www.jazzcityturku.fi